Şimdi Ara

Tus'a girmek istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir süre pratisyen kalıp sonrasında iş yeri hekimliği yapmayı düşünüyorum. Neden herkesin tusa girmek şart, tusa girmeden hiçbir şey olamazsın şeklinde davrandığını da anlamıyorum. Şuan çalıştığım yerden memnumun. Asistan olsam 5 sene köpek gibi çalışıp 3 kuruş alacağım sonrasında tekrar zorunlu hizmete gideceğim ne bir kurulu düzenim olacak ne rahat bir aile hayatım olacak. Bilmiyorum yani insanların uzman olma amacı nedir? Daha çok para kazanmasaksa eğer iş yeri hekimliğinde de para çok. Nöbeti yok, zorunlu hizmeti yok. Neyse öyle işte tusa girmek istemediğime karar verdim.



  • Şuan mecbur tus çalışıyorum çünkü ekimdeki sınava para verdim. Ne yapabileceğimi görmek istiyorum. Ama bu sınavdan sonra tekrar çalışır mıyım bilmiyorum inanın. Çok yoruldum çok sıkıldım bu kadar uğraşmaya çalışmaya değmez bence.
  • Tus biraz daha garanti olduğu için olabilir hocam, tabiki tek çare tus değil ama insanlara böyle empoze edilmiş ondan öyle diyorlar
  • Garanti de hayatın alt üst oluyor hocam. Bu sınava hazırlanmak ayrı bir stres, asistanlık süreci ayrı bir stres,asistanlık sonrası ayrı bir stres. Değer mi gerçekten? Ben değmeyeceğine karar verdim. Para illa kazanılır bu süreçte kendimi daha fazla yıpratmak istemiyorum.
  • Hocam sanki bu bölümü çok isteyerek tercih etmemişsiniz gibi bir hava sezdim :/ evet stresli sizi az da olsa anlayabiliyorum diş hekimliği tercih ettim bende dus uzmanlık zart zurt yorucu olacak tabiki ama insan istediği zaman da halledebiliyor bir şekilde ya. Ama tabiki illa herkes tusa girecek tus kazanacak diye bir şey de yok farklı imkanları da değerlendirin hangisini kendinize yakın hissedersiniz oraya yönelin. Ve muhtemelen benden yaşça büyüksünüz size bir kardeş tavsiyeyi olarak diyeyim bunu, bazen insan yaptığı işten olduğu yerden çok sıkılabilir çok doğal. Boyle zamanlarda belki kısa bir tatille biraz o ortamdan uzaklaşmak iyi olacaktır. İnsanın bazı şeylere hevesinin tekrar gelmesi için biraz özlemesi gerekebiliyor bazen. Eğer çok bunaldiginizi hissederseniz ve imkanınız da varsa bir süre uzaklaşın.
  • Aksine o kadar çok isteyerek yazdım o kadar çok severek okudum ki. Günde 10 saat çalışırdım bir kere bile isyan etmezdim, çalışmayı çok severdim. Ama şuan hiçbir şeye değmediğini anlıyorum. Ne emeğinin karşılığını alıyorsun maddi olarak, ne gereken saygıyı görüyorsun. Hakarete uğramadığın bir gün yok. Bak forumda bile her gün doktorlara döşüyorlar. Bu halkın doktor düşmanlığı bitmediği sürece benim eski hevesim geri gelmez. Üzülüyorum keşke öğretmen olsaydım da bu kadar stresi yaşamasaydım, en azından öğrencilerim severdi sayardı beni.
  • Hocam forumu çok takma buraya bakarsan durum rezalet.
    Doktor olma emeğinin karşılığını alamazsın derler,
    Öğretmen olma atanamazsın derler,
    Mühendis olma asgari ücretle çalışırsın derler,
    Hukuk okuma öldü o meslek derler.

    Forum ahalisi insanı deli eder. Zaten laf edenlerin yüzde 90lık kesimi bir baltaya sap olamamış boş beleş insanlar.

    Çok güzel bir meslek icra edecegiz ve emin ol çalışma hayatına girdiğimiz zaman elde edeceğimiz o mesleki tatmin duygusu her şeye bedel olacak. Burda iki üç sümüklüyü takarsan işler yaş cidden.

    Tekrar söylüyorum hocam bir süre forumdan uzak durun biraz kafa dağıtın belki sizi rahatlatacak farklı bir hobi edinmeyi deneyebilirsiniz.

    Kafanızın boş sakin olduğu bir zaman da oturun alın onunuze kağıt kalem tus mu başka bişey mi güzelce düşünün artılarını eksilerini yazın en çok içinize sinen yolda ilerleyin hocam.

    Boş insan teneke gibidir gürültüsü çoktur.




