Şimdi Ara

Tutanaksız hasarsız kazada hak iddia edilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar karşıdan gelen aracın geöebilmesi için 20 30 cm kadar geri çıkmam lazımdı. Durdum, fren lambaları yandı. Geri vitese geçtim ve geri vites lambası da yandı. Gaza dokunur dokunmaz arkadaki araca dokundum. Yağmurşu olduğundan arkamdan geldiğini de göremedim. Adam neredeyde 10 cmlik mesafeden beni takip ediyomuş. Arabamda hiç hasar yok. Onun arabasında ise 3 cmlik kılcal bir çatlak oluştu tamponunda. Adam suriyeli. Tutanak tutulmadı. Olayın şahidi de yok. Tercüman diye birini çağırdı ama aralarında ne konuştular anlamadım. Servise gidelim dedi. Arkadaki araç da hareket halinde olduğundan onun tamponu çatladı. Servise gidelim diyor adam. Servis haricibdeki yerlerden 300 lira fiyat aldım ama asla yaptırmam. Sigortadan da yaptırmam çünkü fiyatı şişirirler. Bilirkişilik yapan bir emniyet mensubu ise hiç bişey yaptırma ben yapmadım de şahit tutanak yoksa bişey olmaz dedi. Çünkü arabada minihasar bile yok. Adam sadece aracı sıfır aldım yaptıralım diyor. Ki belki de ben bile yapmadım onu belki de önceden vardı.

    1) karşı taraf şikayetçi olsa bişey çıkar mı?
    2) sizce kim suçlu?

    Yardımcı olursanız sevinirim. Ben 70 liradan fazla herhangi bir para ödememe taraftarıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yanlış anlamayın, kusurada bakmayın ama o durumda suriyeli değilde ben olsaydım, Kılcal hasar için tutanakta tutardım. Eğer siz tutanak tutmak istemeseydiniz aynı şekilde servise de götürüp yaptırmanızı isterdim veya uzlaşırdım. Geri geri gelirken sizin kontrol etmeniz gerek. Arkanızdakinin yapacak birşeyi yok.

    Zaten görmedim, farketmedim demek direk suçu size yıkar.

    Düşünsenize sizin hasarsız arbanıza geri geri gelirken birisi çarpıyor ve sigorta şişirir diye yaptırmak istemiyor :))
  • Merhaba hocam,

    kaza yeri fotoğrafları ve yolun durumuna da bakmak lazım, lakin sizin anlattığınıza göre siz haksızsınız. İnkar ettiğiniz sürece ancak mahkemeye giderlerse ve bilir kişi kamera kaydı bulabilirse ispatlayabilir, mahkeme de asgari 1 yılda sonuçlanır. Yalnız inkar olayını tasvip etmemekle beraber oluşan zararı tazmin etmenizi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.