Şimdi Ara

TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülke sınırlarını korumayanlar kendi halkının bayram kutlamaları için Taksim'e çıkmasını engellemek amacıyla 48 bin güvenlik gücü görevlendirdi.



    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE

    Ekleme,

    Bu tür olayları yani güvenlik güçlerine gereksiz saldırıları doğru bulmuyorum tabii ki .


    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE

    Ele aldığımız konu, benzer hassasiyeti Suriyeliler miting yaparken gösterilmedi.Hatta daha geri gidelim sınırlarımız kevgir olurken nerdeydik?


    Bir diğer konu,


    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE

    Bu manşetlerin basıldığı tarih ve sonrasında 2-3 kere Taksim'de yapılan kutlamalarda herhangi bir güvenlik sorunu mu oldu da anayasa mahkemesin kararına rağmen yasaklıyorsun ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Microsoft Edge -- 2 Mayıs 2024; 9:36:37 >







  • Orada sabit duran ve Valilik tarafından resmi açıklama ile Taksimde Kutlama yapılması yasak olduğu bilindiği halde neyin inadı bu ?


    Görevli polise saldırınca ne geçecek ellerine sanıyor bu insanlar ?


    Bu yapılanlarda amaç ne tam olarak ? Ne geçti bu solculuk oynayanların veya sözde İşçi sınıfını savunanların eline.




    Polis gene sağ duyulu davranmış karşılık vermemiş. Başka ülkede olsa düm düz ederler polise vuranları...


    Gündem 7x24 (@gundem7x24) on Xtwitter
    CHP’nin çağrısıyla Saraçhane’de toplanan grubun polise saldırısı devam ediyor.
    https://twitter.com/gundem7x24/status/1785598420897468875




    Con Sinov (@lordsinov) on Xtwitter
    Anarşistlerin saçmalayıp gölge düşüremeyeceği eylem yok...
    https://twitter.com/lordsinov/status/1785631272179528130
    Kapalıçarşı civarında olan Filistin mitinginde şunun 4’te 1 kadar güvenlik gücü yoktu. Güvenlik güçleri bile sadece sıkıntı gördüklerine bakıyorlardı. Her taraftan İsraillilere ölüm, kana kan, cihat çağrıları yapılıyordu. Deme o ki biz müslüman kardeşlerimize kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz.

    Taksimde kutlama yapmak 1977 den veri yasakmış. Gerisini sen düşün. Bu arada SHP veya DSP hükümetleride oldu kısmen Sol görüş bu partiler veya iktidar ortağı oldu. Ama onların döneminde bile AÇILMAMIŞ TAKSİM...


    Açıklama sebebide başta güvenlik. Meydan çok büyük ve çok fazla giriş var arka sokaklar sıkıntı çevre binalar sıkıntı. Turisttik yer ve esnaf için sıkıntı yağma ve cam çerçeve indirme olursa. Sanki ülkede meydan yok kutlamaya alan yok. Bazı aşırı uç ve Sol uç gurupların terör guruplarının oraya sızıp bir eylem veya saldırı yapma riskini ve bunu sembolik bir anlama bağlamasını dünyaya reklam olmayı istemez hiç bir hükümet.


    CHP'nin de yapması gereken en iyi şekilde bir meydanda 1 Mayıs'ı İşçiler ile kutlamak olurdu böyle şovlara girmeden. Çıkarkende 2028'de biz iktidar olacaz ve Taksimi açacaz der geçerdiler. Bu neyin inadı veya neyin kafası ise.


    Askere polise sövmeyi taş atmayı molotof atmayı kaldırım taşı sallamayı spor sayan sol guruplarda taksime çıkmayı versin. 1 Mayıs sözde bayram ama bizim ülkede resmen rezillik oluyor. Hep aynı bıyıklı tipler hep aynı tarz giyinen kırmızı flamalı abiler ablalar hep ortalığı karıştırma polisle çatışma sevdasında nedense anlamsız bir şekilde. 45 yıldır Yasak orası ve HİÇ BİRİNDE POLİS İZİN VERMİYOR. ONA SALDIRINCA HEE TAMAM O ZAMAN GEÇ DEMİYECEK KİMSE...

  • Amerika'da Filistin yürüyüşündeki gözaltıları kınıyorlardı. Şimdiyse neredeyse elli bin polisle İstanbul'u kapatmışlar. O da güzel fıkra.

