Şimdi Ara

Twitter gibi değil: Threads, siyaset ve haberlerin olduğu bir yer olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitter gibi değil: Threads, siyaset ve haberlerin olduğu bir yer olmayacak
    Kısa bir süre önce çıkış yapan Twitter rakibi Threads, hızlı bir ivmeyle birlikte rekorlar kırarak büyüme devam ediyor. Ancak yeni sosyal medyanın kullanım alanları şimdilik kullanıcılar gözünde biraz belirsiz kalmaya devam ediyor. Öte yandan Instagram'ın patronu Adam Mosseri’nin gözünde ise bazı şeyler oldukça net: Siyaset ve haberlere sıcak bakılmayacak.



    Threads, Twitter gibi değil ve olmayacak



    Twitter gibi değil: Threads, siyaset ve haberlerin olduğu bir yer olmayacak
    Instagram'ın patronu Adam Mosseri, Threads üzerinden yaptığı açıklamalarda yeni platformda siyaseti ve sert haberleri teşvik edecek hiçbir şey yapmayacaklarını söyledi. Mosseri açıkça, siyaset ve sert haberlerle gelen ek inceleme, olumsuzluk ve dürüstlük risklerinin "artan etkileşim veya gelire" değmeyeceğini belirtiyor: "Spor, müzik, moda, güzellik, eğlence vb. gibi, siyasete veya sert haberlere girmeye gerek kalmadan canlı bir platform oluşturmak için fazlasıyla harika topluluklar var."



    Ayrıca Bkz.Jack Dorsey, Threads'i hedef aldı: Uçan arabalar istiyorduk, 7 Twitter klonumuz var



    Son yıllarda Meta, kullanıcıların Facebook'ta gördükleri siyasi içerik miktarını azaltmak da dahil olmak üzere haber ve siyasetten uzaklaşmaya çalışıyor. Bu yaklaşım muhtemelen Cambridge Analytica skandalından sonra değerlendirilmeye başlandı. Meta ayrıca yakın bir zaman yerel haberler için ödeme yapmasını gerektiren yeni bir Kanada yasasının ardından ülkedeki haberleri Facebook ve Instagram'dan kaldıracağını söyledi.



    Daha "öfkesiz" bir yer



    Twitter gibi değil: Threads, siyaset ve haberlerin olduğu bir yer olmayacak
    Mosseri, Threads'te haberlerin ya da siyasetin engellenmeyeceğini veya cezalandırılmayacağını ancak Facebook'un geçmişte yaptığı gibi onları ödüllendirmeyeceklerini de belirtti. Yapılan açıklamalardan anlaşıldığı üzere Threads, Twitter’ın daha “öfkesiz” ve daha kapsayıcı bir hali olacak. Şimdilik bu ifadeler gerçekleşmiş değil. Threads’e getirileceği söylenen güncellemeler ile bu yolda önemli adımlar atılacak gibi görünüyor. Mevcut durum itibariyle ise Threads, algoritma tabanlı ve markaların/ünlülerin dolu olduğu tek bir akışa sahip.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/7/7/23787334/instagram-threads-news-politics-adam-mosseri-meta-facebook







  • Tam bir uyuşturulmuş topluluk arzusu. Bu haberle iyice ayyuka çıkmıştır günlerdir medyada pompalanan Threads'in arkasında devlet var.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Bugün bir hata yapıp ben de yükledim. Umarım herhangi bir sorun çıkmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aksi olsa başaramazdı zaten. Twitter'a kendinden başkası zarar veremez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Donanimous kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen aşağıdaki metni kopyala indirdiğin markete yorum olarak yaz:

    quote:

    Bu uygulamayı telefonuma güvenliği dahilinde indirdim. Hiçbir şekilde telefonumdaki verilerim (dosyalar, telefon numaraları, parmak izi, fotoğraflar, videolar, mesajlar, ses kayıtları, belgeler, banka bilgileri ve şifreler gibi) ikinci ya da üçüncü şahıslar ile en ufak bir şey paylaşılmasını, kopyalanmasına iznim yoktur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim. Yaşayacağım herhangi bir olumsuz durumdan, sorundan Meta A.Ş. sorumludur. Aksi takdirde, gerektiğinde yasal işlem başlatılacaktır.


    Ve yolladıktan sonra ekran görüntüsünü de alıp sakla (hatta yakınlarına yolla), iyi sakla çünkü ileride lazım olabilir.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, oldu bil. Keşke indirmeseydim...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanimous kullanıcısına yanıt

    Ne olabilir hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördüğüm kadarıyla Instagram'dan çok bir farkı yok şimdilik, millet Instagram tarzı içerikler, komik video ıvır zıvır paylaşıyor. Twitter arayüzünde Instagram içeriği görüntülemek gibi.

    Twitter ise daha çok siyasi tartışmalar ve ülke gündemi için kullanılıyor ama malesef bot ve troll problemi çok fazla orada da.

  • havadan nem kapan uyanıklar oraya gitsin, o zaman twittera dönerim, o da belki

  • Anlamıyorum. Meta uygulamaları niye bu kadar çeşitli.

    Instagram gayet popüler. FaceBook ile Messenger ise belli topluluklara hitap ediyor. WhatsApp ise belli ülkelerde popüler. Kuzey Amerika ve Batı/Kuzey Avrupa pazarlarında hâlâ iMessage/RCS mesajlaşma popülaritesini sürdürüyor.

    IGTV harici Instagram alternatifleri olan Hikayeler, Reels ve Threads'ın önü açık.

    Öte yandan Threads'ın ayrı bir uygulama olması yerine bir Instagram sekmesi olarak tasarlanmasını isterdim. Eğer dedikleri gibi amaç sadece basit bir akış uygulamasından ibaret ise.

    Örneğin altta 5 buton olacak şekilde tasarlanmalı.

    IGTV // Reels // Gönderi Ekle // Threads // Messenger. Yukarı kısma da Cüzdan Profil ve arama kısmı eklenebilir.

    Instagram artık cüzdan uygulamasını da tam olarak entegre edip bir SuperApp olması gerektiğini gösteriyor çünkü. Her türlü içerik tüketiminin başını çekiyor çünkü. IGTV tekrar bir kez daha dönebilir.





  • Sadece karı kız, tam benim ortam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.