Şimdi Ara

Ülke huzursuz, insanlar huzursuz, Afşin Halkı Çok huzursuz !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AFŞİN HALKININ TALEPLERİ

    İstimlak bedelleri artırılmalıdır. İstimlak bedelleri dekara 4 – 7 bin YTL arasıdır. Bu rakamlar son derece düşük ve komik rakamlardır. Baraj kurulması gündemde olan Artvin - Yusufeli’de istimlak bedeli 35 – 55 bin YTL arasında. Yusufeli dağlık araziye sahip. İlçe merkezi de kanunla değiştirilmektedir (5753 sayılı Artvin İli Yusufeli İlçe Merkezinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun - Resmi Gazete Tarihi - Sayı: 24/04/2008 – 26856-).

    Arazisi, evi istimlak edilenler Termik Santral’de istihdam edilmelidir. İstimlaklar sonucunda binlerce insanın işsiz kalacağı ortadadır. Bu insanların mağdur duruma düşmemesi için termik santralde istihdamına ağırlık verilmelidir.

    İstimlak bölgesi mücavirinde kalan 2000 dönüm arazi de istimlak edilmelidir. İstimlak sahası içinde su kaynakları ve sulama kanalları da bulunmaktadır. Bu su ile sulanan 2000 dönüm sulu arazi istimlak edilmediği gibi çölleşmeye terkedilmiştir. Bu arazinin de istimlak edilmesi gerekir.

    Santral bacalarına filtre takılmalıdır. Santral bacaları filtresiz çalışmakta, doğal çevre (toprak, su, hava) süratle kirlenmektedir. Bu durum insan ve hayvan sağlığını tehdit etmekte, kanser oranı hızla artmaktadır.

    “Genel Master Planı” yapılması gerekir. Afşin – Elbistan bölgesinin henüz bir master planı yoktur. Yapılan yatırımların bölgenin sosyal kalkınmasına katkısının sağlanabilmesi için acilen master planı yapılıp uygulamaya konulmalıdır.

    “Koordinasyon Birimi” oluşturulmalıdır. Yapılan çalışmalar pek çok kamu kurum ve kuruluşunu ilgilendirmektedir. GAP İdaresi Başkanlığı örneğinde görüldüğü gibi mahallinde bir koordinasyon birimi oluşturulmalıdır.

    Kısacası: Afşin halkının haklı talepleri dikkate alınmalı, hayal kırıklığına uğratılmamalıdır. Halkın hayal kırıklığına uğraması, Sizlerin hayal kırıklığına uğramanız demektir. Halkı unutursanız, halkta Sizi unutacaktır.




    http://www.haber46.com/sami-goren/acik-mektup-afsin-sahipsiz-mi.html?Itemid=491

    Sormak lazım, ey Afşin halkı, son seçimde kime oy verdin ?

    Afşinli değilim ama yine de Afşinli kardeşlerimi istimlak konusundaki haklı davalarını destekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entropy_hunter -- 12 Temmuz 2008; 0:52:45 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.