  • Otokrasi en ufak yuruyusu tehtid gorur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 1 Mayıs 2024; 15:7:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalabalığın elinde Filistin bayrağı olsaydı böyle dikilebilirler miydi merak ediyorum.Şuna bak sınırları bunun yarısı kadar korusaydınız da 15 milyon ne üdüğü belirsiz sığınmacı olmasaydı.

    Meydanı işçiden korumak yerine sınırları istilacılardan korumayı deneseniz nasıl olur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Mayıs 2024; 15:10:9 >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Kapalıçarşı civarında olan Filistin mitinginde şunun 4’te 1 kadar güvenlik gücü yoktu. Güvenlik güçleri bile sadece sıkıntı gördüklerine bakıyorlardı. Her taraftan İsraillilere ölüm, kana kan, cihat çağrıları yapılıyordu. Deme o ki biz müslüman kardeşlerimize kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 1 Mayıs 2024; 15:46:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elinden tutan mı var ? Beğenmiyorsan sen git daha iyi koru. Elinde çitos klavye başında koruma dersi veriyor. Ve nerede kaç güvenlik görevlisi olacak size mi soracaklar ? Yetki sahibi sorumluluk sahibidir. Vatandaş vermiş yetkiyi. TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 1 Mayıs 2024; 17:7:56 >
  • Bu işçi bayramını işçiden başka herkes kutluyor, hatta işçiyi köle gibi kullananlarda.

    İşçi zaten çalışmaktan hayatı kaymış, 3 kuruşa nasıl geçinirim derdinde, acaba katılanların yüzde kaçı gerçekten işçi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serbest bıraksalar bu kadar ilgi olmaz. Neyin inadı bu anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Yuzde 1lik Sermaye sınıfı işçilerin 1 gün olsun hak aramasına izin veremez

    Verirlerse nasıl haftada 45 saatlik calisma kanunu olacak?

    Nasıl 400 500 dolar sadakaya insan calistiracaklar?

    Nasıl 0 ila 1 gün arasında tatil verecekler?

    İşçi sınıfı bu ülkede en cok baskilanan sınıf ama kimse kafasini kaldıramıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bukowski’den 9-5 mesaisinden vazgeçiş üzerine




    quote:

    Amerika’nın en büyük yazarlarından biri olmadan önce Charles Bukowski, tekdüze yaşamından yazarak kurtulabileceğini düşleyen, yüzü akne yaralarıyla kaplı, alkolik bir mavi yakalıydı. Edebiyat klişelerinin üzerilerine pisleyip yazı diline samimiyeti getirmeden önce, Bukowski Amerikan Posta Servisi’nde (U.S. Postal Service) çalışıyordu. Ondan önce de, bir turşu fabrikasındaydı. Ta 1969’da, 49 yaşındayken, yayımcı John Martin ona yaşamının kalanı boyunca her ay için 100 dolarlık bir ödeme teklifi yaptığında gündüz işini bırakıp tam zamanlı bir yazar olabildi. Şöyle yazacaktı: “İki seçeneğim vardı: Ya postanede kalıp çıldıracak ya da yazarcılık oynayıp açlıktan kıvranacaktım… Açlığı seçtim.” Bukowski, ilk kitabını Martin’ın şirketinden yayımladı. Ardından altı roman ve binlerce şiir geldi… 9-5 mesaisinden vazgeçişinin ona hissettirdiklerini, 17 yıl sonra, aşağıdaki mektupta Martin’e yazdı.

    Bir başka lavuk…
    8 Aralık 1986

    Merhaba John:

    Güzel mektubun için teşekkürler. Bazen, nereden geldiğini hatırladığın zaman, acı verdiğini sanmıyorum. Geldiğim yerleri biliyorsun. Hakkında yazan ya da filmler çeken insanlar bile, oraları olduğu gibi aktaramazlar. Onlar 9-5 derler, oysa asla 9-5 değildir. O tip yerlerde serbestçe öğle yemeği yiyebileceğin bir molan bile yoktur. Aslında, işvyerinde kalmaya devam edebilmek için öğle yemeğinden de vazgeçersin. MESAİ vardır ama hiçbir zaman kayıt altına alınmaz ve bu konuda şikâyet edecek olursan anında bir başka lavuk yerini alır.

    Şu eski lafımı bilirsin: “Kölelik hiç kaldırılmadı. Sadece bütün renkleri kapsayacak şekilde genişletildi.”

