Şimdi Ara

TYT/AYT Çalışmasında Motivasyon düşmesi için ne tavsiye edersiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısaca bahsedeyim. Konu oğlum hakkında. Daha öncede 2 kez danıştım size.


    Temmuz ayında tyt kursu ile çalışmaya çok hızlı başladı. denemelerde 85..90...95..100 ve 103 leri bile görmüştü. okulda ilk 5 e girmeye başlamıştı. Kasım gibi tam AYT ye geçtiklerinde Birde kız arkadaş sorunsalı başladı. önceeri sıkı can dostuydular ama kız çok uyanık en sonunda tavladı bizim oğlanı ve artık `,bitanem `` diyorlar birbirlerine.


    Ve son 1 aydır hızlo bir düşüş var. tyt de 90 küsürlere düştü tekrar ayt denemelerindede 55 leri görmüş idi ama tekrar 48-50 bandına geriledi.


    Size bu kız sorunsalı danışandan sonra oğlumuza itici olmaktan çok, daha sevecen, bütüncül ve tamamlayıcı yaklaşımı tercih eder olduk. e hali ile onun da bize tavrı biraz yumuşadı.


    Bu hafta sınav haftası ve dün gece yine telefonunu odasına götürmüş(normalde odasına tel. götürmesini istemiyorz) beski kız arkadaşı ile ders çalışıyorken mesajlaşıyor. Normal ders aralarında zaten tel elinden düşmüyor ve bizde bişey demiyrz ama birde ders çalışırken mesaj olunca ee haliyle ne konstrasyon kalır ne o daklanma.


    Kız olayını malesef karışmıyoruz(malesef diyorum çünki sınav senesinde kız arkadaşı zarardan başka birşey değil) ve zamana bıraktık. inşallah biraz vakit geçince hata yaptığın fark eder yada usanır da boşa geçirdiği vakti derslerine yani kendine ayırır.


    Önceleri Eylül ekim aylarında mezun olup da odtü e. elektronik kazanan bi abisi ile yazışıp ondan akıl alıyor idi. neye ağırlık vereyim, hangi konudan gideyim yada ne kadar soru çözeyim gibi. bu da bizim çocuğu aşırı motive ediyordu ama o çocuk zamanla muhabbetten sıkılmış olacakki oğlanın mesajlarına cevap vermiyor artık. o cevap vermemeye başladığında zaten ibresi ve algısı başka yönlere kaymış.


    Bir başka mezunla iletişime geçmiş. oda B. Ü. lü. oda akıl veririm ama ben o işleri artık ücretli yapıyorum deyince bizimki mesaja bile cevap yazmamış. Aslında beda peynir fare kapanında olur. makul ücret karşılığında bu tarz bir mental koç mu bulsak.


    nasıl değerlendirirsiniz bu yazdıklarımı. Koç olayı işe yararmı acaba bizim oğlanda. internetten mi yoksa yaşadığımız ilçede bir koç mu baksam. Yada motivasyonu nu tekrar nasıl teşvik edebiliriz anne/baba olarak.








  • Telefonu elinden alıp tuşlu telefon vermek en mantıklısı gibi , bu yaşlarda yanlış kararlar alınıyor hocam fazla özgürlük iyi değil
  • o son çare. yarı yıl tatiline kadar kafamda şans verdim(yada süre tanıdım). eğer o zamanda aynısı olur ise radikal bir şekilde elinden teli ve pc yi almayıda düşünüyorum. yaklaşık bi 1 hafta bunalıma girer, ders falan çalışmaz muhtemelen agresifleşir ama zor da olsa belki sonrasında ders çalışırken en azından mesajlaşmaz. ama teli alınca bizle zıtlaşıyorum diye komple ders çalışmıyom falan dermi onu bilemedim.


