Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (2953. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
88.291
Cevap
1.338
Favori
4.701.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 29512952295329542955
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cwr kullanıcısına yanıt
    Hocam özelden bilgilerinizi atarsanız soranlar oluyor yönlendirme yapabilirim size.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

    Hocam özelden bilgilerinizi atarsanız soranlar oluyor yönlendirme yapabilirim size.
    arçelik ve beko oledlerde sizin c9 panelleri kullanıyormuş üründe dogru mu ve bu tvdeki işlemci lgdeki işlemci mi
  • sadece VA panelle bu işler olmuyor,2020 TU,Q serisini gördük hertarafı VA panel olsa ne olacak,hatta kasayı'da VA plastik yapsınlar daha siyah görünür,VA panel,'in kontrast konusunda çok iyi olduğunu görüyoruz,ama samsung çok iyi panelleri çok iyi paraya satıyor öyle %100 VA yaşasın samsung demekle olmuyor bu işler,diğer firmalar işin üçkağıdında samsung değil alayı üçkağıdında samsung VA panelin 10 çeşidini üretiyor,üst serisi hariç diğer tüm serileri çok vasat..
  • Arçelik Beko 55 ve 65 inç 9900 modellerinde C9 panel ve işlemci konusunu ben de merak ediyorum. Bilginiz var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dallass

    Bu konuyu açtığım günden beri tam 10 yıla yakındır bazı işin içini ve kendini bilmezlere,
    Sanki henüz evrimleşememiş homosapien'lere anlatır gibi en basit dille,
    Neden biraz daha fazla samsung önerildiğini bir türlü anlatamadım, anlatamadık...
    Aslında mevzuyu çok çok iyi anlasalarda, kimi satıcı kimi marka fanı olduğu için,
    Meseleyi çarpıtıp işi hakarete kadar götürerek Şahsımı sürekli samsung'la bağdaştırmaya çalıştılar.
    Madem öyle bu gruba tekrar bir mesajımı alıntıyayım;

    Yıllardır anlatamadım
    TV olarak Siyah ve Kontrast yoksunu vasat İPS Paneller tüketicinin kara kaşı kara gözü için üretilmezler
    Oled üretici ve satıcıları (lg-sony-philips) tarafından bilinçli olarak üretilirler, bu markalar bu yüzdendir ki 55/65 inç VA/100hz panelleri yoktur,
    Sadece numunelik sony 9 serisi VA/100 hz'dir oda zaten her cebe hitap etmez,
    Peki bu markalar neden 55/65 inç VA/100 HZ Panel üretmekten korkarlar ?
    Çünkü, aynı samsung gibi her segment ve bütçede VA Panelli modeller üretirlerse, zaten yanık konusunda başları belada olan tüm Oled paneller ellerinde patlardı
    Yine bu yüzdendir ki 2020 yılındada bu ilgili markaların modelleri hala %90/99 oranında İPS Paneldir..
    Samsung ise %100 VA Panel
    Durum böyleyken bir iki marka fanının kendilerini göz göre göre kandıran bu teknokurnaz markalara değilde hala samsunga çamur atmaları komik değil trajikomiktir...
    Elimizde modellerinin %100'ünü yüksek performanslı VA hatta Qled VA panel üreten bir marka kaldı oda şuan Samsung,
    Bu markada tutup önümüzdeki yıl diğer markalar gibi modellerinin %90'ını İPS üretse şimdilerde bu markaya burun kıvıranlar kınamı yakacaklar,
    O zaman, yüksek kontrast ve siyahlar olmazsa olmaz olan filmci ve oyuncular gidip, tüm bunlardan yoksun olan vasat İPS panelli modellere,
    Yada fırında biraz fazla kalan kurabiye gibi yanan Oled panellere mahkum olacaklar....
    Merhaba,

    Olay Bence yıllardır anlatamamakta değil de, kendi deyiminiz ile yıllardır anlatmaya çalıştığınız hedef kitleye genel olarak bir markanın ürünleri üzerinden hitap etmeye çalışmanızdan da kaynaklanıyor olabilir.
    Bu mesajda yazdıklarımı lütfen sizinle tartışma ve polemiğe girme veya münakaşa etme durumu olarak algılamamanızı rica ederim;

    İktisat kanunlarında her üretici ellerindeki kaynakları kullanarak maksimum kar marjına odaklanmaya çalışırlar, bu yüzdendir ki ellerindeki imkanlar yani fabrikalar doğrultusunda yada piyasada üretilen hammadde doğrultusunda üretim bantlarını ve üretecekleri modelleri şekillendirirler; bu yüzdendir ki OLED paneli kullanan bahsettiğiniz markalar zamanında IPS teknolojisine yatırım yaptıkları için kolay kolay üretim bantlarını değiştirme zahmetine girmezler, girmeyeceklerdir de. Aynı şey VA panele odaklanan Samsung markası için de geçerlidir. Zaten firmaların ellerinde sahip oldukları bir hedef kitle varken, sabit müşteri portföyü varken kolay kolay farklı fantezi arayışlarına girmeleri de abes olacaktır.

