Şimdi Ara

Türkiyenin aslında iyi olması... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 85 milyon erdoğan ailesi için çalışıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akmina34

    İyi şeyler partisi sandım mübarek,


    Kısaca şunu diyorum çok iyi değiliz çok kötü hiç değiliz umutsuz olmayın dünyanın çoğu bizden kötü, çalışırsanız yaparsınız ülkemiz aslında güzel gençler gayret edin başarıya ulaşırsınız depresyona girmeyin vs.


    Çünkü depresyona girmeye gerek yok elin bangledeşlisi hayat mücadelesi veriyor da güzelim herşeye sahip ülkemizde kötümserliğe kapılıyon yav adamlarda okul yok varsa da sıra yok varsa da tuvalette sabun yok biraz mağara adamlarını düşünün ona da gerek yok 100 sene önce doğru dürüst hekim yoktu hekim halinize şükredin ülkemiz güzel de hükümet kötü yoksa cennet vatan sevin sayın seçmediğiniz kötü yöneticileri de gerekirse protesto edin elinizden geleni yapın gelmiyorsa da buğzedin en güzeli bunları yapmak daha ne...

    Şükür edebiyatına gitmişsin direk.


    Yahu iyiler varken neden kötüyü kendine bak gör şükret noktasına getiriyorsun.Atatürk hata yapmış neden Batıya dönmüş direk daha beterine dönse idi yada padişahlığa devam etse idi.


    Türkiye iyi değil şunu kabul edin.Diğer vasat ülkelerde örnek değil.Ha avutmak istiyorsan kendini sakat değilsen engelli değilsen kendini avutabileceğin çok şey bangladeşe gitmeye gerek yok.Çöp toplamıyorsan çöpten yemek yemek zorunda değilsen sokaklarda yatıp kalkmıyorsan gene avutabilirsin yani.


    Hedeflenen neydi Türkiyede medeniyeti ve yüksek yaşam stadanrtalrı hürriyet ve haklara tabi olmak bilim yolunda araştırma ve gelişime insanlarını teşvik etmek.15 yılda yapılan savaş ortamındaki gelişimi geriye kalan 70 yıld becerememişler üstüne satmışlar.


    Türkiye ayaklarını yorganına göre uzatması gereken bir ülke.Dediğinin olmasıda birnevi imkansız sebebi.Oy sistemi ve halk kitlesi.Halk akılsız anlık menfaat bekliyor senin düşüncelerinde olmaz hali ile.Çünkü biri bir hamle yapsa bunun diyeti olacak kimse fatura kendine kesilip kötü olmak istemez.Ucuz kredi verir dış borç alır har vurur harman savurur.Sonra kendi iner ihale sonrakine kalır.


    Üstüne patlayan enkazın sıkıntısı ile cebelleşirken bu icraatın müessibleride bu enkazzedeleri eleştirir yerin dibine sokar.


    Böyle bir olay örgüsü ve menfaatine çalışan kör topal akılsız bir halk varken bu zor iş.



    Şimdi misal yönetim değişse hiçbirşey hop diye düzelmeyecek.Net bir 10-15 sene lazım.Ha birde yönetimin patlamaması yeniden kaos ortamında iyice kötüleşir ve bu iyileşme hamleleride aksar böyle olunca ne oluyor.Evet değil ya insanlar yaşıyor bu ülkede 90-2000 kuşağı çöp oldu şimdi gidişata göre 2010 2020 de çöp olacak.E şimdi bu adamlar ne yapsın.


    Sıkıntı şurada umutları öldürürsen isyanlar başlar eskiden umut vardı.Doğuda o bangladeşte pakistanda afganistanda bağlılık yok ülkesine bu nedenle kaçabiliyor neden kaybedebileceği birşey yok.


    Ama düşün elin afganı 2500 kmden aşıp senin ülkene gelirken.Çoğu belki seninle aynı seviyede olan İran'lı gelemiyor mesela dibinde olmasına rağmen.Sıkıntı burada.





