Şimdi Ara

Üniversite bölüm seçme sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar ben mezun bir lise öğrencisiyim 12. sınıfta dil bölümünden sınava girdim 24 bine girdim mezuna bıraktım ama asıl sorun benim küçüklükten beri bilgisayara merakım olduğu için bu sene sayısaldan hazırlanmaya karar verdim ve dil bölümünde herhangi bir meslekte memnun olamayacağımı düşünüyorum. Sorun şu ki sayısala bir sene hazırlanmayla çok yüksek bir puan yapabileceğime inanmıyorum. Çoğu yerde maksimum 10-15binlik bölümler öneriliyor. Asıl sorum şu ki: Ben atıyorum 100-150 binlik bölüme gidip kendimi geliştirsem olmaz mı bunlar kafamı çok yoruyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




  • İstersen önlisans okuyup daha sonra DGS ile eğitimini lisansa tamamlayabilirsin. Ayrıca bilgisayara merak bence lisans eğitimi için yeterli bir sebep değildir, kaldı ki bilgisayar ve yazılım dediğimiz olgular bile kendi içinde çok fazla alt dala ayrılıyor.

  • Merak dediğim şeyin altı çok boş değil 7 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayar yazılımı içeren bir meslekte mutlu olacağımı düşünüyorum. Yazılım öğrenmeye çalışıyorum fakat aklım karışık okulu da bir rehber olarak görüyorum.

  • Ben de ne olmak istediğime asla karar veremiyorum ama artık ne istediğimi biliyorum sağlık alanında bir bölüm tıp sa canım feda. Sizce 1.6 yılda kazanılır mı sıkı çalışmayla?
  • Sıkı çalışma cidden disiplinli olacaksa kazanırsın diğer türlü arada bir salarsan soğursun dersten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.