Şimdi Ara

Ubuntu için Hangi 11.6' Laptop?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Linux kullanmak, öğrenmek ve okula götürmek için ufak bir laptop arıyorum. Daha önceden bunun için Lenovo Thinkpad x140e almıştım ama AMD işlemci çok sorun oldu başıma. Windows'takine göre aşırı düşük performanstan dolayı sattım, bir sorun vardı çünkü Lubuntu kurduğumda da benzer şekilde yavaştı. Sadece Firefox'u açması 10 sn. sürüyordu. Neyse, sonuçta onu elden çıkardım. Bu sefer intel tabanlı, uygun fiyatlı ama kasa yapısı, albenisi olan bir şey arıyorum. Bu boyutta metal kasa olan laptop var mı? Evdeki diğer macbook ve dell 7537'den bayağı alıştım bu konuya.
    11.6" olmazsa 12.5" de olabilir ama 13.3" olmasın, okul sırasında açıp kullanabilmem gerekli. Mesela Lenovo'nun U serisini de beğenmiştim ama pek bulunmuyor, Yoga serisinin yapısı da hoş ama sırf bu iş için pahalı ve uyumluluk problemi yaşamak istemiyorum.



  • Fiyat karşılaştırma sitelerinde istediğiniz kriterleremuygun olanını bulabilirsiniz. Intel işlemci ve intel ekran kartlı herhangi bir laptopla sorun yaşamazsınız.harici ekran kartı derseniz necidir. Laptopla Linux pek denemedim ama bazı yabancı yorum sitelerinde Linux mint 17.3 için 10/10 puan veriliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • istemsizhareket İ kullanıcısına yanıt
    aslında Dell'in yeni 11" inspiron modeli 3162 de plastik de olsa tasarım olarak çok güzel duruyor, dell'in müşteri hizmetleri uyumsuz demişti mesela linux için, o yüzden bu sefer direkt öğrenmeden almak istemiyorum. Thinkpad'ler iyi linux için ama işte önceki aldığım giriş modeli elimde kalmıştı.
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Fabrika çıkışı Linux yüklü bir modele bakabilirsiniz belki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi benzer fiyata iki çok ayrı model buldum. biri acer e11 serisinden bir model diğeri de Lenovo Thinkpad x201. Thinkpad'ler harika bilgisayarlar, kesinlikle bu acer kalite olarak sittin sene yaklaşamaz bu modele. Thinkpad acayip sağlam, kararlı, kullanışlı bir model ancak daha ağır, kalın ve hantal günümüze göre.
    Acer'in güzel yani ince, daha hafif, küçük ve fansiz olması. Fan olmaması güzel gerçekten, hiçbir zaman ses duymayacağım demek bu.
    Kararsız kaldım cidden. Thinkpad çok güzel cihaz her türlü ama bu alacağım ekstra bilgisayar olacağı için olabildiğince küçük hafif olsun istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux kurmakta sıkıntı çıkarırmı bilmiyorum ama sony vaio pro 11 ve pro 13 modellerine baktınız mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden vaio pro 11'im vardı. çok güzel bilgisayar ama hali hazırda evde macbook, windows için de dell laptop var. linux için ucuz ve ufak bir şey arıyorum. galiba acer'ı alıcam. fansız, ufak oluşu ve tasarımı iyi duruyor. thinkpadler harika, bu acer kesinlikle o thinkpadler kadar güçlü ve çok yönlü olmayacaktır ama dediğim gibi 3. laptop olacağı için sessiz, ufak olsun istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder.t

    önceden vaio pro 11'im vardı. çok güzel bilgisayar ama hali hazırda evde macbook, windows için de dell laptop var. linux için ucuz ve ufak bir şey arıyorum. galiba acer'ı alıcam. fansız, ufak oluşu ve tasarımı iyi duruyor. thinkpadler harika, bu acer kesinlikle o thinkpadler kadar güçlü ve çok yönlü olmayacaktır ama dediğim gibi 3. laptop olacağı için sessiz, ufak olsun istiyorum.

    Bende pythona ve linuxa yönelmek istediğim için vaio pro 11 ve 13 çok dikkatimi çekiyor ara sırada olsa oyun oynama ihtiyacı hissederim hd4400 gpu beni kararsızlaştırıyor biraz
  • Vaio Pro güzel bilgisayar, tek bilgisayarın o olacaksa ve oyun planın da varsa bilemem. Bir yere kadar oynatıyor, hatta WoW oynamıştım ben raidlerde bile iyiydi gene performansı. Onun dışında Spintires falan da oynatıyordu.
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Üniversite sınavı yaklaşıyor çok oyun oynamayacağımı düşünüyorum daha çok python ağırlıklı kullanacağım yanlız sanırım eski bir model bu yüzden türkiyede satılmıyor mu ne 2. el haricinde bulamadım ben amazonda falan var da yurt dışından getirecek biri lazım ona
  • sıfırı yok ki artık, üretimi bitti. zaten Sony bilgisayar kısmı olan Vaio'yu sattı başka bir Japon firmasına, onlar da Japonya içinde bir seyler yapıp satıyor artık. bence Sony'nin ayrılması çok kötü oldu, radikal tasarımlar ve güzel kasa yapıları Sony'den geliyordu hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.