Şimdi Ara

TV KARTI ÖNERİN SS2 SS3 TRINITY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu kartları kullananlardan yorum bekliyorum.Amacım uydudan kanalları izlemek.Ayrıca discovery,mtv,eurosport gibi kanalları çözebilecek kadar güçlü olmasını istiyorum.

    Skystar2
    Skystar3
    Avermedia Trinity

    PCIE ile PCI arsında hız bakımından çok fark olur mu?Kanal geçişleri felan.

    Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E2i4LiFe -- 17 Aralık 2009; 20:23:25 >



  • Arkadaşım ,

    Öncelikle hiçbir uydu kartı şifre çözmez. Üzerinde şifre çözecek ünite bulundurmaz. Bu yüzden " ... kanallarını çözecek kadar güçlü olsun" sorununuzun cevabı yok. Şifreyi yazılımlar çözer.

    İkinci olarak , kanal geçiş hızını anakarla olan bağlantı tipi (pci veya pcie) belirlemez. Kanal geçiş hızını belirleyen ana unsur tuner tipi ve kalitesidir.
    Az birazda uydu izleme programına bağlıdır.

    Kolay gelsin.
  • trinity kullanıyorum memnunum.Belirttiğin kanalları izliyorum şuan sorun yok.
  • Tamam o zaman ben de Trinity alayım.Kartta yok yok zaten.

    Ben de kartın bir şey çözemiyeceğini biliyorum.Fakat tuner ne kadar güçlüyse o kadar iyi çözer sonuçta.

    PCIe de kanal geçişleri olmasa da CPU kullanımına etki eder.Bant genişliği dolayısıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E2i4LiFe

    Tamam o zaman ben de Trinity alayım.Kartta yok yok zaten.

    Ben de kartın bir şey çözemiyeceğini biliyorum.Fakat tuner ne kadar güçlüyse o kadar iyi çözer sonuçta.

    PCIe de kanal geçişleri olmasa da CPU kullanımına etki eder.Bant genişliği dolayısıyla.


    Kartın birşey çözmeyeceğini biliyorum diyorsunuz ama yazdığınız cümlede tam tersini iddia ediyorsunuz. Tuner şifre falan çözmez. Çoğu uydu kartında (özellikle sharp tuner kullan bir marka hariç) düşük kaliteli tuner vardır.Tuner sadece yayın , seviye ve kalite değerlerine bir de kanal geçişlerine , kanal araması yaparken daha fazla kanal bulmaya etki eder o kadar.

    Kanal geçiş işlemlerinde ise : uydu yazılımı >> driver >> tuner işlem döngüsünde en yavaş basamak tunerdir.
    Mevcut bilgisayar sitemlerinde bu işlerde cpu ya yüklenme olmaz , gecikme oluşturmaz.Ekran kartı gibi bant genişliği sıkıntısı oluşturmaz. Darboğaz oluşmaz.
    Uydu yayını izleme esnasında cpu veya gpu ya yük bindiren tek işlem mpeg2 decode etmektir. Bu ise mpeg2 codec 'e ait kodlama , kalite ve başarımına bağlıdır.




  • Hocam pardon ben bir şey bildiğimi iddia etmiyorum.Fakat siz ediyorsunuz o zaman önerin en iyi tv kartını da onu alalım.
  • hangisi en iyi tv kartı bilmem ama trinity de dvbviewer pro kullanıyorum kanal geçiş hızlarıda iyi bütünkanallarıda çekiyor.tunerinden yana bir sorun yok dediğim gibi çok memnunum.(kumandasıda kullanılıyormuş dvbviewer da ama ben çözemedim henüz ayrıca kumandasıda çok şık)
  • Ben bildiğimi iddia etmiyorum ki sadece bildiklerimi paylaşıyorum. Ukalalık etmek gibi bir niyetim alsa olmaz

    Ben Skystar 2 kullanıyorum ve memnunum. Tavsiye eder misin derseniz cevabım ne alın ne almayın olur. Kanal geçişleri yavaş ama ben uydu kartını zap yapmak maksatlı kullanmıyorum. İzlemek istediğim kanalı açıyorum ki genelde kayıt amaçlı kullanıyorum. Hatta kayıda başlamadan önce " renderless" seçeneğiyle ekrana görüntü gelmeden yani mpeg2 çözümle yapmadan kayıt yapıyorum. Görüntülü kayıtta P4 2ghz makinada %60-70 arası sistem kaynağı harcıyor. Renderless olunca %5-6 ya düşüyor. Normal izlemede işlemci kullanımı %55-65 arası oluyor.

