Şimdi Ara

Ülkemizde eSIM desteği yakında başlıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
9.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AzuLA kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar henüz Türkiye’de olmasa da Apple Pay ile yanınızda cüzdan taşımadan ödeme, SIM desteklilerle telefona ihtiyaç duymadan aramalar, mesajlar, haritalar gibi işlevleri kullanabilirsiniz. Eğer akıllı eviniz varsa anahtar almanıza da gerek yok. Kısacası sadece saatle bir yürüyüşe çıksanız bir eksiğiniz olmaz ancak bu tarz şeyler Türkiye’de yaygın olmadığından ilk çıktığında almak mantıksız olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Hocam sanirim esimdeki depolanacak bilgilerin sunuculari Türkiye'de ve yerli uretim olacağını anladim. Dediginiz gibi esim zaten cihaza gömülü. Haberde bahsedilen olay e-simdeki bilgilerin turkiyede yerli ve milli imkanlarla yapilan depolama sucunulari valla ben boyle anladim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sir Joseph S kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey yok XR, XS, 11 ve 12 gibi modellerde cellular özelliği ve çift imei var. Ancak yazılımsal anlamda kısıtlandığı için, hücresel plan ekle kısmı çıkmıyor (görünür değil), hatta çıkmadığı halde sonradan dfu ile güncelleme yapan ve yurtdışına çıkan ve yabancı sim kart takan ve cihazını Türkiye’den alan bazı kişilerde o özellik cihazda çıkmış, bu forumlarda yazıyor okuyabilirsiniz. Ben apple a sordum, apple hücresel plan ekleme kısmının bazı distribütörler üzerinden gelen cihazlarda Türkiye’de resmi olarak esim desteği olmadığı için görünür olmadığını, esim’in operatörler tarafından sunulması ile birlikte, bu özelliğin ve hücresel plan ekle kısmının esim çipi bulunan cihazlarda yazılım güncellemesiyle aktifleşeceğini söylediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffm64 -- 22 Ekim 2020; 0:36:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ffm64 F kullanıcısına yanıt
    Ben Apple Watch’tan bahsetmiştim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sir Joseph S kullanıcısına yanıt
    Pardon, ben iphone u kastettim, ben yanlış anladım, sorun yok o zaman:) aylardır iphone un esim özelliğini ve gelişmeler takip ediyorum çünkü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yerli üretim falan tercih etmemek lazım )

  • DIA kullanıcısına yanıt

    muhtemelen türkiyede üretilecek ürünlerin içine eklenecek. sim kart telefon dışında yüzlerce alanda kullanılıyor.

  • Morichannn M kullanıcısına yanıt
    SIM kart aslında donanımsal şifreleme cihazıdır bir yerde. SIM ile ilişkili sertifika operatör sunucularında oluyor. Buraya kadar mevcut durum ile aynı.
    SIM içindeki sertifika ise mevcut sistemde donanımsal olarak SIM çipine gömüldüğü için geldiği ülkenin bir önemi yok ama eSIM aslında bir yazılım olduğu için br kopyasının yurtdışında birilerinin elinde olmaması önemli.

    eSIM için Apple ya da Samsung gelip bizim ülkeden çip almayacaklar yani. "Telefon, işletim sistemi yabancı ne olacak ki" diyebilirsiniz. SIM kart telefona şu SMS şifresinin bir benzerini üretip veriyor, telefon da operatöre. İçindeki gizli anahtarları dışarıya sunmuyor. Bu sayede SIM'i çıkartıp başka telefona takınca eski telefon "ben bu anahtarları kopyalamıştım" ya da üretici "ben bu anahtarları gizli sistemime aktarmıştım." diyemiyor.

  • Almanya'da uzun süre kalıp Türkiye'ye yerleşen birinin bir yazısına denk gelmiştim. Almanyada hükümet bir iş yaptımı muhalefet o işin nasıl daha kaliteli ve ucuzu yapılabileceğini görüşür dedi. Ama Türkiye'de muhalif olmak iyi kötü yapılan herşeyi kötülemekten ibaret. Bu psikolojisi bozuk zihniyet maalesef ki her tarafta var. Yapılan hiç bir şeyi beğenmezler, kendilerine yap desen kıçlarını kaldırmazlar. Kibir diz boyu, her şeyi kendileri bilir başka kimse bilmez! Evet sizlere diyorum, bence topluca bir psikyatri polikliniğine başvurun. Sizin hastalığınıza ilaç var mı bilemiyorum!

