Şimdi Ara

tüvtürk yeni ağır kusur belirlemiş deneyimleyen var mı acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
5.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba
    toyota camry bir araç aldım 8 ay kadar oldu ve muayene zamanı geldi. ilk başta lpg tankının zaman aşımı geldiğinden onu değiştirdim elektrik aksamını kontrol ettirdim herşey tamam idi. oğlumla sanal gerçeklik dünyasına dalarız diye play station vr almıştık kargocu aradı nerdesin diye hemen geliyorum dedim işlerim bitmişti. o gazla öndeki aracın ani durmasıyla hafiften şahsa tosladım onda birşey yokta bizee far sinyal gitti. ekstra masraf çıktı araç için muayene öncesi. zor bela sıkıntı ve stres içersinde dünya masraf ederek onları tamamladım. toyota servisindeki çalışan dedi toplantı yapmşlar bundan böyle araç ön camında en ufak çatlak neresinde olursa olsun ağır kusur yazacaklarmış benim camda da çok ufak bir çatlak var 1cm yok desem yeridir. şimdi içimi korku sardı acaba gerçekten böylemidir diye ama bu duyumu farklı kişilerdende aldım ama böyle bir sorunla karşılaşanı internette bulamadım. şimdi biz ne yapsak camı değiştirip mi gitsek değiştirmeden mi gitsek. merkez muayene istasyonuna mı gitsek ilçede var birde ona mı gitsek. zaten dünya masraf ettik birde camı değiştirmek bir hiç uğruna acaip zorumu gidiecek.bilgi si olan veya tecrübe eden arkadaşlardan yardım ve fıkır istiyorum şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saltiks -- 18 Temmuz 2017; 18:50:21 >







  • önce git geçmezse yaptırırsın.muayene tekrarı ücretsiz.
  • Önce gidin muayeneye kalırsanız 1 ay içinde muayene tekrarı ücretsiz üstteki üyenin dediği gibi.
  • Taş izi de sıkıntı yaratır mı acaba. Ufacık taş izi mevcut.

  • Bu zaten daha önceden de vardı. Ön cam ve far camındaki çatlak ve kırıklar ağır kusur. Ama dikkatlerini çekmezse görmüyorlar geçiyorsunuz. Küçükse fazla dikkat çekmiyorsa şansınızı deneyin olmadı tekrara girersiniz. Bulunduğunuz şehirde gezici istasyon varsa onlara da gidebilirsiniz. Fazla sıkı olmuyorlar.
  • arkadaşlar biliyorum o kısmı ama ben gidiyim bir daha uğramayayım 2 sene istiyorum. 1 temmuzdan itibaren böyle olacak diye kural belirlemişler acaba o tarihten sonra camında çatlakla gidip ya kardeşim bu ağır kusur git yaptır gel diyen olmuş mu yoksa ortada dolanan söylentiler tevatür mü....
  • Hocam cam çatlak onarımı diye bir olay vardı bi araştırırsanız komple değişimden sıyırabilirsiniz.
  • çatlak onarım işi yeni olursa sağlıklı oluyor dediler ve tek çatlak onarımı için 100 tl gibi saçma bir fiyat söylediler. bu kitler yurtdışı sitelerde 2-3 dolar kargoda bedava ama gelmesi çok uzun sürüyor. benim vize 3 ağustosta . ön camı değiştireyim eğer olurda ağır kusur yazarlarsa diye araştırdım ön cam yok araçın. bu nasıl bir zülümdür ne yani şimdi biz arabayı çöpe mi ataçağız. anlamadım ben bu işleri yani çatlak olmasını ne gibi bir trafiğe engeli var. adam kalor,fer çalışmıyor diye ağır kusur yazıyor. belki ben kalorifer sevmiyorum . ısınmak istemiyorum. ben mi idrak edemiyorum acaba bazı şeyleri.
  • saltiks S kullanıcısına yanıt
    Hepsi sizin güvenliğiniz için. Cam seyir halinde farklı boyutta bir taş gelip o çatlak bölgesinden de kırılabilir. Allah korusun boğazınıza saplanıp da ölebilirsiniz. Kalorifer olayı da ön cam buğu çözmeyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Hepsinin tek nedeni güvenlik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Hepsi sizin güvenliğiniz için. Cam seyir halinde farklı boyutta bir taş gelip o çatlak bölgesinden de kırılabilir. Allah korusun boğazınıza saplanıp da ölebilirsiniz. Kalorifer olayı da ön cam buğu çözmeyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Hepsinin tek nedeni güvenlik.

