Şimdi Ara

Ülkemizdeki messi hayranlığından utanıyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
3.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Messi'yi beğenmeyen adamlara dikkat edin.Alayı Ronaldo'ya tapan adamlar..Nitekim bu topükten de rahatlıkla anlaşılabiliyor...Messi ki almadığı bi Dünya Kupası kaldı onu da 4 sene sonra alacak bence...Buna rağmen hala tartışılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darbeli Matkap

    Messi'yi beğenmeyen adamlara dikkat edin.Alayı Ronaldo'ya tapan adamlar..Nitekim bu topükten de rahatlıkla anlaşılabiliyor...Messi ki almadığı bi Dünya Kupası kaldı onu da 4 sene sonra alacak bence...Buna rağmen hala tartışılıyor.


    Başaramadığı tek şey 11 kişiyi geçip gol atmak onuda yapacak inşallah.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jamez

    dün 3 gol 2 asist yaptı gerçekten çok kötü bir performans.

    bu sezon oynadığı 17 resmi maçta 22 gol 9 asist yapmış rakiplerinin çok gerisinde

    resmen abartılıyor bu adam.. takıma hiçbir yararı yok


    Başka söze gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odinn#21

    Bu forumdaki en kral anti-Messi olayı bendedir. Bunu Messiciler de ben de SSlerle ve alıntılarla ispatlayabiliriz.

    Messi-fetişzmi alıp başını yürümüş durumda. Messi kabız oldu diye başlık bekliyorum.

    Futbolun sadece Messi olarak görülmesi aslında medya yapımızdan da kaynaklı. EPL paralı kanalda, Bundesliga TRT'de ve Serie A TV8'de göz önündeki ve reklam gücü fazla olan kanallar değil, geriye NTV medyası ve La Liga kalıyor.

    Ben izlerken de sevmiyorum çünkü fazla küt görünüyor bana. Estetik yoksunu bence Messi. Nasıl ya falan demeyin, Henry-Zidane ile sevdim ben Avrupa futbolunu ve Ronaldinho (pek sevmesem de sahada görmekten zevk alıyordum) Kaka devam ettiren isimler oldu. Hepsinde bir zarafet ve estetik vardı. Messi'de bu yok benim nazarımda.

    Son olarak Messi saha içerisinde öyle övüldüğü kadar efendi biri değil. Efendi adam Kaka'dır, Nedved'dir(efendilik konusunda aklıma gelen ilk 2 isim oldu). Kart aldırtmak için kartlık olmayan pozisyonda yerde fazla vait geçirmeler, eliyle attığı gol, Del Horno'yu attırışı falan fişman, çok da temiz değil sicili. Golden sonraki sevincini sever genelde Messiciler, mahallenin sevimli veledi edasında, doğrudur, açıklamaları da alçak gönüllüce. Ama oyun esnasındaki efendiliği övülecek bir yanı değil çünkü pek de efendi değil.

    Messi'nin eleştirilecek yanları bunlardır bence. Daha doğrusu bu eleştiriler Messi'ye de sayılmaz, onu sevenlerin ona yaptığı iltifatlara yönelik bunlar. Ama Messi'nin futbolcuğu da birkaç gol atıyor, hızlı görünen bacaklar diye küçültülecek türden değildir.


    Messi efendi değil diyip saydığınız özellikler prof. oyuncu özellikleri.
    Yerde fazla yatma, eliyle gol atma ... bunlar tam da olması gerektiği gibi.

    Şuna da karşıyım maçlarda hiç kimse Messi kadar tekme, faul ile karşılaşmıyordur zira adam ceza sahasında dişe diş, kana kan oyun oynuyor, defans oyuncularını çileden çıkarttırıp, faul yaptırtıyor.
    Ehh haliyle tepesi atabiliyor. Ne yazık ki her teknik oyuncunun kaderi bu...

    Bir pozisyonda Messi'ye sağlam bir tekme atmışlardı. Yine bilindik senaryo eşliğinde.
    Messi adamı delirtir, defans oyuncusu bakar ki adamı kaçırıyor, basar tekmeyi.

    Sanırım canı çok acımıştı, can haliyle ayağa kalkıp efelik taslayıp kafa atmaya yeltenmişti.
    Ama görüntü çok komikti, zıplasa belki rakip oyuncuya boyu ancak yetecekti, neyse Allah'tan durumu fark edip gelen rakip oyunculardan birisi Messi'ninde hareketine kahkahalar atarak Messi'yi olay yerinden uzaklaştırmıştı.




  • Konuya şunu da eklemeden duramayacağım efendim.