  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Güzel yazı insanlara şunu demek istiyorum sadece umutlu olun kendiniz için belki yüksek refah seviyesine çıkmamız bu gidişle zor ama bu ülkede de bazı şeyleri belki biraz daha zor olsa da biraz daha fazla emek ile başarabilirsiniz doğru şeyi yapanın bu ülkede yükselmesi zor değil netice itibariyle bir afganistan bir suriye değiliz iyi kötü işleyen bir sistemimiz ve ekonomimiz var, bu forumdaki insanlar çok karamsar bende öyleydim ama hayatla yüzleşince fazla karamsar olmamak gerektiğini görüyorum benim gibi insanlara umut aşılamaya çalışıyorum, çünkü ümitsizliğin hiç faydası yok hayal"da satmıyorum gerçeği söylüyorum insanlara.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akmina34

    Güzel yazı insanlara şunu demek istiyorum sadece umutlu olun kendiniz için belki yüksek refah seviyesine çıkmamız bu gidişle zor ama bu ülkede de bazı şeyleri belki biraz daha zor olsa da biraz daha fazla emek ile başarabilirsiniz doğru şeyi yapanın bu ülkede yükselmesi zor değil netice itibariyle bir afganistan bir suriye değiliz iyi kötü işleyen bir sistemimiz ve ekonomimiz var, bu forumdaki insanlar çok karamsar bende öyleydim ama hayatla yüzleşince fazla karamsar olmamak gerektiğini görüyorum benim gibi insanlara umut aşılamaya çalışıyorum, çünkü ümitsizliğin hiç faydası yok hayal"da satmıyorum gerçeği söylüyorum insanlara.

    Gerçekler acı onu net belirteyim.


    Şöyle bir olay olsa yani ev alma araba alma yani standart bir hayat çizelgesi yaşamak zor olmasa dediğine katılabilirdim.


    Yani kişinin beklentisi yüksekse daha çok çalışması lazım vs gerekende o zaten.Ama standart bir insani yaşam bile Türkiye'de lüks oldu.


    Size şunu diyeyim güvenlik sorunu olmasa.Şuan Suriye ve Irak'taki yaşam Türkiye'den kat kat daha iyidir bunu net belirteyim.Sıkıntı burada.Plan yapıyorsun ama o planlara ulaşmak günden güne zorlaşıyor.Zorunlu tüketim araçları faiş fiyatta ve düşecek gibi durmuyor.Ayrıca kalitesiz.


    Bir ev araba için ömründen 20 yılı heba edeceksin tabi aile düzeninde bu çalkantılı dönemde bozulmazsa.Çünkü bir garanti yok.Dün bugüne uymuyor.Ülkedeki problem şu yasalar var ama uygulanmıyor.Denetim yapılması gerek ama denetim yok sıfır.Güçlü olan parası sermayesi olanın borusunun öttüğü bir adalet anlayışından kime ne yarar gelir.



    Bugün birine güvenir iş kurarsın ortaklık yaparsın yarın seni satar.Bunu evlilikte de görebilirsiniz.Her koyunun kendi bacağından asıldığı bir yerdir Türkiye bu randımana bir günde değil alıştıra alıştıra geldin.Dikkat edilirse insanlarda empati ve acıma duygusu yok.Herkes kendini kurtarma peşinde ve bunun için herşeyi reva görmeye başladı.Ahlak ve debin bozulması yozlaşma deniyor ya işte bundan dolayı oluyor.


    Ülkeyi geliştirip düzeltmek zor ama kızıştırıp birbirine düşürmek arkaplanda cep doldurmak daha kolayına geliyor.


    Bu ülke bir zamanlar acınarak bakılan Polonya seviyesinde olabilirdi.Çok üstü olamaz zaten.Zira nerede ise Polonya bir gelişmiş ülke mertebesine ulaştı.


    Umut için en başta imkan olması lazım.Birilerinin söz tutması güven vermesi lazım.Ülkedeki esas problem bu.Güvenli bir meslek dahi yok ülkede.Çünkü insan canı ve emeğininde değeri yok.Tüketici hakları yok insan hakları yok.Çalışan hakları yok.


