Şimdi Ara

Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
22
Favori
26.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Woka - Sushi

    Ukraynanın Lutsk şehrinde ,AVM olan port city içinde bu mekan, ortaya karışık set yaptırmıştım kız arkadaşımla.

    450 uah set,içecek kola almıştık 25 uah şişe kola



    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım



    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım




  • ukrayna ab ye girer girmez bilemem.

    bize tekrar vize uygularsa şaşırmam. vize kalktı,kimlik olayı başladı, kötü niyetli insanlar bunu kullanıyor, batı avrupaya kaçmak isteyenler önce ukraynaya vizesiz uçup ordan kaçak olarak ab ye geçme peşinde. adamlar bıkacak belli süre sonra, tekrar vize uygularsa şaşırmam.
  • ALINTI


    Merhaba Degerli Forum uyeleri,Burda basimdan gecen bir olayi anlatmak istiyorum.27 aralik gunu Dniproda Bir Gece klubune tek basima gittim.Guvenlikler aradi giris ucretimi verdim bara yoneldim,ickimi aldim.buraya kadar hersey normal.1 saat Sonra lavobaya yoneldim pesimden 3 bodyguard geldi ve bagirarak bogazimi sıktı harac istedi 10dk bagirismadan sonra 300 grivni haraçlarini verdim.Ve ordan Ayrildim.Basimdan gecen tatsiz olayi anlattim.,Ne kimseyi rahatsiz ettim nede yan baktim ama birseyler icip muzik dinlemek icin gittigim mekanda bunlar oldu.Ben bunlara herturlu karsida gelebilirdim.Fakat Bodyguard olduklarindan Adli durumda cesitli iftiralar atip herturlu aklanirlardi.Belaya bulasmadim anliyacaginiz..Burda bunu paylastim Tek Kluplere gitmeyin!,Benim basima gelmez demeyin çok dikkat edin yaninizda fazla para bulundurmayin!.Not: 3 yildir burda yasiyorum.Saygilarimla..


    https://www.facebook.com/groups/323852777796568/




  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    hocam şubatta lvivde misiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iphonekullanicisi

    hocam şubatta lvivde misiniz
    geçen şubat lvivdeydim, bu yıl bilmiyorum,izinlere bağlı.

    sen şubatta lviv de mi olacaksın?
  • Merhaba hocam şu olağanüstü hal olayına noldu acaba?

    Ben yazın 6 haftalığına gönüllü faaliyete katılacağım Lviv'de (gerçe şehir daha belli değil ama Kiev daha pahalı olduğundan onu seçmem herhalde)

    Konaklamayı tamamen organizasyon ekibi karşılıyor. Ben yalnızca günlük giderlerim (yemek, toplu taşıma vs) için para götüreceğim.

    Ne kadar götürmem yeterli olur? Türkiye ile aşağı yukarı aynı sanırım fiyatarı. Sigara kullanmıyorum. Alkol az sayılır. Ordaki Gece kulüplerini merak ediyorum arada sırada onlara da gittiğimi varsayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Management

    Merhaba hocam şu olağanüstü hal olayına noldu acaba?

    Ben yazın 6 haftalığına gönüllü faaliyete katılacağım Lviv'de (gerçe şehir daha belli değil ama Kiev daha pahalı olduğundan onu seçmem herhalde)

    Konaklamayı tamamen organizasyon ekibi karşılıyor. Ben yalnızca günlük giderlerim (yemek, toplu taşıma vs) için para götüreceğim.

    Ne kadar götürmem yeterli olur? Türkiye ile aşağı yukarı aynı sanırım fiyatarı. Sigara kullanmıyorum. Alkol az sayılır. Ordaki Gece kulüplerini merak ediyorum arada sırada onlara da gittiğimi varsayalım.
    merhaba,

    sıkıyönetim 30 günlüktü bitti. tabi ilerde birşey olur olmaz,rusya ile sürtüşme,gündemi takip etmek lazım. haberleri paylaşıyorum.

    Kiev başkent, herşey var orda, tüm dünyada olduğu gibi büyük şehirlerde yaşam pahalı. Lviv batıda polonya sınırı,milliyetçi bir şehir.

    Ama şu var sık gidenler bilir ukrayna artık ucuz değil, 2007 den beri gidiyorum, 10 dan fazla gittim. 2-3 yıl önce uygundu 1 lira : 10 uah bile olmuştu, şuan 1 lira : 5 uah + ukraynada enflasyon var.