  • ben hak veriyorum size, abim tıp fakültesi son sınıf öğrencisi bende itüde bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. doktorluk mesleğide türkiyede çoğu meslek gibi maaş/emek skalasında hiç tatmin edici değil bencede. bahsettiğiniz gibi o eski prestiji/saygınlığı kalmaması iyice işin içinden çıkılmaz bi hale sokuyor. ki bende mesleğe saygı duyulmasını hoş karşılamayanlardanım, saygı insana duyulur mesleğe değil. laf meclisten dışarı bazı hanzo hekim arkadaşlarımız mesleğinden ötürü saygı bekledikleri için hayal kırıklığı olabiliyor.

    sizinle ortak paydamız matematik öğretmenliği, tabi türkiyede yaşamayı planlayan biri için. gerçekten gerek mesleki tatmini gerek başarılı eğitimcilerin kazandığı para vs. gayet iyi bence. en azından maaş/emek skalasında sınıfta kalmıyor, sanıyorum.

    üstteki hocama katılıyorum, biraz uzaklaşmak, kısa bir ara vermek iyi gelebilir.
  • biraz sabredin hocam

    zaten uzman olunca 15-20 yıllık mühendis maaşı ile başlayacaksınız birden bence değer
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    ya bir git

    sen mezun ol ya da 3 ya da 4. sınıfa gel beni anlarsın ne demek istediğini

    mühendislik de torpilli olman gerek tanıdık yoksa zor iyi yerlerde çalışmak, çok fazla mezun var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Eylül 2020; 14:39:52 >
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    senin ne işin var tus sayfasında, yoksa tusa mı girecen

    kimse bu sayfayı bilmiyor mühendisçilerin girmesi de beni şaşırtıyor nedense
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    ya bir git

    sen mezun ol ya da 3 ya da 4. sınıfa gel beni anlarsın ne demek istediğini

    mühendislik de torpilli olman gerek tanıdık yoksa zor iyi yerlerde çalışmak, çok fazla mezun var
    haha işte buyrun hocam. nasıl saygı duyayım ben bu meslektaşınıza? gayet saygılı bir şekilde fikirlerimi belirtiyorum ve cevaba bakın. burada benim mesleğimle alakalı konuşmuyoruz fikirlerinizi lütfen kendinize saklayın. teşekkür ederim.

    bu arada merakınızı da gidermiş olayım girdim bir defa online tus'a.
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    trol musun anlamadım

    daha lise mezunusunuz ve lise bilgileriniz ile online olarak tıpta uzmanlık sınavına girdiğini iddaa ediyorsunuz

    bu nasıl nesil ya, lise biyolojisi ile bu sınav yapılmaz ki yanlışım varsa düzeltin lütfen

    ben mühendislik hakkında sadece düşüncelerimi paylaştım her beğenmediğin düşünceye de böyle düşünüyorsan, biraz empati kur sen nasıl düşüncelerini paylaştıysan ben de karşılıklı paylaştım

    ben tıpta 3 sınıf olmama rağmen tusta doğru düzgün bir soruyu çözemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Eylül 2020; 16:23:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    trol musun anlamadım

    daha lise mezunusunuz ve lise bilgileriniz ile online olarak tıpta uzmanlık sınavına girdiğini iddaa ediyorsunuz

    bu nasıl nesil ya, lise biyolojisi ile bu sınav yapılmaz ki yanlışım varsa düzeltin lütfen

    ben mühendislik hakkında sadece düşüncelerimi paylaştım her beğenmediğin düşünceye de böyle düşünüyorsan, biraz empati kur sen nasıl düşüncelerini paylaştıysan ben de karşılıklı paylaştım

    ben tıpta 3 sınıf olmama rağmen tusta doğru düzgün bir soruyu çözemiyorum
    hocam öncelikle aşama kaydetmişsiniz saygı anlamında teşekkür ederim. ama "bu nasıl nesil ya" yı yine hoş karşılamadığımı belirtmek istiyorum.

    öncelikle konuyu "diğer ösym sınavları" kategorisinde gördüm ve girdim. konu sahibi arkadaş muhtemelen abimin akranı, onunla da ara sıra muhabbet ederiz, dolayısıyla konu sahibi hocama bende fikirlerimi, katıldığım yönleri gayet nazikçe ifade ettim. hocam verdiği emeğe değip değmeyeceğini değerlendiriyor, yıprandığından, aile hayatının olumsuz şekillenebileceğinden dem vuruyor, siz gelip 15-20 yıllık mühendis maaşı değer, yazıyorsunuz neyse sizin fikriniz, saygı duyuyorum.

    onun üstüne damdan düşer gibi hem saygısızca hemde konuyla alakasız bir şekilde bana cevap yazıyorsunuz. bir hekim adayı tanımadığı bir insanla senli/benli konuşup "ya bir git" gibi sokak ağzıyla hitap ettiğinde nasıl bir karşılık veya saygı bekliyor merak ediyorum.

