Şimdi Ara

Ubuntu mu yoksa pardus mu kullanmalıyım hangisi daha kullanışlı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar yukarda belirttiğim gibi ubuntu mu daha kullanışlı pardus mu arasındaki farklar nelerdir şimdiden teşekkürler :)



  • mevoxd M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben pardus'u uzun süre kullandım windows'dan sonra biraz zor oldu ama :D gerçekten güzel hem türklerin geliştirdiği işletim sistemi ve virüs açısından windows kadar sıkıntısı yok o yüzden öneririm pardusu ubuntuyu hiç kullanmadığım için birşey diyemicem :D
  • Teşekkürler kardeşim Daha detaylı bilgilendirme olsa daha iyi olur aslında :)
  • Pardusss :D
  • yok mu artıran ubuntu kullanan yok galiba hiç
  • şahsen pardus kullanmadım ama bence ölü bir sistem...ubuntu kullandım ama pek ısınamadım ve kararlı gelmemişti.....son yıllarda Linux Mint in yükselen bir popülerliği var..arayüzü bence daha iyi ve daha kararlı.. istersen ikisini de kur dene hangisini beğenirsen ondan devam edersin.. edit: şuan ben mint 13 XFCE kullanıyorum..notebook eski olduğundan dolayı..gayet memnunum ;)..donanımınızı belirtirseniz ona göre daha faydalı tavsiyeler gelecktir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 9 Mart 2015; 12:24:47 >
  • Ubuntu iyidir;Debian tabanlı işletim sistemlerinin arasında Debian'ın felsefesine sadık kalmasıyla benim gözümde yeri vardır..Yani Ubuntu'yu severim,Debian'dan ötürü
  • Ubuntu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette Ubuntu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu belirteyim Pardus eski Pardus değil malesef... Artık kendi teknolojisini geliştirmek yerine varolanın üstüne konmayı kendine felsefe edinmiş vasat bir dağıtım.

    quote:

    2011 yılı son aylarından itibaren TÜBİTAK bünyesinde yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde yönetici ve geliştirici ekip dağıtılarak tasviye edilmiştir. 2012 yılında TÜBİTAK, Pardus projesi için tekrar geliştirici istihdam etmiş ve o güne kadar Pardus projesi kapsamında geliştirilmiş olan PİSİ paket yönetim sistemi, ÇOMAR yapılandırma yöneticisi, YALI kurulum aracı, Müdür açılış sistemi, Kaptan ilk ayar sihirbazı ve diğer irili ufaklı tüm projeler terk edilerek Debian tabanına geçilmiştir.


    2007'den bu yana Windows u bir kenara atmayı başarmış ve eski bir Pardus kullanıcısı olarak size yeni nesil Pardus kullanmak yerine TUBİTAK tarafından kıymeti bilinememiş Pardus enstantenelerinin bir kısmına dahi olsa sahip çıkan Chakra Linux u tavsiye edebilirim. Chakra Linux da Pardus gibi KDE tabanlı olup kullanması son derece keyiflidir. Bazen sistem uyumsuzlukları olabiliyor ama uyumlu sistemlerde üzülmeden sorunsuz kullanabilirsiniz.

    Öte yandan Pardus mu Ubuntu mu derseniz kesinlikle Ubuntu derim. Herşeyden önce (bence) görsel anlamda çok şık ve kullanışlı. Ayrıca "uygulama mağazası" çok geniş. Örneğin tek tıkla steam kurup rahat rahat oyun oynayabilirsiniz. Yine sistem uyumluluğu da Pardus'tan bir tık yukarıda. Geliştirici ve kullanıcı kitlesi Pardus'tan bir kaç bin kat daha fazla olduğundan tüm sorularınızı google da aratarak çok kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.

    Ayrıca Ubuntu'da her zaman Pardus'tan daha güncel kalırsınız. Örneğin Firefox güncellemesi aynı gün sizin sisteminizde de belirirken Pardus'ta min bir hafta beklersiniz. Yine "güncelledim sistemim çöktü" diye bir durum yaşama ihtimaliniz de olmaz.

    Yani kısaca şunu söyleyeyim başta da belirttiğim gibi Pardus eski Pardus olsaydı belki Ubuntuyla kıyaslanabilirdi ama yeni Pardus (bence) Ubuntuyla kıyaslanamaz. Kıyaslanırsa da Ubuntu açık ara fark atar.




