Şimdi Ara

Unexpected Store Exception Minidump

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Uzun bir zamandır PC'de tuhaf donmalar, son zamanlarda da başlıktaki mavi ekranlar ile uğraşmaya başladım. Bazen 3-5 günde bir bazen 1 saatte ard arda gibi düzensiz zamanlarda oluyor bu durum. Olay Görüntüleyecisi'nde hepsi Kernel Power 41(63) hatası olarak görünüyor. Başka bir PSU ile denedim durum aynı, formatladım yine durum aynı. Artık anakart mı yoksa RAM mi yoksa 6 yıllık SSD'im mi bilemedim. Minidump dosyamı yüklüyorum. Açsam ne anlamam gerektiğini de bilemediğim için sizden yardım istiyorum. Dün akşam ekran kapalı arkaplanda Spotify dinlerken aldım bu hatayı. Şimdide tomb raider oynarken bakış açısını değiştirmek için mouse'u oynatınca aldım.

    Spotify dinlerken aldığım;https://yadi.sk/d/j6Be7UDJtyvpww
    Tomb Raider oynarken aldığım;https://yadi.sk/d/mdlc5iqkAhIJxw







  • Minidump okumayı bilmiyorum ama sorununuzu aradığımda bulduğum şeyler şu şekilde
    Disk veya ramden kaynaklanıyor. 2sini de kontrol edin. Hdtune ile disk(ler)inizi ve memtest ile ram(ler)inizi kontrol edin.
    https://www.technopat.net/2018/05/16/bozuk-ram-nasil-anlasilir-ram-test-rehberi/
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/ram-testi-nasil-yapilir.548770/
    https://forum.donanimhaber.com/hd-tune-programli-ile-harddisk-testi-resimli-anlatim--8804960

    Hız aştırma yapıyorsanız hemen durun.
    Sürücüleri ve ssdnin programını güncelleyin.




  • Eshnud E kullanıcısına yanıt
    SSD'ye kafayı takmıştım bir şeyi var diye. Çünkü memtest86'nın 4 tekrarından 1'ini geçmesini bekleyecek kadar sabredebilmiştim. (45 dk sürdüğü için) Neyse gece bıraktım dediğiniz gibi ve test 5 ve test 6'da hataya düşmüş benchmark. Şimdi slot mu yoksa stick mi sorun ona bakmak için eve geldiğim zaman testlerini yapacağım. Teşekkürler.

    Unexpected Store Exception Minidump




  • Yanlış alarm. RAM'e yaptığım oc yüzündenmiş bu hata. Onu sıfırladım sanıyordum lakin açık bırakmışım. Sıfırlayınca ramde sorun olmadı ama hata devam ediyor olabilir. Bakalım.
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü mü?
  • Lxde kullanıcısına yanıt
    Şu an bir bilgim yok hocam. dediğim gibi o kadar alakasız zamanlarda yapıyor ki bunu. Bazen birkaç hafta yapmıyor. Bazende 1 saatte 3-5 kez yapıyor. Bana technopatta minidump'ı açan arkadaş depolama birimi hatası bu dedi. Chkdsk'lı komutları vs uyguladım. Şu ara yapmadı. depolama biirmi olarak kullandığım 1 tb D diski ile bad sektör olduğunu bildiğim 2 tb E diskim böyle bir mavi ekrana sebebiyet verir mi bilmiyorum. Windows dosyası yok üzerlerinde sonuçta (en az 6 yıllık 128 gb ssd de kurulu.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 5 Eylül 2019; 17:27:17 >
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Verebilir bad sectorlü kısmı diskten ayırabilirsiniz. Ama bunun için low level format atıp program vasıtası ile yapmak gerek.

    Şimdilik bu şekilde kullanın verene kadar
  • Lxde kullanıcısına yanıt
    hdd çıt çıt diye kafa atıyordu zaten hocam. Tamamen formatlayıp bir program vasıtası ile bad sector'un yerini good sector olarak göstermek gibi bir işlem yaptım. Ondan beri hdd'den bir ses gelmiyor artık. Fakat bu hata bu aralar başladı. Bilemiyorum iyice sıklaşsın bakacağız artık duruma. İlginiz ve yardımınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.