    Ve insanın canını yakan, sırf alternatifi daha beter olur diye korkusundan, işini kaybetmemek için savaşanlardaki giderek azalan insaniyet. İnsanlar, basitçe bomboş. Korkak, itaatkâr zihinli yığınlar… Gözlerinde fer kalmamış, sesleri çirkinleşmiş. Saçları. Tırnakları. Ayakkabıları. Yaptıkları her şey…


    Bukowski, çalışma ortamında…
    Genç bir adamken, insanların hayatlarını bu şekilde harcayışlarına inanamazdım. Yaşlandım ve hâlâ inanamıyorum. Bunu ne için yapıyorlar? Seks? TV? Bir otomobil ve aylık gelir? Çocukları? Onların yaptıklarının aynılarını tekrarlayacak olan çocukları?

    Bu, adil değil!..
    O zamanlar, daha pek genç ve işten işe sektiğim zamanlarımda, bazen iş arkadaşlarımla konuşacak kadar aptaldım: “Hey, patron her an buraya gelip çat diye bizi işten çıkarabilir. Bunun farkında değil misiniz?”

    Öylece bana bakarlardı. Kafalarına sokmaya hiç niyetli olmadıkları bir soru atmış olurdum orta yere.

    Bugün sanayide büyük ölçekli işten çıkarmalar yaşanıyor, (çelik fabrikaları ölümü, işyerlerinde yaşanan teknik değişimler). Yüzlerce, binlercesi işten çıkarılıyor ve sersemlemiş durumdalar:

    “35 yılımı verdim…”

    “Bu adil değil…”

    “Ne yapmalı bilmiyorum…”

    Kölelere özgürleşebilecekleri miktarı değil, ancak hayatta kalıp ertesi gün işe gelmelerine yetecek kadarını öderler. Bunu görebiliyordum. Onlar neden göremiyordu? Parklarda yatmak ya da barlarda sürtmenin de en az bu koşullar kadar iyi olacağını seziyordum. Neden onlar beni postalamadan önce, oralara ben gitmiyordum? Neden bekleyeydim?

    Tüm bunlardan ancak tiksintiyle bahsedebiliyorum, bu boktan sıyrılmak büyük ferahlamaydı benim için. Şimdiyse, “profesyonel yazar” dedikleri şeyim, 50 yılımı heba ettikten sonra fark ettim ki, “sistemin” dışında da başka tiksinçlikler mevcut.

    Aydınlatma teçhizatı satan bir firmada paketçi olarak çalıştığım günleri hatırlıyorum: Bir keresinde paketçilerden biri aniden, “Asla özgür olamayacağım!” demişti.

    O sırada oradan geçen patronlardan biri, (adı Morrie’ydi) elemanın ömür boyu kafeslendiği gerçeğini fark etmenin keyifle kıkırdayarak sırıtmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orada sabit duran ve Valilik tarafından resmi açıklama ile Taksimde Kutlama yapılması yasak olduğu bilindiği halde neyin inadı bu ?


    Görevli polise saldırınca ne geçecek ellerine sanıyor bu insanlar ?


    Bu yapılanlarda amaç ne tam olarak ? Ne geçti bu solculuk oynayanların veya sözde İşçi sınıfını savunanların eline.




    Polis gene sağ duyulu davranmış karşılık vermemiş. Başka ülkede olsa düm düz ederler polise vuranları...


    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE
    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKEGündem 7x24 (@gundem7x24) on Xtwitter
    CHP’nin çağrısıyla Saraçhane’de toplanan grubun polise saldırısı devam ediyor.
    https://twitter.com/gundem7x24/status/1785598420897468875




    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE
    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKECon Sinov (@lordsinov) on Xtwitter
    Anarşistlerin saçmalayıp gölge düşüremeyeceği eylem yok...
    https://twitter.com/lordsinov/status/1785631272179528130



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 1 Mayıs 2024; 19:41:31 >




  • İyi yapmışlar, teröristler molotovla ayaklanacak, rezillik çıkaracaktı. Çatışma falan olunca da kendilerini yere atıp


    fotoğraf çektiriyor kendi terörist medyalarında mağduriyet haberleri çıkarttırıyorlar.


    1 Mayıs bu komünist teröristlerin gelir kapısı. Geçmişte ne gördüysek geleceğimizde de bunlar olacak bu yüzden


    boşverin gitsin.


    Aynı filmi artık defalarca izlemeye gerek yok, esnafa yazık.

  • Afgan, Suri, Paki potansiye terörist ve tecavüzleri sınırdan çiçek vererek geçirten AKP hükümeti kendi halkını kendi şehrinde ablukaya alıyor.TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE  tam bir komedi ama AKP'ye yakışır bu. AKP'den beklenecek bir davranış türü.


