Şimdi Ara

Uludağ Tıp Bursa~~Medeniyet Tıp İstanbul

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
7
Favori
12.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar. Bu sene Uludağ Tıp Dönem1 öğrencisiydim. Okulu düşünenler hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.
    *Okul yeni sistem değişikliğine gitti. Vize final sistemi yerine komiteye geçildi bu seneden itibaren.
    *Hazırlık sınıfı kaldırıldı.
    *Sınav sistemi olarak iki büyük ders kurulu var. Birisi Tıpta Insan bilimleri diğeri ise Entegre Ders Kurulları adlı komite dersi.
    *Sınıfı geçmek için iki komiteden de 60 üzeri ortalama yapmanız gerekiyor. Birinden kaldığınız takdirde sınıf tekrarı yapmak mecburiyetindesiniz.
    *Komitelerde ders ders baraj olayı var. Mesela Biyokimyadan 10 soru soruldu. Siz en az 5ini doğru yapmalısınız ki eksi baraj yemeyesiniz.
    *Finalde 60 puan barajı mevcut. Önceki komitelerde ortalamanız 90 olsa dahi finalden 60 altı alırsanız büte girmek zorundasınız.
    *Finalsiz geçme yok. Seneye bu gelecek gibi.
    *Tibde 3 komite Entegrece ise 6 komite sınavına giriyorsunuz.
    *Uygulama derslerinde %80 devam zorunluluğu var. Amfi derslerinde yoklama alınmıyor.
    *Interaktif eğitim adında güzel bir uygulama var. Herkesin tıbbın diğer alanlarla ilgili ilişkisi vs. hakkında konularda fikrini belirttiği aktif katılım sağladığı bir ders diyebiliriz. Devam zorunluluğu var. PDö gibi.
    *Okulun kadavra ve maket konusunda eksikliği bulunmuyor.
    Bunlar genel anlamda bir bilgilendirmeyi. Bu sene özelinde fakültenin negatif özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Bunlar belki de yeni sistemin ilk senesi olduğundan kaynaklanıyor ama birçok öğrenci mağdur durumda kaldı. Bunlar neler mi:
    *Hazırlık sınıfı kapandığından dolayı bu sene mevcut baya yüksekti. 460 kişi iki şubeye ayrılarak ders gördü.
    *Mevcudu azaltmak için komite sınavları en baştan beri zor diyebileceğimiz bir seviyedeydi. Örnegin anatomi komitesinde 300 kişi 60 puanın altında aldı.
    *Mevcuttan ötürü uygulama dersleri çok kalabalık oluyordu.
    *Sistem yeni olduğundan sınavlarla ilgili sık sık güncelleme yapılıyor ve bu da sizin planlarınızı değiştirmenize neden oluyor.
    *Belki de en büyük eksi iki ayrı komite dersi olması. Halk sağlığı, Tıp Tarihi ve etik gibi diğerlerinden kolay dersler asıl baba derslerden ayrı bir komitede olması not ortalaması açısından negatif etkiliyor.
    Fakülte tercihi yaparken en önemli hususlardan biri sınıf geçme kolaylığıdır. Tercihinizde bunu göz önünde bulundurun.
    Sosyal yaşam ve yurt imkanları olarak:
    *Kampüsün içinde ve okula yakın yerleşkede "Görükle" Kyk yurtları mevcut. Görüklede özel yurt sayısı baya fazla.
    *Şehir dışından gelip yurtta kalacaksanız senenizin büyük kısmı Görüklede geçecek :)
    *Full öğrenci olduğundan ortama çabuk ayak uydurursunuz. Sınırsız kafeler arasında bulacaksınız kendinizi.
    *Kampüsün içindeki metro sayesinde şehre kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 30 dakikada şehir merkezindesiniz.
    *Bursa sonuçta 'büyükşehir' bu imkândan kültür sanat faaliyetleri açısından yararlanabilirsiniz.
    *Hukuk gibi fakülteler hariç diğer tüm fakülteler aynı kampüste. Bu bir avantaj sosyalleşmek açısından.
    *Ulaşım diğer şehirlere göre cidden pahalı.
    Benim aklıma gelen bunlardı. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Zor bir dönem ve mantıklı karar vermek durumundasınız. Şahsen Uludağ tercih listenizin baş kısmında konumlandırabileceğiniz kadar iyi bir okul değil. Iyi günler dilerim.