    Kalite kıstasının da sadece VA/100Hz panel üzerinden yapılması da bir o kadar yanlıştır, aynı mantık ile yaklaşılacak olsa Samsung'un da 100/120Hz/IPS paneli yoktur.

    Daha önceki mesajlarınızdan okuduğum ve analiz ettiğim kadarıyla ki tamamen şahsi edinim ve görüşlerimdir, zaten OLED'in yanık problemi haricinde piyasada sunulabilecek mevcut en iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu halihazırda bilmekte ve kabul etmektesiniz. Ama yine aynı şekilde yanma ihtimali bulunan OLED panellerin de kalite kalite farklılık gösterdiğinden de haberdarsınız.

    Örnek veriyorum; sabahtan akşama kadar 12 saat aynı demo videonun dönmekte olduğu Vatan Bilgisayar Topkapı şubesinde notebooklara bakan kısımda 2 senedir teşhirde sergilenen C8 ve B8'lerde ekranların aynı yerlerinde yanık olduğunu ancak E8'de yanık olmadığını da görebilirsiniz. Yada yine ortalama 1 senedir açık olan 65AG9, 55AG8, 65E9, 77C9 modellerinde de yanık olmadığını görebilirsiniz.

    Biraz önce değindiğim gibi, her markanın hedef kitlesi farklıdır, OLED'ler piyasanın Ferrariler'idir, her Ferrari de kalite olarak bir değildir. Aynı şekilde Ferrarilerin günlük kullanıma vurulması da masrafları beraberinde getirebilir.

    Evet, OLED yanmaz, yapışmaz teflon tava gibi değildir ancak şahsi görüşüm televizyonu günde 14-16 saat açık tutan Türk milletine önerildiğinde elbette zafiyet göstereceği durumlar oluşacaktır. OLED'ler keyif televizyonudur, sinema odası televizyonudur, kaliteli içeriğin tüketilebileceği ve hazzın maksimum noktada alınabileceği tüketim malzemeleridir. Zaten kullanıcı içerik tüketimini sabah Müge Anlı ile başlatıp akşam Survivor ile bitiriyorsa bazı şeyleri göze almıştır, yanık çok da umurunda değildir.

    Dediğiniz yaklaşım ile XF9005 gibi LED tv'lerin üst segmentinde yer Sony markasının OLED satamıyor olması gerekirdi. Yada C9 alacak müşteri SM9010 alıp konuyu kapatırdı.



    Evet, Samsung çok iyi paneller üretiyor, görüntü kalitesinde gerçekten iyi atılımlar yapıyor ancak yine siz de biliyorsunuz ki ürettiği yada kullandığı her panelin kalitesi de bir değil; 7090 serisi de VA, 8000 serisi de VA panel ancak tüketici PC oyunu kullanımında silik görüntülü 7090'ı mı kullandığında daha çok zevk alacak yoksa 7100'ü kullandığında mı? Yada simülasyon oynayan kişi için 49SM8600 mü daha çok yararlı olacak yoksa 49Q60 mı?


    Keşke firmalar seneden seneye artan maliyetleri bahane edip model kalitesi konusunda segment düşürmese. Bana kalırsa tüketicinin; 2019'da Q60 serisinde almış olduğu 120Hz'lik panelin bu sene neredeyse 5000 TL daha pahalı olacak olan Q70'te alabilecek olması tüketiciye haksızlıktır, müşterinin kanını emmektir.

    Keşke tüketicinin cebinde para olsa, 1 maaşı ile iyi bir OLED yada iyi bir Q80,Q90 serisi alabilecek durumu olsa, olaya ''Yanarsa yansın, bozulursa bozulsun.'' durumuyla yaklaşabilse; izleyici çamur gibi görüntü kalitesinde TV kanallarına maruz kalmasa, kaliteli içeriklere ulaşabilse... İşte o zaman model önerimleriniz çok daha keyifli olur. Yoksa sabahtan akşama Survivor izleyecek olan kişiye kontrastın yüksek olduğu Q70 önermişsiniz, almış, kullanmış, ne farkedecek, ne yararını görecek ?


