Şimdi Ara

Ultima Online Kayıp Nesil / Roleplay Topluluğu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
7
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rsith kullanıcısına yanıt
    Ya gerçekten o rare renkli ve ice fire tarzı robe ları görünce sinirim bozuluyor benimde.. Rome uo adında bir sunucu var ağustos ayında betası açılacak,haritası farklı bir harita,eğer oyuncu sayısı fazla olursa (biliyorsunuz büyük harita,yeni harita az oyuncuda oldumu çekilmiyor malesef) denenebilir bir nebze ve yeniden keşfetmek,yeni yerleri güzel olabilir. Buna önce karşıydım ancak şu sebepten mantıklı bulmaya başladım,şimdi ilk UO sunucularında oynadığım dönemi hatırlıyorum Britainde bile kayboluyordum nerdeyse ve yeni yerler görüp keşfetmek harika bir duygu veriyordu,e bizde o dönemleri özlediğimiz için yeniden keşfetmek ve bi nebze o duyguyu yaşamak için denenebilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rome UO'dan ben de haberdarım. Hatta ilk duyurularını yaptıklarında projele detaylarını sormuştum. Fakat farklı harita çalışmaları bizim oyuncumuza çok ters. Ben de Sosaria'nın artık her karesini ezberlemişken, yeni bir haritayı denemek isterdim. Ancak günümüz dünyasını baz alarak üretilen haritalara pek ısınamıyorum ben. Bundan 3-5 sene önce Anadolu haritasını sunucusuna entegre eden bir sunucu vardı. Sistem ve yönetim bazında piyasadaki bir çok sunucudan da kat be kat kaliteliydi. Ancak o haritaya ben bile ısınamamıştım.
  • Rsith kullanıcısına yanıt
    Benim Uo dönemimde 3. Oynadığım sunucu olan Arqas vardı farklı haritada ve Orta dünya bazlı Ovedron Uo vardı inanılmaz keyif almıştım bu 2 sunucudan.. Çünkü kaliteli oyuncu fazlalığı vardı. Hatta Ovedronda Roleplayin tabiri caiz ise dibine vurmuştuk.. Bu sunucuda da oyuncu fazlalığı yaşanırsa eminimki keyif alınır,bence listemizde bulunsun diyorum ben..
    Bu arada Anatolia UO du sanırım dediğiniz sunucu,hatırlıyorum o sunucuyuda ama 2. Ayında kapanmıştı galiba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 30 Temmuz 2015; 15:38:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, öyle bir şeydi. Zaten ilk haftasında sunucuda 10-15 kişi oynuyorduk. Ben 2-3 gün kadar girip, bıraktım sunucuyu. Ardına günün her saati 0 çevirimçi oyuncu sayısıyla devam etmeye başladı. Sonra da tahmin edileceği üzere kapandı. Dediğim gibi harita fantastik bir dünyayı yansıtmalı. Reel dünyayı barındırdığında bir soğukluk oluyor oyunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rsith -- 30 Temmuz 2015; 15:54:52 >
  • Arkadaşlar ben Rome UO sunucusuna bir şans vericem..
    Forumlarında düşüncelerimden bahsettim, ''Yeni gelenler'' kısmında da ''eğer şöyle şöyle olursa,eski ruhu özleyen dostlarımında buraya geliceklerini düşünüyorum'' tarzında yazıda yazdım..
    Birde şurayada bakmanızı isterimhttp://rome.gen.tr/forum/showthread.php?tid=276 .. Oyuncuların isteklerine gerçekten önem veriyorlar.. Daha açılmadan birçok kişi gelip üye oldu resmen.
    Gelin bir şans verelim,eğer beklediğimiz gibi çıkmaz ise kendimizi gene beklemeye alırız,ne dersiniz ?
  • Şu sunucu keşke farklı harita kullanmasaydı.
  • Merhaba dark venue ile başladığım ultima serüvenine birçok sv de oynayarak devam ettim. En son 2010 yılında oynamıştım. Her ne kadar çok vakit bulamasam da Eski günlere geri dönmek istiyorum. Oynadığım hiçbir oyunda uo tadını alamadım. Bilen bilir world of uo isimli server 9 ağustos 2015 tarihinde tekrar açılıyormuş. Ben buraya başlamayı düşünüyorum. Varsa başlayacak irtibatta kalalım. Birbirimizi destekleriz.
    http://www.worldofuo.com/world-of-uoda-yeni-sezon-basliyor.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pratik Adam

