Şimdi Ara

ucuz ve sağlam chopper olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
37.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet hem ucuz hem sağlam nasıl olur diyenler olacaktır.ben bile kendime soruyorum nasıl olacak bu diye.arkadaşlar piyasadaki kore-macar-çin malı CHOPPER motorları inceledim ve tam bir sonuca varamadım.macar markası olan keevay, kore malı olan hyosung yada pahalı bir çin markası olan regal raptor gibi motorlar ile ilgili bilgisi olan,fiyat/performans kıyaslaması yapabilecek arkadaşların ya da bana daha farklı bir alternatif sunabilecek arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.başlangıç motoru olabilecek ucuz ve sağlam 250 yada 500 cc CHOPPER lar ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.saygılar..

    not:honda-yamaha-kawasaki-suzuki gibi markaları zaten biliyorum.fiyatları yüzünden ve ilk motorum olacağından şimdilik uzak duruyorum.daha ucuz bir motorla acemiliğimi atıp sonra bunlardan birini alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarbey -- 3 Kasım 2008; 12:04:46 >



  • genel olarak çin mali yerine macar/kore mallari daha iyi oluyor. yasadiginiz yerdeki servis imkanlarini da gozonune alarak secim yapabilirsiniz bence. simdiden hayirlisi olsun
  • chopper değiştirilmiş motora denir. bunlar cruiser. macar malı dediğiniz keewayde çin montajcısı. arkadaımın 250liği var çok çabuk dağılldı. yalnız hyosung bu dediklerinizden bir kaç bin gömlek daha üstündür. bizzat kullandığım gv250 si vardı. kalite ve performans bakımından japonlardan aşaağı kalır yanı yok sağlam ve kaliteli. hyosungları gözün kapalı alabilirsin. yalnız serviş ii biri muamma.
  • Macar malı motosiklet yok Türkiye'de.
    Keeway'den bahsediyorsanız eğer, o makineler Çin malıdır.

    Ucuz ve sağlam cruiser arıyorsan 2 önerim olacak. Hyosung GV250 ve Kymco Venox 250

    Bu ikisi arasında Venox bir adım öndedir ama fiyatıda biraz daha pahalıdır.
    Alırsın, çok çok uzun yıllar kullanırsın..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Full As

    Macar malı motosiklet yok Türkiye'de.
    Keeway'den bahsediyorsanız eğer, o makineler Çin malıdır.

    Ucuz ve sağlam cruiser arıyorsan 2 önerim olacak. Hyosung GV250 ve Kymco Venox 250

    Bu ikisi arasında Venox bir adım öndedir ama fiyatıda biraz daha pahalıdır.
    Alırsın, çok çok uzun yıllar kullanırsın..



    hyosung ucuz değilki kymcko hadi neyse olabilir
  • Sana Hyosung(St-kanuni) GV250 yi öneririm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ReBeR

    chopper değiştirilmiş motora denir. bunlar cruiser. macar malı dediğiniz keewayde çin montajcısı. arkadaımın 250liği var çok çabuk dağılldı. yalnız hyosung bu dediklerinizden bir kaç bin gömlek daha üstündür. bizzat kullandığım gv250 si vardı. kalite ve performans bakımından japonlardan aşaağı kalır yanı yok sağlam ve kaliteli. hyosungları gözün kapalı alabilirsin. yalnız serviş ii biri muamma.


    + 1

    Hyosung ile Kymco arasında bir tercih yapabilirsiniz. Benim tavsiyem Venox olur. Ama size bir tavsiyede bir kaç yaşında Intruder 250 lik ler alınabilir seviyelerde. Mantıklı bir seçim olur




  • Arkadaşlar hepinizin bayramını kutlarım...

    Bende yaklaşık 1 yıllık motosiklet kullanıcısı olarak bu dünyaya giriş yaptığımda bana fazla masraf çıkarmayacak, eğer olaki motosiklete kullanımdan dolayı zarar verirsem bunun yükünün çok olmayacağı bir cruiser peşindeydim...
    Çok araştırdım..Hatta araştırmayı abarttım...Yazıma japonları dahil etmeyeceğim hem fiyat hemde model açısından..Çünkü arkadaş ucuz modelleri sormuş..
    Regal Raptor ve Keeway kesinlikle çin malıdır..Hyosung ve Kymco Venox is Güney Kore..
    Her iki çift motor 250 CC olsa da motor gücü olarak 2 ye ayrılırlar..Çin Grubunda Keeway V motor dur, hava soğutmalıdır..Virago kopyasıdır..Regal Raptor ise paralel çift silindir ve su soğutmalıdır.. Kısa kısa anlatıyorum bu arada..
    Hyosung GV250 ve Venox Vtwin motordur. Bu korelileri çinlilerden ayıran en büyük özellik beygir gücünün 10 beygir fazla olmasıdır.. Sanırım buna da teknoloji farkı diyorlar...
    Çinlilerin 2. eli oldukça kuvvetlidir. Ucuzdur, hernekadar japonlara nazaran güvenilmezlerdir deselerde yedek parça ve bakım maliyetleri japonların yanında sakız parası gibi kalmaktadır. Fakat dikkatli bakman lazım gelir çünkü en küçük bir hata çok zarar verici olabilir.
    Ayrıca makinanı çok zorlamazsan,yağını suyunu kontrol edersen ve gerçekten bakarsanız sizi pek üzmezler..Bir de şans işidir..Sıfır Honda,HD ler biliyorum alındıktan 1 hafta sonra debriyaj vb sorunlar verebilen..
    Hyosung GV 250 çok beğenildi..Ve başlangıç cruiseri alan çok kişinin planlanandan daha uzun süre kullandığı görülmüştür.Gayet kuvvetlidir. Venoxta aynı şekilde ama Venox un daha sportif bir yapısı vardır..İnsanın burnuna "tatlı naked" kokusu bile gelmektedir. Venoxun handikabı aksesuar konusunda kısır ve 2. eli pek canlı değildir.
    Eğer ben 250 CC alıp uzun süre kullanıcam diyorsan..Koreliler asla üzmez..
    Ama başlangıç motoru olacak sonra değiştiricem diyorsan Çinlilerde bu kategoriye girer..

