Şimdi Ara

Ukrayna'da yüksek lisans mantıklı mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler, bu konuda çok girdi olduğunu biliyorum forumda ancak sorun da bu zaten "çok girdi var" ve her kafadan bir ses çıkmış, herkes bir şeyler diyor. Bir kaç ay önce Ukrayna'ya ufak çaplı bir seyahat yaptım. Tamamen gezmek ve eğlenmek amaçlıydı asla ama asla başka amaçlarla gitmedim. Ülkenin ucuzluğu, biletlerin ucuzluğu, eğlence + görülmeğe değer yerlerin de bolluğu ve vize sorunu olmaması bu ülkeyi seçme nedenlerim arasındaydı. Hiç bir kadına asılıp, kimseyi hanzolar gibi rahatsız etmedim ancak yapanlara çokça rastladım. Konumuza gelecek olursak İstanbul Üni. Orman Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisiyim. Ülkedeki rahatlığı, sakin yaşamı ve 'bana göre' ucuzluğu görünce Türkiye'de yapmak istediğim yüksek lisans programımı orada yapmaya karar verdim. Daha dönmeden oradayken internetten araştırmaya başladım. Çok fazla saçma bilgi var. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Nasıl oluyor bu işler. Diplomam MÜDEK akrediteli olduğu için dünyanın bir çok yerinde geçerli bu konuda sıkıntım olmaz ama sizce mantıklı bir şey mi olur yapmak istediğim. Eğitim kalitesinin ülkemize nazaran daha iyi ve ucuz olduğu bir ülkede 1 sene hazırlık okuyup Rusça öğrenip daha sonra herhangi bir (yüksek lisans progmamını hangi bölümden yapmak istediğime henüz karar vermiş değilim) bölümde 1.5-2 sene yüksek lisans yapmak nasıl olur? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.







  • Selamlar,



    Her insan kesesine gore yurt disi egitim imkanlarindan faydalaniyor. Kimisi Amerika'da kimisi Ukrayna'da egitim aliyor.



    Kendimden jisaca bahsetmek istiyorum. Ben Ukrayna'da 12 yildir yasiyorum. Burada universiteyi bitirdim ve buraya kalici olarak yerlestim. Hayatimi burada kurdum acikcasi.



    Ukrayna universiteleri hem Bologna antlasmasi dahilinde olup hemde 4. akreditasyon seviyesinde oldugu icin buradan alinan diplomalar basta avrupa olmak uzere dunyanin bir cok ulkesinde gecerliligi var.



    Ormancilik sektorunde de Ukrayna import ve export konularinda cok onemli bir konuma ve oneme sahip. Bence burada cok makul paralara ilk once rusca hazirlik okuyup sonra da master yapmak cok mantikli bir is.



    Okul kayit konulati hakkinda daha detayli bilgi almak istersen buraya yazabilirsin veya ozelden ulasabilirsin.



    Herkeze saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YÖK denkliği var mı ona dikkat et. Buraya döndüğünde sıkıntı çıkmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur561

    YÖK denkliği var mı ona dikkat et. Buraya döndüğünde sıkıntı çıkmasın.

    Türkiye'de hali hazirda lisans denkliginiz varsa yüksek lisansta denklik sorununuz olmaz.



    Ek olarak bende Ukraynadayim sorulariniz icin pm atabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almarath kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet Ukrayna ormancılık konusunda epey ileri bir ülke ve Türkiye odun hammaddesinin %75' ini Ukrayna'dan temin ediyor. Benim tek sıkıntım Rusça ya da Ukraynaca'yı 1 senelik hazırlık döneminde yeteri kadar öğrenebilir miyim acaba çünkü sıfır biliyorum.
  • zekgumus Z kullanıcısına yanıt
    Eger Eylul ayını geçirmeyip buraya erken gelirseniz 1 yılda rusça konusunda ciddi yol katedersiniz. Neticede ana dili rusça olan bir şehirde eğitim görüceksiniz ve tabiki de sizin girişkenliğiniz ve öğrenme azminiz bu konuda yol katetmenizi doğrudan etkileyecek.

    Dil konusunda probleminiz olsa bile burada 1. sınıfa başladığınızda ilk yıl hocalar size anlayış gösteriyor ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmayacağınızı düşünüyorum.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.