    Bunun dışında global gelişmeler oldu , imf ile anlaştı ukrayna, ülkeye ciddi para girdi. AB , ukrayna vatandaşlarına vizeyi kaldırdı, ayrıca birçok ukraynalı polonya,slovakya,almanya,çekya çalışıp ülkesine döviz gönderiyor.

    Bizle kıyaslarsak, sigara,alkol,kırmızı et,toplu ulaşım gece hayatı ucuz. Bize göre sebze meyve gıda,tekstil pahalı ukraynada.


    https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Ukraine&city1=Kiev&country2=Ukraine&city2=Lviv&displayCurrency=USD


    Kiev - Lviv yaşam gideri karşılaştırması.

    Diğer sorunuz, lviv de toplu ulaşım 5 uah , kiev de 8 uah.

    Yeme içme eğlence net cevap veremem çünkü yaşam kalitenize bağlı. ne yediğiniz ne içtiğiniz bunları nerde yaptığınıza bağlı. 100 grivnayada yemek yiyebilirsin 500 grivnayada, çünkü çok değişken, marketten alıp kendinde hazırlayabilirsin. evrensel kural hocam ne kadar çok paran varsa iyi yaşarsın, Türkiyede 2000 tl geliri , 5000 tl geliri , 10 bin tl geliri olan düşün, kim daha iyi refah yaşar? ukraynada öyle,ne kadar çok para o kadar iyi yaşam.

    Gece klübü çok,bizdeki dam olayı yok, giriş bileti alıp girersin, bazıları rezervasyon isteyebilir hafta sonu,özel günde.

    Lviv de Malevich,Fashion club tavsiye ederim. Kiev de Sky Bar ,Forsage,Caribbean.




  • The first grill lviv


    Burası lviv şehrinde ette bir numara. Her lvive gittiğimde uğrarım. Ama fiyatlar ciddi arttı 2 yıl içinde %100 zam geldi.

    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım




    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım





    Ukrayna Hakkında Herşey Bu Başlıkta Yazalım Paylaşalım





    Sığır şaşlık 200 gr : 255 uah

    Tavuk şaşlık 200 gr : 115 uah

    Közlenmiş sebzeler : 80 uah

    T-Bone steak 300 gr : 370 uah

    Kola şişe : 30 uah




  • KİEV’DE MİLLİYETÇİLER BANDERA’NIN YAŞ GÜNÜNDE GÖSTERİ HAZIRLIĞINDA
    Ukrayna’da milliyetçi lider Stepan Bandera’nın yaş gününde yine bazı gruplar sokağa çıkacak.


    Milliyetçilerin “ulusal kahraman”, farklı kesimlerin ise II. Dünya Savaşı sırasında Hitler ile işbirliği yaparak Sovyetler Birliği’ne karşı savaştığı gerekçesi ile “vatan haini” olarak gördükleri Stepan Bandera’nın yaş gününde 1 Ocak’ta yine Kiev’de ve farklı kentlerde radikal milliyetçiler yürüyüş düzenleyecek.

    Kiev’de Svoboda Partisi’in organizatörlüğündeki gösteriye Pravıy Sektor, Natskorpus, Natsionaynıye Drujinı, C14, Sokol ve diğer bazı aşırı milliyetçi gruplar da katılacak..

    Ukraynalı milliyetçiler 1 Ocak Salı günü saat 18.00’da kent merkezindeki Taras Şevçenko Parkı’nda toplanacak.


    http://ukraynahayat.com/2kievde-milliyetciler-banderanin-yas-gununde-gosteri-hazirliginda/




  • YILBAŞI SOFRALARININ DEĞİŞMEZ LEZZETİ “OLİVYE” SALATASININ TARİHİ
    Türkiye’de “Rus salatası” ya da “Amerikan salatası” olarak bilinen Olivye, Ukrayna’da da yılbaşı başta olmak üzere ziyafet sofralarının olmazsa olmazı. Peki bu salata tarihte nasıl ortaya çıktı?

    Rus salatası adı üzerinde Rus mutfağının adeta dünyaya bir armağanı diyebiliriz. Moskova merkezli Hermitage Restoran’ın baş aşçısı tarafından geliştirilen reçetesi ise hemen hemen tüm dünya mutfakları içinde yer edinmiş durumda.

    Rus salatası (Olivye), 1860’lı yıllarda Moskova’daki Hermitage Restoran’ın baş aşçısı olan Belçika asıllı Rus Lucien Olivier tarafından icat edildi. Elimizde maalesef Lucian Oliver tarafından geliştirilen Rus salatası tarifi yok.


    Hermitage Restoran

    Kısa zamanda restoranın en sevilen yemeği haline gelen Rus salatasının tarifi Olivier tarafından ölene kadar titizlikle saklandı. Daha sonra birçok ülkeye yayıldı.


