Şimdi Ara

Turklerin Katliam ve Kıyım Sonucu Müslüman Oluşu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Siz zaten Cumhuriyetten önce Anadoluda davar güdyordunuz. Bütün ticaret, zanaat zenginlik azınlıkların elindeydi, Anadoluda en güzel yerlerde onlar oturuyordu. Türkler sürekli savaslarda giderken onlar muaf oldugu için daha da zenginleştiler. Sense Anadoluda ırgattın. Dahada kötüsü Anadoluya o kadar çok Rum göçettirildi ki kalıcı olarak bu vatan neredeyse elimizden kayıp gidiyordu.


    Öte yandan birde şunu düşün Türkler olmasaydı İslam dtye bşrşey kalacak mıydı? Nitekim Arapların Savas ılık dönemi ve kültürü bir sre sonra hızla eridi ve yumuşasılar hristyanlar bu dönemde tam tersi Araplara baskı kurmaya onları püskrtmeye basladılar. Türkler Orta Asyadan gelip tüm Ortadoğulu ele geçirip batılılar karsı koymasaydı İslam'ın yeryüzünden silinmesi olasılığı bile vardı.


    Türkler yüzyıllar boyunca tek baslaruna tüm Avrupa In önüne set çekip Araplardı ve bu dini korudu.


    Peki karsılığında ne aldılar?


    İngiliz işbirlikçisi Arapların bizi sırtımızdan bıçaklayıp, kutsal yerleri hristyanlar peşkeş çekmesini...


    Not: Türkler Müslüman olmasaydı yine Ortadoğu'ya gelirlerdi. Fakat batıdan Avrupalılar doğudan ise Türkler Müslüman Araplar mahvederdi ve şu an tamamen farklı bir dünyada yasıyor olurduk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Kasım 2023; 13:35:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Cumhuriyet öncesi dediğin Kurtuluş savaşı vermiş bu millete davar güdüyordunuz diyorsun daha ne kadar alçalacaksın Periah?

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    O Kurtuluş Savasını benimde atalarım verdi ancak sende İslamdan önce atalarımız davar gdüyordı diyorsun. Türkler sanki İslamdan önce insan bile değilmiş gibi hakaret ediyorsun. Keza Osmanlı için biz savasırken butun zenginliğin azınlıklarda olması devletin çöküşünü hızlandırdı.


    Atilla ne yaptı? Roma kapılarına kadar gitti. Papa önünde diz çöküp yalvardı. Atilla Müslüman mıydı?


    Keza Uygurlar medeniyete son derece ileriydi hatta sırf bu nedenle Büyük Moğol impatorluğıunda bütün yönetim ve kültür işlerini Uygurlar yönetiyordu Uygurlar vahşi miydi?


    Türkler İslamdan önce yok muydu çok mu alçak bir topluluktur. Ne yaoalımTrkleri devletlerini silip yok mu edelim? Türkler İslam olmasa bölgeye gelemezdi diye uyduruk hikaye mi anlatalım?


    İslam olmasa Türkler yne bu bölgeye gelirdi fakat İslam onları durduramayacagı için bugün Arabistan'ın çöllerine sıkışmış olurdu nbunu unutma. Türkler gelip Ortadoğuyu ele geçirip işleri yoluna sokmasaydı Avrupalılar kimse durduramazdı. Endülüsde olanlar Ortadoğuda da olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Türklerin islamdan önce nasıl yaşadıklarına bak aşağıda örnek vereyim;



    Turklerin Katliam ve Kıyım Sonucu Müslüman Oluşu


    Turklerin Katliam ve Kıyım Sonucu Müslüman Oluşu


    Ben düyorum ki Türkler bugün İstanbul'da yaşıyorsa islam sayesinde, bu bir gerçek, Türk demek islam demek, islam demek Türk demek.


    Sen Türkleri islamdan koparamazsın, islam sayesinde bugünlere gelmişiz, islam sayesinde bu dünyaya hükmetmişiz, İstanbul'u feth eden halifelik makamına sahip olan Osmanlıdır, bizi bu anadoluya getiren de islam devleti Büyük Selçukludur.

    Tarih bunu böyle yazar, bunlar yorum değil bular tarihi yaşanmış gereçekler, Anadolunun kapılarını Türklere açan islam devletidir.


