Şimdi Ara

ULUDAĞ ÇEKO MEZUNUNDAN GENÇLERE TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Öncelikle zor bir dönemden geçiyorsunuz, dilerim ki kazasız belasız atlatın bu dönemi ve hayallerinize kavuşun. Uludağ Çeko mezunu mali müşavir olmak üzere olan biri olarak size bazı tavsiyelerim olacak, dinlerseniz.

    Öncelikle kesinlikle aile baskısı, mahalle baskısı gibi baskılara karşı gelin kalbinizin sesini dinleyin. Olmuyorsa seneye bir daha deneyin. İnanın sevilmeyen bir bölüm, sevilmeyen bir iş hayatı cehenneme çevirir! Ben bölüm ve işimden memnunum mali müşavir olmak ta bilenler bilir çok kolay değil artık...

    Bir diğer husus sakın ama sakın yerleşeyim de neresi olursa olsun demeyin. Bir kaç büyük isim yapmış üniversite haricinde de İİBF mezunlarının hemen hepsinin aynı işleri yapacak olmasını unutmayın! İktisat ta okusanız, İşletme de okusanız, Çeko da okusanız ya bankacı, ya mali müşavir ya insan kaynakları, ya muhasebe müdürü, pazarlama vb alanlarda çalışacaksınız. Bölümler arası aman aman bir fark yok çalışma alanı açısından bunu sakın unutmayın. Ben Çeko yazacaklara öneriyorum çünkü sözel ağırlıklı güncel konuların olduğu güzel bir bölümdür. Sözeliniz iyiyse kesinlikle tavsiye ederim.

    Sınava tekrar girdim bu sene TS1 31.197, TS2 33.006 sıralamam. Bizim zamanımıza göre epey değişmiş ve güzel olmuş sistem. Eskiden TM'ciler sözel alandan hiç yazamaz puanı direk kırılırdı. Bu yüzden istediğim bölümü okuyamadım aslında... O nedenle şimdi Gazetecilik okumak istiyorum yaşıma bakmadan :) İçimde kalan bir alandı o yüzden tekrar okuyacağım. Gazi, Ankara, Ege Gazetecilik hepsi tutuyor bakalım ne olacak? Tekrar söylüyorum kalbinizin sesini dinleyin, kalbiniz seneye bir daha gir sen böyle mutlu olamazsın derse peki deyin! Çünkü kaybedeceğiniz 1 sene kaybedeceğiniz bir ömürden daha değerli değil!


    Sevgilerimle, umarım hayallerinize kavuşursunuz, hayatta başarılar dilerim.







  • Bölümü merak eden arkadaşlar vardı yukarda dursun konu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.