    Lucien Olivier

    Türkiye’ye 19. yüzyılda ulaştı

    Rus salatası, Rusça ve Almanca gibi bazı dillerde hala Olivier Salatası olarak biliniyor. Türkiye’ye 19. yüzyılda ulaştı.

    İstanbul’da 1917 Ekim Devrimi’nden sonra kente gelen Beyaz Rusların açtığı lokantalar sayesinde yaygınlaştı. Ayrıca bu dönemde Rus mutfağı da tanınma imkanı buldu.

    Soğuk savaş döneminde “Amerikan salatası”

    Türkiye’de Soğuk Savaş yıllarında ideolojik nedenlerle adı “Amerikan salatası” haline geldi.

    Türkiye’de “komünizm tehdidi” salatanın “Amerikan Salatası” olarak anılmasına yol açtı. Esnafın Soğuk Savaş döneminde Rus adından kaçınarak “Amerikan salatası” olarak satış yapmasının psikolojik harekât çalışması sonucu gerçekleştiği de öne sürüldü.

    Rus salatası nasıl yapılır?


    Rus salatasının en önemli malzemeleri mayonez ve haşlandıktan sonra 1 cm boyutlarında küp şeklinde doğranmış patatestir.

    Ayrıca haşlanmış bezelye ve havuç da Rus salatasının vazgeçilmez malzemeleri arasındadır.

    Rus salatasının içine bazen hardal, turşu ve salam da konulabilir. Zeytin, maydanoz ve haşlanmış yumurta salatayı tabakta süslemek için kullanılır.


    MALZEMELER

    3 adet orta boy patates.
    2 adet havuç
    1 su bardağı bezelye (ister dondurulmuş kullanın isterseniz konserve)
    6 – 7 tane kornişon salatalık turşusu
    5 yemek kaşığı mayonez
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber

    YAPILIŞI

    Sebzelerin kabuklarını soyarak küçük küçük küp şeklinde doğrayın.

    Patates geç pişeceği için haşlamaya ilk olarak ondan başlayın. İsterseniz patatesleri kabukları ile haşlayıp daha sonra soyup doğrayabilirsiniz.

    Sebzeleri ayrı ayrı tencerelerde haşlarsanız pişme derecelerini daha iyi ayarlarsınız.

    Bezelye ve havuçları da haşlayın. Havuç çok kısa bir zamanda haşlanacaktır, dikkatli olun.

    Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

    Tüm sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine küçük küpler halinde doğranan kornişon turşuları da ekleyin ve sebzeleri harmanlayın.

    Küçük bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

    Bu karışımı sebzelerin üzerine ekleyin.

    Servis tabağına alıp üzerini süsleyebilirsiniz.

    Hazırlanan Rus salatasını çok bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederiz. (Kaynak: Gıdahattı.com)


    http://ukraynahayat.com/yilbasi-sofralarinin-degismez-lezzeti-olivye-salatasinin-tarihi/




  • Ukraynanın güzel şehri Odessada gezilecek yerler...

    1-Potemkin Merdivenleri

    2-Odessa Opera ve tiyatro Binası

    3-Deribasovskaya caddesi

    4-Pryvoz Market ( bana kalırsa buraya gitmek isteğe bağlı olabilir)

    5-City garden

    6-Transfiguration Cathedral (içi çok güzel)

    7-Passage ( içi ve mimarisi çok güzel)

    8-Vorontsov Palace ve Colonnade

    9-Primorsky Bulvarı

    10-Pushkin müzesi ( en azından dışarıdan görülebilinir,zaten bulvarın üstünde mimarileri çok güzel binalar mevcut)
  • RUSYA’DAN UKRAYNA’YA EN BÜYÜK YAPTIRIM: İHRACATININ YÜZDE 10’UNA EŞDEĞER
    Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan politik gerginliğin faturası bir kez daha “yaptırım” olarak ekonomik ilişkilere kesildi.

    Rusya Bakanlar Kurulu, yılın son toplantısında Ukrayna’nın Rusya’ya uygulama kararı aldığı ekonomik kısıtlamalara “aynen karşılık” kararı aldı. Moskova, buğday, şeker, çikolata ürünleri, et, balık, sebze, meyve, bira ve şarap dahil 55 ürünün ülkeye girişini yasakladı.

    Hükümet ambargo kararının süresiz olduğunu, ancak Ukrayna’nın kısıtlamaları kaldırması durumunda geri alınabileceğini duyurdu.

