Şimdi Ara

Türkiye'nin ekonomi devi ülkelerle kıyaslanması saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    quote:

    Orijinalden alıntı: speedystop

    Hicbirsey yapmayıp bizi giskaniyler dedikleri için insanlar öfkeli anliyormusun? Oysaki biz buyuz kardeşim deseler insanlar belki bu kadar kizmayacaklar. Adamı aptal yerine koyuyorlar.

    Boyle diyen kim ve hangi konuda kiskandiklarini soylemis?

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 6:24:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda bir kere kesin açılan konulardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sacmaligi baslatanlar belli. Iyikide baslatmislar ,kucukde olsa bir kitle ne kdar duduklendigimizi daha iyi goruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamaninda kendi kendine yetebilen 7 ulkeden birisi iken simdi samani bile ithal ediyosan elestirilirsin.



    seninle ayni sartlarda yarisa baslayan g. kore hyundai, samsung gibi firmalar cikartirken sen seyrediyosan elestirilirsin.



    zaten egitimli insan nufusun cok az iken, bunu arttiracagina azaltmaya calisirsan elestirilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazdıklarınızda genel itibari ile haklısınız, burası teknoloji forumu ve burada siyeset tartışılması pek mantıklı değil. Ancak bu forum ülkenin en büyük forumu. Yazışan yazı ve tartışmalar özellikle gençler tarafından takip ediliyor.

    Burada en popüler konuların siyasi olmasının birkaç sebebi var. 2008 den beri üyeyim öncesinde de çok uzun süre üye olmadan takip ettim. 2004 yılından itibaren aktif internet kullanıcısıyım. Birçok bölümdeki konunun uzmanı üstad duayen diyebileceğimiz üye ne yazık ki küstürüldü ve forumdan uzaklaştı. Bu kişileri forum daha çok kollamalıydı. Bu benim şahsi kanaatim.

    Bir başka olay teknolojiye ulaşacak gücümüz azaldı. Tlnin özellikle 2013 sonrası yaşadığı değer kaybı teknolojik ürün almakda belimizi büktü. Düşünsenize şimdi 2008 9 gibi 1 usd 1.19 tl kampanyaları yapılıyor. O ekran kartı bölümünü parçalarlar. (abartma yapıyorum)

    3.sü geçim kaygısı tekrar gündemde böyle olunca insanların stresi ve buhranı artıyor, siyasileri daha fazla eleştiriyor.

    4.sü tvnin iktidarın elinde olması istediği yönde yayın yaptırması nedeniyle karşıt görüşteki insanlar kendü düşünce ve hallerinin ifade edilmesini istiyorlar.

    5.si dünyanın globalleşmesi, bilgiye ulaşım ve internet çağı diğer ülkeleri kolay inceleyip kıyas yapmamızı mümkün kılıyor.



    Saygıdeğer forumdaşlar teknoloji sitesinde kız arkadaş, csb, otomobil, hukuk, siyaset vb konuların yoğun olması şahsi kannatimce biraz garip. Ancak ben donanımhaberi sadece teknoloji sitesi olarak görmüyorum çok uzun zamandır böyle değil. Bence bu sitede az çok insanlar kendini ifade etmeye çalışıyor, bu durumun bir güzellik ve kısıtlı olsa da özgürlük olduğunu düşünüyorum.



    Hocam bu arada senin konu da siyasete dönecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Serkan inci mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 9 Ocak 2021; 23:50:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz süper gücük, Avrupa bizi gısğaniyi, möbarek dönya liderümüzden herkes gorhiyi, çekiniyi derlerse, biz de böyle suratına suratına açıyoruz konuları işte.. Gısganiyilermiş pehhh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Süper yazmışsın ama son cümleyi sil boş yere uzaklaştırma alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen buğday bile ithal eder hale gelen ülkeyken Avrupa bizi kıskanıyor felan dersen el de sana gerçeği hatırlatır.

    Bunun hükümeti yermeyle ilgisi yok.

    Adam tutmuş uçak yapacaz bor çıkaracaz en büyük ülke olacaz dünyaya diz çöktürecez diye saçma sapan konuşuyor, bulunduğu ülke mercimek ithal ediyor ama adamın dediğine bak.