    AKP denen oluşum işçinin,fakirin her türlü karşısında duran ve patron sevici, burjuvazi sevici rezil bir halk düşmanı oluşumdur. Keşke CHP bunların yasaklarına rağmen Taksim'e yürüme konusunda diretseydi.

  • Türkiye'de Türk olmak zor iş.

  • O degilde Isci Bayramini hicbirzaman gercek isciler kutlamadi.

    Calisan bunlar

    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE

    Kutlayan sunlar



    TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKE

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Çoğu işçi 1 Mayıs'ta çalıştı. Gidenlerin ve polise saldıranların çoğunluğu PKK yandaşları. Polis barikatına saldıranların tiplere bakıyorum 19-20 yaşlarında işle güçle alakası olmayan sempatizanlar. Tiplerinden bile belli oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Burada ki iki yüzlüler görmezden gelir bunları. Neymiş halkın bayramıymış, sanki sokağa çıkan halk insan gibi kutlama yapıp evine gidecek. Şu görüntülere bak, ülkenin vatanının polislerine teröristmiş gibi davranıyorlar.


    Her ne kadar hükümet yanlısı olmasam da bu gibi günlerde sonuna kadar destekliyorum.

  • SW4RTHY kullanıcısına yanıt

    Taksimde kutlama yapmak 1977 den veri yasakmış. Gerisini sen düşün. Bu arada SHP veya DSP hükümetleride oldu kısmen Sol görüş bu partiler veya iktidar ortağı oldu. Ama onların döneminde bile AÇILMAMIŞ TAKSİM...


    Açıklama sebebide başta güvenlik. Meydan çok büyük ve çok fazla giriş var arka sokaklar sıkıntı çevre binalar sıkıntı. Turisttik yer ve esnaf için sıkıntı yağma ve cam çerçeve indirme olursa. Sanki ülkede meydan yok kutlamaya alan yok. Bazı aşırı uç ve Sol uç gurupların terör guruplarının oraya sızıp bir eylem veya saldırı yapma riskini ve bunu sembolik bir anlama bağlamasını dünyaya reklam olmayı istemez hiç bir hükümet.


    CHP'nin de yapması gereken en iyi şekilde bir meydanda 1 Mayıs'ı İşçiler ile kutlamak olurdu böyle şovlara girmeden. Çıkarkende 2028'de biz iktidar olacaz ve Taksimi açacaz der geçerdiler. Bu neyin inadı veya neyin kafası ise.


    Askere polise sövmeyi taş atmayı molotof atmayı kaldırım taşı sallamayı spor sayan sol guruplarda taksime çıkmayı versin. 1 Mayıs sözde bayram ama bizim ülkede resmen rezillik oluyor. Hep aynı bıyıklı tipler hep aynı tarz giyinen kırmızı flamalı abiler ablalar hep ortalığı karıştırma polisle çatışma sevdasında nedense anlamsız bir şekilde. 45 yıldır Yasak orası ve HİÇ BİRİNDE POLİS İZİN VERMİYOR. ONA SALDIRINCA HEE TAMAM O ZAMAN GEÇ DEMİYECEK KİMSE...





  • TÜRKİYE SINIRLARINI DA BÖYLE KORUSAYDINIZ KEŞKECNN TÜRKyoutube
    HABER | Son Dakika Haber ve Güncel Haberleri İlk Bilen Siz Olun... 1 Mayıs’ta Tansiyon Yüksek! Saraçhane’den Taksim’e Yürümek İsteyen Eylemciler Polise Saldırdı... CNN TÜRK YOUTUBE KANALINA ABONE OL ➤ https://bit.ly/2LzuZ1H ➤TÜM PROGRAM İÇERİKLERİ İÇİN: https://www.cnnturk.com/tv ➤http://twitter.com/cnnturk ➤https://twitter.com/cnnturkprogram ➤https://www.facebook.com/cnnturk ➤https://www.facebook.com/cnnturkprogramlar ➤https://www.instagram.com/cnnturk ➤http://youtube.com/cnnturk ➤Google News: https://buff.ly/47rtuxi #Haber #Sondakika #1Mayıs
    https://www.youtube.com/shorts/Gd5u4qaZFCQ

    Böyle işçimi olur bunların hepsi bölücü provokatör diğer yandan polisimizi kim böyle hedef tahtası gibi diktiyse kim olursa olsun onunda hakkında işlem başlatılmalı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.