    RBC ajansı, 2017’de Ukrayna’nın Rusya’ya ihracatının 469 milyon doları bulduğunu, hükümet tarafından şu an yasaklanan ürünlerin payının yüzde 9.5 olduğunu duyurdu. Bu yıl ihracatın 500 milyon doları aştığı belirtildi. Bunun Ukrayna ekonomisi için büyük darbe olacağı vurgulandı.

    Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, geçen hafta özel yaptırımlara tabi tutulan Ukraynalı vatandaş ve şirketler listesini genişletmişti. Medvedev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İlgili kararı imzaladım. Bu, Rusya devletinin, şirketlerinin ve vatandaşlarının çıkarlarını korumak için yapıldı” dedi.

    Hükümetten yapılan açıklamada, yaptırım listesine Ukrayna’dan 200’den fazla vatandaş ve şirketin eklendiği belirtildi.

    Rusya, Ukrayna’nın yaptırımlarına karşılık 1 Kasım’da bu ülkenin 322 vatandaş ve 68 şirketine karşı önlemler almıştı.

    Yaptırım listesinde yer alanlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı Vasiliy Gritsak, Ukrayan Savunma Bakanı Stapan Poltorak, radikal politikacılar Dmitriy Yaroş ve Oleg Lyaşkov, eski başbakanlar Yuliya Timoşenko ve Arseniy Yatsenyuk.


    Yeni kararla listeye Ukrayna Anayasa Mahkemesi hakimleri, Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi ve diğer devlet kurumlarının çalışanları ile bazı politikacılar, işadamları ve askerler dahil edildi.

    Yaptırımların, listede yer alan isimlere ait Rusya’daki banka hesaplarının ve diğer varlıklarının dondurulmasını öngördüğü ifade edildi.

    Yaptırım kararı, Kiev’in yaptırımlarına yanıt niteliğini taşıyor. Ukrayna, Eylül 2015’te Rusya’ya karşı yaptırım kararı almıştı, sonraki senelerde bu yaptırımları uzatıp genişletmişti.

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın yaptırım kararını iptal etmesi durumunda Rusya’nın da yaptırımlardan vazgeçeceğini açıklamıştı. (Turkrus.com)


    http://ukraynahayat.com/rusyadan-ukraynaya-en-buyuk-yaptirim-ihracatinin-yuzde-10una-esdeger/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

    Ukraynanın güzel şehri Odessada gezilecek yerler...

    1-Potemkin Merdivenleri

    2-Odessa Opera ve tiyatro Binası

    3-Deribasovskaya caddesi

    4-Pryvoz Market ( bana kalırsa buraya gitmek isteğe bağlı olabilir)

    5-City garden

    6-Transfiguration Cathedral (içi çok güzel)

    7-Passage ( içi ve mimarisi çok güzel)

    8-Vorontsov Palace ve Colonnade

    9-Primorsky Bulvarı

    10-Pushkin müzesi ( en azından dışarıdan görülebilinir,zaten bulvarın üstünde mimarileri çok güzel binalar mevcut)
    teşekkürler bilgi için




  • Hocam Ukrayna'ya gitmeyi düşünüyorum. Veya alternatif vizesiz daha ucuz bir ülkede olabilir. Maksimum 10 gün gittiğim yerde kalmayı düşünüyorum. Varsa ucuz önerebileceğiniz bir yer orada olabilir. Kiev mi lviv mi hangisine gitmeyelim Ukrayna da?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinebilinir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DA42FF60 -- 31 Aralık 2018; 17:6:14 >
  • Su an lviv’den yazıyorum kadınlar adeta şehri ele geçirmişler şöyle ki ;çalışma hayatında çok etkinler ve yaptıkları iş ne olursa olsun mutlular. gerçekten örnek almamız gerekiy

    Sehri yuruyerek gezebilirsiniz tavsiyem merkeze yakın hostel bulunnya da oda tutun. lviv halkı gezmeye bayılıyor. çoluk çocuk bebek herkes sokaklarda parklarda yürüyüş kahve

    Her yer eski tarih kokuyor lviv kar yagısı da ortama ayrı bir atmosfer katıyor. Sevgili esle gidilir
    Maksimum 2 gün yeter sonra sıkılmaya başlayabilirsiniz.
    Paramızın değer kaybı ve doların yukselişi yeme içmeyi pahalı hale getirmeye başladı. Gidecekler bir an önce gitsin derim.
    Lviv'de herkes kafasına gore takılıyor.kimsenin kimseye karıştığı yok. muhakkak sim kart alın halk ingilizce tek kelime bilmiyor. Dillerine alışıyorsunuz. Google translate yardım edecektir.

