Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (654. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sizemore , sizemore Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
88.355
Cevap
1.341
Favori
4.704.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dallass kullanıcısına yanıt
    @dallass
    Bende Office Suite Pre yok ancak sorununuzu çözebilir.
    Giriş-Biçim-Sayı Biçimlendirme-İsteğe Uyarlanmış(Katagori)-Tür(dd-mmm-yyyy)seç-(mmm) bir tanesini sil (mm) kalsın-Tamam
    Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dallas hocam saygılar,

    Normalde kesin kararım 55uh770 almaktı ama maalesef bütçemi aşıyor ve zamanımda kalmadı artık karar verme zamanın geldi hafta sonu bu işi halletmem gerekiyor.Söyleyeceğim iki model arasından hangisini önerirsin

    58uh635 ile 55uh650

    Aslında 770ye bütçe yetmeyince doğal olarak bir alt modeli olan 650'ye yönelmiştim ama teknosa çalışanı 635i inanılmaz alladı pulladı kafamı karıştırdı açıkçası.

    Kullanmasından beklentim kendi dahili uydu alıcısını kullanacağım maç izlerken veya ps oynarken ekranda titreme takılma veya top arkasında siyah iz olmasın istiyorum.Başkada bir beklentim yok.(Başka marka kesinlikle düşünmüyorum.)

    İkisininde fiyatları hemen hemen aynı.

    Yorumların benim için önemli,

    Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyz99

    Dallas hocam saygılar,

    Normalde kesin kararım 55uh770 almaktı ama maalesef bütçemi aşıyor ve zamanımda kalmadı artık karar verme zamanın geldi hafta sonu bu işi halletmem gerekiyor.Söyleyeceğim iki model arasından hangisini önerirsin

    58uh635 ile 55uh650

    Aslında 770ye bütçe yetmeyince doğal olarak bir alt modeli olan 650'ye yönelmiştim ama teknosa çalışanı 635i inanılmaz alladı pulladı kafamı karıştırdı açıkçası.

    Kullanmasından beklentim kendi dahili uydu alıcısını kullanacağım maç izlerken veya ps oynarken ekranda titreme takılma veya top arkasında siyah iz olmasın istiyorum.Başkada bir beklentim yok.(Başka marka kesinlikle düşünmüyorum.)

    İkisininde fiyatları hemen hemen aynı.

    Yorumların benim için önemli,

    Teşekkür ederim

    Evet eleman doğru söylemiş çünkü
    635v VA panellidir ve tavsiyemdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALBATROS96

    Arkadaşlar philips'in gerçek 100hz safsatasına inanmayın denemesi bedava

    Bu videoyu gerçek 100hz olan bir Philips tv de deneyin



    https://m.youtube.com/watch?v=DtmqhAtdjE0

    Bakın nasıl patır pütür dökülüyor



    Aynı videoyu örnegin vlx8586, ks8500 ve üstü, veya 55xd8505 gibi modellerde deneyin bakın nasıl yağ gibi kayıyor





    Selam benim tv Sony w807c motion testlerinde ve bu videoda dökülüyor Motion ayarlarının hiç birisi işe yaramıyor Bildiğim gerçek 100hz ama faydası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba arkadaşlar LG 49uh770v almak üzereyim sizlerede danışmak istedim bütçe en fazla 3bin tl olarak televizyon önerileriniz nedir acaba 1,2 hafta daha beklemekte fayda varmı indirim olur mu ?
  • Uzun yıllardır kullandığım 32'' Philips lcd m cozladı malesef yeni almak zorundayım.Vestel bikaç modeli kafama yattı:
    43UA8900 4K
    40UA9300 4K + 3D
    43UB9300 fiyat biraz yüksek
    Bütçem normalde 1000 tl iken 1500 bandına çıktım daha fazla açılmak istemiyorum.Çevremde bazı arkadaşlar kesinlikle Vestelden uzak dur git Samsung veya Lg al diyo.Normalde servisinin çok iyi olduğunu görüyorum yorumlarda kaldıki Manisa da ikamet ediyorum.
    Siz ne dersiniz???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Teknosadan 2.5 hafta önce Grundig 48VLX8586 aldım, f/p ürünü diye tavsiye etmek isterdim fakat yapamam.

    Tv de 8 adet ölü piksel çıktığından iade ettim

    Grundig servis sorunu tespit edip değişim talebi oluştursa da 5 gün sonra ilgili servisteki başka personel Bölge Müdürlüğüyle iletişime geçtiklerini bana "yeni gelecek üründe de aynı sorun olacağını, eğer bu üründe de arıza olursa değişim/iptal yapmayacaklarını", bu nedenle para iadesi yapacaklarını belirtti. Ayrıca 0 ölü piksel garantisi vermiyorlar, 10cm alan içinde 3-5 olması lazım diye sallıyorlar...