    Türk ile islam birbirinizi ikizidir, bugün ingiliz, alman, isveçli, norveçli diyince aklına nasıl hıristiyan geliyorsa, Türk diyince de islam gelir müslümanlık gelir, üç beş Türk müslüman değil diye "Türkler müslüman değildir olamaz" vs gibi tarihi çarpıtmalara girmek nankörlüktür.





  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Türklerin bir bölümü bu şekilde yasıyor fakat diğer bir bölümü tamamen lehirleşmiş durumda. Kuteybe'nin İslam adına yokettiği şehirler ve kültürel birikimi neden görmezden geliyorsun?


    Semerkant ve çevresi İslam orduları gelip yıkmadan önce gelişmiş yerler. Hatta Soğd halkı var Orta Asya'nın Venedik'i diyebilirsin bu adamlara. İpek yolunun geçtiği her Türk şehri zengin ve kültürel açıdan ileri, Uygur Kağanlığının toprakları tamamen şehirleşmiş ve kültür - sanat konusunda son derece ileri durumdalar. Birde Kuzey bölgelerde daha Savasçı biçimde yasayan Türkler var Kısacası çok geniş bir coğrafyaya yayılan Türklerin bir bölümü Savasçı bir bölümü ticaret yollarındaki şehirlerde zengin bir bölümü ise kültür ve uygarlık yönünden çok ileri konuma gelmiş Uygurlar gibi topluluklar.


    Kısacası senin nakış açın İslam'ın önyargısını içeryor. Siz insan bile değildi z islamda önce bz dizi İslam sayesinde insan yaptık diye kendi atanı, soyunu, sopunu kültürminü aşağılama I sağlıyorlar.


    Bu sayede Arap dini ile Arapların kültürünü, dillerini, alfabelerini Kısacası Araplardı savunur hale getirip kültürel açıdan asimilasyon uğtıuyorsun.


    Türk tarihin bile okumadan, bilmeden Türkler sadece konar göçer bir halkı sanıyorsun çünkü Arapların sana dayattığı görüş bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Kasım 2023; 14:1:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    İslam demek arap demek değildir,

    Bugün Kanada'da bile müslüman var, şimdi Kanadalı arap mı olmuş oluyor?


    Biraz genel geçer dünyadan bahset, kafanda artık hastalık boyutuna ulaşmış arap nefretiyle her konuda ruhsal tedavi görmen gerektiğini kanıtlıyorsun, elektrikli batarya üretimini henüz şartlar oluşmadı diye erteleyen şirketin erteleme sebebin bile araplara bağlıyorsun, bak bunlar hastalıklı düşüncelerdir bir an önce bunlardan kurtulmanı tavsiye ederim.


    Arap bir ırkın ismidir, islam ise bir dinin ismidir,

    sana şimdi oturup kelimelerin tanımalarını mı yapacağız bir de, sen önce kelimeleri terimleri yerinde kullan.


    Bugün Çin'den Kanada'ya kadar insanlar islamiyeti seçmişse bu islamı seçen kişilere arap denmez.

    Bunlar müslüman oldu diye arap olmuş olmaz, bir Türk de müslüman oldu diye arap olmuş olmaz.


    Türkleri daha düzgün hayat şartları sunan, medeniyetle tanıştıran, Türkleri bugün İstanbul ile Anadolu ile buluşturan, 150 sene önce de Avrupa Viyana ile tanıştıran da islamdır, araplar değildir.

    Bu gerçeği herkese arap diyerek değiştiremezsin.Turklerin Katliam ve Kıyım Sonucu Müslüman Oluşu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Kasım 2023; 14:12:47 >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    İslam komutanı Kuteybe'in ele geçirip asker sivil demeden katlettiği insanların yasadığı sehirlerde göçebe kişiler mi yasıyordu?


    Astırdıgı alimler veya yokettiği kültürler göçebe kültürü müydü?


    Senin İslam öncesi kültürünü her türlü barbarlık ile yokeden, insanlarını vahşice katleden Müslüman Araplar uygar fakat alimleri öldürülmüş, sivil erkekleri katledilir cesetleri ailelerinin gözü önünde toplu mezarlara gömülmüş, kadınları çocukları Araplara cariye köle yapılmış Türkler vahşi öyle mi?