    Uydu kartına olan ilginiz zaman içinde geometrik olarak azalacaktır. Aldığınız ilk ay çok izlersiniz ve derken bu oran giderek düşer hatta bilgisayarınızda olduğunu bile unutursunuz. Tuneri zayıf olsa bile internette kanal listesi bulmak mümkün. Kanal taramada kartınız çok kanal bulamasa da hazır kanal listesinindeki kanalları sorunsuz izlersiniz.

    Uydu kartlarının ana unsuru işlemcisidir. Mpeg2 çözücü donanım içeren kart olarak skystar 1 vardı. Üzerinde DSP (digital signal processor) olduğu için bilgisayar işlemcisini kullanmak yerine kartın kendisi mpeg2 yayını açıyordu. Donanımsal olarak mpeg 2 çözebilen conextant 2xxx serisi işlemciler var , eğer bunu kullanan kart varsa bu da iyi bir seçim olur. Bu saatten sonra DVB-S2 yayın alan uydu kartı almak daha akıllıca olur. Ekran kartınız yeni nesil ise "DXVA" hızlandırma yapar. Mpeg2 codecleri bu hızlandırma protokolünü kullanarak yine CPU ya yük bindirmeden görüntüyü açabilir.

    Kolay Gelsin.




  • selam arkadaşlar...

    hiçkimseyi veya hiçbir firmayı kayırma adına değil sırf hakkaniyet adına birşeyler yazmak için foruma üye oldum. diğer forumlarda okuduğum kadarıyla üyelerden bazıları birbirlerine çok laf atıyor ve tartışmaya giriyorlar eğer bana laf atıp tutacaksanız boşuna uğraşmayın kimseyle tartışmaya niyetim yok lütfen hiçbirşey yazmayın. zaten yazsanız da okumamaya çalışacağım. bunlar benim fikirlerim ve benim tecrubelerim. sizin fikir ve tecrubeleriniz farklı olabilir. ben nasıl size saygı duyuyorsam siz de bana saygı duymalısınız.........

    şimdi gelelim olaya. sırf hakkaniyet adına yazıyorum. uydu tv kartları alanında tecrubem var. ilk aldığım cihaz flydvb trio cardbus idi. çok gelişmiş ve karasal yayın desteğide olan hibrid bir cihazdı. kesinlikle memnun kalmadım. kanal çekem gücü çok zayıf ve de ancak kanalların yüzde 10 unu ancak gösterebiliyordu.

    ardındna bunu bırakıp alanının en iyisi diye lanse edilen nedense türk milletinin de türk hayranlığından çok alman hayranlığının hortlamasına neden olan ss2 kart alayım dedim. alanın en iyisi en kaliteli cihazı alacağım diye niyet edip aldım. arkadaşlar kesinlikle söylüyorum bu flydvb triodan hiçbir farkı olmaayn hatta eksiği olan dengesiz bir cihazdan başkası değilmiş. onu da aldığıma bin pişmanım.

    neyse bu cihazı da elden çıkarıp daha iyi ne olabilir diye araştırırken ss3 le karşılaştım. önce tabiiki çok yadırgadım çünkü adamlar resmen bir isim hırsızlığı gibi bişey yapmışlar. kesinlikle tasvip edilir bir yanı yok. ama özelliklerini okudum ve denemeye karar verdim ve ss3 aldım. ve yaklaşık 2 aydır kuulanıyorum.

    hakkaniyet adına söylüyorum. en büyük derdim olan kanal çekiş konusunda neredeyse fly ve ss2 yi ona katlıyor. bu açıdan çok memnunum ve bugüne kadar hiçbir sorunum olmadı. ayrıca türk firması olması, teknik destek vermesi, internet sitesi gibi artıları da cabası.

    uydu tv kartı alacak arkadaşlar yukardaki satırlarda tek kelime yalan yoktur. kimseyi desteklemek veya kötülemek niyetim de yoktur. herkesin özgür iradesi vardır.

    ben şunu söylemek istiyorum: diğe kartları bilmem çünkü kullanmadım. kullanmadığım cihaz hakkında da konuşmam. ama bu 3 cihaz içinde hangisini alayım diyenler varsa benim tavsiyem kesinlikle skystar3 tür. keşke ismi bu olmasaydı. ama böyle yapmışlar yapacak birşey yok. o şirket sahipleirnin sorunu.

    bana tv kartları, bilgisayar vb konularda atıp tutacakların boşuna kendilerini yormamaları için yazıyorum: bilgisayardan çok iyi anlarım ayrıca bt öğretmeniyim. üzerine felsefe ve dkab dersi öğretmenliği de yapıyorum. saygılarımla...

    (not: bu yazıyı ilk defa donanımhaber forumuna yazdım başka forumlara da kopyala yapıştır yapmayı düşünüyorum)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.