    Grundig 48VLX8586

    Olumlu:

    - 4K, HD, SD görüntü kalitesi fena değil: aslında alırken teşhirde görmüş ve Sam 50KU7000 in 4k videoda daha başarılı olduğunu farketmiştim. Fakat kalitenin kötü olmaması ve Ku7000 in eksiklikleri (50hz, kasa kalitesi kötü, kulaklık çıkışı-bluetooth-usb3 yok) nedenli başta f/p olarak düşündüğüm Grundig 8586 ya yönelmiştim. Şunu da söylemek lazım diğer baktığım ürünlerde de Panasonic G30 plazmamın 1080p kaltesini 4K videolarında dahi yaratmadı...

    - Ekran homojenite iyi hatta Led TV için gördüğüm en başarılı olanlardan.

    - Bluetooth (S7 Edge imi tanımasa da), USB3.0, Aktif 3D

    - Ses kalite/ desibel

    - Kasa kalitesi iyi

    - Fiyatı uygun denilebilir: 48" = 2300TL

    - Tepkime süresi sanırım düşük

    - VA panel olması nedeniyle kontrast ve siyah başarımı iyi. Fakat deep black beklemeyin. Parlaklık yüksek kalıyor.

    - Biraz kalibrasyonla iyi bir renk doğruluğuna ulaşılabiliyor.


    Olumsuz:

    - Ölü piksel çıkma riski, hem de yüksek adette... Panelde şimdiden 8 adet ölü piksel çıktıysa da zaman içinde bu adet daha da artabilir.

    - Panelin sadece 8 bit renk desteği olduğunu düşünüyorum. Çünkü 10 bit ve üzerinde olmayan "color banding" var. Renk tonlarındaki geçişlerinde 2.8m izleme mesafesinden dahi (HDMI bağlantıya rağmen) görülebiliyor.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Colour_banding#

    - Az da olsa bulutlanma var, hareketli görüntülerde özellikle açık renkli fonda farkedilebiliyor. Fakat sorun olarak nitelendirecek kadar değil.

    - Smart: Tarayıcı olarak sanırım Google Chrome kullanıyor. Aslında tarayıcısı fena değil, pop-up engellemesini sevdim. Fakat kumandayla mouse kontrolü yapmak işkence :) kılavuz hizalaması sorunlu, kaydırma çubuğuna gelmek için epey uğraştığım oldu. Fakat kablolu mouse/ klavyede sanırım sorun yaratmayacaktır. Smart a dahil fazla uygulaması yok ama Netflix, Easy Login (Facebook, Instagram vs.) iş görür. Fan Cloud du sanırım Smart a dahil futbol programının adı: Maç bittikten sonra skorlarını göstermiyor, ancak puan tablosundan anlayabiliyorsunuz :) Chromedan tam ekran video izlerken sağ-sol ve yukarıda gözü rahatsız eden beyaz bant çıkıyor.

    - Wi-fi de bazen kopma gördüm, modem çok yakın ve bağlı diğer cihazlarda kopma yaşamadım.

    - İşlemci gücüne ihtiyaç duyan bazı websitelerinde tarayıcısı fazla duraksıyor. 4 çekirdek olduğu belirtilen CPU hızı sanki 200MHz gibi :)

    - Dahili Subwoofer ın varlığı hissedilmiyor.

    - Bilgisayar/ oyunda denemedim fakat CNN Turk izlerken bir kez fazlaca gecikme/ input lag farkettim. 40-50ms olarak belirten arkadaşlar olmuş. Bu değer de az sayılmaz (nitekim 3 kare gecikme demek) fakat benim belirttiğim daha yüksek olabileceğini düşündürdü.

    - Tepkime süresinde overdrive var, ghosting oluşmasa da hareketli sahnelerde objenin etrafında oluşan düşük de olsa trailing var. Bazı kullanıcılar, görüntüdeki insanlar elini oynattığında bunu farkedip belirtti sanırım.

    - 4K 60fps kalitedeki videoları oynatamıyor, bendeki video mp4 formatındaydı.

    - Upscaling sanırım iyi değil, yazı karakterleri kesik/ silik görünüyor.


    Grundig/ Arçelik/ Beko servisinin yaygın olması bu ürünü yakınıma almamdaki en büyük etken. Kurulum hızlı yapıldı (ürünün bana ulaştığı gün yapıldı) Fakat yeni TV nin bana "koşullu olarak" gönderilmek istenmesi iyi bir izlenim bırakmadı açıkçası... Para iadesini peşin olarak bugün yapıldı, TV yi servis aldıktan 9 gün sonra... Tv yenisiyle koşulsuz olarak değiştirilip ölü pikselsiz olanı gönderilmiş olsaydı, yakınım için aldığımdan bazı noksanlarını görmezden gelebilirdim.

