Şimdi Ara

TV yi monitör olarak kullanırken yenileme hızı ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar 2-3 aydır monitör olarak odama yeni aldığım LG 42LM640s i kullanıyorum. Hiçbir sorun yok çok şükür. Ancak 400Hz lik bir tv nin ne yaptımsa monitör olarak kullanırken yenileme hızını 60hz in üzerine çıkartamadım.
    Ekran kartımda GTX 580 belki ihtiyaç duyulur. Bu konuda yardım rica ediyorum sizlerden. Şimdiden teşekkür ederim.



  • Driverın güncel olduğunu umuyorum en başta. Şöyle birşey deneyebilir misin: Ekran çözünürlüğünü düşürüp hertzi yükseltmeye çalış birde.
  • beyazlotus11 kullanıcısına yanıt
    Evet driverım güncel. Çözünürlüğü düşürdüm ancak win8 in gelişmiş kısmında 60 hertz üzerini yine göremedim malesef
  • Unicron U kullanıcısına yanıt
    Dediğin LG marka televizyonun tanıtımına girdim. 400 Hz özelliği sanırım her zaman aktif yada yada televizyonun menüsünden aktif ediyorsun. Çünkü çalışma prensibini okudum şöyle yazıyor, iki kare arasında görüntüyü durdurarak yeni bir kare oluşturur ve böylece hertz yükselir. Yani televizyonun default olan bir özelliği. Şöyleki senin bilgisayarından 60 Hz çıkan görüntü, televiyonda işlenerek, her kare arasına çoğaltma tekniği uygulayarak 60 Hz'i 200 Hz'ye çıkarıyor. Bilgisayrdan yada uydu alıcısında daha yüksek bir Hz oranı seçmene gerek yok yani. Sistemin çalışma mantıüı öyle değil çünkü.

    Bu özellik ya sürekli açık olur, yada televizyonun kendi ayar menüsüne girerek açabilirisn. İngilizce dökümanından okuduğumda sistemin böyle çalıştığını anladım.
  • beyazlotus11 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bir ayarlarından karıştarayım TV nin. Zaten bir sıkıntı yaşamıyorum ama her tv yi monitör olarak kullandığımda 60 hz ibaresi kuşkuya düşürdü. Son durumu yazarım tekrardan teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.