    Yukarıda açıklamasını yaptığım okul şartlarından ötürü geçen sene Medeniyet Tıp'a merkezi yatay geçiş ile geçtim. Bu sene 70e yakın bir ortalamayla sınıfı geçtim. İki okul hakkında yeteri bilgiye sahip olduğumu düşünerek aklında bu okullar olan arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum. Birkaç başlık altında iki okulun karşılaştırmasını yapmak uygun olacaktır.
    1-Şehir/Kampüs: Şehir olarak Medeniyet'in İstanbulda olması bile fark yaratıyor. Zaten okul sıralamasını biraz da şehre borçlu diyebiliriz. Kadıköy veya Üsküdar gibi İstanbulun en gözde yerlerine 15 dkda ulaşabilmeniz mümkün. Kampüs olarak Medeniyetin net büyük bir kampüsü bulunmuyor okul E5 kenarında, Uludağda bulunan büyük kampüsün de pek bir faydasını gördüğümü söyleyemeyeceğim. Bunlara ek olarak Uludağ'ın kampüsü merkeze metro ile 35 dk mesafede yer almakta.
    2-Öğretim Kadrosu: Bu başlığı fazla uzatmama gerek yok aslında. Uludağ zaten köklü bir üniversite ve akademik kadrosu Medeniyetin çok önünde.(Medeniyette prof sayısı az. Bu eğitimi ne kadar etkiler temel bilimlerde orasını bilemiyorum. Çünkü tıp tarihi/biyoistatistik gibi derslere prof girse ne olur girmese ne olur. Önemli olan ana derslere profların girip girmediğidir. Anatomi-bk)
    3-Sınav Zorluğu/Çıkmış çıkıyor mu?: İki okulda da sımıf geçme notu 60. Ama birbirinden baya farklı 60 bunlar. Medeniyet öğrencisine Uludağdan daha çok değer verdiğini düşünüyorum. Uludağda mevcuttan ötürü bir öğrenci eleme sistemine gidildiği düşünülebilir. Medeniyet Üniversitesi çıkmışı pek olmayan bir üniversite olmasına sınavlarda yine de çıkmışlarla karşılaşabiliyorsunuz. Özellikle biyokimya. Burada çalıştığınızın karşılığını daha çok alabildiğinizi söyleyebilirim. Bunların yanında tüm dersler tek bir kurulda.
    4-Okul elverişliliği: Medeniyet 150 kişi öğrenci mevcutu, Uludağ 450. Medeniyette lablarda daha rahat daha iyi eğitim görülebiliyor. İki okulu anatomi labları açısından karşılaştırırsak eğer Medeniyette gerçek bir kadavra bulunmuyor bunun yerine plastine kadavra bulunuyor. Ki gerçek kadavranın eğitimdeki yararı tartışılır. Uludağ kadavra ve kemik açısından daha zengin olduğunu söyleyebilirim. Bir şeyi öğrenmenin en iyi yollarından biri pratikse bunu size Medeniyet iyi sunuyor.
    5-Eğitim görülecek hastaneler: Bir tarafta Bursa ve çevre illerinden gelen nakillerle büyük hastane diğer tarafta ise İstanbul Anadolu yakasının en büyük/en çok hasta gelen Göztepe Eğitim araştırma hastanesi. Hastaneler arasında pek bir fark yok.
    Karşılaştırmaları yaparken elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım, bazı yerlerde bunu kaybetmiş olabilirim. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Herkese iyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Refritator -- 21 Haziran 2018; 3:43:43 >







