Şimdi Ara

TYT / AYT Ye hazırlanırken kız arkadaş sorunsalı(Söz dinlemeyen evlat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise Son sınıfta oğlum. Sizler gibi oda hazırlanıyor. Derslerde de maşallah iyiydi 10-15 gün öncesine kadar. Bir kızla aşırı sohbet ettiğini fark ettim Whatsapp de. Sonrasında annesine söyledim. Evlat bir sürü yalan dolan ve hikaye anlatmış anasına. Yok sınıfta başka bi kızdan hoşlanmışda(sınıfın en haylaz, hoppidik kızının sıra arkadaşından hoşlanmış güya) ve bu kızdan onu tavlamak için yardım istemiş miş. Mesajlaşma geçmişine baktığımız da bu kızla her geçen gün daha bi yakınlaşma var. Hatta kıza doğum günü hediyesi de almış ve bize hiç etmediği kadar iltifatlar etmiş mesaj ile. Sen zor günümde yanımda oldun diye.


    Şimdi her ailede olduğu kadar kuralcıyız doğru ama çocuğumu da hemen tüm isteklerine saygı da duydum mantıklı olanlarıda hemen hep yaptımda. Son 2-3 haftadır akşamları mola verdiğinde hep kızla mesajlaşmaya başlamış. ayrıca gece ayt yi youtube üzerinden videolu olarak takip ediyorum diye pc ye geçip biraz ders fazlası ile whatsapp dan mesajlaşmaya vakit ayırmış. Bizde bu yollardan geçtik. Şuan oğlum adı konulmamış bir karşı cins ilgisi yaşıyor. adı aşk yada değil ama takıntı olmaya doğru gidiyor. ve nasihat dahil ne yaptı isek burnunun dikine gidiyor.


    Bu sene ders çalışıyor diye tüm olanakları seferber ettik ve tüm yaşamımızı ona uygun olacak hale getirdik. yan ne yapacaksak o uygunsa yapıyoz falan. şimdi bu odaklanma ile kafasını bozarsa okulda ilk 10 a falan bile giremiyecek. habire geriye düşüyor. dün iyice sinirlendim onun duyacağı şekilde söylendim; mezuna kalırsa burnundan fitil fitil getireceğimi falan. E bizden çekindi diye dün akşam biraz az yazmış kıza amabence çok da işe yaramıyacak zira çok dik kafa.


    okulu fen lisesi, kız sınıfında, yarı yıla kadar bekleyip olmazsa okul değişikliği falan ihtimalini mi düşünmeliyim. yada akşamları odağını dağıttı gerekçesi ile tüm iletişim olaylarını kapatsam(telefonunu almak gibi) bu seferde 5-10 ün kesin tepe taklak olur ve yine bize tepki için belki daha da özensiz çalışabilir.


    Okadar söylendim; evladım 3-4 sene sonra o kızın adı büyük ihtimal aklına bile gelmeyecek. üniye gidersen karşına türlü türlü fırsatlar çıkacak bak o fırsatları değerlendirebilmen için şimdi kafanı bulandırmaman gerek diyoruz ama o yine gidip çok kıymetli kız arkadaşı ile yazışıyor.



    Biz neyi eksik yada hatalı yaptık. yada bu durumdan neler yapabilirim.

    Not; sıra arkadaşı çocuk ayt de TR de en kötü ilk 300-500. olacak ve hala kendi şahsi telefonu yok çocuğun. keşke hiç almasaymışım telefon diyorum bazen.