    Burada maalesef aylardır zahmet edip, eline içerisinde sıklıkla tükettiği içeriğin bir örneğinin olduğu, kaliteli bir 4K film trailerının olduğu flash bellek alıp bir mağazaya gidip, video test etmemiş kullanıcılar var. Siz ve diğer yardımcı olmaya çalışan bir kaç arkadaş bu kişilere ürün anlatmaya çalışıp maalesef kendi sinir katsayınızı arttırıyorsunuz, boşa kürek çekmiş hissediyorsunuz.

    Saygılar, iyi geceler...




  • R0ME kullanıcısına yanıt
    Ahh keşe olay senin uzunca anlatmaya çalıştığın kadar pembe olsa ama değil kardeşim...
    Sanırım senin henüz yeni bir tv ihtiyacın hasıl olmamış, bu yazıdan ben bunu anlıyorum ;)

    Evet samsung sütten çıkmış akkaşık değil, hepsi de aynı olsada kimisi çok kimisi daha az tüketicisini sömürüyor/aptal yerine koyuyor..
    Bak en basit dille olayı şöyle düşün;
    Film ve Oyuncusun cebinde 5 bin bütçe ile 55inç yeni bir TV almaya karar verdin, araştırmalar esnasında edindiğin bilgilere göre film ve oyun için
    Yüksek kontrast ve siyah performansı verebilen VA paneller olmazsa olmaz bir unsur,
    İPS paneller ise bu konuda resmen çuvallarlar
    Bu yüzden VA panellere yoğunlaşıp uzun araştırmalar sonunda elde kalan marka modele bir bakıyorsun Samsung 55RU7440 çünkü başka seçim şansın yok.

    Sonra bu modelin 50hz olduğunu öğrenip Aynı kullanım amacıyla bu sefer bütçeyi bin lira artırıyorsun
    6bin liraya 55inç/100hz/VA panel için kolları sıvıyorsun forum ve teknositeleri didik didik ediyorsun
    Ve karşına bu kriterleri sana verebilecek "tek bir tane" marka model bulabiliyorsun yine Samsung 55Q60R

    Yine sonra bu süreçte local dimming'i öğreniyorsun Hızını alamıyorsun bütçeyi bir tık daha artıyorsun araştırmaya başlıyorsun bu kulvarda karşına nihayet bir değil iki panel çıkıyor
    Yine Samsung Q70R ve "numunelik" Sony 55xf9005

    Yaw battı balık yan gider 10bin liraya ne var diyorsun karşına her şeyiyle dört dörtlük yanık derdi cart curt derdi olmayan
    yine Samsung'un 55Q80R modeli çıkıyor....

    Bakın bu süreçte (2018 model) Sony 55xf90 haricinde rakiplerde tek bir tane bir başka model yok
    Neden yok?
    Çünkü Lg ve Philips başka dünyalarda, bant mant hikaye isteseler çatır çatır 55/65-VA-100hz model üretirler ama dediğim gibi amaçları size fahiş fiyata doğultan kusurlu oled panelleri kipetmek
    Bu konuda sony'de masun değil, uyanıklık yapıp tüketicisinin önüne sus payı olarak sadece bir kemik atıp(X9) oda oled satma derdinde...
    Evet en başından dediğim gibi az çok hiç bir masum değil
    Samsung'ta 2020 yılıbdaki modelleri hakikaten bir önceki yılın modellerini aratır durumda
    Ama malesefki durum böyle olsada eski 2019 stokları bitip yukardaki gibi yeni bir tv alma sürecine girsek
    Her ne kadar bazı özelliklerinden kısılsa bile sonuç itibarı ile 55/65-VA-100hz olan El mahkum yine samsung VA panelleri öne çıkıyor çünkü Oledsever rakiplerinde yine alternatif yok
    Bu mesele bu kadar basit...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Va ıps den net üstündür demek marka yanlısı olmak demektir.Neye göre üstün kardeşim .Tvye yandan bakan adam Va panel alınca ne olacak görüntü kaybı olacağı için geri iade edecek herkesin Q80 alma durumuda yok.Açıklayarak yazın.

    Va kontrastı yüksek panellerdir fakat her Va bir deyildir .Alt seri Va larda TV'ye yandan bakılınca görüntü kayıplarına neden olur .TV yi karşıdan izleyenler konsol kullananlar özellikle akşam düşük ışıkda izleyenler için Va tavsiye edilir.