  • Sisteminiz iyi ise ubuntu kurun. Eski nesil veya atom işlemciye sahip iseniz manjaro kurmanızı tavsiye ederim. Atom işlemcili netbook u manjaro netbook edition ile i3 e yakın performansta kullanabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardus ile iligili bir haber Hürriyet in web sayfasında yayınlandı. linki şuhttp://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/29211445.asp
  • chaz nedir neye kuracaksınız kullanım alışkanlıklarınız nelerdir .
    bunlar bilinmeden tavsiye şöyle olur aslıyok tarlasında 15 koyuna paha biçmek gibi
    ubuntu untıy kullandıgından ufak ve yetersız cıhazlarda pek tavsiye edilmez ama onunda çaresı kubuntu yada xbuntu oluyor .
    cıhaz performanslı ve sen çabuk kavrayan biri isen bu defa öneri manjaro oluyor .arch tabanlı olup daha modern halıdır .
    bence öneri istemeden kendı alışkanlıklarınla cıhaz özellıklerini belirtsen insanlar sana temel ve bilgili vazıyette yanıt verselerdi daha hoş olurdu
    şöyle sallayalım hadi kur bir ach manuel kurda biraz geliş
  • ben pardusu seçerdim büyük ihtimalle ikisinide kullandım ubuntu biraz daha saglıklı olabilir belki ama linuxtan anlarım her dagıtımı kullanırım sorunları da çözerim amacına gore secmen daha mantıklı yeni şeyler ogrenmek istiyorsan ingilizcende varsa sabayon falan kullan çok daha eglenceli
  • Ubuntu yerine mint tercih edilebilir, karşılaştırmanızı ona göre yapın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghots3427

    chaz nedir neye kuracaksınız kullanım alışkanlıklarınız nelerdir .
    bunlar bilinmeden tavsiye şöyle olur aslıyok tarlasında 15 koyuna paha biçmek gibi
    ubuntu untıy kullandıgından ufak ve yetersız cıhazlarda pek tavsiye edilmez ama onunda çaresı kubuntu yada xbuntu oluyor .
    cıhaz performanslı ve sen çabuk kavrayan biri isen bu defa öneri manjaro oluyor .arch tabanlı olup daha modern halıdır .
    bence öneri istemeden kendı alışkanlıklarınla cıhaz özellıklerini belirtsen insanlar sana temel ve bilgili vazıyette yanıt verselerdi daha hoş olurdu
    şöyle sallayalım hadi kur bir ach manuel kurda biraz geliş

    üstadım konu hortlayacak ama bu ara yine işletim sistemi derdine düştüm.
    PC donanımı:
    Asus ATX kasa, 400 watt 20cm fan Power supply
    AsusX board üzerinde Amd athlon 64x2 dual core processor 4200 2.21ghz 32bit işlemci,
    1gb 667 mghz kingston, 2adet 500mb 800mhz Kingston toplamda 2gb ram,
    320 gb Samsung hdd,
    512mb Ati radeon harici ekran kartı,
    22” Samsung wide screen monitör mevcut,
    Hp Laserjet 1018 yazıcı

    Evde Kullanım alışkanlığımız; Windows kullanım seviyesi 8 yaşından 50 yaşına kadar her seviye kullanıcı var.
    genelde wi-fi internetten webden tv ve film izleme, gerektiğinde officede dosya yaz yazdır gibi öğrenciler için
    bazı işlemler ve de şahsen androide custom rom indir flashla merakı hepsi bu.

    Size göre bu kombinasyona göre hangi Linux kullanmalıyım ki hem kurulumu kolay ve
    hemde kullanımı kolay bahsettiğim ihtiyaçlara uzun süre cevap verebilsin.

    Çok denedim ama bir türlü win7 nin alışkanlığını yakalayamadım.
    Daha yeni denedim elementaryOS, ubuntu ki dosyaları yüklerken çöküyor ve an son pardus5 yükledim, ama hala kararsızım.
    Bilgi verirseniz memnun olurum.




  • İkisini de kullandım yerli olduğu için Pardus önerebilirim ama Ubuntu genel olarak daha iyidir. Üstteki arkadaşların da dediği gibi eski Pardus yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEn pardusu kullandım. Ama son zamanlarda güvenlik yamalarının gelmesi birkaç ay sürmeye başladı. O yüzden kullanmayı bıraktım. Ubuntu'yada bir türlü ısınamadım. O yüzden Linux Mint - Cinnamon kullanıyor. Bana hem görüntü hem kullanış hem de güvenlik yamalarının hızından dolayı cazip geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.