    Merhaba dark venue ile başladığım ultima serüvenine birçok sv de oynayarak devam ettim. En son 2010 yılında oynamıştım. Her ne kadar çok vakit bulamasam da Eski günlere geri dönmek istiyorum. Oynadığım hiçbir oyunda uo tadını alamadım. Bilen bilir world of uo isimli server 9 ağustos 2015 tarihinde tekrar açılıyormuş. Ben buraya başlamayı düşünüyorum. Varsa başlayacak irtibatta kalalım. Birbirimizi destekleriz.
    http://www.worldofuo.com/world-of-uoda-yeni-sezon-basliyor.html

    zamanında world of uo da oynamıştım 3-4 yıl olmuştur sanırım. oyunu unuttum nerdeyse, ben de başlamak isterim ayarlayabilirsem kendimi. her şeyi baştan öğrenmek zor geliyor ayrıca.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pratik Adam

    Merhaba dark venue ile başladığım ultima serüvenine birçok sv de oynayarak devam ettim. En son 2010 yılında oynamıştım. Her ne kadar çok vakit bulamasam da Eski günlere geri dönmek istiyorum. Oynadığım hiçbir oyunda uo tadını alamadım. Bilen bilir world of uo isimli server 9 ağustos 2015 tarihinde tekrar açılıyormuş. Ben buraya başlamayı düşünüyorum. Varsa başlayacak irtibatta kalalım. Birbirimizi destekleriz.
    http://www.worldofuo.com/world-of-uoda-yeni-sezon-basliyor.html

    WOU da sacma kurallar vardı 1 tane night mare gibi aynı mı olcak yoksa degisecekmi. Artık 35 yasındayım oyle NM ya da FS beklicek yasta degilim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Armant81 A kullanıcısına yanıt
    Özel bineklerle falan uğraşmadığım için bilemiycem ama Benim de fazla zamanım olmadığımdan roleplay takılacağım genelde. Serverda bütün makro programları yasaklı olacak. Hatta bugün test olarak açıldı ama programlarda hata olduğundan tekrar kapatıldı. 2-3 güne hatalar giderilip tekrar açılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pratik Adam -- 9 Ağustos 2015; 22:52:32 >
  • Konunuzun dışına çıkacam affola. Şöyle dolaşayım derken rastladım ve ben de biraz hüzünlendim, abim oynardı hatırlarım. Neden hüzünlendim bilmiyorum ama böyle benim de SA-MP'de roleplay maceram vardı 9 yıl önce, ben de sizin gibi farklı platformda mükemmel anılar, yabancı arkadaşlar edindim, İngilizcemi geliştirdim herşeyi yaşadım. Şimdi ki süslü, püslü grafikli oyunlar hiç tat vermiyor, nasıl abimin nesli sizin gibi aynı tadı alamıyorsa, ben de aynı şekilde şimdi SA-MP'a girince alamıyorum. Hevesinizi kırmak olmasın ama herşey geçmişte güzel, yenisi olmuyor ya. Umarım istediğiniz ortamı kurar eski günler yaşayabilirsiniz, "oldie but goldie".
  • Pratik Adam kullanıcısına yanıt
    bende wou ya girdim bakıyorum suan
  • Arkadaşlar World of UO açıldı. Oynamak isteyenleri beklerim. Gerek staffları gerek oyuncuları kaliteli ve ilgililer.Yaklaşık 100 online oluyor. Oyuna başlayacak varsa yardımcı olmaya çalışırım. Oyundaki nickim Nani'El-Hucum.
  • Ben UO Renaissance'de arada balığa çıkıyorum. O yani. Onun dışında artık pek oynayacak zaman yok. Ama selam olsun yine de UO oyuncularına.

