Şimdi Ara

Ubuntu 10.10 Yükleme Hakkında Bir Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okuldaki bitirme projemizde GNU Radio üzerine çalışacağız. Okulda çalıştığımız pc'de ubuntu 10.04 yüklü fakat şu anda evimdeki pcde win 7 ultimate 64 bit yüklü. Yanına bir de ubuntu yüklemek istiyorum. Ubuntu'nun sitesinden 10.10 amd64 desktop sürümünü indirdim. HDD C,D,E olarak 3 part bölünmüş durumda. Ben E sürücüme ubuntu kurmak istiyorum fakat ordaki bilgilerimin de kaybolmamasını istiyorum. Ne yapmalıyım?



  • nasil yani, e bolumundeki bilgilere mi bir sey olmasini istemiyorsun?
  • Bir disk bölümüne bir işletim sistemi kurmak istiyorsan mutlaka o bölümü biçimlendirmen gerekiyor.

    @positroN
    >> Aklımdan WUBI geçiyor ama yanılmıyorsam çekirdek-grub güncellendiğinde problem yapıyormuş. Var mıdır böyle birşey?
  • kernel guncellenince yeni kernel ile pc'nin acilmasi icin grub da guncelleniyor. wubi ile karman corman hale gelen acilis sekansi tamamen cokebiliyor.
    ben de wubi yazacaktim da ise yaramaz denen isletim sisteminden ucuk beklentilerde bulunmak garip geldi. konuyu acan uzerine alinmasin.

    1. wubi ile kurarsin. wubi, windows uzerinden sectigin bolumdeki bellirli alani sanal disk olarak kullanir. diger verilere zarar gelmez, bolumun yapisi degismes. istenilirse program ekle/kaldir'dan herangi bir program gibi kaldirilabilir.
    gercek kurulum degildir, guncellemeden sonra sistemin acilisi bozulabilir.

    2. e bolumunu uzatilmis bolum yaptiktan sonra belirli bir alan ayirarak ubuntu icin yeni bolum olusturursun.

    3. minimum 8 gb usb bellegin varsa ext2 ve takas alani olmaksizin ubuntu'yu ona kurarbilirsin.

    4. spesifik bir amacin oldugu icin virtualbox ile sanal olarak ubuntu'yu kullanabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 16 Ekim 2010; 21:55:39 >
  • İşe yaramaz işletim sisteminden neyi kastettiğinizi anlamadım (üzerime alınmadım bilgim olmadığı için soruyorum yanlış anlaşılma olmasın ya da işe yaramaz diyenlere gönderme olduğunu varsayıyorum) ama uçuk beklentilerim yok. İlk mesajımda da belirttiğim gibi GNU kullanmak amacımız. Bitirme projemizde GNU Radio üzerine çalışacağız. Python da kod ve blok yazıp yazdığımız blokları birleştireceğiz. C/C++ da kullanacağız. Bunun dışında bi beklentimiz yok. Anladığım kadarıyla en mantıklısı ve sağlıklısı işletim sistemini kurmak istediğim sürücüyü bölmek ve kurmak için ayrı bir bölüm oluşturmak.
  • windows tabiriyle ''temel diskte'' ez fazla 4 birincil (primary) bolum bulunabilir. (e) bolumun buyukse icindeki verileri silmeden onu bolup kalan kismini birincil veya uzatilmis olarak ubuntu icin kullanabilirsin.
  • Arkadaşlar netten ubuntu 10.10 netbook remix versiyonu indirdim ve usb belleğe program sayesinde açtım ama boot yapamıyorum. Netbook ta Windows 7 kurulu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.