    Dediğim gibi hasta olan sizsiniz. Daha Araplar gelmeden önce Asya'da Türklerin sadece göçebe veya konar göçer oldugunu sanacak kadar bilgisizsn. Dediğim gibi orada sadece konar göçerler yok aynı zamanda kendi ileri kültürü olan, ticaret sayesinde zemginleşmiş gönenç içinde Türk toprakları da var ve bu toprakların batı yakası Barbar İslam - Arap orduları tarafından yakılıp yıkılıyor ve insanlıkduışı işkenceler ile bu insanlar Müslüman yapılmaya calısılıyor.


    Eğer hayaldi yandan uyanmak istiyorsan bu katliamların hepsi Arap tarihi Taberi tarihinde yazıyor açıp kendin okursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Kasım 2023; 14:19:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    'İslam demek Türk demek,Türk demek İslam demek' diyerek İslam'ı yüceltenlerin Türkler olduğunu itiraf etmişsin ama bunun farkında bile değilsin.


    İslam sayesiyle bugünlere gelmedik.İslam bir unsur olsaydı bugün müslüman ülkeler sürünüyor olmazdı.Anadolu'yu bile müslümanlaştırma işi son 100 yılda yapıldı.O da İttihatçılar ve Cumhuriyeti kuranlar sayesiyle oldu.Bu gerçeği kabul etmek yerine kendini masallarla avutmaya devam edebilirsin.


    Kaldı ki Anadolu'nun kapılarını açanlar Türklerdir,Viyana'ya kadar gidenlerde Türklerdir.İslam bırak Avrupa içlerine kadar gitmeyi Türklerle tanışılmadan önce Anadoluya bile girememişti.Anadoluya İslamı getirenlerde Türkler olmuştur.Yüzlerce yıl İslam beldelerini koruyanlarda Türkler olmuştur.Türkler ne zaman islam beldelerinden çekildi buraya yaşayan müslümanlar sürünmeye başladı.Demek ki keramet 'İslam'da değil Türklerdeymiş.Bunu kendinde kabul ediyorsun ama Türk nefretin gözlerini perdelemiş.


    Asıl nankörlük atalarını 'göçebe','medeniyetsiz' diyenlerdir.Gerçi hoş Türk müsünüz onu da bilmiyoruz ya...





  • "'İslam demek Türk demek,Türk demek İslam demek' diyerek İslam'ı yüceltenlerin Türkler olduğunu itiraf etmişsin ama bunun farkında bile değilsin." demişsin.


    Evet o anlama da gelir elbette, çünkü islam ile Türk ikiz gibidir, Türkler islami seçmiştir bu gerçek böyledir, Türk diyince akla müslüman gelir, nasıl ingiliz, alman, isveçli, norveçli diyince aklına hırıistayan geliyorsa, Türk diyince de akla islam gelir.


    İslam ülkelerinin hepsi sürünmüyor, genelleme yapmak yanlış, Dubai Katar vs sürünüyor mu?

    Sürünen islam ülkeleri sömürge yüzünden sürünüyor, Afrikadaki islam devletleri kıymetli maden zengini, hepsini Fransa sömürüyordu daha düne kadar Tayyip sonrası biraz toparlandılar ayrı mevzu.


    Andaolunun kaplarını açanlar "müslüman türklerdir" islamiyeti seçmiş türklerdir. Radikal dinci, siyasal islamcı vs gibi laflarla "müslümanlığı seçmiş Türkler" için yallah arabistana diyip bu ülekden kafasınagöer adam kovan klasik dh ergenlerinin yüzüne gereçkleri söylemekten siz de çekinmeyin bence.





  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Katar,BAE,Suudi Arabistan alayı iplerini ABD'ye vermiş durumda.ABD iplerini çektiği için burunların dibinde Gazze'de İsrail'in işlediği soykırıma seslerini bile çıkaramıyor.Bu yüzden maddi açıdan iyi durumda olsalar -ki o da petrole borçlular- tamamen ABD'ye kul köle olmaktan öteye gidemiyorlar.


    Çin zamanında sömürgeydi bugün Dünya gücü oldu.Hem de komünist bir rejim altında bunu başardılar.Peki aynı durum neden İslam ülkelerinde görülmedi?Neden İslam milletleri sömürge olmaktan kurtulamadı?G.Kore bile 1950'lere kadar sömürgeydi.Bugün ise geldiği durum ortada...Neden İslam ülkeleri diğer sömürge ülkeleri gibi daha sonra gelişme kaydedemedi mi?