    İps paneller daha doğal renk üreten kontrası Va ya göre düşük olan yandan bakılınca görüntü kaybı olmayan panel tipidir.

    Sony 55xf9005 ,Samsung 55Q60 her ikiside 100hz-Va panel .
    Bu iki TV arasında xf9005 lehine siyah kalitesi ,renk gamı,parlaklık seviyesi,motion olarak çok fark var .Halbuki ikiside Va-100hz

    Dün bir eve girdim evde 4 sene önce alınan LG bir TV vardı.Tv kanal yayınında renkler o kadar doğaldıki çok hoşuma gitti bakın bende TV alaçagım Samsung Q60,nu8000 Sony xf9005 kullandım.Bu kez LG deneyebilirim bu tvyi gördükden sonra fakat mağazadan görmek kaydıyla .Oturdukları yerden TV tavsiyesi bulunanla ,TV yi kullananların tavsiyesi bir olmaz.
    Mağazaya gidin USB belleğinize atın 4k-hd videoları Va panel ve İpsde ikisinde de testini yapın
    Burada yok çöp ıps yok efendim Q60 o fiyatda tek vb şeyler yanıltıcı olabilir.Son dönemde Q60 panel açıklıyla ön plana çıkmış bir tvdir.Qled diye Q60 a girmeyin renk gamı bir tık yükseltilmiş sıradan led tv ayarında bir tvdir Q60

    Son olarak her markanın renk sunumu farklıdır
    LG doğal renk verir
    Samsung canlı parlak renkler
    Sony ikisinin ortasıdır

    Burada hangisi iyidir bu kişiye göre deyişir .Uzun yıllar LG kullanmış biri Samsung kullanınca yapay renklerden dolayı memnun kalmayabilir.Veya Samsungdan LG ye geçince soluk renkler hoşuna gitmeyebilir.
    Bu yüzden mağazada gözünüzle görün tvleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 12 Temmuz 2020; 11:4:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    arçelik ve beko oledlerde sizin c9 panelleri kullanıyormuş üründe dogru mu ve bu tvdeki işlemci lgdeki işlemci mi

    Alıntıları Göster
    Hocam OLED panel üreticisi LG evet diğer markalarda LG den alıp kullanıyor
  • şubat kullanıcısına yanıt
    2008 den bu yana LG 32LH7000 ve 2010 yılından beri LG 47LE5300 kullanıyorum ve ikisinden de çok memnunum. Dediğiniz gibi insan alışınca IPS dışındaki paneller çok yapay geliyor. Bilgisayarda da Samsung un IPS panelli bir modelini kullanıyorum. 4K için yeni televizyon arayışına girdim. Samsung un Qled serilerine bir yıldır bakıyorum ama bir türlü karar veremedim. Sonunda Beko'nun indiriminde 10 bin liraya Beko B65 9900 Oled bir TV aldım. Bizde bazı günler hiç TV açılmadığı, hatta aylar boyu TV açılmadığı olur, yani çok yoğun kullanılmayacak. Umarım memnun kalırım.
  • Lg yi geçen sene mağazalarda incelemiştim, görüntü bana karanlık geldi, detaylar daha az oluyor koyu yerlerde, hoşuma gitmemişti. Daha doğrusu, fiyatı makul olsa belki düşünebilirdim ama o da az değildi.

    Görüntü olarak sony hoşuma gidiyor. Geçen sene 49xg8396 modeli ilgimi çekiyordu ama bir türlü esaslı indirim yapmadılar, haliyle fiyatı hep yüksek kaldı.
    Bu sene de yine kıyas yapıcam, fiyatına göre değer mi değmez mi. Çok uçuk fiyatlar olursa tv almaktan vazgeçerim belki.

    Güvenilir, sorun çıkarmayan bir android tv çıkarırsa yerli üreticiler, son olarak onlara bakarım. Görüntü tatmin edici olursa, fiyat zaten makul olacağından değerlendirebilirim. Ama yerlilerde android görünmüyor pek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talbotlago

    Lg yi geçen sene mağazalarda incelemiştim, görüntü bana karanlık geldi, detaylar daha az oluyor koyu yerlerde, hoşuma gitmemişti. Daha doğrusu, fiyatı makul olsa belki düşünebilirdim ama o da az değildi.