    Bunlara bu hükümetle mümkün olmadığını göstermek boynumuzun borcu.

    eğitim demişsiniz de adamlar her yere imam hatip açacaz diyor, imam hatiplere %35 yerleştirme yapılsın diye emir gönderiyor.

    Milli Eğitim Bakanlığı başka partide olmadığına göre, yıllar sonra meyvesini alacağımız eğitim sorunu için hükümetten başka kimi yerelim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KraftMK


    quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Biraz olayi yanlis yorumlamissin. Insanlar durup dururken sirf hukumeti elestirmek icin bu tarz kiyaslamalar yapmiyor. Hukumet kendini ovmek icin kiyaslamlar yapip, "bizi kiskaniyorlar, onlarda olmayan biz de var" gibi bizi daha ustun gostermeye calisiyor. Dolayisiyla insanlar da senin yazdigin gibi onlarin bizden daha iyi oldugunu hatirlatiyorlar.

    Olayi "hukumeti yermek icin kiyasliyorlar" diye yorumladigin icinde mesajini ona gore yazmissin dogal olarak. Ama simdi boyle soylemlerin oldugunu ve yazilanlarin cevap oldugunu dusununce farkli bir mesaj yazarsin, farkli kesimi elestirirsin diye tahmin ediyorum. Cunku temel noktada elestiri konun dogru, sadece kisiler yanlis.

    Olur mu hocam öyle şey, bu ülkeden gitmek için gerekçe olarak sayıyorlar bunu. Bazıları dediğin gibidir ama çoğunluk hükümeti yermek ve refaha koşmanın gerekliliği için açıyor. Özellikle teknoloji forumu ve dolar artışı, yerli ürünün olmayışı elektronik fiyatlarını vergilerle beraber uçuruyor. Bu sinir bozucu durum ve benzerleri insanları bu anlamsız kıyaslamalara sürüklüyor.

    Nasil olmaz? Hukumet bu dedigim sekilde davranmiyor mu? Secmenleri bunlari alkislayip, onun uzerinden muhalefeti yermiyor mu? Millet bunlara karsi hic konusmasin mi istiyorsun yani, anlamadim onu?

    Once bunlara laf etmen lazim dedigim gibi. Ama olayi illa "hukumeti yermek icin yapiyorlar" konusunda ele almak istiyorsun anladigim kadariyla. Devamli rte yada bir parti temsilcisi yada yandas medya bu yonde bir karsilastirma yaptigi ve bu karsilastirmalar da yalan soyleyip, bizi kiskandiklarini, ustun olanin biz oldugumuzu soyledikleri icin konular acilip duruyor. Yani senin dedigin gibi kimse durup dururken bu tarz karsilastirmalar yapmiyor.

    Ayrica senin dedigin gibi olsa yani insanlar karsilastirma yapip eksikleri soyleyip hukumeti yerse de bir sey degismez. Bu hukumet 16 senedir yonetimde. Insanlar iyiye dogru gitmiyor diye elestirebilir. Mesela vergiler niye artiyor deyip baska ulkeleri gosterebilir, egitim sistemini karsilastirabilir. Bunlar anlamsiz kiyaslama olmaz. Daha iyi ulkeleri gosterip ayni kosullari talep etmek yanlis mi? Hukumet elestirilmez mi sence?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: speedystop

    Hicbirsey yapmayıp bizi giskaniyler dedikleri için insanlar öfkeli anliyormusun? Oysaki biz buyuz kardeşim deseler insanlar belki bu kadar kizmayacaklar. Adamı aptal yerine koyuyorlar.

    Boyle diyen kim ve hangi konuda kiskandiklarini soylemis?

    Sen mağarada mı yaşıyorsun? Aç bak yandaş medyayı gör. Te allaaam ya. İktidara oy veren kemik kitleye "bizi kıskanıyorlar" anlayışı vahiyle mi geldi, birden içlerine mi doğdu? Şaka gibisiniz yeminle.
  • KraftMK K kullanıcısına yanıt
    Dünya'da demokrasi olduğunu sanmak çok safça bir görüş zaten. Güçlü olan, sözünü geçirir.
  • kıskanma var mı? yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Milletin iktidarı eleştirmesi sana neden batıyor ki? Bir de bütün eleştiren insanlar sanki çok boş beleş yaşayan tiplermiş gibi de algı yaratmaya çalışıyorsun aklınca. Milletin gidip maaş bordrosunun fotosunu çekip foruma mı atması lazım eleştiri hakkı elde edebilmesi için.