    "sen mezun ol ya da 3 ya da 4. sınıfa gel beni anlarsın ne demek istediğini"
    siz bir şey demeden ne demek istediğinizi nasıl anlayacağım bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? sizi anlamak istediğimi nereden çıkardınız?

    "mühendislik de torpilli olman gerek tanıdık yoksa zor iyi yerlerde çalışmak, çok fazla mezun var"
    ben bunu aksi bir şey söylemedim daha doğrusu bununla alakalı bir şey yazmadım konuya. bu alakasız yorum neden? konunun mühendislikle ne alakası var? sadece okulumu ve bölümümü belirttim, dikkat ederseniz olumlu/olumsuz bir şey yazmadım.

    bu arada üniversite mezunuyum, bilmediğiniz konular hakkında bu kadar emin konuşmamanızı tavsiye ederim. anlamınız temennisiyle bu kadar uzun yazdım, alakasız bir cevap daha vereceğinizi lütfen cevap vermeyin.




  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    benim yazdığımdan çok farklı şeyler yazıyorsunuz ve boşa konuyu uzatıyorsunuz

    bir online tıpta uzmanlık sınavına girdim diyorsun sağlıkla ilgili hiçbir ders almadan, ben 3. sınıftayım daha tusu yapamıyorum

    bir abim tıpta son sınıf okuyor diyorsunuz ve kendinizin bu yıl üniyi kazandığını söylüyorsunuz şimdi de çıkıp ben üniversite mezunuyum diyorsunuz
    https://www.donanimhaber.com/uye/2794454

    geçmişinize gözgezdirdim üniversite mezunu falan değilsiniz,

    size tavsiye bu gibi iddaalarda bulunmadan önce geçmişinizi herkese kapatın derim

    bir de karşınızdaki birine alaycı konuşmanızı da sevmedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Eylül 2020; 17:11:46 >




  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    aşama kaydetmek falan ne

    bu nasıl söz ya sanki ben senin öğrencinim bu kadar da olmaz


    **ben sadece sizin sadece kendinizin ve abinizi kıyaslamanıza cevap olarak yazdım, mühendislikte forumun dediği gibi her şey toz pembe değil herkes yurtdışına çıkıyor diye bir algıya kanmayın diye dedim ynai gerçekleri sözledim iyiliğiniz için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Eylül 2020; 17:12:22 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    zaten tusu fullemeye girmedim, abimle girsem kaç net yaparım sence diye konuştuk ve girdim.

    üniversite mezunu olduğumu ispat edersem şu rezilliği nasıl ortadan kaldıracaksınız? bıraktığım bir üniversite, mezun olduğum bir üniversite, ve şu an öğrencisi olduğum iki üniversite var. üniversite kazanmış olmak daha önce mezun olmamayı gerektirir mi?

    algılama kapasitenizi çok zayıf buldum.
  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    bu nasıl cümle ya ben diom lise müfredatı ile alakası yok siz saçmalamaya devam ediyorsunuz, bu yeni nesil nasıl ya bir de fullemeye girmedim diyor ya zaten tus 1. 240tan 210 neti zor yapıyor fullemek için girmedim diyorsun 1 soru bile çözemezsin ki hiç senin lisede gördüğün biyoloji ile alakası yok diom hiç hiç alakası yok

    abimle girdim kaç net yaparım diyor

    ya felsefe yapma bana arkadaşım ne saçmalıyorsun sadece saçmalama başka bir üniden mezun olduğun falan yok, sizle uğraşamayacağım boş boş

    bir de algılama kapasitesi zayıf yazmış Allahım bana sabr ver ya bu nasıl öğrenci ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Eylül 2020; 17:31:18 >




  • tcbestepe kullanıcısına yanıt
    çok basit söylüyorum anla diye

    1.) geçmişinizden baktım orada her şey var

    2.) bu cümlelerinizden çıkarılır

    abiniz son sınıftaymış ama siz hem 1 üni okuduğunuza iddaa ediyorsunuz sonra da 1 üniye kayıt yaptırmışssınız(muhtemelen 2 sene oradasınız yoksa obp keser) sonra tekrar sınavla yeni bir üni kazanmışsınız

    ynai bu sizin üni eğitim hayatınızın 7 mi 8. yılı bu nasıl bir mantık hatası

    sonuç: abiniz sizden yaşça küçük

    (not: abinizin üni sınavında ilk yılı ve ilk üniversitesi ve sınıfta hiç kalmadığı gözetilerek bu duruma ulaştım)


    yeni bir mad mushroom vakası desenize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Eylül 2020; 17:48:10 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.