  • Bi bitmediniz arkadaş.. senin gibilere göre İHA da yapamazdık hayatta noldu? İnsan biraz utanır ve, kendi milletin, kendi devletin bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AzuLA kullanıcısına yanıt

    Biz nerdeyiz sen nerdesin birader


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saatler için (Galaxy Watch 3) olacak mı destek ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BMW bile standart donanım SIM kartını ülkeden çekti bizimkiler VERGİEEHH deyince... Adam bilmiyor tabi arabada bir kart sadece SOS yani CAN KURTARAN düğmesi, NASIL VERGİ dedi, EEE NE SANDIN YAPRAĞIM dediler sonra hop donanım gitti...

  • Haber tam türk haberi mantığı ile yazılmış. e-sim denilen şey telefonun içinde ve zaten bu teknolojiyi üretiyorsak satarız da çünkü çok minik bir devre kb ler ile ölçülebilen boyutlara sahip. Anlatılmak istenen sertifikasyonu yerli ve milli olacak yani e-sim için bir sertifikasyon gerekiyor. Senin numaran bu şu operatördesin gibi bir verinin tutulacağı bir bilgi akış şeması gerekiyor. Bunların tamamı btk da toplanacak muhtemelen operatörlerde kendi verilerini btk ile paylaştıkları sunucularda toplayacaklar okey buraya kadar her şey tamam.. Sertifikasyonu zaten esim destekleyen hiç bir cihaz zorunlu kılmıyor ki böyle bir sunucu açıp kendilerine bir hizmet yükü getirsinler. Bunu operatörler tutacak aradaki sertifikasyon da onaylanıp yerli milli olacak yani minicik bir şeyi kocaman yapıp insanlara devreyi biz yapıyoruz entegrelere kadar bizim gibi anlatıp altı üstü bir yazılım sertifikasyonunu ali velinin baş vurup alabileceği bir sertifikayı haber yapıyorsunuz. Garip valla garipsiniz..

    Keza esim bir operatörün istediği bir şey değildir. Operatör müşterisinden maksimum fayda sağlamak ister esim öyle bir şey ki yarın mailine bir QR kod gönderecekler al bunu telefonuna tanıt Vodafonedan Turkcell e taşımış ol diyecekler. Arada bir zaman yok beklemek yok. Son gününde kontrat cayma bedelini 3 gün aştın bu ayı senden alırım davası yok. Esim operatör için kötüdür. Gecikme sebebi de operatör kaynaklıdır diye düşünüyorum. Bizdeki hatta dünyadaki hiç bir operatör esim olayını çok da rıza ile istemez. Birde olan bir teknolojiyi kullanacaksın ki 4g bu teknolojiyle geldi zaten paketin içinde esim de var sistem uygun sadece aktif edeceksin o kadar. Ayrıca sim kart bozulmalarından çekmeyen hattı sim kartınız bozulmuştur diyerek kaç sim kart satıyor bu operatörler biliyor musunuz? Esim olunca ne diyecek telefonunuz bozulmuş telefonu mu değiştirin. Gelir düşüşünü tahmin edin. Esim operatör için çok kötü bir şey..

    Kısaca sertifikamız türkiye den onaylı olsun hayırlı olsun.. Operatörler de isterse btk sebebiyle olduğunu hiç sanmıyorum e-sime bir zahmet geçsinler yakında o satılan sim kartların ücreti de dolarla artacak zaten 5$ a satıyorsunuz şu an sanırım. Yaklaşık 40 lira eh dolarda gidiyor 50 - 60tl ye kimse almaz o sim kartı ha bire hat taşır. Zarar operatöre kalır tam yeri tam zamanı sim karttan kar edilecek dönem. Sağdınız sağacağınız kadar insanları zaten..





  • Yerli sim

    YSim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde bu tarz habeler çok mutlu edici haberler fakat bu ülkede mutlu olabilmek ne mümkün. Kitlerler e-sim vergisini şahlanmaya devam ederiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçma sapan salak salak şeylerle uğraşılıyor


    benım alacağım iphone 12 o zaman Türk çipi olmadığı için ESİM desteklemeyecek mi ?

  • Vodafone bugün itibari ile başladı. Turkcell ve Türk Telekom da yakında duyurur tahmin ediyorum.

  • nano sim kart çok büyüktü ya hani, küçültmeleri iyi olmuş.


    hey Allahım.


    tamam teknoloji geliştikçe birçok şeyin küçülmesi ve hafiflemesi iyidir de, bu ne mk.  

  • Telsizde e-sim kullanım vergisi gelsin

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.