    camda film var kurbanın olduğum ... ee eşimdi öyle bir sıkıntıda yok... o zaman ... kalorifer çalışsada çalışmasada ön cam buğu yapıyor bu bir neden değil... yani bir neden aramak isteyebilirsiniz bundandır şundandır diye ama yok olmuyor mantık dışı çok şey var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saltiks -- 19 Temmuz 2017; 12:0:24 >
  • Kural kuraldır esnetilmesi olmaması gerekir. 1 sm. çatlağa izin verilirse 1.5 sm de ister, esner gider. Allahta sevmez zaten kuralları uygulamayanları ve aklını kullanmayanları.Biliyorsun pislik yağdırıyor böyle insanların kafasına, Kuran'da yazdığı gibi.Hristiyanlara da daha uzun ömür, güzel ev ve araba ile gelecek güvencesi.
  • Güvenliğiniz açısınsan değişim yapmanızı öneririm, yok sorun değil diyorsanız ve çatlak kenar biryerdeyse üzerine hgs falan yapıştırın:)
  • Ağır kusur diyorlarsa vardır bir hikmeti. Bence camı yenileyin.
  • saltiks S kullanıcısına yanıt
    O zaman yaptırmadan gezin görevli güvenlik mensuplarına bu şekilde anlatırsınız. Burada tüvtürk personeli çıkıp gel abi senin işi halledelim diyeceğini mi sandınız? Kural falan olmasın o zaman
  • Benim camımda çatlak olmamasına rağmen, hafif kusur ön cam sürücü görüş alanında çatlak yazmışlar gecenlerde :) Ağır kusur filan değil yani..
  • Şöyle de bir şey var, camcılar taş izinin ya da çatlağın içine bir macun koyup onu oraya yedirip çatlağı görünmez yapabiliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VipLife

    Benim camımda çatlak olmamasına rağmen, hafif kusur ön cam sürücü görüş alanında çatlak yazmışlar gecenlerde :) Ağır kusur filan değil yani..

    valla dostum bende öyle biliyordum ama ortada dolaşan söylentiler yok toplantı yaptık bundan sonra kesinlikle ağır kusur olacak gibi söylemler beni korkutuyor .sonuçta orada bir insanın vicdanına nefsinin eline verilmişsiniz. olduda sakalınızı beğenmedi tavrınızı beğenmedi ne bileyim boyunuzu pozunuzu beğenmedi bunlar evliya değil ya yazdı en olmayacak şeye ağır kusur ne olacak .kime derdini anlatacaksın var mı öyle bir mecra . şimdi benim araçta yarim santim bile olmayan bir çizik şeklinde çatlak var dikkatlı bakılmadığı zaman görülmüyor bir de manda gözü denilen çatlak var tam dikiz aynasını arkasında kalıyor oda nohut büyüklüğünde. yine görüşe engel değil. valla vize ağustos 3 te ben yola çıkacağım diye 22ne randevu almıştım yola çıkma işi ertelendi yine 3 ağustosta ya allah bismillah gideceğiz bakalım ne diyecekler. de




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Ağır kusur diyorlarsa vardır bir hikmeti. Bence camı yenileyin.

    camı yenileyelim ama cam yok benim derdim de ne yapaçağız şimdi arabayı çöpe mi ataçağız olurmu böyle saçmalık diyorum ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saltiks


    quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Ağır kusur diyorlarsa vardır bir hikmeti. Bence camı yenileyin.

    camı yenileyelim ama cam yok benim derdim de ne yapaçağız şimdi arabayı çöpe mi ataçağız olurmu böyle saçmalık diyorum ....

    Cam bulunur illa. Size tavsiyem, son randevuyu alın, işler hep sarktığı için son araçları yalapşap kontrol ediyorlar mesaiyi yetiştirmek için. Sonrası bir güleryüze, kolay gelsin demeye bakar.. Ben net konuşamam ama %99 hafif kusurla geçersiniz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.