    Yarın birgün sorun yaşasan kendi başınasın.Uğraş dur işin yoksa mesela.İşte bunun sebebi devlet mekanizmasının olmayışı.


    Oysaki devlet neydi sınırları içindeki insanlardan emanet olarak aldığı kesintileri onlara hizmet ve yarar bağlamında sanan organizasyondu.uan ise olmuş sana haraç kapısı, dev bir kambur.


    Daha çok şey yazılırda neyse.Umut ölürse herşey ölür.Çünkü insan her doğan güne umutla başlar.Herkes karşısındakinden güven bekler.Ona göre plan yapar.Günümüzde bir güven ortamı var mı yok.Bak yatırım dahi gelmiyor bu nedenle ülkene mesela.


    Bu ülke daha kötüye gitmeye meyilli şuan.Daha iyisi için bir konsey olacak kafa patlatacak artık kokain mi çeker esrar mı kullanır alkolik mi olur bilemem çünkü kafa mafa bırakmaz insanda.Zira 100 Milyon insan 100 Milyon problem demek.Ülkenin diplomasisi ayrı sorun içindekiler apayrı bir sorun artık.Birşeyleri düzeltmek çok zor kırıp parçalamak ise çok kolay.





  • yine ilkokulda anlatılan hesaplara döndük anlaşılan. bir de şunları sayalım isterseniz:

    4 mevsim yaşıyoruz

    genç nüfusumuz var

    asyayı avrupaya bağlayan köprüyüz

    vs.vs


    millet hesap kitap yapmaktan sıkıldı. marketteki fiyata alınan maaşlara dayatılan vergilere bakarak söylüyoruz ki durumumuz çöplük. ince hesaplara süslü kelimelere hiç gerek yok. türkiye de her zaman potansiyel var zaten ona kimsenin lafı yok. bıçak kemiğe dayanınca lafla peynir gemisi yürümeyeceğini anlıyoruz.

  • Telefonumu da çıkarayım mı ? Türkiye cennet ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liboşlar foruma gelmiş, hoş gelmiş.


    KIBRISPOSTASITVyoutube
    Diyalog TV'nin yayınlarının RTÜK tarafından durdurulmasıyla ilgili olarak Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk'un Diyalog TV Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar'a verdiği bir röportajın en önde gelen gerekçelerden biri olduğu düşünülüyor...
    https://www.youtube.com/watch?v=euf4XN6YEOI
  • Bunlar yapılırsa aslında çok daha iyi olur, işte bu kadar yemeye rağmen çok sağlam Ülkemiz. Yemeseler çok güzel olacakta!


    "27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de darbelerin, ara sıra gelen muhtıraların özetle askeri rejim ve baskıların demokrasiye nasıl ara verdiğini Türk Milleti çok acı şekilde yaşadı.

    Ancak 16 Nisan referandumu öncesi ortaya atılan vaatler ile kanan ve kandırılan Türk milleti ucube "Tek Adam Rejimi" ile demokrasiye nasıl ara verildiğini gördü yaşadı, yaşıyor…

    Çoğu gitti azı kaldı, 22 ay sonra bu ucube rejim de iktidar da sona erecek.


    * Demokrasiye verilen ara bitecek

    * Medya özgür olacak

    * Korku imparatorluğu sonlanacak

    * Yolsuzluklar bitecek

    * Yoksulluklar sona erecek

    * Yasaklar kalkacak


    * Yargı bağımsızlığa ve tarafsızlığa kavuşacak

    * İnsan hakları ve özgür yaşam başlayacak

    * Fikir ve düşünceyi ifade özgürlüğü gelecek

    * Devletin itibarı yükselecek

    * Milletin gelir seviyesi artacak

    * 5 mütahit değil millet kazanacak


    * Geçmediğimiz yollar, köprüler, tüneller için devlet mütahitlere rant sağlamayacak

