Şimdi Ara

Ümit Bisiklet Kalitesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    3.5 yaşındaki kızım için 14inc jantlı bisiklet arıyordum, Hello Kitty etiketli olduğunu görünce, kaliteli olacağını düşünüp Ümit Bisiklet Mağazasına gittik. Mağaza değil de daha çok servis gibiydi, her şey üst üste, ortada tamir edilen bisikletler duruyordu. Tesadüf bakacağımız model açıkta duruyordu. Fren kolları biraz sararmış olmasına rağmen kızım çok beğendiği için aldık. Mağazada fark etmedim, sadece fren kolları değil janttaki kapaklar da solmuş. Bisiklet 2019 model olmasına rağmen nasıl bu kadar çabuk rengi solmuş anlamadım. Her neyse "tamam" demiş olduk...
    Görevliler bisikleti ayarlarken, benzer bir bisiklet servise geldi, rengi bizimkiyle aynı fakat tamamıyla solmuştu. O anda bir hata yaptığımı anladım.

    Her neyse eve geldik, heyecanla çocuğum bisiklete bindi, ama süremedi. Bir türlü pedalları çeviremiyor ve zorlanıyordu. Daha önce bir zincir mağazanın benzer ürününü gayet kolay kullanmıştı. Mecburen eve döndük. Yaklaşık 20 yıldır bisikletle ve tamiriyle hobi olarak uğraştığım için kontrol etmeye karar verdim. Baktım ki ne fren balataları doğru düzgün ayarlanmış, ne lastikler, ne pedal, ne ayna kol doğru düzgün dönüyor. En iyisi kendim düzelteyim diye düşündüm.
    Ön tekeri söktüm, bir baktım ki jant yamuk yumuk, tekeri çevirseniz de belli bir yerde jant balataya sürtüp duruyor. Balataları düzelttim, jantları da akort ettim, fakat teker hala bir tur atıp duruyor. Göbeği kontrol edeyim dedim, göbekte en ucuz Çin malı kullanılmış, bilyeli ve gres yağlı olmasına rağmen tıkır tukur ediyor ve zor dönüyor. Söküp temizledim ve tekrar yağlayıp birleştirdim, biraz iyileşti ama hala zor dönüyor. Bu arada jant telleri de aynı kalitesizlikten payını almış, hatta bazıları yamulmuştu.
    Arka tekere de aynı işlemi yaptım, nispeten düzelme oldu, ama tabi dişlisi de yine Çin malı...
    Aynakol'u kontrol edeyim dedim, muhtemelen sanayide yaptırsan daha iyi bir ürün çıkar. Aynı kalitesizlik ayna kolda da var, o kadar dandik ki, yalpa yapıyor ve zor dönüyor. Eski Amerikan tipi tek parça sistem kullandıkları için sökmeye üşendim.
    Bu işlemleri yaparken bisikletin gövdesinde de bozukluklar fark ettim, kaynak kısımlarında özensiz çapaklar var. Ayrıca çocuk için çok ağır olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
    Son olarak çocuğum ne zaman binse elciklerin elini ağrıttığını söylüyor, Çocuk için üretilen bir bisiklette bu kadar sert ve kalitesiz elcik niye kullanılır anlamakta güçlük çekiyorum.

    Ümit Bisiklet benim için bitmiştir, ne isteyeyim ki? Ürünü geri alın desem, "görerek aldınız kullanmışsınız" derler; servis desen rezalet, kendim bile daha iyi ayar yapıyorum. Bundan sonra kim sorarsa uzak durun diyeceğim. Umarım dandik Çin malı ürünlerden bir tık daha kaliteli olmayı bir gün öğrenirler.
    Emin olmak için geçen gün zincir mağazada satılan bisiklete tekrar baktım. Tekerleri, pedalları rahatça dönüyor, aynakolu yalpa yapmıyor, gövdesinde de hiçbir sorun yoktu. hem de aldığımız üründen daha ucuzdu...
    Şimdi, keşke o zincir mağazanın ürününü alsaydım diye dövünüyorum. Bunları sizinle paylaşıyorum çünkü çocuğumun her bisiklete binişinde pedalı zor çevirmesinden dolayı üzülüyorum, başkalarının da aynı şekilde üzülmesini istemem.

    Siz siz olun Ümit bisiklet'ten uzak durun...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.