    Görüntü olarak sony hoşuma gidiyor. Geçen sene 49xg8396 modeli ilgimi çekiyordu ama bir türlü esaslı indirim yapmadılar, haliyle fiyatı hep yüksek kaldı.
    Bu sene de yine kıyas yapıcam, fiyatına göre değer mi değmez mi. Çok uçuk fiyatlar olursa tv almaktan vazgeçerim belki.

    Güvenilir, sorun çıkarmayan bir android tv çıkarırsa yerli üreticiler, son olarak onlara bakarım. Görüntü tatmin edici olursa, fiyat zaten makul olacağından değerlendirebilirim. Ama yerlilerde android görünmüyor pek.
    Hocam baktığınız model ve ürüne göre değişir LG de,bir çok marka yazılım anlaşması farklıdır internet kullancaksanız eğer mağzalarda test edin LG WEBOS yazılımı diğer markalara göre hızlı ve akıcıdır




  • Lg nin 100hz yeni tv si 49nano866 modeliymiş. Vatanbilgisayar 7 bin tl yazmış sitesinde. Edge led, ips panel, 100hz.
    Görmem lazım görüntüsünü ama fiyatı çok. Bu paraya Sony tercih ederim aslında. Çıkarsa tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talbotlago

    Lg nin 100hz yeni tv si 49nano866 modeliymiş. Vatanbilgisayar 7 bin tl yazmış sitesinde. Edge led, ips panel, 100hz.
    Görmem lazım görüntüsünü ama fiyatı çok. Bu paraya Sony tercih ederim aslında. Çıkarsa tabi.
    Hocam SONY 49 inç 100hz 9000 gibi bir fiyattan satılacak bilginiz olsun cıktı.
  • fiyata bak.o fiyata yıl başında 65xf9005 satılıyordu da milletin haberi yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daytripper25

    fiyata bak.o fiyata yıl başında 65xf9005 satılıyordu da milletin haberi yoktu.

    Aynen öyle hocam 2020 modelleri fiyatları çok yüksekten satılacak hermarkada böyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talbotlago

    Lg nin 100hz yeni tv si 49nano866 modeliymiş. Vatanbilgisayar 7 bin tl yazmış sitesinde. Edge led, ips panel, 100hz.
    Görmem lazım görüntüsünü ama fiyatı çok. Bu paraya Sony tercih ederim aslında. Çıkarsa tabi.
    LG tv'lerde puslu bir görüntü hakim,oled,led,nano farketmiyor,doğallık olsun diye ışığımı kısıyorlar anlamadım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    Merhaba,

    Olay Bence yıllardır anlatamamakta değil de, kendi deyiminiz ile yıllardır anlatmaya çalıştığınız hedef kitleye genel olarak bir markanın ürünleri üzerinden hitap etmeye çalışmanızdan da kaynaklanıyor olabilir.
    Bu mesajda yazdıklarımı lütfen sizinle tartışma ve polemiğe girme veya münakaşa etme durumu olarak algılamamanızı rica ederim;

    İktisat kanunlarında her üretici ellerindeki kaynakları kullanarak maksimum kar marjına odaklanmaya çalışırlar, bu yüzdendir ki ellerindeki imkanlar yani fabrikalar doğrultusunda yada piyasada üretilen hammadde doğrultusunda üretim bantlarını ve üretecekleri modelleri şekillendirirler; bu yüzdendir ki OLED paneli kullanan bahsettiğiniz markalar zamanında IPS teknolojisine yatırım yaptıkları için kolay kolay üretim bantlarını değiştirme zahmetine girmezler, girmeyeceklerdir de. Aynı şey VA panele odaklanan Samsung markası için de geçerlidir. Zaten firmaların ellerinde sahip oldukları bir hedef kitle varken, sabit müşteri portföyü varken kolay kolay farklı fantezi arayışlarına girmeleri de abes olacaktır.

    Kalite kıstasının da sadece VA/100Hz panel üzerinden yapılması da bir o kadar yanlıştır, aynı mantık ile yaklaşılacak olsa Samsung'un da 100/120Hz/IPS paneli yoktur.

    Daha önceki mesajlarınızdan okuduğum ve analiz ettiğim kadarıyla ki tamamen şahsi edinim ve görüşlerimdir, zaten OLED'in yanık problemi haricinde piyasada sunulabilecek mevcut en iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu halihazırda bilmekte ve kabul etmektesiniz. Ama yine aynı şekilde yanma ihtimali bulunan OLED panellerin de kalite kalite farklılık gösterdiğinden de haberdarsınız.