  • Sizin şu an herhangi bir şekilde müdahale etmeniz olumsuz sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. O yaş grubunda bazen aileyle inatlaşmak için bile daha cazip geliyor o tür yasaklar. Oğlunuz fen lisesindeyse ve istediği bir bölüm bir hedefi varsa illa ki bir şekilde kendi yolunu bulacaktır. Siz tehdit yoluyla değil de (mezuna kalırsan fitil fitil getiririm gibi) her an yanında olduğunuzu hissettirirseniz (kız arkadaş değil de başka bir sorun da olabilirdi stres yönetimini iyi yapamamak gibi) kendini size karşı mahcup etmemek için çalışacağını düşünüyorum. Maalesef okumanın üniversiteye gitmenin giderek önemini kaybettiğimiz bir zamana gidiyoruz. Bu yüzden stres yapmasındansa akışına bırakmanızı öneririm. Sınav stresi ve baskı kaygıyı çok fazla tetikler. Anksiyete gibi daha büyük sorunların önünü açabilir. Sınav döneminde sevgilisi flörtü olan arkadaşlarım da vardı ve hepsi de güzel yerlere geldiler merak etmeyin. Mesajlarını okumak gibi oğlunuzun kişisel alanına girmeniz doğru değil. Çünkü her ne kadar oğlunuz da olsa onun da kendine ait bir hayatı var. Bir özeli var. Hayali hedefi istekleri var. Sizden bağımsız farklı bir birey yani. Ebeveyn olarak endişeleniyorsunuz iyi yerlere gelmesini istiyorsunuz bu çok belli ve güzel de bir şey ama dozunda olduktan sonra. Bir baba/anne olarak sınırlarınızı bilmelisiniz. Oğlunuz bir şekilde başaracaktır. Bazen bütün şartlar optimum olsa bile yine de olmaz bunu da gözardı etmeyin.





  • Telefonunu bilgisayarını elinizden almanız arkadaşlarıyla buluşmasını engelleseniz de yapmak istiyorsa bir şekilde farklı alternatiflerini bulur illa ki. Bir çözüm olacağını düşünmüyorum almazsanız ona duyduğunuz güven onu motive edecektir

  • Abi selamlar, bu tarz aksilikler olacaktır çocuğun hayatında ben de geçen sene yksye hazırlanan bir öğrenciydim. Bence çocuğunuzu ilk 5 10a giremeyecek diye kodlamayın lütfen. Sonucunda yks her şey değil. Bazen insanın sınavı kötü de geçebilir iyi de geçebilir zaten. Kız arkadaş sorunsalından çok çocuğun üstüne gitmemek daha önemli çünkü sınav senesi çok stresli zaten. Ayrıca çocuk 30 40bin yapsa bile türkiyede iyi yerlere gidebilir. Birazcık bu konuda ona güvenin. Eğer başarmak istiyorsa çalışır ve yksde ilk 40bine girer kesinlikle
  • bvyvitsoke kullanıcısına yanıt

    çok güzel şeyler yazmışsınız, teşekkür ederim.


    Oğlumda stres ve kaygı bozukluğu zaten eskiden beri var olan bir şey idi ve geçtiğimiz sene ayyuka çıktı. panik ataklar geçirmeye başladı. Gezmeye gittiğimiz de bir seferinde komşu ile kalbim sıkışıyor diye mahvolduk bişey oluyor diye. Kapl doktoruna götürdüm, ekg holteri takıldı. Çok şükür temiz çıktı, sonra araştırırken aklıma geldi panik atak olabileceği.


    Sağolsun çok mükemmel bi pskiyatri uzmanına ulaştık ve yaz başından beri antidepresan kullanıyo. panik atakları kesildi. hiç kalmadı. ayrıca eski sinir-stres aksiyonları da belli sınırlara geldi. son sene olduğundan doktorumuz taaki üniye yerleşip okul başlayana kadar ilaca devam dedi.


    Biz yıllardır her şeyiyle zaten yanındayız. her yönüyle. kız arkadaşına da karışmak istemiyorum ama o gereğinden çok fazla vakit kaybettiği için biz de moralman yoruluyoruz.


    Ha sorunun temeli burası değil tam olarak. lgs ye girdiği sene tam pandemi çıktı da 2. yarı çocuklar evde hazırlandı. eve kapanana kadar her şey mükemmel gidiyordu. bu bi kızla konuşurmuş o dönemde. bizde şüphelendik ama biz çalışkan bir kız sandıydık ama asalak tipte biri imiş. sınava 1 ay kalası ev denemeleri yaptığında 3 yanlış 2- yan. bazen 1 yanlış diye git gide ful yapmaya yaklaştığını söylüyor idi. hani günlük 1 deneme çözüyo, kaç yanlış dediğimde nisan aylarında 7-8 ise mayısta 3-4 e kadar düşmtü en son 1-2-3 falan dediğinde online sınav yaptırdım(o istemedi ama zorlan yaptırdım). 7 yanlışı çıktı.


    yine o dönemde son 20 gün balımsın oğlum paşamsın oğlum diye diye biraz düzeltir sandık kendi. Meğer paşam deneme çözerken soruların cevabına bakıyormuş. online de bakamadığı için tökezlemiş. gerçek sınavda 9-10 yanlış yaptığında biz acayip şok olduk. kendi seviyesindeki 3 arkadaşı garip zeycana gitti.%0.5 lik dilimle. bu ancak %2.5 olabildi.