  • Hocam tıp kendi başına zor bir de Ingilizce görüp kendine işkence etmenin alemi yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gençler kesinlikle önermediğim bir üniversite.Diğer okullarda 2 veya 3.sınıfta gösterilen dersler burada ilk sene gösterildi.İlk dönem çok laçka geçip 2.dönem bir anda her şeyi zorlaştırdılar yayabilirlerdi ama yapmadılar.Hocaların söylemi ve mevcut şartlar bırakmaya oynadıklarını çoook açık bir şekilde gösteriyor.Çıkmış sorma olayı kalmamış neredeyse okulda(eskisi kadar) yeni sistemin dezavantajları seneye ne olur bilemem ama bu sene böyleydi dikkatli olun.Benim okulum 29 mayıs gibi bitti tıp okuyan arkadaşlarımın da benden bir hafta sonra gibi bitmişti bu okulun finali 29 haziran mı neydi bütü 14 temmuz ve birçok okuldan erken açılıyor.Sistem düzelirse lafım yok ama diğer türlü iyi düşünün derim arkadaşlar.
  • Yeni sistemi tam anlamadım orda okuyan bi tanıdık da var ama tam çözemedim. Geçiş çok mu zorlaştı bilerek mi bırakıyorlar mevcut azalaın diye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Bursa 'da yaşıyorum ben de, Uludağ Tıp yazmayı düşünüyorum.

    Yalnız beni endişelendiren bu sene 277 kişi alımı olacakmış, bu kadar fazla sayıda öğrenci derslerden verim alabiliyor mu, bir de önceki seneden kalanlarda olmuştur mutlaka. 277 kişi + kalanların tamamı aynı anda mı derse giriyor yoksa 100 'er kişilik veya x adet gruba bölünme şeklinde mi oluyor, bilmediğim için biraz komik bir soru olabilir kusura bakmayın

