Şimdi Ara

Umarım bu gelişme sonunda directx'den kurtuluruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OpenGL yeni cıkardığı 2.1 surum numaralı api'si ile artık DirectX10'nun en buyuk rakibi oldugunu kanıtladı ve umarım yakın zamanda da gececektir. Buradaki linkte http://nerubweb.com/opengl21directx10cx7.jpg görüldügü üzere arada hicbir fark yoktur ancak tek eksik oyun ureten firmaların OpenGL apisini kullanarak oyun üretmemeleridir. Umarım bunlar cok guzel günlerin haberi olur ve sadece DirectX gibi bir api'ye gerek duymadan oyunları oynayabilecek durumda oluruz.



  • Direct X birçok oyun şirketi tarafından özellikle seçilmektedir. Çünkü OpenGL'de bulunmayan birçok kolaylığı içeriyor. Yazılım şirketleri her zaman ürettikleri ürünü en kısa zamanda çıkarmayı ister. Aynı zamanda üretilen yazılımın da kod bakımının en az zahmetli olması gerekir. Bu nedenle birçok oyun üreticisi için Direct X daha avantajlıdır. Çünkü OpenGL ile (atıyorum) 500 satırda yapabileceğiniz bir işi Direct X ile 200 satırda gerçekleştirebilmek büyük bir artıdır.

    Ayrıca oyunların ana hedefi Windows platformu olduğu ve Windows'ta da en iyi Direct X desteklendiği için, tercih genellikle Direct X yönünde oluyor.
  • Su anda api'yi kullanmak icin ne kadar kod yazmak gerekiyor yada hangi methodlar kullanılıyor bir bilgim yok ancak umarım artık OpenGL'de aynı kolaylığı getirir ve bu sayede hem *nix platformlar ustunde de rahatlıkla butun oyunları oynayabiliriz tabii bunun dısında da GPU ureticlerinin de OpenGL 2.1 destekli kartlar cıkartması gerekiyor o da başka bir konu. Ancak hiç olmazsa umutlanacak bir ürün var karşımızda diye düşünüyorum.
  • OpenGL aynı kolaylığı getirmez. Çünkü OpenGL oyun için değil, genel olarak görüntü işlemcisini doğrudan yönetmek için bir kütüphanedir. Ancak Direct X doğrudan oyun içindir. Suyun dalgalanmasından, dumana kadar bir çok şey için basit fonksiyon çağrıları kullanılabildiğini biliyorum. Lakin Open GL için böyle bir durum yok. Open GL ile aynısını yapabilir miyiz? Evet yapabiliriz. Fakat daha fazla kod yazıp, daha fazla zaman harcayarak. Anlatmaya çalıştığım bu.

    Ayrıca Direct X Microsoft istemedikçe ölmeyecekir. Çünkü Direct X artık Windows'un çekirdeğinde ve Aero Direct X temelli.

    Ha bunlar demek değildir ki Open GL kötüdür. Tabi ki çok iyidir. Fakat oyun şirketlerinin Direct X'i seçmesi, hatta bazılarının Open GL'i bile bırakıp geçmesi boşuna değil.

    Bir yerlerde Java ve .NET tartışmalarıyla ilgili şöyle bir söz okumuştum:
    "Tüm platformlarda gecerli olduğu icin Java iyidir demek, tüm cinsiyetlerde gecerli oldugu icin anal seks iyidir demek gibidir."

    Aynı durum Open GL için de geçerli
    Open GL tüm platformlarda geçerli olduğu için değil, sadece iyi olduğu için iyidir. Ama Direct X oyun konusunda bariz avantajlıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 21 Haziran 2007; 18:20:49 >




  • anal?domates çıkabiliii dikkattt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.