    Birayı su niyetine içebilirsiniz ucuz ve iyi.

    Publarda takılın ben öyle yaptım bir pubtan çıktım diğerine gittim.
    pub 34(salaş mekan bodrum kat küçük bira 35 uah)
    dr.ink
    varka beer craft favori publarım.

    Kahvaltı olarak
    aroma kava
    Lviv Croissants
    cukor mekanları ediyorum.

    adını unuttuğum halk lokantısında yemek yedim son derece lezzetliydi ayrıca self sevis.

    Cukor ukraynanın fast food kahvaltıcısı gidip kahvaltısını deneyi ayrıca ücretsiz sıcak şarabına bayıldım.insanın içini ısıtıyor. cukor'a sabah erken gitmenizi öneririm yoksa sırada beklemek zorunda kalırsınız.

    Gece kuluplerini açıkçası girmedim cunku arıza çıkartırlar diye. Adamlar türklerin abazalığı cozdugu için tuttuğundan koparıyor.gece keyfi size binlerce uah mal olabilir. Forumdan deneyimli bir arkadaş bulun yabancılara da sorun turk olduğunuzu belirtin ki ona gore cevap alırsınız



    Turkleri grupla halinde salak salak hareketler yaparken goreceksiz turklerle konusmayın onlardan uzak durun

    kız arkadaş yapma derdim olmadı zaten dillerini bilmiyorum ayrıca ukrayna kızları yüz vermiyor ağır katolikler. belki ben işini bilmiyorum ya da paraya bakıyorlar



    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmerikadakiHeavyMetalci -- 3 Ocak 2019; 23:50:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba Arkadaşlar
    Ben yıllardır gider gelirim Ukrayna'ya. Size biraz tecrübelerimi anlatayım.

    * Eskisi kadar ucuz değil. Hatta geçen yaz çok fena pahalıydı .
    * Tarihi gezi yapacaksanız Lviv,Kiev daha uygun.
    * Havalimanında taksi tutmak yerine taksi uygulamasından çağırın.
    * Kışın aşırı soğuk, çok önemli değilse gitmeyin, çizgi filmlerdeki gibi titredim.
    * Erkekler için beyaz gömleğin modası artık geçti .
    * Toplu halde gezmeye gerek yok
    * Ev tutarken ev sahibinin mutlaka en az 20 değerlendirmesi olsun
    * Evlerde giriş genelde 14:00 gibi oluyor çok erken giderseniz beklersiniz, bir de onlar genelde hep gecikirler ve hiç üzerlerine alınmazlar.


    Dolandırılmaya karşı önlemler

    * Ben kumral olduğum için pek olay yaşamadım ama aşağıdakiler size yardımcı olabilir.

    * İnternetten para isteyenlere ya da buluşurken hediye vb isteyen kızlardan uzak durun.
    * Para isteyen (mekanda) erkekler de olabiliyor, durum daha fenadır o zaman , bilmediğiniz yere gitmeyin, büyük ihtimal adam sarhoştur, durum ciddiyse hemen gelicem deyip arazi olun ya da param fazla yok deyip olayı tatlıya bağlayın.
    * Belirli restoranlar var kızlar oraya çağırıyor ve sonra hesabı kitliyorlar, onun için halk arasında bilinen önceden araştırdığınız yerlere gidin. İnternetten bakın yani yorumlara. Otel size dolandırıldıktan sonra yardım etmez %90.
    * Telefonun vb eşyalarınızın yanından ayrılmayın.




  • https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/thy-ucagi-lvivde-pistten-cikti-3009165/

    Thy'in uçağı aşırı buzlanma ve kar yağışı yüzünden pistten çıkmış. Yılbaşı arefesi ve sonraki günlerde lviv'de kar pek etkili değildi.ama 3 ocak'tan itibaren kar şiddetini arttırdı. gidecek olan varsa hava durumuna baksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kolivva06

    Hocam Ukrayna'ya gitmeyi düşünüyorum. Veya alternatif vizesiz daha ucuz bir ülkede olabilir. Maksimum 10 gün gittiğim yerde kalmayı düşünüyorum. Varsa ucuz önerebileceğiniz bir yer orada olabilir. Kiev mi lviv mi hangisine gitmeyelim Ukrayna da?
    alternatif vizesiz ülke, belarus,moldova,sırbistan,karadağ,gürcistan.

    Ukraynaya gideceksen, kiev,lviv,odessa pahalı. daha ucuz şehir,poltova,sumi,ternopil,ujgorod bak derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1DA42FF60

    silinebilinir..
    hocam silme, güzel bilgiler veriyorsun
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.