    Bir de şunu belirtmek istiyorum. UO Dio diye bir server var. Türk serverı. TRSecondAge'i açan insanların açtığı bir serverdı.
    15 aydır açık ve 15 aydır kimse oynamıyor. Pek bir kapatma gibi dertleri yok. Profosyonel de bir server. Burda toplanılsa ya. Ha RunUO bizi bayar diyeceksiniz elbet.
    Ama UO'nun tüm ek paketlerinden güzel özellikleri almış bir server burası. Bi göz atın isterim. Yazık gül gibi server kimsenin haberi yok. 15 aydır 0 oyuncuyla duruyor.
    Burda toplanma fikri olursa gelirim de ha.

    http://uodio.com/index.php/extensions/oynamaliyim

    Nasıl bir server burası? Mesela RunUO sevmeyenlerin gıcık kaptığı neon renkler, samuraylar, böcekler, precasting vs. yok. Second Age ek paketi temel alınmış.
    Ama mesela High Seas ek paketinden gemi savaşlarını güzel bir sistem olduğu için almışlar. Yada yeni oyuncuların mekanı New Haven burda da mevcut, yeni oyuncular
    oyuna alışsın diye. Yani Second Age tabanlı, sevdiğimiz sphere sistemlerine yakın ama diğer ek paketlerden de güzel özellikleri almış bir server. Bence Razor önyargısı
    yıkılıp denenmeli, bir şans verilmeli. Razor kullanmıyor gerçi server, başka bir connection programı kullanıyor. Her neyse, gerçekten ön yargıları yıkıp bir deneyin.
    Severseniz benim toplanma önerim bu serverdan yana. RunUo'dan sevmediğiniz bir özellik burda yok. Gerçi Taming biraz sıkıntı yaratabilir. Ama orijinal UO'da taming
    hiçbir zaman türk sphere serverlarındaki gibi değildi zaten. Bir önyargısız bakmanızı tavsiye ediyorum. Sevmezseniz de elbet canınız sağolsun.

    Bu arada serverla bir alakam yok. Sadece emek etmişler; çok güzel rehberler, stabil bir server vs. açmışlar ama 15 aydır kimse oynamıyor diye üzülüyorum :)

    http://uodio.com/forum/index.php?threads/kendi-a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1m-19-11-2014.126/

    Bu yazıyı da nostalji amaçlı okumanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkachin -- 21 Ağustos 2015; 0:14:36 >




  • Bu saatten sonra kalabalık nerede ise ben oraya giderim, maksat muhabbet zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkachin F kullanıcısına yanıt
    Bu sunucunun neden tutmadığını gerçekten düşünmeden edemiyorum.. Yani ben kendim Runuo sunucularında oynamayan biriyim ama ben bile ''bu sunucu ciddi anlamda tutar,roleplay e çok önem veriyorlar,harika ve farklı sistemleri var,yöneticileri kaliteli'' falan demiştim yani.. İçler açısı bir durum 0 player ve 15 aydır açık olması..
  • Merhabalar arkadaşlar tüm herkezin yorumunu tek tek okudum ve cidden hala ultima online'ye önem veren ve özleyen eski oyuncuları görmek beni mutlu etti.

    Arkadaşlar 1 ay öncesi bir sunucu actık ekip arkadaşlarım ile sosaria olmayan sıfırdan cizilmiş olan bir map inşa ettik sıfırdan sistemler hazırlandı haritaya uygun sekilde hedefimiz eski utlima online oynayan kişileri bir araya toplayıp role play'in tadını cıkartmanızı istiyoruz. Dilerseniz web adresimizi vereyim denemek görmek isteyen arkadaşları beklerim

    www.rome.gen.tr
  • Makale yazmışsınız maşallah :) Okumaktan gözlerim yandı :)

    Valla Runuo nun sonunu doyumsuz ve sabırsız insanlar getirdi. Yok PH yüksek olsun, yok 1 günde 5 tane craft kasalım. Yok o craftlar tek charda toplansın, 6 saatte bir girip 500 bod alalım. Craftın değeri kalmadı. Hammallığa döndü iş. Rp den çıkıp ticarete döndü. 1 bod bulmak için bi tarafımızı yırtarken 6 saatte bir barbed kitler düşer oldu... Durduğu yerde vortexe vura vura skill kasan, 4-5 saatte 700 skill capi dolduran insanlar oldu... Emek kalmadı, çaba kalmadı, zaman ayırma kalmadı.

    Unutmayın ki kolay elde edilen şeylerden vazgeçmek kolaydır...
  • Ha birde işin içine easy uo girdi, hiçbirşey yapmana gerek yok. Utanmasa charıda kendi koşturacak oyun. Herşeyi yapıyo. E ne anladım ben o işten o zaman?

    Zaten oyunun bugından prim yapanlar ayrı bir dert. Dertlendim gene. Amannnnn
  • herkese selamlar,

    valla bende arada sırada gelip uo başlığına bakıyorum yeni bir şeyler var mı yok mu diye. Başlığı açan arkadaşla tamamen aynı düşünceleri paylaşıyorum ama burada şunu da değerlendirmek gerekiyor bence.

