Şimdi Ara

Türkiye VDSLplus geçmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye VDSLplus artık geçmeli.kopmalardan hız kayıplarından bıktık.telekom portları uygun olan yerlerde değiştirmeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • vdslplus

    VDSL2 profili 35b olarak sınıflandırılan yeni bir profil kullanır - bu da frekansları 35 MHz'e ( VDSL2 için 17 MHz'e kıyasla) uzatır. Bu genişletilmiş frekans aralığı, VDSL2 için 150 Mbps'ye kıyasla 300 Mbps'ye varan toplam hız elde etmeyi mümkün kılar. Bununla birlikte, Vplus sinyalleri hala zayıflamadan önce birkaç yüz metreye gidebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu daha önce başka konuda da dile getirmiştim madem ki müstakil binalara fiber getirmiyor Telekom bari VDSL 35b teknoloji verilmeli diye. Fiber hat için tüm masrafı tüketiciye yüklenecek şekilde bir sistem kurmuş Telekom. Fiber hat isteyen 1 vatandaş tüm masrafları karşılıyor o vatandaşın getirdiği altyapıdan diğer isteyen abonelere kullandırma projesi var şuan.


    Ama yaşadığım altyapı sorunlarından anladığım kadarıyla VDSL 30a / 35b ye geçiş de pek mümkün görünmüyor. Benim bağlı olduğum saha dolabı VDSL 30a profil destekli olduğunu öğrendim ama altyapıdaki bakır kabloların yenilenmesi gerekli 40+ yıllık kablolarla zor 35b nin desteklenmesi. Telekom görevlileri kablolar kopsa bile değişim yerine ek (yama) yapılır diyor. Bakır maliyeti çok yüksek piyasadaki kalitesiz kablolar yüzünden 3 kez iç hat değiştirmek zorunda kaldım 1000 tl yi buldu masraflar 15-20 metrelik mesafe için bile.


    Türkiye özelleştirilen Telekom tekelinden kurtulursa anca bir yatırım olur bu ülkede. Yerel firmalar desteklenmeli fiber altyapıyı il / ilçelerdeki yerel firmalar kursa şuan Türkiye nin fiber gücü çok daha yüksek seviyelerde olurdu. YAP-İŞLET-DEVRET modeli uygulanabilir telekominasyon sektöründe de. Çok kısa sürede fibersiz hane kalmaz en azından Türkiye geneli ilçe merkez mahallelerinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 22 Ocak 2024; 17:9:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.