Şimdi Ara

üç günde Atx 3.0 psu almaktan vazgeçişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni rtx 4090 ekran kartı almıştım. Hiç takıp denemedim bile elimde evga 850w psu var. Almadan önce 4090ların atx 3.0 istediğini okumuştum ona göre psu yenilemeyi kabullenmiştim. Ancak Yeni bir psu alayım derken şu 12 + 4 pin fiyaskosu ve atx 3.0 standartının gpu bağlantısını daha güvenli hale getirmek adına oldukça kısa bir süre içinde yenileneceğine dair farklı sitelerden makaleler okudukça yeni psu işini rafa kaldırdım. Daha önce hiç bu kadar kısa sürede standart değişimine şahit olmamıştım. Ancak ekran kartını da güvenliği şaibeli bir arabirime emanet etmek de istemiyorum.

    bu konuda teknik bilgi sahibi arkadaşların görüşünü alırsam sevinirim. Bugüne kadar üst düzey ekran kartı kullanıcıların da psu yenilediğine dair başlıkları okumuştum, onlar da görüşlerini paylaşırsa şu arafta kalanlar için iyi bir referans olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Power değiştirme için biraz bakınayım dedim. Şuan FSP Aurum PT 1000W Platinum kullanıyorum. 2 el rakamlarına baktığımda 850W 5k yazan var Asus Thor 1200W 7K yazan var yani ortalama 5K dan aşağıya psu yok.  


    Aynı tier seride olan powerlar bile arasında 2 elde çok fazla fiyatlandırma var bunun sebebi nedir acaba? O rakamlara baktığımda benim elimdeki PSU 5K etmesi gerekiyor 2 elde FSP Aurum PT 1000W. 



    4080 için kullanıcam?



    Soket yapısı tekrardan mı değişiyor mu?

  • igor´slab
    Rest in Peace 12VHPWR Connector - Welcome 12V-2×6 Connector, important modifications and PCIe Base 6 | Exclusive | igor´sLAB
    https://www.igorslab.de/en/rest-in-peace-12vhpwr-connector-welcome-12v-2x6-connector/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
  • Donanımcı tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Evet atx 3.0 standart arayışımdan vazgeçmiştim. Bununla birlikte şu aralar indirimler var ve eski nesil güçlü güzel bazı psuları son fiyatlarla almak için son şans. Sanırım atx 3.1 standartı da tek kablo üzerinden ekran kartına güç sağlayacak. corsair'in atx 3.0 olmayan eski seri hx1500i modeli var. Stokları eritmek için gücüne göre uygun satılan bir model. Örneğin atx 3.0 olan msi AI1300P yerine bu hx1500i alınır mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.