    Biliyorsunuz Ronaldo'nun futbol dışında, tipine, vücuduna aşık olanlar kızlar ve gayler de var. Yani Ronaldo'nun bu kadar popüler olmasında kızların ve gaylerinde çok büyük bir etkisi var.
    Ronaldo bir show adamı. David Beckham gibi tam bir imaj ve pazarlama çalışması...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darbeli Matkap
    Messi'yi beğenmeyen adamlara dikkat edin.Alayı Ronaldo'ya tapan adamlar..Nitekim bu topükten de rahatlıkla anlaşılabiliyor...Messi ki almadığı bi Dünya Kupası kaldı onu da 4 sene sonra alacak bence...Buna rağmen hala tartışılıyor.

    hocam abartmayin tapmakla ne alakasi var... nedved gerrad del piero hagi gibi isimler hem ronaldo'dan hem messi'den cok daha degerli benim gozumde... Bn sadce kendi gorusumu soyledim ronaldo da messiden degerli benim gozumde olay bu... Messi abartiliyor... Ronaldoya kimse tapmiyor... Fakat ne yazik ki Messiye adeta tapiliyor... Bundn rahatsiz oldgmu dile getirmek istedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: undergroundfasulye

    messi kim ya kral brezilyalı ronaldo


    +1905
  • SUAVI dediğin gibi her teknik oyuncu tekme yiyeyerek oynar ama Messi 3 büyük ligin en yumuşağında onuyor. Serie A'da değil. Hiçbir EPL ve Serie A hocasından yıldızlar korunmalı diye laf çıkmazken La Liga'da çıkıyor. O açıdan geniş bir lig hani.

    Efendilik açısından ise verdiğim örneklere de dikkat. Ben Messi komple züppe demedim ama ceza sahasına girince penaltı almak için kendisini yere bırakmakta tereddüt etmeyen oyuncularla verilen penaltıyı frikik'e çevirtecek kadar efendi bir Nedved'i canlı izlemişken Messi'ye efendi denmesi garip benim için. Kaka da mesela gidip hakemle durduk yere konuşup onu etki altına almaya çalışmaz.

    Darbeli Matkap'a yönelik olarak ve biraz da hasretle diyorum ki; aahh Kaka ah. Sakatlıktan kurtul artık. Messici değiliz diye CR'ye tapmak zorundaymışız... Dön de rahata erelim...




  • Komple oyuncu değil,efendi değil,ama saydırıyor golleri bana bak,hemde o apaçi gibi penaltıdan,boş kaleye değil
    Klasik olabilir golleri ama atıyor
  • Sadece Türkiye değil tüm dünya messi'ye hayran arkadaşım. Şampiyonlar ligindeki maçları izlediysen messi gol attığı zaman teknik direktörler ellerini yana açıyorlar çaresizlikten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3

    O kadarda değil.

    Ronaldo'nun daha iyi olduğu bir gerçek tabi.


    bende cr7'yı daha beğenen bır adamım ama bu arkadaş uçmuş sanırım messı'ye bunları derken :)
  • Messi sadece La Liga'da mı oynayabiliyor? Şampiyonlar liginde gol kralı olduğunu gördük. Devler arenası ise alın size devlerin kralı. Bu sene de gol kralı olacak kaçarı yok. Ayrıca dünya kupasında gördük oynayamadığını demek de tam saçmalık. Ronaldo ne yaptı acaba dünya kupasında? Taktikten yoksun bir Maradona ile bu kadar oluyor. Sanki Ronaldo'yu o takıma koysan çok şey yapabilecekti. Portekiz oyuncu kalitesi olarak geride olsa bile bu seneki arjantin'den daha iyi bir takımdı. Ronaldo ise aldığı her topu tribünlere yolladı. Ayrıca Messi çok iyi takımda oynuyor da sanki ROnaldo köy takımında mı? Di Maria,Mesut,Higuain,Marcelo,Alonso gibi oyuncuların ilk düşündüğü adam Ronaldo. Eminim ki Ronaldo Barça'da olsa Messi kadar katkı sağlayamaz. Topun ROnaldo'ya geldiği çoğu pozisyonu objektif olarak izlerseniz 3 topu 2'sini ya saçma sapan bir şutla yada gereksiz çalımlarla erittiğini görürsünüz. Zaten sürekli kendini düşünmesi de neden asist olarak sürekli messi'nin gerisinde kaldığını açıklıyor. Ben ikisini de izlerken zevk alıyorum ama Messi sadece futbolu düşünürken, Ronaldo "saçım iyi mi acaba", "1-2 çalım atıp da yerde kalınca ellerimi havaya kaldırıp sanki penaltı almışçasına sevineyim de taraftar coşsun", "gol krallığı benim için önemli değil dedim ama şu Messi'yi bi geçeyim" vs. havalarında. Ayrıca geçmiş yıllarda Messi'nin yediği tekmelerden dolayı kaç ay sahalardan uzak kaldığını siz hatırlamak istemezsiniz tabi. Dünyanın en hafif liginde bile oynasan 3-4 adamı geçersen birisi sinirlenip senin dizine çakar. Hem daha sert ligde oyanayan adam hafif ligde oyar ama tam tersi mümkün değil mantığı da tam saçmalık. Ronaldocular hep susmaya mahkum çünkü herşey ortada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odinn#21

