Şimdi Ara

Umineko When They Cry Türkçe Çeviri Projesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
3
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Umineko'ya yaklaşık 2-3 ay önce bir Türkçe çeviri / yama projesi başlattık. Görsel romanlar her ne kadar Türkiye'de popüler olmasa da Ryukishi'nin bu başyapıt eserinin Türkçe desteğini kesinlikle hak ettiğini düşünüyor ve olabildiğince çok kişinin bu muhteşem eseri deneyimleyebilmesini istiyoruz.


    Hikaye şu şekilde:

    Alıntı

    metni:
    Umineko no Naku Koro ni, absürt derecede zengin olan Ushiromiya ailesinin sahip olduğu Rokkenjima adlı adada geçiyor. Her yıl geleneksel olarak, tüm aile, her bireyin mevcut mali durumlarının tartışıldığı bir aile konferansı için adada toplanmaktadır. Aile reisinin sağlık durumunun kötü olması nedeniyle, bu yıl aile reisinin mirası ve mirasın nasıl dağıtılacağı konusu gündeme gelir.
    Ancak aile, miras dağıtımının bu yılki aile konferansındaki endişelerinin en küçüğü olduğunun farkında değildir. Ebedi dostu ve doktoru tarafından sonunun yaklaştığı söylenen Kinzo (aile reisi), hayatının gerçek aşkı Altın Cadı Beatrice ile son bir kez buluşmak için yanıp tutuşmaktadır. Hayatının ilerleyen yıllarında kendini kara büyüye kaptıran Kinzo, ailesinin Rokkenjima'ya varışıyla birlikte Beatrice'i yeniden diriltmek için bir ritüel düzenler. Kısa süre sonra şiddetli bir tayfun tüm aileyi adaya hapseder ve adadaki on sekiz kişiyi fantezi ile gerçek arasında ölümcül bir mücadelede yaşamaları için savaşmaya zorlayan bir dizi gizemli cinayetler baş gösterir.


    Oyun 8 episode'dan oluşuyor. 4 episode soru arcı (question arcs) ve 4 episode cevap arcı (answer arcs). Soru arcları boyunca okuyucuya gizemi çözebilmesi için ipuçları veriliyor. Ancak Umineko'nun gizemleri pek de basit şeyler değiller.


    Oyun varolan en uzun görsel romanlardan biri olduğu için (yaklaşık 200 saatlik okuma süresiyle) 2009'dan beri başlanıp bırakılan tüm Umineko Türkçe çeviri projelerine noktayı koymak istiyoruz ki umarız başarırız. Henüz ilk episode'u bile tamamlayabilmiş değiliz ama yaklaşık 1-2 hafta içinde tamamlanacak diye tahmin ediyorum.


    Şu anlık çevirinin nasıl bir şey olduğuna bakabileceğiz ilk chapter youtube üzerinde var ve çeviri ilerledikçe yeni chapterlar youtube'a yüklenecek.



    Singularityyoutube
    Başlamadan önce playlist açıklamasını okuyun lütfen. Playlist: https://youtube.com/playlist?list=PLOxBDkucq83m_JOZRS7cbnU5jZjJFt6ln Daha iyi bir deneyim için youtube üzerinden izlemek yerine, indirip oynamanızı tavsiye ederiz. Witch Love Umineko Türkçe Çeviri Projesi: https://witch-love.github.io
    https://www.youtube.com/watch?list=PLOxBDkucq83m_JOZRS7cbnU5jZjJFt6ln&v=XWQ8DqlesdU&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singulariity -- 8 Ocak 2023; 0:36:57 >







  • ++ Kolay gelsin

  • Video oldukça güzel görünüyor. Okuması keyifli ama çevirmesi keyifli mi bilemiyorum. Yine de kolaylıklar diliyorum :) Umarım sorunsuz bir şekilde tamamlarsınız.

  • byflash kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, çevirirken upuzun açıklamalar olan kısımlar dışında oldukça eğleniyorum şahsen. Okuması da dediğiniz gibi sürükleyiciliği nedeniyle da kat be kat keyifli.

  • +++

  • Oyunun ilk Episode'unun çevirisi tamamen bitmiştir. Sitemizden ulaşabilirsiniz.

  • Merhaba. Hikayesi aynı isimli anime ile aynı mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • walter61 W kullanıcısına yanıt

    Evet, ama animesi karşılaştırma bile yapılamayacak kadar kötü bir adaptasyon. Hikayenin tecrübe edilmesi gereken ve asıl hali bu görsel romanıdır.

  • Merakla bekliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım Hocam, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya bir süredir bakmıyordum. Episode 1'in tamamını ve Episode 2'nin ufak bir kısmını çevirdik. Çevirmene ihtiyaç var.. Ne kadar yardımcı olabileceğiniz önemli değil 2-3 satır bile olsa yardıma çok ihtiyaç var. Yardımcı olmak isteyenler ulaşabilirler.

  • Proje nasıl gidiyor bilgi alabilir miyim mangasını biraz okumaya çalıştım ama bir yerden sonra ingilizce seviyem yetersiz kaldı en son kaçıncı partı çevirdiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RWANDAN kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, geç cevabım için üzgünüm. Çeviride şu an Episode 2'yi bitirmek üzereyiz, çok az bir kısım kaldı. Görsel romanın 2 ayrı ingilizce çevirisi mevcut. Orijinal olan çeviri biraz ağır ingilizceye sahipken diğer çeviri olan Witch-Hunt çevirisi oldukça sade bir ingilizce kullanıyor. Manga hali eserin çok sıkıştırılmış bir versiyonu olduğu için kesinlikle önermem, mümkünse görsel romanı okuyun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.