    Bir de fakülteyle alakasız bir sorum vardı, guyton fizyoloji ve robbins patoloji 'yi ilgimi çektiği için okuyorum, ağustosun başına doğru biter iki kitapta şuan 400 küsür sayfalarına kadar gelebildim, keşif yaparmış gibi bana keyifli geliyor bu 2 kitabı okuması. Sizin dönem 1 öncesi mutlaka oku yararını görürsün dediğiniz kitap/kitaplar var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya gerçekten sene başında bunları bilmezken daha mutluydum. Bu bırakma işi me kadar pis bi şey zaten okul 6 yıl. İstediğim yer de olmuyor hangi üniversiteye baksam böyle saçma sapan şeyler var. Bi tanıdık var orda soruyorum hiç objektif değil öğrencileri bilemiyorum. Varsa başka bildiğin anlat valla böyleyse hiç listeye bile koymayım yani sırf bursa diye gidiyo millet sıralaması git gide düşen nadir tıplardan onu da çözemedim niye düşünüyo çoğu yer artarken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef bu çok kalma durumu akdeniz tıptada var bence bu iki üniyi iyi araştırıp gidin tabi bu iki üninin köklü bir üni olması avantajlı ama dediğim gibi çok zorluyorlar ve bu nedenle kalan çok oluyor. Final barajının 60 olması çok yüksek ayrıca finalsiz geçmede henüz yokmuş uludağda
  • O civarda ne yazcaz o zaman . Plan oluşturuyorum kendime ege hayali tuz buz. Dokuz eylül olursa orası. Olmadı 5k civarı gelse akdenizle uludağ kalıyor ikisinin de sistemi sıkıntılı. Akdeniz civarı gelirse uzaklıjtan dolayı uludağ düşümüyprdum. Hocalar sıkıntılı da sınavların zorluğu vs nasıldır.konuştuğum kişi hocalar yurtdışına gönderiyor yazın falan demişti bu anlattıklarına çok uymuyor tabi aynı kişiler olmak zorunda değil ama genel olarak çoğu böyleyse ilerle sıkıntı yaratır insana bi konuda zıtlaştın mesela adam seni direk bırakma potansiyeline sahip yada bi şey oldu mevcut arttı çat 200 kişiyi bırakıyorlarsa sıkıntı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sıralamaya daha düşük yer de yazılmaz ama dediğiniz gibi olduğunu ben de duydum az çok hatta alanyalıları bırakmışlar sanırım. Mezunluktan sonra böyle acaba bırakırlar mı modunda sinir stres yaşamak istemem. Akdenizin eğitim kalitesi ciddi fark yaratır mı peki 7k bandına göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    hocam ben her zaman diyorum ve yine diyecem tıp en iyi İstanbulda okunur. Sağlık bilimleri veya medeniyet tıpı düşün derim.İlla İstanbulda okumicam dersen Ankara iyi bir alternatiftir. Yıldırım Beyazıt Türkçe tıpı tercih edebilirsiniz. Akdenizin eğitim kalitesi 7k bandındaki tıplardan iyi fark oluşturabilir ama işte çok fazla öğrenci alıyorlar üstüne alaatttin keykubat tıptaki öğrencilrde var
  • Ben istanbul çok düşünmedim şu ana kadar ve bi noktada katılıyorum.ama dediğiniz yerler de çok bilinen veya köklü diyebilceğimiz yerler değil bence tıpta bu da önemli. Medeniyetten birinin konusu vardı adamların kadavrası yok. bunlar küçük şeyler gibi ama bunlar başka sorunların habercisidir. Gidip görmeyi düşünüyorum ama akdeniz de köklü ve büyük bi yer. İstanbul konferans açısından iyi olur ama onun ılında başka büyük şehirlerde de hasta yoğunluğu çok olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    osmangazi tıp var eskişehirde o da güzel aslında iyi yorumlar vardı. hitit tıp eskiden kampüsü Ankara da gazi tıpın yanındaydı eğer hala oradaysa onuda düşünebilirsin. Sana tavsiyem kalma oranlarına hastane yoğunluğuna büyükşehirde olmasına ve oturduğun yere mümkünse yakın olmasına dikkat et.
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Alanyalıları bırakmışlar diye bir durum yok, geçen yıl kalan 138 kişiden 20-25i alanyadan sadece. Bence sıkıntı alanyadan ziyade okulun her yıl aldığı öğrenci sayısı. Okulun her yıl 260 kişi alması çok saçma, çoğu devlet okulunda da durum böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    bu arada o konu benimdi
  • nazdrovye N kullanıcısına yanıt
    hocam haklısınız genel olarak böyle bende katılmıyorum çok fazla kontenjan olmasına(cerrahpaşa, çapa ve hacettepe hariç) sonra gerçekten olumsuz durumlar oluşabiliyor
  • Doğrudur size de söylemiştim zaten bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nazdrovye N kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ben o şekilde okumuştum. Tıp kontenjanları çok fazla neredeyse hepsinde 300 kontenjan var devlette

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pratikte öğrenciye iyi kazanımlar vererek mezun eden bir üniversite yalnız.
  • En öyle duymadım zaten bu dediğim başka bir şey hoca sizi bi yere yönlendiriyor gibi tam okulla bağıntılı feğil sanırım ve isteyen neredeyse gidebiliyormuş bunu öğrendiğim kişi uludağda üst sınıf gidenlerin olduğunu bizzat söylüyor. Hatta o da gidecekti sanırım maddiyatla bi alakası oldu bu yıl gidicek. Yani sizin öğrendiğiniz kaynağı bilmiyorum ama gerçwkten güvenebileceğim biri bu dediğim. Erasmus da dediğiniz kadar zor değil evrak işi çok ve yönlendiren yok onları toparlayıp parayı ayarlarsanız gidersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.