Şimdi Ara

Ülkedeki herkes bir şeylere tamah eder olmuş. (Süper flood) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Fakirlerin gözünde zenginler kötüdür, taa ki kendileri zengin olana kadar.

    Bu mantık Türkiye'de her konuda var.

    Bir adam okumamışsa çok büyük ihtimalle okumuşlara laf atar, eskiler gibi ben okuyamadım sen oku demez, bu devirde okuyup ne yapacaksın, salak mısınız der, kendi çocuğu olsa her türlü okula gönderir parası varsa.

    Fakir dışarıda yemek yiyene içerlenir, kendi evde yapabileceği şeye 2 katı para veriyor, o kadar aç insan var der, ama bir gün parası olsa kesin kendi de aynısını yapar.

    Yine fakir, devamlı bu hayatın öneminin olmadığını, önemli olanın ahiret olduğunu vurgular da vurgular. Para mutluluk getirmez, zaten ne kadar kazanıyorsan o kadar harcıyorsun der, eline biraz para geçsin mutluluktan havaya uçar.

    Biraz da dh içine girelim.

    Sıfır arabası olan herkes hırsızdır, ruhunu satmıştır bunun için, insan hakkı yemiştir. Starbucksa gidenlerin hepsi özentidir, isimleri pelinsu, berkecandır, salaktırlar o yüzden evde yapmazlar kahveyi. Buraya giden herkes zengindir, 7-8 lira kahveye başka kim verebilir bimden 3-4 paket abur cubur alabilecekken? Sevgilisi olan herkes zengindir ve kendini kullandırtıyordur, devamları kızlara yaranmaya çalışırlar ve hiç gururları yoktur. Sevgilisi bakire olmayan herkes gavattır, kız otobandır ve aynı zamanda ahlaksızdır, her an kişiyi aldatabilir, duyguları yoktur, körelmiştir.


    Bu yukarıda söylediklerimin tamamı eleştiren kimse eleştirdikleri kişilerin yerinde olma fırsatı buldukları an 180 derece değişirler. Birden o görüşlerini gençliklerine verirler, kimse öğretmedi ki bize olur. O fırsatı bulamayanlar da hayatları boyunca kin tutmaya ve bir şeyleri suçlamaya devam ederler. Suçlu genelde yeni nesil ve batıdır.

    Alıntıları Göster
    Bu yorumu sabitleyemiyor muyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkes bu adam kadar duyarlı olsa sitresin sıfır olduğu bir yer olur buralar. Malesef o kadar öküz var ki insan bedeninde geziyor...
  • Çok doğru. Herkes kendi çapında yapabildiği kadarıyla yolsuzluk hukuksuzluk yapıyor, hak yiyor. Sonrada kalkıp insanlar şöyle devlet böyle naraları atıyor :)

    Milletin durumunu anlamak için tepe kadronun haline bakmak yeterlidir. Ne demiş Peygamber Efendimiz ( s.a.v. ) " Nasılsanız öyle yönetilirsiniz." ( Hadisin sahih olmadığı söyleniyor ancak, sözün doğru olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.