Şimdi Ara

Ubuntudan ntfs hardiskime erişemiyorum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi 2. hdd me ulaşamıyorum. Sistem ssd' ye kurulu ve ubuntu 14.10 64 bit sürümünü kullanıyorum herhangi bir sıkıntısı yokta, deneme amaçlı kullandığımda yani sistemi kurmadan önce ubuntu içerisinden ntfs diskime ulaşabilirken ubuntuyu kurduktan sonra erişemez oldum. Çözümü biliyorum biçimlendirmek ama içerisinde benim için oldukça önemli şeyler var ve bu dosyaları kaybetmeden erişmek istiyorum, şunu da belirteyim linux e yeni geçtim yani bu sorunu kodlarla felan çözerek anlatmaya kalkarsanız linux te hiç deneyimim olmadığını göze alarak yardımda bulunun lütfen, yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.



  • Blogumda paylastigim suradaki rehberi dener misin
    http://erayalparslan.blogspot.com.tr/2016/04/linux-terminalden-disk-baglamak.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshua00 -- 21 Nisan 2016; 20:28:38 >
  • Linkteki yönergeleri canlı cd den yaptım. Sonuç olumlu.
    https://m.youtube.com/watch?v=tk_itTn6sTQ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorun genende ntfs olan diskin düzgün kapatılmaması sonucunda karşılaştığım bir sorun. Özellikle windowsu düzgün kapatmamışsam ve windows kurulu diske ya da bölüme ulaşmak istiyorsam böyle bir sorunla karşılaşırum. Arkadaş bloğunda güzelce açıklamış ancak bazen windowsda olduğu gibi diski hatalara karşı taramak lazım. chksdsk gibi linuxdaki karşılığı fsck diye biiyorum. Örnek kullanımı şu şekilde "fsck /dev/sda" buradaki sda senin diskine göre değişir.
  • Bu sorun windowstan linux geçtiginizde oluyorsawindowsun hızlı başlat özelligindendir.Windowstan ubuntuya geçmeden önce windowsun hızlı başlatma özelligini kapatın öyle geçin.Aksi halde bu sorunla karşılaşıyorsunuz.Tabi bu sadece windowstan geçenler için başka nedenleri var ise onları bilmiyorum.
  • Aynı şekilde windows 8 yüklü diske erişmeye çalışıtığımda hata iletisi alıyordum. Windows 7 yüklü diskte sorun yoktu.
    Araştırdığımda Windows 8 ile gelen şu ünkü fast boot özelliğinden dolayı olduğu öğrendim.Bir tür hibernate özelliği olduğundan disketi verilerin o anki durumunu korumak için linux o disk i bağlamıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.