Şimdi Ara

unallocated (ayrılmamış) disk problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • windows 7'de bir problem var herhalde, daha önceleri aynı bilgisayarda kullandığım ve çalışan, dock üstünde çalıştırdığım harddisk, şimdi disk yönetimi penceresinde ayrılmamış (siyah şerit) olarak görüyor. bilgisayarım penceresi altında da çıkmıyor disk.

    internette çözüm yolu aradığımda epey alakasız şeyler çıktı önüme.
    FixMBR yap diyen de var, unallocated diski format atmak gerekir diyen de, recovery programıyla içindeki dosyaları kurtar diyen de. ama düzgün bir cevap bulamıyorum bu konuyla ilgili, neden kaynaklanabileceği ve nasıl çözülebileceği üzerine.

    disk MBR değil GPT. fixMBR yapmanın bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum.
    daha önce de bir diğer diskimde bu sorunu yaşadığımda, önüme gelen her data recovery programını denedim ama diskteki dosyaları tanımadı hiç biri. o yüzden data recovery etmekle de uğraşmak istemiyorum, direk dosyalar kullanılabilir olsun.

    daha öncesinde türkiye'de profesyonel veri kurtarma şirketi aramıştım ama yok sanırım. gerçi bizim yapabildiklerimizden farklı ne yapıyor ki o şirketler?

    bu disk için minitool partition wizard ile partition recovery etmeyi deneyeceğim. bu tip programlara karşı umudum yok artık, ne denesem işe yaramadığından bunun da işe yaramayacağını düşünüyorum. birkaç gün tarama sürecini bekleyip elim boş ayrılırım herhalde.

    eğer gene olmazsa yeni basit birim yarat diyip format atmadan partition yaratmayı deneyeceğim. bilemiyorum ne olacak, dosyalar geri gözükecek mi... internette böyle bir metodun işe yarayıp yaramayacağı konusunda bir bilgiye de rastlayamadım.

    bu tip konular hakkında bir bilgiye sahip olan var mıdır forumda? internet'te çözümü olmayan siteleri tarayıp durmaktan yoruldum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.