    Umarım yazdıklarım alacak arkadaşlara faydalı olmuştur.


    İyi güzel yazmışsında farz edelim yazdıklarının hepsi tam isabetli

    Piyasada senin beğenmediğin ku7000 bile 3000tl etrafında

    Yine farzedelimki bu tv dökülüyor boş teneke, senin kendi iradenle bu tv için yazdığın artılar bile bu tvnin fiyatına göre yetrli değilmidir

    2200 tl ye aldığın 48vlx8586'dan 4000 tl ye aldığın 49ks8500 (ks serisindeki ışık sızması hastalığını saymıyorum bile) performansı beklemen garabet değilmi bu durumda bu televizyon nasıl f/p değil

    Gelelim gerçeklere bu tv bütün mition testlerinden başarıyla geçti siyahlar kontrast renk doyumu bence başarılı banding çok az arka ışık dağılımı çok homojen direct led olduğu için fiyatına göre bunlar yetrde artar bile ama fiyatı 4000tl olsaydı yetmezdi

    Anladığım kadarıyla bu tv'nin fiyatı 1000-1500 tl olsaydı senin gözünde anca f/p ürünü olurdu ama kusura bakma o fiyata hi-level seg regal bile bulamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. Ses çıkışı iyi ve yüksek İnternetten Film/Dizi izlemek için kaliteli wifi smart özellikli VA panel 100 herz UHD uydulu 43 - 50 inch arası 2000 TL kadar tavsiye edebileceğiniz bir tv varmıdır.
  • Hangi motion testleri? Alıntı gösterebilir misiniz? bu TVye dair prof bir sitenin incelemesini almadan önce de epey araştırmama rağmen bulamamıştım. Tepkime süresinde birçok üretici daha düşük değerler alabilmek için overdrive kullanmakta, bu TV de bu durumun yayınları izlerken sorun yaratacak boyutta olmadığını belirttim. Oyun performasında daha hissedilebilir olabilir. Response time ve input lag CRT (belki de Plazma) baz alınarak yapılır, diğer sonuçlar doğru yönlendirme yapamayabilir çünkü.

    Kullanıcı gözüyle farkettiğim noksanları artılarıyla, daha önce konuşulmayan yönleriyle yazdım. 49ks8500 den bahsetmemiştim? beklentim de yüksek değildi, her ürün kendi sınıfında/ fiyat gamında değerlendirilir.

    8 adet ölü piksel çıkmasaydı ya da servis "koşullu olarak yeni TV gönderelim" demeseydi, daha da önemlisi 10 bit panellerin fiyatına yakın olmasaydı f/p ürün diyebilirdim. VA panel olsa da 2 5 hafta beni uğraştıran bir ürün için haliyle f/p ürünü demeyeceğim :) Artıları bu TV nin fiyatı için servis politikası farklı olsaydı yakınıma alacağımdan yeterli olabilirdi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    https://m.youtube.com/watch?v=DtmqhAtdjE0
    En basiti bu video

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntıladığınız referans video, yani Grundig 8586 nın incelemesi değil... Ben bunu kasdetmiştim. Diğer taraftan üreticilerin bir model TV de kullandığı her panel aynı olmayabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım 12bin tlye aldığın panel bile kusursuz çıkmıyor takdir edilirki bu tv de ufak çapta kusurlar olabilir en başta lag değeri tarayıcısının kullanışsızlığı ve zorluğu subwoofer'in hiç bir işe yeramaması vs ama bu tv benim için çok iyi bir seçenek benim oyunla işim olmaz internete laptop tablet veya bilgisayardan girerim ben tv ile film belgesel vs izlerim olmadı enfazla netflix ten film izlerim ve benim bir tvye verecek 4000-5000 tl'm yok velhasılı benim için önemli olan panel performansı ve benim için gayet yetrli hatta benim gözümde xd8505'ten bile daha iyi ben daha ne istiyim Allahtan benim televizyonumda bir tane bile ölü px çıkmadı ışık sızması yok denecek kadar az şimdi senin aldığın tv de ölü px çıktı diye bu tv yi çöp yapma en azından verdiğin artılara göre değerlendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chemicalb C kullanıcısına yanıt
    İkisi de aynı televizyon. Aralarında hiçbir fark yok, biri curved diğeri ise flat ekran sadece...
  • TV ye çöp demedim, yazdıklarımı gerçekten okudunuz mu? İkinci olarak aldığım üründe sorun çıkıp sizde çıkmamış olması benim için bir anlam ifade etmiyor, sizin Tv yi ben kullanmıyorum :) ürünü yeni alacak kişilerin de bu sorunların çıkabileceğini değerlendirip öyle almalarını tavsiye ederim... Led TV ler zaten birçok sorun barındırıyor, servis politikası bu noktada önem kazanıyor. Grundig para iadesiyle yaşadığım sorunu gidermiş olsa da yazdıklarımdan dolayı iyi bir izlenim bırakmadı haliyle. Ürününe güvenmeyen satıcı imajı bıraktı... Sizin için f/p ürünüyse bu durum beni neden ilgilendiriyor, neyi tartışıyoruz anlamadım? :)) KS serisi vs. ile ilgili cümle kurmazken her mesajınızda sanki kıyas yapıyormuşum gibi iletiyorsunuz. Herkes istediği ürünü alır... Grundig 8586 ile yaşadığım tecrübeyi aktardım, herkes kendi muhasebesini yapıp ona göre karar verecektir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 16 Aralık 2016; 4:19:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dallass