    Örnek veriyorum; sabahtan akşama kadar 12 saat aynı demo videonun dönmekte olduğu Vatan Bilgisayar Topkapı şubesinde notebooklara bakan kısımda 2 senedir teşhirde sergilenen C8 ve B8'lerde ekranların aynı yerlerinde yanık olduğunu ancak E8'de yanık olmadığını da görebilirsiniz. Yada yine ortalama 1 senedir açık olan 65AG9, 55AG8, 65E9, 77C9 modellerinde de yanık olmadığını görebilirsiniz.

    Biraz önce değindiğim gibi, her markanın hedef kitlesi farklıdır, OLED'ler piyasanın Ferrariler'idir, her Ferrari de kalite olarak bir değildir. Aynı şekilde Ferrarilerin günlük kullanıma vurulması da masrafları beraberinde getirebilir.

    Evet, OLED yanmaz, yapışmaz teflon tava gibi değildir ancak şahsi görüşüm televizyonu günde 14-16 saat açık tutan Türk milletine önerildiğinde elbette zafiyet göstereceği durumlar oluşacaktır. OLED'ler keyif televizyonudur, sinema odası televizyonudur, kaliteli içeriğin tüketilebileceği ve hazzın maksimum noktada alınabileceği tüketim malzemeleridir. Zaten kullanıcı içerik tüketimini sabah Müge Anlı ile başlatıp akşam Survivor ile bitiriyorsa bazı şeyleri göze almıştır, yanık çok da umurunda değildir.

    Dediğiniz yaklaşım ile XF9005 gibi LED tv'lerin üst segmentinde yer Sony markasının OLED satamıyor olması gerekirdi. Yada C9 alacak müşteri SM9010 alıp konuyu kapatırdı.



    Evet, Samsung çok iyi paneller üretiyor, görüntü kalitesinde gerçekten iyi atılımlar yapıyor ancak yine siz de biliyorsunuz ki ürettiği yada kullandığı her panelin kalitesi de bir değil; 7090 serisi de VA, 8000 serisi de VA panel ancak tüketici PC oyunu kullanımında silik görüntülü 7090'ı mı kullandığında daha çok zevk alacak yoksa 7100'ü kullandığında mı? Yada simülasyon oynayan kişi için 49SM8600 mü daha çok yararlı olacak yoksa 49Q60 mı?


    Keşke firmalar seneden seneye artan maliyetleri bahane edip model kalitesi konusunda segment düşürmese. Bana kalırsa tüketicinin; 2019'da Q60 serisinde almış olduğu 120Hz'lik panelin bu sene neredeyse 5000 TL daha pahalı olacak olan Q70'te alabilecek olması tüketiciye haksızlıktır, müşterinin kanını emmektir.

    Keşke tüketicinin cebinde para olsa, 1 maaşı ile iyi bir OLED yada iyi bir Q80,Q90 serisi alabilecek durumu olsa, olaya ''Yanarsa yansın, bozulursa bozulsun.'' durumuyla yaklaşabilse; izleyici çamur gibi görüntü kalitesinde TV kanallarına maruz kalmasa, kaliteli içeriklere ulaşabilse... İşte o zaman model önerimleriniz çok daha keyifli olur. Yoksa sabahtan akşama Survivor izleyecek olan kişiye kontrastın yüksek olduğu Q70 önermişsiniz, almış, kullanmış, ne farkedecek, ne yararını görecek ?


    Burada maalesef aylardır zahmet edip, eline içerisinde sıklıkla tükettiği içeriğin bir örneğinin olduğu, kaliteli bir 4K film trailerının olduğu flash bellek alıp bir mağazaya gidip, video test etmemiş kullanıcılar var. Siz ve diğer yardımcı olmaya çalışan bir kaç arkadaş bu kişilere ürün anlatmaya çalışıp maalesef kendi sinir katsayınızı arttırıyorsunuz, boşa kürek çekmiş hissediyorsunuz.

    Saygılar, iyi geceler...

    Alıntıları Göster
    Hocam çok güzel yazı yazmışsınız elinize sağlık. Aslında tam demek istediklerimi demişsiniz ama ufak eklemeler yapmak istedim.


    -Televizyon alırken gerçekten Televizyon maksadıyla kullanmak için alanlar var yani sadece "TV kanalları arada bir ailesiyle vs Netflixden film izlemek için" Bu kişiye önerilecek ürünler bellidir.

    -Benim gibi sadece yüksek görüntü kalitesinde REMUX 4K filmler izleyecek, sıkıntısız smart keyfi yaşamamak isteyen, az ama öz kullanacak kişiler OLED alabiliyor kim ne diyebilir ?