    Nebula'nın locus ve quann'ın tamamen dolu olup sıra beklediğimiz dönemde bile role play aslında çok değerli değildi server geneline baktığımız zaman. 2-3 tane rp guildi vardı ve staffında desteği ile iş bi yerlere gelmişti. Ben de o guildlerden birinde olan biri olarak çoğu girişimimizin trollendiğini hatırlıyorum.

    Türkiye'de ki oyuncu kitlesi (sadece uo için söylemiyorum) tamamen sonuç odaklı oyun oynuyorlar. Kimsenin kimseye saygısı yok, olay tamamen maddi şeylerin etrafında dönüyor. Nesil geçişi oldukça ve serverlar değiştikçe elde kalan tek şey bir an evvel skilleri tamamlayıp şehirde order/chaos savaşına katılmak oldu.

    Ben lisedeyken (oyuna sanane'de başlamıştık, nebula locus/quann döneminde lisedeydik) çocuklarla okulu kırıp sabahtan kahvaltılıklarımızı alıp internet cafeye giderdik ve swordsmanship'i 60'tan 70 yapmak en az 4-5 günü alıyordu. Hiç bir şeyi elde etmek kolay değildi, scribe kasarken 20 tane yazıp 65.0 olan skilli 65.1 yapamayabilirdiniz.
    İşin buralardan çıkıp, her büyüde 0.1 magery, her vuruşta 0.1 fencing gainine döndüğü gün ultima online bitmiştir.

    Bu saatten sonra da ne yazık ki buna alışan insanlara gelip yok kardeşim saatlerce boksa bırakıp 0.3 geldiğini görünce sevinmelisin diyemezsin. Adam o serverı bırakır başka bir serverda oynar. Çünkü adamın oyundan beklediği artık bunlar değil. Bir an evvel karakteri yapıp +12 katana ile şehirde pot içerek koşacak.

    Easy uo'yu kurup tek tuşla bandaj, tek tuşla pot içerek oyunun kralı olduğunu zannedecek.
    Tame noktalarında ghost karakter bırakıp logdan spawnı takip edip hayvan çıkar çıkmaz o kapacak. ( hoş aynı spawnda kendi gibi 4 farklı insanın ghost karakteri de var)
    Bi yandan maden kazarken 2.clientta scribe res yazacak o da yetmeyecek 3.clientta balık ağı atıp sos bottle kovalayacak.

    1 haftalık bir süre sonucunda kendine ait 2-3 farklı accountta her türlü karakteri olacak, hiç bir ham madde veya materyali başka oyuncularla etkileşime girmek zorunda kalmadan kendi kendine halledecek, her şeyi deli gibi stoklayacak, bir şey paylaşmaktan uzak olacak. Quake 3 oynar gibi sadece giyinip kuşanıp şehirde 7 kişi 2 kişi kovalamaca oynayacak.

    Ultima Online şuan ülkede oynanan serverlarda oynanan oyun kesinlikle değil. Bir oyun düşünün ki dagger ile kestiğiniz çalı çırpıyı yakabiliyosunuz, bu yaktığınızda balık kızartıp yiyebiliyorsunuz. Her eşyanın bir işlevi var, her şey bir diğerinin hammaddesi. Oyunda çıkarttığınız madeni evde dekor amaçlı bile kullanabiliyorsunuz. Yaratıcılığınızı kullandığınız sürece yapamayacağınız şey yok neredeyse.

    Ama bu oyun bu ülkede böyle oynanmıyor. Şehirde normal atınızdan 3 saniye indiğinizde o at çoktan ölmüş oluyor. Çünkü karşınızdaki sığ adam bundan zevk alıyor.

    14-15 sene ultima online oynadım. Güzel hatıralar olarak kaldı bende. Yeni bir oluşuma inancım da yok, tutabileceğini de düşünmüyorum. Çünkü bu başlığı açan arkadaş gibi veya benim gibi düşünenleri toplasanız 50 adam etmez. Oyunun en kalabalık olup RP questleri yapıldığı zaman da bu sayı böyleydi zaten.

    Daha yazacak çok şey var ama şuan ofiste öğle arasında yazıyorum bunu. keşke uo oynadığımız zamanlardaki gibi zamanımız olsa da burada daha çok şeyi yazsak.

    Herkese selamlar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.