    * Şehir hastanelerini devlet işletecek

    * Öğretmensiz okul kalmayacak

    * Emeklilikte yaşa takılan mağdur kalmayacak

    * Yabancı sermaye ülkemize akın edecek

    * Fabrikalar kurulacak

    * Kapanan şeker fabrikaları açılacak

    * Hayvancılık ve çiftçilik teşvik edilecek

    * Merkez Bankası özgürleşecek

    * TÜİK gerçek enflasyon rakamlarını açıklayacak

    * Memur İşçi Emekli milli gelirden hakkı olan payı alacak

    * Kimse cumhurbaşkanına hakaret etmeyi aklından geçirmeyecek

    * 20 yılda yaşanan tüm mağduriyetler telafi edilecek

    * 15 Temmuz'un perde arkası ve siyasi ayağı ortaya çıkarılacak

    * Yurtta sulh konseyinin kimlerden oluştuğu belirlenecek

    * 4 Bakan Yüce Divanda yargılanacak

    * Yurtta sulh cihanda sulh sağlanacak

    * Tüm yabancı göçmenler kendi rızalarıyla ülkelerine gönderilecek

    * 4 milyon Suriyeli sığınmacı için Türkiye'nin yaptığı 80 milyar dolar harcama Suriye'den alınacak

    * Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı için yeni Anayasa toplumsal mutabakatla yapılacak

    * Seçim, Siyasi Partiler ve Yüksek Seçim Kurulu yasaları partilerde demokrasiyi ve seçimde adaleti sağlayacak şekilde değiştirilecek

    * Milletvekili adaylarını parti üyeleri seçecek

    * Bakanlar milletvekillerinden atanacak

    * Partilerin Genel Başkanları üst üste en fazla 3 kez seçilebilecek

    * Milletvekilleri ve bürokratların mal varlıkları resmi web sayfalarından şeffaf şekilde açıklanacak

    * Yasalar Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir gecede torbalanarak çıkarılmayacak

    * Yasalar sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de alınarak çıkarılacak

    * Vergi reformu ile vergide adalet sağlanacak

    * Özel teşebbüs yatırımları tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde teşvik edilecek

    * İstihdamı teşvik için yapılacak yatırımlara vergi indirimleri, arazı tahsisi, SGK desteği sağlanacak

    * Sendikalara 12 Eylül öncesi olan grev hakları yeniden verilecek

    * Çağdaş eğitim başlayacak, öğretmensiz okul kalmayacak

    * YÖK kaldırılacak rektör ve dekanları öğretim üyeleri seçecek

    * Üniversitelerin işsiz yetiştiren bölümlerinin kontenjanları düşürülecek

    * Çağın gereği teknoloji, bilgisayar, yazılım gibi alanlarda nitelikli öğrenciler yetiştirilecek

    * Saraylar devleti yönetenlere değil millete tahsis edilecek

    * Cumhurbaşkanına Çankaya Köşkü tahsis edilecek

    * Cumhurbaşkanlığının uçak filosu, binlerce koruması, yüzlerce danışmanı olmayacak

    * Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana sayıları 4 bine yaklaşan yasalar hukuk komisyonları tarafından incelenecek ve sadeleştirilecek

    * Devlet yönetimine liyakat ve kariyer sahibi yöneticiler atanacak

    * TRT yasası değişecek tüm siyasi partilere eşit süre vermekle yükümlü olacak

    * RTÜK yasası değişecek RTÜK'ün yaptırım / ceza uygulama hakkı yargıya devredilecek

    * RTÜK'ün özgür televizyon ve radyo kanallarına kestiği haksız cezalar geri ödenecek ve tüm yayıncı kuruluşlara sicil affı getirilecek

    * Basınla ilgili tüm yasalar birleştirilecek

    * 20 yıl boyunca yapılan şaibeli ihaleler tek tek incelenecek, kamu zararına yok açan yönetici ve mütahitler yargılanacak

    * Vakıf, cemaat ve tarikatlara gerek kamu gerekse belediyeler tarafından devredilen yapılar geri alınacak

    * Terör, cinayet, vatana ihanet suçları hariç kader mahkûmları için 100. Yıl affı gelecek…

    İnanıyorum, sizler de inanın."