    -Ben gün boyu NTV, Ahaber , CNN gibi kanallarda TV izleyeceğim hemde Netflix gibi platformlardan film izleyeceğim ama kardeşim siyahlar benim için iyi olmalı tek başıma televizyon izliyorum sağdan soldan bakmayacağım diyene VA önerirsin kim karşı çıkabilir ?

    - Yukarıda saydıklarımın hepsini azar azar yapacağım ama benim için doğal renkler önemli ben canlı fosforlu renklere bakamıyorum diyenlere IPS önerirsin bunun neresi yanlıştır ?

    IPS panel almış bir adama o televizyonda Film izlersen Haram işlemiş olursun muamelesi yapmakla , VA panel alan birisine eve misafir getirince televizyonu açma kardeşim rezil olursun demek bana çok komik geliyor.

    Ülkemizin ekonomik durumları maalesef iyiye gitmiyor şuan piyasada hangi televizyonu alırsanız alın ederinin minimum 2 katı pahalıdır. Burada bazı şeyler o kadar övülüp abartılıyor ki bilmeyen kişiler benim alacağım TV de bunlar yoksa ben çöp bir televizyon mu alacağım diye gereksiz yere bütçesini zorlamak zorunda kalıyor. Bunun veballeri çok ağırdır cidden yapılmamasını tavsiye ediyorum. Ekonomik sorunu olmayan kişi zaten gider 65C9 , A9 ,Q90 serilerini alır geriye kalan şeyler onun için o kadar sorun değildir.

    Kimsenin kalbini kırmadan gerçekten bu konuya girip öneri görmek isteyen kişileri düşünerek yorumlar yazmak herkes için en iyisi olacaktır.

    İyi forumlar




  • Geçen seneki 49 inç 100 hz modele göre bir gelişme var mı? Geçen seneki edge led idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu seneki model va panel ve fald ise sınıf farkı var. Fiyat yine çok yüksek olmakla birlikte bu modeli de düşünebilirim.
    Ama fiyatıyla görüntü kalitesinin oranına bakıcam. 100hz modeller olmazsa belki Philips 50pus8505 gibi modelleri incelerim, f/p oranı önemli. Kalitesi de belli bir seviyenin üzerinde olmalı tabi, uygun fiyatlı diye her tv olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talbotlago

    Geçen seneki 49 inç 100 hz modele göre bir gelişme var mı? Geçen seneki edge led idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu seneki model va panel ve fald ise sınıf farkı var. Fiyat yine çok yüksek olmakla birlikte bu modeli de düşünebilirim.
    Ama fiyatıyla görüntü kalitesinin oranına bakıcam. 100hz modeller olmazsa belki Philips 50pus8505 gibi modelleri incelerim, f/p oranı önemli. Kalitesi de belli bir seviyenin üzerinde olmalı tabi, uygun fiyatlı diye her tv olmaz.
    Hocam 2019 model veya 2020 model arasında cok fark yoktur,1,2 özellik değişir onun dışında değişen çok bir şey olmaz.
    Marka farketmeksizin hangi modeli alırsanız alın 8 ayda bir yenisi cıkar
    Hocam herhangi bir mağazada bakın inceleğin bütçenize uygun beğendiğiniz modeli alın.




  • şubat kullanıcısına yanıt
    Aha bide böyle QLED VA panel Q60R alıp, sanki dünyada arıza yapmayan metaryeller varmış gibi,
    aldığı panelde bir kusur/arıza görüp konu konu gezip hatta açıp yaygara koparan, "bunu tüm q60'lara maletmeye çalışan",
    Ve henüz İPS nedir ne değildir bilmeden alıp kullanmadan gelişigüzel sallayan şahsiyetlerde vardır...

    Neymiş arkadaşta ips görmüşmüşte renklerini çok doğal bulmuşmuş
    Va ips den net üstündür demek marka yanlısı olmak demekmişmiş
    Yaw eğer maksat Film ve Oyun ise VA panel üstün değil, ips panel bu kriter için muadil bile olamaz.
    Kaç defa anlatmam gerek, Film ve oyun için ips panel almak F1 yarışına hacı muratla katılmak,
    Uçsuz bucaksız tarlaları sürmeye traktör değil öküz almak gibi olur
    Diyorum
    Çıkıyorlar daha hala yok efendim açıymış, yok efendim doğallıkmış, sanki tv değil monitör alıyorlarmış gibi prof fotoğrafçılar ips kullanıyormuş vs vs
    Bu sözlerin arasından En gıcık olduğum cümle VA parlak ips paneller ise doğal gösteriyor sözüdür
    Yani kontrast ve siyah yoksunu ips panelin bildiğin Basiretsizliğini doğallık sanıyorlar,
    Yaw yüksek kontrasta sahip bir VA panele bir kaç ayar yapın sizin en baba ipsinizden daha doğal renklere kavuşursunuz diyorum yine anlamıyorlar
    Daha ne yapayım baktım türkçeden anlamıyorlar çincemi yazayım..