    Türk ve İslam ikiz değildir.Türkler İslam ülkelerinden çekilmiş olabilir ama dinleri kendilerinde kaldı.Madem Türk ve İslam 'ikiz gibi' neden İslam tek başına İslam ülkelerini kalkındırmayı başaramadı?





  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Doğru, birçok islam ülkesi araplar Abd'ye İsrail'e kul olmuş durumda.

    Ama Yemen ve Lübnan da müslüman araplar, ama onlar İsrail'i vuruyor mesela?


    Yani genelleme yapıp arapların hepsi Abd uşağı demek yanlış, ayrıca halklar ile yöneticileri de birbirinden ayırmak gerek, sen şimdi araplar diyip Suudi arabistan yöneten herife sövsen haklısın, ama bakalım Suudi Arabistan halkı öyle mi düşünüyor bilmiyoruz, ya da Lübnan arapları öyle mi? Değil.


    İslam da bir din, bir bilim değil.

    Hani cami yapma okul yap gibi aynı kefey konacak birşey değil.. İslam bir topluluğa verilen ad değil ki tek başına ne yapsın tam anlamadım aslında sorunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 17 Kasım 2023; 14:51:58 >
  • Bazı Arap ülkeleri zenginliğini petrole borçlular evet doğru.


    Ama Abd ve birçok avrupa ülkesi de zenginliğini dünyayı sömürmesine borçlu.


    Bunu neden kimse düşünmüyor?


    Fransa yıllardır Afirka ülkelerindeki altını gümüşü sömürüyor, bu sömürgeleriden elde ettiği para yıllık milyar dolarları geçiyor,

    Abd, arap ülkelerindeki petrolü sömürüyor, Rusya öyle, İsrail öyle.


    Eeee bunlara iki çift laf eden var mı burda ?

    Yok.


    Ondan sonra Avrupa Abd medeniyet var islam ülkeleri neden böyle, demek ne kadar hakkaniyetli ?

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Sanki Osmanlı zenginliğini başka şeye borçlu... Mısır'ı, Mezopotamya'yı, Yemen'i senelerce sömürern kimdi acaba. Kendiniz bir gidip de konuşun onlarla, bakalım dedeleriniz hakkında neler düşünüyorlarmış. En son Mısır'ın koruyucusu, dünya ticarerindeki sponsoru oluyorduk, eski günlerdeki gibi... sonuç? Mısır'daki Türk tekstil yatırmcıları nasıl geri kaçacağını şaşırdılar.... bunlar hep tarih. Tarihi yamuk ve eğimli anlayanların akıllarını karıştıracak şeyler.


    Anlamak için biraz dünyayı da dolaşmak gerekir. Ne Norveç'li deyince akla hristiyan gelir, ne de Türk deyince müslüman. Norveç'li en son klisesini yüzyıllar önce yapmış. Bugün Türklük başka, müslümanklık başkadır. Biz Kurtuluş Savaşı'mızı Osmanlı'ya, özellikle de Osmanlı'nın din tasallutuna karşı da verdik. Atatürk'ü diğer komutanlardan ayıran temel özellik toplumu din tasalutundan kurtaran olarak görülmesidir. Yoksa devrimler değil. Cumhuriyet devrimleri zayıftır ve devrimler tanzimatta başlamıştır zaten. Bunun sonuçları oldu ve bırakmaya da pek niyetimiz yok. Atatürk'le beraber tek bir devrimi doğru düzgün hakkıyla başardık: sizin gibi dincilerle göbeğimizi ayırdık. Selam sabah, hal hatırla konuşulan tarihi ortaklıklakrımız, komşuluklarımızla daha büyük ve maddi gerçekleri karıştırmamak gerekir. Her şeyden daha önemlisi etik/ahlak gereği bir toplumun fertleri kendilerini ne olarak görüyorlarsa odurlar. Manevi veya aillevi değerlerini kişilerden daha iyi kimse bilemez. Tersini iddia etmek namussuzluktur, terbiyesizlik ve haddini bilmemektir.





  • İslam arap emperyalizmidir. Öyle bir emperyalizm ki tarihinde bulunan müslüman olmayan devletleri yok sayarsın Müslüman olmayan türk olamaz dersin ve hristiyanlığa geçen Türkler benliğini yitirdi dersin ama islamı seçenlerin araplaştığını kabul etmezsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.