    SUAVI dediğin gibi her teknik oyuncu tekme yiyeyerek oynar ama Messi 3 büyük ligin en yumuşağında onuyor. Serie A'da değil. Hiçbir EPL ve Serie A hocasından yıldızlar korunmalı diye laf çıkmazken La Liga'da çıkıyor. O açıdan geniş bir lig hani.

    Efendilik açısından ise verdiğim örneklere de dikkat. Ben Messi komple züppe demedim ama ceza sahasına girince penaltı almak için kendisini yere bırakmakta tereddüt etmeyen oyuncularla verilen penaltıyı frikik'e çevirtecek kadar efendi bir Nedved'i canlı izlemişken Messi'ye efendi denmesi garip benim için. Kaka da mesela gidip hakemle durduk yere konuşup onu etki altına almaya çalışmaz.

    Darbeli Matkap'a yönelik olarak ve biraz da hasretle diyorum ki; aahh Kaka ah. Sakatlıktan kurtul artık. Messici değiliz diye CR'ye tapmak zorundaymışız... Dön de rahata erelim...


    Ne kadar yumuşak olursa olsun, paso tüm maçlarda yerlerde. Rakip gelmeden tek top oynamak en güzeli ama iş adam eksiltmeye, fark yaratmaya geldiğinden küçük bir tilki gibi içeri süzülebilen daha iyi bir oyuncu yok.
    Iniesta'da bunun farklı bir modeli mesela. Bu iki ufaklığı besleyen, arkalarındaki ağır abileri de Xavi. Üçü birlikte çok güzel bir uyum içerisinde oynuyorlar.

    Senin yaklaşımın vakti zamanında Alpay Özalan'ın yapmadığı faul sonrası aldığı Fair Play ödülüne hak verenlere benziyor. Olabilir bir şey demiyorum fakat büyük bir kesim içinde sadece aptallıktı.
    Neyse adamın kalitesi, futbola kattıkları ortada.

    Beğenmeyenler izlemesin, beğenenler takip etsin.




  • Messi için sert bir ligde oynamıyor, şanslı diyen arakdaşlar olmuş. Adam kafaya koydu mu kaleye gidiyor. Bu sırada ne kadar darbe alırsa alsın kesinlikle yere düşmüyor. En ufak darbede kendini yere atıp dakikalarca kalkmayan tonlarca futbolcu ile (buna konuda bahsedilen her kral futbolcu dahil) bu adamı bir tutuyorsunuz.
  • Alın sert takıma karşı Messi ... Van der Sar'ın ağzını görünce Organize İşler'deki Cem Yılmaz sahnesi geldi aklıma.

     Ülkemizdeki messi hayranlığından utanıyorum.
  • ronaldo bence daha total futbol oyuncusu. şut var kafa var hız var çalım var teknik var freekick var çoğu özellikleri barındırıyor. ama messi bu özelliklerin 5 6 tanesini çok çok iyi yapıyor bu da ona yetiyor. yetenek konusuna gelirsek bence messi daha yetenekli gibi.
  • Messi'ye bunları Ronaldo kendisi bile demez. Utanın.
  • donanim haber messiye küsmüs messinin haberi olmamis hadi fb,gs,bjk tartismasini anladimda messi tartismasi cok abes olmus artik :=)
  • Adamın ilgi çeken hiç konusu olmamış bunu açmış herhalde..başka mantıklı bir açıklama bulamıyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkprincé


    quote:

    Orijinalden alıntı: Leetcake

    2 dribbling 1 çalım ile günümüz gençliğinin amansız bir futbol zevksizliğine hapsolmasına neden oluyor bu adam. Canavar gibi futbolcular varken bunun beğenilerek nam yapması bir zevksizliktir. Kısa boy, hızlı gözüken bacaklar, bir kaç gol. Gerisi yok. Komple bir futbolcu olmak bu kadar ucuza verilmemsi gereken bir payedir.



    Bir kaç mı?


    Son beş maçta 10 gol...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.