    Dedimya konuyu açtığım günden bu yana, ara ara tv bölümüne ve bu konuya takılan bu kişiliklere meseleyi ve o meselenin özünü bu güne değin hep anlatmaya çalıştım,
    Aslında çoğunluğu anladı ama geç oldu, önce beni hararetli ve hakaretli şekilde yalanlayan gidip ips ve oled alanlar canları yanınca anladılar neyin ne olduğunu ama dediğim gibi iş işten geçmiş oldu
    Hani "görüntü varmı var daha ne olsun cam gibi cam" diyen en alt izleyici kesiminden bazıları ise hala ben ips aldım memnunum diyor ama bunların sayısı bir kaç kişiyi geçmez...

    Bakın yine söylüyorum
    Kontrast = Görüntü demektir
    VA paneller 7000+ kontrasta
    İPS paneller ise max 1200 kontrasta sahiptir.
    Kontrastı olmayan görüntülerde Derinlik,Gerçeklik,Berraklık,Keskinlik asla algılanamaz
    İps panel alan bir kişi,
    Karanlık sahneli filmleri %30 kayıpla izler, yine karanlık sahneli oyunlarda ise değil karşıyı burnunun ucunu göremez ve düşmanın yemi olur.
    Bu yüzden amacınız Film ve Oyun için tv almaksa bu konuda tek seçenek (oledlerin hem pahalı hemde yanık riski olduğu için) günümüzde VA panelli marka modellerdir.
    Ben bunu diyip diğerleri 55/65-100hz-VA kriterinde %1 oranında panel (sony x9) üretirlerken,
    %100 55/65-100hz-VA üreten Samsung'u haliyle el mecbur fazlaca önerincede "vay seni gidi samsung promotörü" bilmem ne
    Daha önceki yazımdan dedimya bunlara bu mevzuları homesapiens'lerin anlayacağı basitlikte anlatsamda yine anlamıyorlar,
    İllede oled mağdurları ve ips konularındakiler gibi acı tecrübeler yaşamak istiyorlar
    Yaw bunları tutan yok ne halleri varsa görsünlerde, bu konuya günde yüzlerce üye dahil oluyor,
    Ben, bunların saçma ve akıllara zarar mesajlarını okuyan ve katafası karışan forumdaşlara üzülüyorum.
    Hele bunların birde saygıda asla kusur etmedikleri birde tescilli (lg) satıcıları varki sormayın gitsin
    Bu satıcı çıkıyor milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyerek filmci ve oyuncu adama her koşulda kendi basiretsiz ips panellerini öneriyor,
    Ben bu satıcının biraz üstüne gittiğimi gördüklerinde ise bırakın bana destek olmayı, sırf şahsıma olan muhaliflik adına avukatlığa soyunup "adamın kimseye zararı yok sadece işini yapıyor" diyebilecek kadar alçalıyorlar..

    Son olarak bu konuda genele hitaben ise her zaman şöyle söylüyorum;
    Dünyada her alın mutlaka bir alıcısı vardır İPS panellerde asla alınmaz değil bu bir kişisel tercih neselesidir
    Genel görüntüden fedakarlık edeceğini bilsede
    Kimi airmaus için, kimi türkçe yapay zeka için, kimi ambilight için bunlar daha ağır bastığı için gider bir ips panel alır buna kim ne diyebilir dediğim gibi bu bir kriter ve tercih meselesidir
    Ancak bu tercihler asla geneli bağlamaz...


    Bilgilendirme:
    Cevapladığım için bu mesajımın muhatabı gibi görünen Şubat, bu mesajımın sırf sana değil belli bir kesim ve forumdaşlar için genele hitabendir
    Bu kesimin eleştirilerinin tümü birebir aynı olduğu için, bir iki cümle hariç(Q60) tüm sözlerim sana ithafen değildir, üzerine alınma şimdiden uyarayım dedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 12 Temmuz 2020; 19:57:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 29512952295329542955
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.