    Bu bir rüya mı?


    www.gercekgundem.com
    İnanıyorum sizler de inanın - Orhan Uğuroğlu
    https://www.gercekgundem.com/yazarlar/orhan-uguroglu/3594/inaniyorum-sizler-de-inanin




  • İyi bir yönetim zihniyetiyle potansiyelimiz çok yüksek en azından kişi başı milli gelir 20.000 dolarları falan bulabilecek bir ülkeyiz ama dediğim gibi iyi bir yönetim zihniyeti.

    Mevcutlarla imkansız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkur M kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cidden Türkiye'nin büyük potansiyeli vardı ama her seferinde engellendi diye düşünüyorum.

    Şu anda da engelleniyor, başımızdakiler sayesinde.

    Düzgün bir yönetici, iktidar olsa güzel şeyler başarabilirdik.

    Ama iktidar ayrı muhalefet ayrı kötü.

    Zaten malum parti ve kişinin hâlâ oy alması muhalefetin rezil olması kaynaklı.

    Tanıdıklarım ona vermeyip kime verelim, Kılıçdaroğlu'na mı diyor. Bir yandan da haklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben istense Türkiye'nin biraz tasarrufla cari açık vermeyecek hale gelebileceğini düşünüyorum.


    Şu an ihracat 16-17 milyonlarda, ithalat ise 22-23 milyonlarda.


    Açık fazla değil.


    Biraz tasarruf edilse, biraz kemer sıkılsa cari açık verme sorunu ortadan kalkar.


    Fakat bu istenmiyor.


    Türkiye, Osmanlı Devleti döneminde 1838 Baltalimanı anlaşma ise yüksek faiz ve yabancılara imtiyazlar ile ekonomik olarak teslim olmuş.


    Bu teslimiyet cumhuriyet döneminde yapılan kalkınmalar ile nispeten ortadan kaldırılmaya çalışılsa da sonrasında 1947 de imzalanan Fullbright anlaşması ve 1976 da Wells Fargo şirketine ülkenin tüm tarım ürünleri ipotek ettirerek bu teslimiyete devam edildi.


    Türkiye sürekli yüksek faiz ve yüksek enflasyonun pençesinde kaldı.


    Bu düzeni değiştirmek için şu teslimiyetçi kafadan kurtulup bir an önce cumhuriyet dönemindeki gibi yeni kalkınma planları oluşturmalı ve bu ülke kendi kaynaklarını kendi kullanarak tekrar kalkınmalı, bağımsız bir ekonomi modeli oluşturulmalıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 13 Eylül 2021; 11:33:16 >




  • Acaba siz hangi dünyada yaşıyorsunuz. Paralel evrenler gerçekte bizim mi haberimiz yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akmina34 kullanıcısına yanıt

    ben daha fazla neden emek vereyim, zaten anamı ağlatıyorlar vergi ile. Ben çalışıyorum daha maaşımı almadan devlete vergisini veriyorum, daha sonra maaşımla ne alırsam vergi veriyorum, araba almak iştiyorum ülkeye 100k birime giren aracı 300k birime alıyorum yani 2 adet de devlete alıyorum, ben daha ne emek göstereyim açıklar mısın?

  • Biri özet geçebilir mi AKP yi mi övüyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun 2dk yürüdüm 2 tane farklı kişi alacak verecek mevzusundan yakiniyordu,iş veren işciye takiyor işçi başkasina takiyor herkes birbirine kazik atiyor borcunu vermiyor boyleyiz suan ulke olarak.Biraz daha dolaşsam daha neler cikacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR iyi çevresi kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun, sorunların seksen senedir aynı sorunlar olması.

  • Yeniden Refah Partisiyoutube
    Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Haftalık Basın Toplantısında Gündemi Değerlendirdi.
    https://www.youtube.com/watch?v=P8QbhBxfvNs&feature=youtu.be



    iki değil yirmi değil.. bir sürü ana problem var.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.