Şimdi Ara

TUS’a hazırlık sürecinde yaşananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
12.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dr house izlerken iyiydi bende doktor olmak istiyorum nasip bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sorması ayıp gerçekte ne kadar maaş aliyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut eğitim sistemi bence kişinin motivasyon,irade ve sorumluluğunu ölçmek üzerine dayalı "öğrendiğin" bilgiler ise bonus. Şahsen 12+6 yıl boyunca düzenli olarak ders çalışmış, okula devamlılığını sürdürmüş ve başarılı olmuş insana her turlü sorumluluğu verebilirim ama dünyayı değiştirebilir mi orası meçhul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 9 Mayıs 2018; 2:19:22 >
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Eğitimin farklı yönleri olmalı, kişinin ufkunu açmalı, farklı yönlerden geliştirmeli. Mesela sürekli örnek kişilerden konferanslara gidilmeli, uluslararası fuarlara katılmalı, daha öğrenciyken projelerde yer almalı, yabancı doktorlara sunum yapmalı, sosyal sorumluluk projelerinde yer almalı vb. birçok şey. Türkiye’de bizim açımızdan sadece eğitim değil sınav da böyle. Tus saf ve ayrıntı bilgi. Abd’de yapılan usmle ise daha az bilginin pratikte kullanımıyla ilgili sorular, hasta muayenesi pratik sınavları, daha önce yaptığın makaleler çalışmalar sosyal sorumluluk projeleri, üye olduğun öğrenci topluluğu, hocayla mülakat gibi birçok basamak var. Yani eğitimlerini bilmiyorum ama kişiy çok yönlü değerlendiriyorlar sınavda. Kendimce bu tarz açıkları olabildiğince kapatmaya çalıştım. Ama sadece derste sınavlarda başarılı olan bir kişi bu yönlerini geliştirmezse tek yönlü bir hizmet robotu olur. O işi belki çok iyi yapar. Ama bildiğini belki birçok kişiden fazla bildiği bilgiyi kullanmasını bişeyler yaratmasını bilmez. İyi bir fen lisesinde okudum orada daha da kötüydü durum kendimi gelişterecek imkanlar da yoktu en azından okul içinde. Bana kattığı disiplinli zeki insanlar yani sınıf arkadaşlarımdan aldığım motivasyon ortak oluşturduğumuz çalışma disiplinimiz oldu. Yani dediğinde çok haklısın %100 katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam tıpı kazanması ayrı dert okuması ayrı dert. Benim de hedefim tıp fakültesi. Haziranda sınav var ve inşallah emeklerimin hakkını verebilirim.

    Size şöyle bir sorum olucak. Cerrahilerin puanı düşük mü? Düşükse ne kadar düşük? Yani bir beyin cerrahisi bölümünü kazanmak için yine 14 saat çalışmak yeter mi yoksa bu sınav için tamamiyetle birinci olacakmış gibi mi çalışmak lazım? Ayrıca uzmanlığımızı nerede yaptığımız farkediyor mu? Yani Cerrahpaşa veya herhangi bir üniversitede uzmanlık bize ne katar? Yoksa o bölümü kazansak yeter mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Bazı cerrahilerin puanların özellikle düşük. Beyin cerrahisi bunlardan biri. Sebebi çalışma koşulların ağır olması, hayatının çok büyük bir bölümünü hem saat olarak hem mental olarak işinin kaplaması, risklerinin olması, ciddi hastalıklar malpraktis risklerinin olması gibi sebepler sıralanabilir. Yani puanları düşük genel olarak. Ama bunlar ileri basamaklar şimdi asıl sınavına odaklanmanı tavsiye ederim. Umarım kazanırsın, başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Uzmanlık yapılan yer belki tıp fakültesinin okunduğu yerden daha da önemlidir. Bölümüne göre değişir. Birçok farklı parametre var ayrıntılı konuşmak lazım. Ama bir beyin cerrahisi ilk 100e girip kazanılıyorken bir tanesi barajı geçip bile kazanılabilir. Bazı bölümlerde bu fark daha belirgindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    İnşallah meslektaş oluruz hocam. Allah yardımcınız olsun, çok istiyorsanız sakın bırakmayın. Başarılar :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Therah kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Umarım sınavınızda başarılı olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 5 in 5. Sınıf bitmek üzere kaldıramadığı. Yanlış düşüncelere girişimlere daldım geçti gitti şu an çalışmıyorum bıraktım. Bizden sizden değerli değil yazık günah o zaman gecligimize yazık o günlere yazık...



    60-65 arası alayım yeter başka bir beklentim yok..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Tam anlayamadım yazdıklarından ama dediğim gibi en büyük zorluk sürecin uzun olması ve psikolojiyi yönetmede. Erkenden bırakmayın sadece iyi yönetin. Kendinize de 5.sınıfta özellikle vakit ayırın yoksa 6 çok bunaltıcı geçer. 60 65 arası da kolay alınabilen puanlar değil bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Benim sınav bitti ama sağol yine de :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hekimler yazmaya başlamış o zaman ben de yazayım. ben de veteriner hekim öğrencisiyim daha önce olan vus sınavı kaldırılmıştı yeni yönetmelikte tekrar getirildi. uzmanlık sınavı nasıl olacak hiç bilmiyorum ama komperatif olduğu için ve ilgini çekmeyen yoğunlaşmak istemediğin hayvan anatomisini fizyolosini patolojisini her şeyini öğrenmek zorunda olabileceğimi düşünmek rahatsız edici geliyor. tıbbın en güzel yanının imkanları ve nöroloji, psikiyatri ya da en basitinden tek bir bölgeye yoğunlaşarak (laryngology, hepatology vs.) yükünü hafifletebilmesi olduğunu düşünüyorum. bu yüzden beşeri hekimlikte çok büyük organizasyonlar mevcut.

    meslektaşlarımın vasıfsızlığını da bi kenara atarsak geri kalan durumlarda açıkçası hekim olmak bana gerçekten çok zevkli geliyor. zor olmasını seviyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 10 Mayıs 2018; 16:51:26 >
  • Tıp okusam mı okumasam mı diye düşündürdü.
  • Amacım o değildi. Güzel yönleri de var tabi. Sadece bu zorlu süreçlerinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortopedi puanları artık düşük sayılır
    Eskiye göre
    Çok kasma
    Ben 37 yaşımda göz kazandım o da ayrı bir hikaye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kasma derken ? Bitti benim süreç. Hedefiniz gözse geç olmuş ama istediğiniz olmuş. Hayırlı olsun size de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tıpta geç kalmak tecrübe ile eşdeğer
    Avantajları var yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E zor olacak tabii, bence birkaç sınav daha olmalı, teorik ve uygulamalı sınavlar da eklenmeli. Ve son aşamada sabır ve insanlık testi de yapılsın. İletişim nedir, güler yüz nedir öğrenmeden uzman, hatta pratisyen de olmasınlar. İnsanlara yardımcı olmak, onların sıhhati, sağlığı ve mutluluğu için fedakarlık yapacak metanette olmalılar.



    Masa başı, salla başını mesleği değil bu, hayat, capcanlı bir hayat görevi. Katlanamıyorsanız, sevmiyorsanız okumayın, uzman da olmayın; hastalara yazık. Tüm doktorların ve aday doktorların öğretim dışında eğitim almaları gerekiyor, insan ilişkileri konusunda bilhassa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.