Şimdi Ara

Ubuntu'da takas alan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Elimde 64 bitlik ve normal pc için ubuntu dvd'si var live cd olarak 64 bitliği denedim ve kurmaya karar verdim fakat bölümlendir me kısmında takas alan ile ilgili sorun oluştu daha doğrusu sorun benim bilmemem. Şimdi 5 gb ext3 alanı oluşturdum bunun 1 gb ını ayırdım ve bu kalan 4 bg kök "/" olarak işaretledim bölümlendirme kısmında burda sorun yok fakat bana birde takas alanı seçmemi istedi. Bu kalan 1 gb otomatik olarak takas alan olmuyor mu? Olmuyorsa takas alanı nası seçebilirim? Mesela kök için "/" işareti var tamam da takas alanı için hangi işaret yada yazı kullanılıyor yada ne yapmam gerek. 2 tane ss'im var bu anlattıklarım ile ilgili. Teşekkürler...

     Ubuntu'da takas alan?


     Ubuntu'da takas alan?







  • kurulumda "/swap" olarak belirteceksiniz takas için seçmek istediğiniz partitionu.swap'ın dosya sistemi olmaz!
  • Saol arkadaşım cevabın için. Swap kısmını çözdüm ama bu seferde ubuntu'nun bu sürümünde sık görünen bir bug'a rastladım sanırım. Masaüstünden installa girip dili seçiyorum ardından şehri ve takibinde gerekli bilgilerimi giriyorum. Bölümleme kısmında da 1 gb kadar swap alanı oluşturdum 10 gb da kök için ayırdım herşey buraya kadar güzel ileri diyorum beni uyarıyor makine işte şu bilgiler ile kurulum yapıcam tamam diyorum ve biçimlendirmenin %14-15 civarına geldiginde işlem sonlanıyor ve hiçbir hata mesajıda almıyorum. Sonra tekrar live cd'den installation kısmından giriyom tekrar aynı adımları deniyorum fakat dediğim yerden sonra hiç bir işlem yapmıyor. Belki ben bir yerde hata yapıyom diyorum ama eğer hata yapsam bu sefer kurulum arayüzünü göremezdim. Bir çözümü var mı ?
  • anakartınız veya sata hdd ile ilgili problem olabilir.üretici firmalarının sitelerinden ya da ubuntu forumlarından anakart ve harddisk ile ilgili araştırma yapın.bios güncellemesi gerekiyor olabilir.
  •  Ubuntu'da takas alan?

    swap bölümü bordo renk alır dogru yaptın taktirde
  • Onu hallettim swap ksımını ayarladım kök kısmınıda sda6Yı seçtim ileri dedim kuruluma başladı ve %14 gibi kayboldu kaç defa denedim olmadı. Sanırım install kısmında bir sorun var. Arattım aynı sorunla karşılaşan var ve çözüm olarak ubuntu'nun 1. cd sini indirmem gerekiyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.