Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri Kullanıcı El Kitabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar,

    TV meselesi için 2-3 sene önce bi araştırma yapmış ve babamlara LG'nin bir LCD TV sini almıştım. O zamanlar kontrast, parlaklık ve çözünürlük gibi basit bir kaç parametre vardı.

    Bugun kendim için yine bir TV almak üzere araştırma yapmaya kalktım. Bilgisayar Mühendisliği mezunu bir yazılımcı olmama rağmen, 3 -5 konu içinde gezindim ve beynim döndü. NASA Uzay Üssü mürettebatının konuşmları arasında kaldım sandım.

    TV alırken dikkat edilmesi gereken belli başlı özellikler mutlaka vardır. Ama bunlar nelerdir ve ne olursa nasıl sonuç alınır gibi bir yönlendirici kaynak bulamadım. PC toplarken mesela oyun makinesi, 3 Boyutlu çizim makinesi, cart curt ayrılır ve ona göre tavsiyelerde bulunulur.

    Ben şahsen PC falan bağlamayacağım ancak sinema meselesi benim için önemli. Ve 2 ayda bir TV almadığım için fiyatını çok önemsemiyorum. Marka ve model belli olduktan sonra o model için en uygun fiyatı araştırmak ya da garanti gibi konuları araştırmayı da kendim çözerim. Ki bir çoğumuzun da bunu yapabileceğini düşünüyorum.

    Marka - model seçimi konusunda,

    - Bakıp kontrol etmem gereken özellikler nelerdir?
    - Ben bi mağazaya gittiğimde o satıcıya neleri sormam gerekir
    - Hangi özellik önemlidir ya da hangi özellik önemli gibi gözükmesine rağmen aslında uzun vadede devamı gelmeyen bir teknolojidir ve çöp olacaktır?

    soruları gibi soruların cevaplarının toplandığı "2011 TV Alım Kılavuzu" gibi bir yazıya ne kadar ihtiyaç duyduğumu belirtmek istedim. Benim gibi bu konuda fazla bilgi sahibi olmayan ancak öğrenmek isteyen, alırken ne aldığını bilmek isteyen bir çok kişi için de gönülleri rahatlatan bir yazı olacağından eminim.

    Sonuç olarak benim gibi bilmeyen adamlar için zor bir iş olsada, konuya hakim birisi belki 1 saatte bunu toparlayabilir. O kişinin bir saati benim gibi adamların günlerini kurtaracaktır. :)

    Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.