    quote:

    Orijinalden alıntı: BuZ-MaViSi

    Dallas hocam bu konuda okumustum. Lg, 58 inc, 100hz, va panel ve webos 3 olan bir tv öneriliyordu ve piyasada bitmek uzereydi. Bu tv nin modeli neydi?

    LG 58UH635V

    hocam bu tv 50hz değil mi? 58uf830v olabilir mi?
  • dallass kullanıcısına yanıt
    GÜNAYDIN KARDEŞİM. TV KONULARINDA SENİN KADAR BİLGİLİ DEĞİLİM ELBET BİR BİLDİĞİN VARDIR Kİ PHİLİPS DİREK ÇÖPE AT DİYORSUN.
    BAYA OKUDUM TVLER HAKKINDA PHİLİPS EVET IŞIKLARININ CAZİBESİ VAR AMA ÖZELLİK OLARAK TA İYİ BİR TV DEĞİLMİ SENCE. İŞLETİM SİSTEMİNDEN DOLAYIMI YADA SERVİSİNDEN DOLAYIMI ÇÖPE AT DEDİN MARKAYI MERAK EDİYORUM .

    http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/39341-48684/grundig-55-vlx-8586-bp_philips-55pus6581/

    KARŞILAŞTIRMA YAPTIM AYNEN GRUNNDİG MARKASI GÜZEL ARAŞTIRACAM DAHA TV ALMADIM AMA BANA BİR ALTERNATİF DAHA VERDİN TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM.




  • OKUDUKÇA DAHADA İNSAN NE ALACAĞINA KARAR VEREMEZ OLUYOR . PHİLİPS HAKKINDA ÇOK YORUMLAR OKUDUM SIKINTILI YANLARI VAR GERÇİ HANGİ TVDE YOK AMA. ÖNEMLİ OLAN VERDİĞİN PARANIN KARŞILIĞINI ALABİLECEKMİYİZ. ŞİMDİ BİDE Grundig 55 vlx 8586 MODELİNİ İNCİLEYORUM
    SAMSUNG 55KU7000
    PHİLİPS 55PUS6581
    Grundig 55vlx8586
    3 DEN BİRİNİ ALICAM ARTIK GINA GELDİ OKUYA OKUYAAA. BAKALIM GÖRÜCEZ. HERKESE YORUMLARDINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM .
  • fatbozspor F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım
    Öncelikle forum kuralı gereği büyük harf ile mesaj yazma.

    Tv seçimi konusunda evet bildiklerim var
    Ve sen sözümü yabana atma,
    Ku7000 ile vlx8586 yı kendi gözlerinle kıyasla ve birisini al...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatbozspor F kullanıcısına yanıt
    Grundig 8586 hakkında önceki mesajlarda bilgi paylaştım, karar vermenizde faydalı olabilir. Ben tavsiye etmiyorum. Servisi iyidir diye aldık, sorunlu TV yi yerine yenisini göndermek istemeyip para iadesi yaptılar ve "gelecek üründe de sorun çıkacağını söylediler"...

    Ku7000 serisinin görüntü kalitesi ve panel performansı Grundig 8586 dan daha başarılı olsa da 50hz panele sahip olduğundan 55" ekranda titreme, judder sorunlarını daha net görebilirsiniz.

    Teknosada Philips 6561 i görmüştüm, 3 yönlü ambilight olması güzel fakat IPS panellerde kontrast oranı 1000:1 seviyelerinde geziniyor, bu TV de de böyle olacaktır. Bu da özellikle ışıklı ortamda izleme keyfini düşürecektir. Philips ana konu başlığında TV lerindeki arızadan bahseden kullanıclar var, almadan bakmanız faydalı olabilir.

    Ürünleri teşhirde yanınıza düşük ve yüksek kalitede videolar içeren USB bellekle giderek incelemenizi, ürünlerin forumdaki ana konu sayfalarına bakmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.