Şimdi Ara

Ubuntu-vista format sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba,

    Sorunumu şöyle anlatayım. Harddiskim de windowsla ubuntu birlikte duruyordu. Sonra windows çöktüğü için format atmaya karar verdim . Sonra şu adımları uyguladım:

    1) Önce hazır formata niyetlenmişken ubuntu nun son sürümünü yüklemeye başladım.
    2)Disk bölümleyicisinde bütün diski sildim sonra bölümlemeyi ayarladım.(NTFS biçimlendirme falan yazmıyordu şaşırdım yinede kurmaya devam ettim)
    3)Ubuntu nun kurulumunu bitirdim. restart attım.
    4)Grub hata verdi. Dosya formatı bozuk dedi.
    5)bari windowsu kurayım dedim. Başladım, kuracağım yeri seçmeye çalışırken "windows yükleme ölçütlerini karşılayan bir sistem bulamıyor" dedi. Diskleri 10 kere formatladım sonuç aynı.
    Birleştirdim sonra bölümledim gene aynı.
    6)Bari bu kez ubuntu deneme biçiminde açayım gparted dan yapayım dedim. Formatladım diski(windows yerini). Bi daha denedim. Aynı hata.

    Şu anda ubuntu live cd den yazıyorum.
    İnternetten biraz araştırdım. Önce linuxu formatlayınca MBR silinmiş olabilir diyolar - ki ne olduğu hakkında fikrim yok-. Ne windows kurabiliyorum. Ne linuxu kursam bile giremiyorum.

    Lütfen bana yardımcı olun.


    Saygılar...







  • 80 küsur MB'lık bir linux dağıtımı var puppylinux adında . bunu live olarak çalıştırıp içindeki gparted ile sabit diskinizi toparlayın derim .
  • Şunu denermisin vista'da recovery tools çaliştirip kurulum ekraninda var kuruluma gecmeden once "command prompt" çaliştirip "Diskpart" enter, "list disk" enter (sistemde bagli olan butun diskleri gosterir tek diskiniz varsa 1 tane gorursunuz.) diskiniz buyuk ihtimal "Disk 0" olucaktır. "select Disk 0" "clean" enter sonra çikip diski bi daha formatlamaya calısın bakalım ne olucak.
  • mbr bozulmuş büyük ihtimalle. windows cd'si ile kurulumu başlat, bütün partitionları sil, komut satırından fixmbr yaz. umarım işe yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.