Şimdi Ara

Turkiye'nin Zenginlikleri (1) ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Reşat Nuri Erol
    resaterol@akevler.org

    23.05.2007


    Allah yeryüzünü değişik imkanlarla birlikte farklı bölgelere ayırmış, her yere ayrı “zenginlik/ler” vermiştir.

    Sibirya gibi görünüşte soğuktan başka hiçbir şeyin olmadığı yere zengin gaz ve petrol yatakları koymuştur.

    Ortadoğu çöllerinde de, dünyanın başka yörelerinde olduğu gibi aynı petrol ve gaz zenginliklerini var etmiştir.

    Allah, işte bu zenginlikler vesilesiyle bölgeleri ve insanları birbirlerine muhtaç etmiştir.

    Çağımızda ise ulaşım ve haberleşmenin kolaylığı sayesinde, yeryüzünü bütün insanlar için adeta bir köy hâline getirmiştir.

    İşte, ulaşım ve haberleşmenin bu kadar ileri gittiği günümüz dünyasının, göründüğü kadarıyla bugünkü ekonomik anlayışı değişecektir; değişmek zorundadır.

    Dünyayı, dünyanın düzenini, insanlığın ekonomik sistemini kim değiştirecektir?

    *

    Dünyayı içinde bulunduğu bataklıktan kurtarıp sahili selâmete ve saadete kavuşturmak için korunması gereken temel değerler ve yapılması gereken temel işler vardır.

    Bunlar nelerdir?

    1. Yeryüzünde ayrı ayrı devletler olacaktır. Her ülke kendi ordusu ile güvenliğini sağlayacaktır. Ulusa dayanan devlet şekli ortadan kalkmayacaktır.

    2. Gümrükler ve vizeler kalkacaktır. Uluslar arası sınırlar iller arası sınırlar gibi olacaktır. Gelip geçenler sadece elektronik kart okutacaktır.

    3. Üretim ham maddelerin bulunduğu yerde olacak; emek, sermaye ve teknoloji ham maddelerin olduğu yere varacaktır. Devletler vergi paylarını aldıktan sonra, mal dolaşımı tamamen serbest olacaktır.

    *

    İşte, böylesine “yeni bir dünya” kurulurken ve insanlık “yeni bir medeniyete” doğru giderken, şöyle bir düşünelim bakalım; Allah Türkiye’ye ne gibi zenginlikler ve imkanlar vermiştir?

    1- Türkiye dünyanın merkezindedir. Önce Türkiye’nin doğusundaki karaların toplam büyüklüğü batıdakilere eşittir. Kuzey ve Güney Amerika, Afrika ve Avrupa batısındadır. Asya ve Avustralya doğusundadır. Bunları birleştiren kara ve deniz yolları İstanbul’dan geçmektedir. Ayrıca Akdeniz, Karadeniz, Hazar Denizi, Aral Gölü gibi iç denizlerle çevrilidir. Avrupa’nın akarsuları Karadeniz’e dökülmektedir. İstanbul Boğazı iç denizleri birbirine bağlamaktadır. Bütün bunların her biri en büyük zenginliktir. Merkezde olmak demek, zengin olmak demektir.

    2- Türkiye yalnız coğrafyası ile merkezi yerde değildir, tarihi ile de merkezdedir. Türkiye’de bütün insanlığın hatırası mevcuttur. Yani beşerî bakımdan da Türkiye merkez bir yerdedir. Müslüman olduğu için Sami ırkı ile yakın ilişkileri vardır; Türk olduğu için de Çinlilerle akrabalığı vardır; Tarihî komşuluğu ve ihtilatı sebebiyle de Avrupalılarla yakın ilişkileri vardır. Türkiye bu tarihî geçmişi ile denge unsurudur. Bütün insanlık halkları tarafından saygı görmektedir.

    3- Türkiye iklim bakımından da merkezî bir dinlenme yeridir. Değişik iklim şartları, dağları ve denizleri ile Türkiye eşsiz bir dinlenme yeridir. Her mevsimde her türlü turist çekme imkanına sahiptir. Ayrıca sanayileşmediği için temiz iklimi vardır.

    4- Türkiye’de petrol şimdilik az miktarda çıkarılıyor ama bor madenleri vardır, krom madenleri vardır, değişik genetiği bozulmamış bitki türleri vardır... Doğal besin yetiştirmeye en elverişli ülkeler arasındadır.

    *

    Görülüyor ki; Allah’ın Türkiye’ye verdiği zenginlikler ve nimetler, başka ülkelere verdiklerinden çok fazladır.

    O halde; Türkiye’yi böyle geri bırakan, borçlandıran, halkı işsiz ve aç bırakan nedir, nelerdir; kimdir, kimlerdir?!.

    Yarın, bu soruların cevapları üzerinde duralım…
    Selâm, sevgi, hürmet, muhabbet ve duâ ile…

    Kaynak :http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=writersnews&id=12648







  • Yukarı..
  • Yorum yapan yok
  • Teşekkürler bizimle paylaştığın için
  • var hersey var ama akıl olarak yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AlessandroNesta

    var hersey var ama akıl olarak yok

    Akıllılarda varda.. Milletimiz degerini bilmiyor.. Illa kendini soyanları yuksek yerlere çıkarıp, kendilerine hizmet edenlerin kuyusunu kazıcak..
  • Böyle şey olmaz hoca insanlar sürekli birbirlerinin arkasından kuyu kazarken sınırlar ortadan kalkmaz hiçbir zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.