    çok detaya girmemek için herşeyi anlatmadım. Ayt ye çalışmaya başladığında; 90 günlük youtube ders kitapları alacam dedi. al oğlum işe yarıyacaksa dedim. sonra bir batım ki, aynı matematiği okul dersinde+hafta sonu okul kursun da + özel hocasından aldığı derslerde + bir yetmiyomuş gibi youtubden izlemeye başladı. tamam matematik geo ve ayt konuları çok geniş ama bir koltukta 5 karpuz gitmez bence. konuştum ya özel kurs ve hafta sonu kurusnu bırakalım, yada youtube den bakma işini. çünki konu çalışmaktan soru çözmeye yeterli vakit ayıramaz oldu ve kız olayından ötürü basireti bağlandığı için muhakeme yeteneğini de kaybetti. fizik+kimya+biyo ve matematiği okul ve hafta sonu kursu haricinde youtube dan da dinliyodu ben iptal ettirdim. bilmediğin, anlamadığın kafana yatmıyan yerler olursa o zaman aç dedim. yoksa sırf kızla da kolay yazayım diye pc yi açıp youtube dan ders çalışıyom kafası ile kızla sohbet ediyomuş. sonradan ayıktım ben.



    Laf arasında dedimki, bak seni güzellikle uyarıyorum, daha rafine daha kaliteli ders çalışmalısın, ders esnasında mesajlaşma,,, bak ben teli de elinden almasını biliirim, kendini tola bile dedim. hani birden elinden alırsam aşırı şok olur die, baştan da uyardım. olmazsa yine uyarayım.


    burdaki gençlerden başarılı olmuş olanlardan dedilerki aşırı üzerine gitmen bazen ters teper. fazla denemelerini falan sormasan mı diye.ama boşlayıncada çok geriye düşüyor.





  • Çok baskı yapmayın çocuk ne yaparsa yapsın tolere edin hocam. Kanının en hızlı aktığı zamanlar çünkü, en ufak harekete takıp aksi hamleler alabilir.
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt

    olumlu ve pozitif yaklaşıyoruz, düzgün çalışırsa nelere ulaşabileceği ile motive etmeye çalışıyoruz ama çalışmasında pek de bi pozitif dönüş olmadı. Ha bize karşı ki agresifliği biraz azaldı ama bizde gayet yumuşak yaklaşıyoruz onunda etkisi mutlaka vardır ama bizim oğlan hala bildiğini okuyor.



    Hani baskı değil de artık ya herro ya merro gibi bi rest çekmek geliyor aklıma. tel ile pc yi alırsam elinden ya sadece ders çalışır yada tamamen asalıklığa verir kendini. 15 tatilde asalaklığa verirse ondan sonrasında yavas yavas toparlar kendisini diye düşünüyorum. daha önce de 10. sınıfta falan sınav haftalarında almıştım telefonunu. ilk aldığım gün yüzümüze bakmamıştı. ama sonra mike mike aklı başına geliyor. hani tüm imkanlarımı seferber etmişim onun için. ne yapabilir ki. beni babalıktan mı red edecek telini aldım diye.


    okul veli broşürü yollamış;Cep telefonu, televizyon ve bilgisayar günümüzün zaman hırsızları olarak nitelendirilir. Cep telefonunu, bilgisayarı ders çalışırken başka bir odaya koyabiliriz. 

    diye yazmışlar. bizde çok birşey istemiyoruz. oğlum ders çalışırken odana telefon götürme diyorum. ama beni takmıyor. birde bakıyorum ki gizlice tel götürmüş.





  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Haklısın hocam konuyu o kadar fazla yerden çalışması yanlış

  • neymiş youtube dan konuları önden çalışıp erken bitirecekmiş. ama farkında değil ki cumartesi pazar gittiği hafta sonu kursunda zaten bir sürü vakit kaybedip, sonrada tekrar ekstra başka yerlerden konu çalışması batağa saplanmasına sebep oluyor ama fark edememiş.


    kpss ye hazırlanırken geçim dünyasından bir yandan çalışıp ekmek derdine düşmüşken, diğer yandan da ders çalışıyordum. e hali ile konuları çok tekrar atamadım ve tarih dersini son 10 gün kala tekrar etmeye çabaladım. onun yerine son 1 ay ful deneme çözse idim bir tık daha yüksek puan alabilirdim. zira kpss mat da tüm konuları bildiğim halde süreyi yetiştiremediğim den yapamamıştım ve bu süre sorunsalı soru çözdükçe daha iyi kontrol edilebiliyor.


    bizde geçtik o yollardan ama çocuklara anlatamıyoruz.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    İnşallah bir sene sonra hayatında olmayacak biri için geleceğini riske atmaz hocam :) siz takipçisi olun yanlışa saptığında doğrusunu gösterin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.