Şimdi Ara

Twitch Müzik Sorununu Çözmeye Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
32
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Twitch, Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği (NMPA) ile “birlikte çalışmak” için bir anlaşma ilan ederek müzik endüstrisinin büyük bir ayağı ile ilişkileri onarmaya çalışıyor. Ayrıntılar şu anda belirsiz, ancak anlaşma, müzik hakları konusunda bir yıllık ihtilafın ardından “hizmet ve müzik yayıncıları arasında verimli ortaklıklar kurmayı” planladıklarını söylüyor.

    Twitch, şirketi yayıncıların telif hakkıyla korunan müzikleri uygun lisanslar olmadan çalmasına izin vermekle suçlayan müzik endüstrisi ile uzun süredir çekişmeli bir ilişki içindeydi. Yayıncılar, müzik yayıncılarının da gözüne girdi ve bazıları, Twitch’in kanallarından içerik silmesine neden olan Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası (DMCA) yayından kaldırma bildirimlerine maruz kaldı.


    Twitch Müzik Çalınabilmesine Olanak Tanıyabilecek mi?


    Amazon’un sahip olduğu yayın hizmeti şimdi her iki grubu da yatıştırmaya çalışıyor ve anlaşma, yayıncılar için yolda yeni iş fırsatları olabileceğini ve yayıncılar için daha az yayından kaldırma bildirimi olabileceğini öne sürüyor. Ancak hiçbirinin garantisi yoktur.

    Buradaki tek somut duyuru, müzik yayıncılarının birinin akışında lisanssız olarak kullanılan şarkıları işaretlemek için kullanabilecekleri yeni ve potansiyel olarak daha bağışlayıcı bir raporlama süreci olacak. Bir basın açıklamasına göre, bunun fikri kısmen “yaratıcıların yanlışlıkla veya tesadüfen müzik akışlarında ne zaman kullandıklarını ele almak”. Twitch’e göre bu süreç, içeriği silinen yayıncıların eleştirilerini ele alabilecek acil cezalar yerine bir uyarı ile başlıyor.

    Bununla birlikte, bu yeni süreç DMCA için geçerli olandan ayrıdır ve Twitch’in müziğin platformda nasıl kullanılabileceğine ilişkin kurallarını değiştirmez. Ve Billboard’a göre, Twitch anlaşmanın bir parçası olarak ek müzik lisansları için ödeme yapmıyor, bu nedenle bu yeni ortaklığın sonucu olarak tam olarak ne kadar değişeceği belli değil. Yayıncılar yeni süreci seçerse DMCA sorunlarını çözebilir. Ancak bu, hak sahiplerinin geleneksel yayından kaldırma bildirimi yerine onu seçmesini ve kullanmasını gerektirdiğinden, bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini henüz bilmiyoruz.

    Anlaşmanın geri kalanı bazı büyük ortaklıklar vaat ediyor – “sanal şovlardan stüdyo oturumlarına kadar, bu anlaşmadan kaynaklanan ortaklıklar Twitch topluluğunu birçok yönden zevk aldıkları müziğe bağlayacak” – ama ne olduğuna dair herhangi bir ipucu verilmedi.

    Anlaşma, Twitch’in en azından platformdaki lisanslı müzikle ilgili bazı sorunları çözmeye çalıştığını ve ideal olarak, kanallarında müzik çaldıkları için cezalandırılan yayıncıların yükünün bir kısmını hafifletmeye çalıştığını gösteriyor. Ancak şu anda, anlaşmanın ne kadar bir etkisi olacağını bilmiyoruz.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.