    şimdi tyt denemelerinde ilk 5 i zorlarken bu kızla yoğunlaşınca yine gerilemeye başladı. ayt de 10-11. ancak oluyor.


    Demem o ki bu velet lgs de kızla konuşuyom diye seviyesini çok geri çekti ve yine aynı türbilansa girecek diye endişedeyiz.


    yoksa bu güne kadar hep değer verdik, hep baş tacı yaptık. tabi hatalarımız da olmuştur insanız ama niyetimiz kötü değil.





  • bvyvitsoke kullanıcısına yanıt

    ha son olarak telefon mesajlarını okumamız daki tek sebep ne ekersen onu biçersin. daha önceden bize karşı yaptığı bir çok tutarsız olay ve günü kurtarma stratejisi yüzünden olayları kendine göre anlatmasından ötürü arada güvensizlik olmasında ötürü. tamam bakmamalıyız ama umarım siz ebebeyn olduğunuz da o şekilde davranabilirsiniz. Çocuk gerçekten sözümüzü dinleseydi zaten ben asla 1 tane bile mesajını okumazdım.

  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt

    güya hedefi ilk 2-3000 ne girmek. kafa dolu olunca nasıl olacak sa.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    Orası da öyle. Ama dediğim gibi herkes 2k 3k yapacak da değil ya. Bazı başarılı insanlar üniversite bile okumamış oluyor. Umarım başarır ama ilk 3k skalasını valla. Size de bol sağlıklı zamanlar diliyorum. Allah ailenizi başınızdan eksik etmesin.
  • abooo adam 18 yaşındaki oğlunun mesajlarını okuyo valla, özel hayat denilen şey şu anda sıfırın altında


    tavsiye olarak da, okuldan falan almayın bu sefer depresyona girer ve düzeni bozulur. '6 ay sabret, görüşmeyi azalt, sonra ne yaparsan yap' deyin, etkili olur.

  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt

    amin. cümlemizle hep beraber. iyi yapmaya kapasitesi var. bizim istediğimiz illa yapması değil zaten, elinden geleni yapsın yeterli. aldğımız tavır yada ne bileyim 2 gündür bi gaza gelmiş gibi çalışmaya başladı. hayırlısı. kendilerini kurtarsın lar yeter.

  • icepeak kullanıcısına yanıt

    6 ay sabret lafını yılın başından beri söylüyoruz zaten. üniye gidince karşına ne fırsatlar çıkacak diye.


    bizim psikolojimiz daha çok bozulduğu için artık okumıyacağım mesajlarını. emin ol senin anne baban da okurdu aynılarını yapsan. Düşünsene aile şirketin var nakliye işi yapıyon, daha tam yük sırtında yokken(atıyom 30 ton yük tonajın var ve 10-15 ton yük taşıyon) asfatta giderken patron olarak araç takip sisteminden bi baktın ki asfaltta zik zaklar çizerek gidiyon. patron olarak demez misin ki acaba sorun arabadamı şöfördemi. naparsın aracın beynini pc ye takar mekanik bi arıza varmı diye baktırırsın sonra birde şöföre sorarsın bakarsın ikisi uyumlumu.


    işte bizimkisi de böyle birşey. özel hayatına karıştığımız en canımız. komşunun mesajları değil yani bakılanlar.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    üniye geçince karşına ne fırsatlar çıkıyor falan YALAN, çıkmıyosa yine çıkmıyo valla.

    komşunun mesajları değil de yine de yetişkin bi erkek sonuçta, belki cinsel bi şey konuşacak yani bence yaptığınız yanlış bi şey. orta doğu ailelerindeki 'ben doğurdum benim malım' mantığı çok yanlış.

  • anneye bir şey anlatılmaz feminendir oğlan red pill alsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.