    Peki ben ne yaptım diye sorarsanız. Regal Raptor aldım..Motosikletimi çok sevmeme, aramızda duygusal bir bağ oluşmasına rağmen bir endurocu olmak istediğimi anladım. Regal Raptor ile bir senede 5000 km tamamladım( Şehir içi-İstanbul )Şimdiye kadar beni hiç üzmedi..16500 km de ve normal sarf giderleri haricinde sadece baskı balata değiştirdim ki komik rakamlara.. Birde merak edilen birşeyi söyleyeyim..Titreşim konusunda tabiki bir TA ya da BMW değil ama 120 yi geçmediğiniz sürece rahatça uzun yol yapabilirsiniz( bir cruiserden beklenen rahatlık kadar ).. Nerden mi biliyorum..Ünlü Regalci abim Müslüm Babadan biliyorum..Regaliyle İstanbuldan Antep e gitmiş adamdır.

    Şimdi ise 500 ya da 650 CC lik bir enduroya geçicem bu 2 ay içerisinde..regal görevini gayet iyi yaptı..

    Ne alırsanız alın..Ne kadar iyi bakarsanız o kadar güzel ve zevkli geri dönüşümü olur size..

    Saygılar.




  • güzel ve bilgilendirici bir yazı.
  • bisan roadstar 250'yi incelemenizi tavsiye ederim.
  • Aynı araştırmaları geçen yıl bende yapıyordum kısmet sym scooter aldım memnunum fakat onca araştırmadan sonra bahsettiğin marka ve modeller içerisinde en mantıklı olanı hyosung gv 250 idi.
    İster başlangıç isterse daha uzun yıllar kullanım amaçlı olsun gv 250 ler kendinden beklenenin çok üzerinde bir model. Kalieli ve sağlamdır. Fiyatı hernekadar çin malı olanlar kadar ucuz değilsede yol yaparken içinin rahat olması duygusunu vermesi yter sanıyorum.
    Hiç bir çin malı ile şehir sınırları dışarısına çıkmayı düşünemem. Tabiki çıkanlar var çok uzun yollar yapanlarda var fakat benim içim hiç rahat olmaz her an yolda kalabileceğim korkusu içimdeyken o yolun keyfini çıkarabileceğimi hiç sanmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mpy

    Aynı araştırmaları geçen yıl bende yapıyordum kısmet sym scooter aldım memnunum fakat onca araştırmadan sonra bahsettiğin marka ve modeller içerisinde en mantıklı olanı hyosung gv 250 idi.
    İster başlangıç isterse daha uzun yıllar kullanım amaçlı olsun gv 250 ler kendinden beklenenin çok üzerinde bir model. Kalieli ve sağlamdır. Fiyatı hernekadar çin malı olanlar kadar ucuz değilsede yol yaparken içinin rahat olması duygusunu vermesi yter sanıyorum.
    Hiç bir çin malı ile şehir sınırları dışarısına çıkmayı düşünemem. Tabiki çıkanlar var çok uzun yollar yapanlarda var fakat benim içim hiç rahat olmaz her an yolda kalabileceğim korkusu içimdeyken o yolun keyfini çıkarabileceğimi hiç sanmiyorum.


    Bende size katılıyorum.. Gücü varsa Hyosung GV 250 kesinlikle aralarında en iyi tercih olacaktır.. Ama maddi güç olmayınca Çinliler tek seçenek olabiliyor..
    Diğer bir alternatif biraz daha bekleyip bi koreliyi seçmek.. Tabi bekleyebilirse




  • Herşeyden önce Kymco Venox; Kore değil, Taiwan malıdır.

    Ancak Kymco dünyada Hyosung'tan çok çok daha önde olan bir markadır.

    ----

    Karşılaştırmaya gelince. Venox, tasarım ve ebatlar itibariyle GV250'den bir adım önde. Ayrıca Kymco'nun Türkiyede 100.000km garantisi veren tek motosiklet firması olduğunuda belirtiim..

    GV250 ise oldukça KÜÇÜK bir makine. Oturuş pozisyonu çok rahatsız edici. Hele uzun boylular için klozet hissi uyandırıyor!
  • chopper tek kısılık bence daha ii bırsey al
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imamoglu120

    chopper tek kısılık bence daha ii bırsey al


    Ne alaka
  • Arkadaş gerçek anlamda CHOPPER algılamış, o yüzden tek kişilik demiş sanırım. Chopperlar genelde tek kişilik oluyor.

    Ama konuyu açan arkadaşımız Cruiser kastetmeye çalışmış.
  • Merhabalar bende bu yıl içinde bir motor almayı planlıyorum
    Öğrenciyim ve yakıtı fiyatı vs benim için önemli
    Yazdıklarınızı okudum ve bir sorum olacak
    Neden kimse kanuni veya mondial gibi motorlardan bahsetmiyor çok mu kötüler
    Ben hem şehir içinde hem şehirler arası kullanıcam hiç bakmıyım mı dediğim markalardan ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.