Şimdi Ara

TYT 70 AYT 25 NETTE OLANLAR İÇİN TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
4
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Ben lise 1 ve lise 2 de kalemi elime almadım. Yazılılara son gün bile çalışmadım diyebilirim. Matematikten 5 almıştım yani o derece. Lise 3 te de düzeltmeyi çok istedim ama bela bir hocamız vardı ters psikoloji yapıp bizi motive ettiğini sanıyordu ama asla öyle olmadı(sizden bi bok olmaz vs. konuşarak) Çabaladım ama doğru düzgün 11 de de bir şey yapamadım. 11 yazı da şu ay bu ay çalışırım diye erteleye erteleye geçti ve sene başladı. Fakat okulum tüm çalışan öğrencileri seçtiği bir sınav yaptı kendi içinde ve buna göre özel sınıf açtı (devlet okulu bu arada, bunu nasıl yapabiliyolar anlamış değilim) Ve bu sınıfa en iyi hocaları verdi. Bize de başka şehirden atanan 2-3 yıllık öğretmenler geldi. Bende zaten 0'ken bu hocalarla bir şey yapamayacağımı anlayıp açık liseye geçtim. Aynı zamanda dershaneye de gideceğim için açığa geçmekten pek tırsmadım. Ocağa kadar falan ciddi çalıştığımı söyleyemem çünkü nasıl çalışacağımı bilmiyordum(hala bilmiyorum ama az buçuk bir şeyler var). İlk tyt denemem 35-39 civarı bir şey olması lazım. Şu an 70 e yükselttim. ayt de de ilk seferde 5 falan yapmıştım şu an 25. Yani ocak şubat biraz çalıştığımı düşünüyorum ama tabii ki yeterli değil. Açık lisede olduğum için çok fazla boş vaktim var ve bu her zaman iyi olmuyor. Sabah erkenden kalkıp çalışmaya başlıyorum ve dinlenmeye geçince bir daha derse geçmek çok zor oluyor ve resmen gün çöpe gidiyor. Mart ayından beri böyle gidiyor. Şu andan itibaren bunu düzeltmek istiyorum. Şubat ayında sabahtan dershaneye gidene kadar(16.00) arada 10-20 dk dinlenmeli çalıştığımı hatırlıyorum. Yani uzun süreli çalışmalara gelebiliyorum ama bi koptu mu o kopuş toparlayamıyorum. Şu anlık dershanem konuları bitirmedi 15 mayıs gibi hepsi biter gibi düşünüyorum tabii dershane konuları anlatmayı bitirecek konular bende bitmedi yani :) Biraz uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın. Sizden istediğim bana tavsiye vermeniz şunu şöyle yap bunu böyle yap gibi. Özellikle fen derslerinde vereceğiniz tavsiyeler benim için çok önemli. Yapamıyorum şu lanet dersleri. Her türlü tavsiyelerinize açığım teşekkürler.

    Artı olarak youtube ta izlediğim kanallar ve çalışma şeklim:

    Mat: Genel olarak ilyas hocadan izliyorum fazla soru çözmesi beni cezbetmişti onun dışında diğer kanallardan da destek alıyorum. Konu bitince de soru çözümü izliyorum(tabii film izler gibi değil kağıt alıp ilk ben çözmeye çalışıyorum çözemezsen izliyorum)Kitap olarak önemli konuları(limit türev integral gibi) fasikülden çalışıyorum ve işe yaradığını düşünüyorum. Diğer konuları da soru bankasından ilerliyorum.

    Fizik: Fizikle barış izliyorum. Fena anlatmıyor forumda bi arkadaş pdf sini çıkartmış onu çıkartıp ordan ilerliyorum. sonra soru çözümü izleyip yine matematikteki gibi fasiküllerden ilerliyorum.

    Kimya: Kimyacı gülçin hocadan izliyorum çok hoşuma gidiyor anlatışı. Kimya benim en başarısız olduğum ders. ayt de 1-2 net bile çıkaramıyorum. Gülçin hocanın da kendi pdf si var oradan ilerliyorum. elimde palme var ama sorularını hiç beğenmiyorum bunda da fasikül gidesim var(fasikül çözmeği seviyorum galiba) ama geç mi kaldım biraz bilmiyorum belki palmeyle de devam edebilirim.

    Biyoloji: Selin Hocadan ilerliyorum biyokamp serisi ile biyoloji çok çalıştığım söylenemez dershanede ki hocam iyi orada anlatılanlar genelde aklımda kalıyor 7 net falan yapıyorum şu an 13 soruda. Ama tabii ki yeterli değil.

    Elimde ayt denemeleri de var arada bir çözüyorum onlardanda netlerim pek iyi değil :(

    Son olarak şunu da belirteyim genel deneme haftada bir oluyoruz dershanede ve yayın olarak %80 çözüm (3d değil) geri kalanı da BES(bilgi eğitim seti sanırım) yayınının denemeleri. Ben bu denemelerin zor olduğunu düşünüyorum çünkü bu denemelerde geçen senenin ayt tyt sınavına göre daha düşük net çıkarıyorum ve başka dershanedeki arkadaşlarımın denemeleriyle kıyaslıyorum.

    Baya bir uzun oldu kusura bakmayın buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim. Her türlü tavsiyenizi yazabilirsiniz.







  • up :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.