    Bu ülkede zaten medyanın çoğu iktidarın elindeyken, 7/24 iktidar propagandası varken, forum köşelerindeki eleştiriler mi çok gücüne gitti?

    Böylelerini gördükçe, insanların "..kilmeye doymadık" demelerine sonuna kadar hak veriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 26 Ağustos 2017; 13:58:28 >
  • Buradaki bir çok başlık

    Feza lideriyiz dünya lideriyiz

    Şunlar bizi kıskanıyor bunlar bizi kıskanıyor diye yandaş medyaca beyni yıkanan insanlara gerçekleri gösteriyor



    En azından bunlar gerçek yalan değil

    Gerçeklere gözlerimizi kapamamamızı sağlıyorlar.

    En azından çok çalışmamız gerektiğini, güzel ve insanca bir hayatın refah içinde bir hayatın mümkün olduğunu fakat henüz gerçekte bundan çok uzak olduğumuzu bir anlayalım

    Belki o zaman yandaşlarca verilmeyen paylarını sorgular insanlar



    Son özet

    Gerçeklerden kaçmayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ofiste yakın zamanda bu toplantı olmuş belli. Son zamanlarda karşılaştırmaya karşı olan konular açılıyor.



    Eleştiricez kardeşim. 1 kişide farkındalık yaratsak yeterli.



    Susturamayacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Haklısın çalışmak lazım, zamanında farkedemedim anca bir fabrika işcisi olabildim, haklısın millet tembel çalışmak lazım dersen anca gülerler ama çalışmaktan başka kurtuluş yok

    Ve haksızsın bu konular sadece buralarda degil bi çok farkı yerde konuşulmalı Benim tek etkim budur bu seviyede çünkü

    birilerine duyurmam lazım



    unutma baş neye bakarsa el ona uzanır. Yine herşey siyasetcilerin elinde aslında bize ulusal bir hedef vermeleri gerek.

    Yoksa egitim sistemimizin birinci çocukları dünya başarı sıralamalarında 30 küsurlu sıralarındayken zaten bişey üretemeyecek çocugun kendine hayrı yok ki sen ondan dünya birincilerinin işlerini bekleyemezsin



    Hiç kimse devamlı olarak çalışmaz ancak hedefi olanlar bunu yapar

    Bizlere ulusal hedefler gerek bu hedefleri seçicek de siyasetciler

    Bizim siyasetciler se anca ayrandan hoşafdan hedef göstersin

    Yada ben gibi fabrika işcisi olup yürüyen bantta montaj yapar dururuz ülkecek 30 yaşını geçince de kafalara dank eder anca konuşuruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 26 Ağustos 2017; 15:1:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KraftMK


    quote:

    Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

    Almanya o konuma 30 yıl gibi kısa bir sürede geldi sunu suraya atayım kalsın https://www.youtube.com/watch?v=CfewpT-elr0 Bİr gün hatırlarsınız

    Adamlar sanayi devrimi kaçırmış değil. Bilgiye rağmen çöktüler maddi yönden ama tecrübe yerinde durdu. Üstelik kültür ve din kökenli bir Avrupa birleşmesi var. İslamafobi ve Türkofobi olduğu için biz teknoloji üretsek bile onlarla aynı sıçrayışı yapamayız.

    Haklısınız da hocam bizimkiler ilgilenmiyor.Mesala yurtdışında bir proje vardı adını unuttum 90 100 milyar euro para dağıtıyolar enerji planı yapmak için heryerden geliyolar bi tane çocuk 4 yıl boyunca Türkiyeden kimse katılmamış. zorla getiriyolar ondada yemek yiyip fotoraf cekip gidiyolarmış toplantıya bile katılmadan. İstanbul bakanı 6 ay sonra istabbula elektirik veremebiliriz diye acıklaması var ?? suan avrupa bu 90 100 milyar euro ile 50 yıl sonrakinin enerji planlarını yaptı bitirdi ve 100 yıla geçiyolar. Emin ol çk uğraştılar avrupadan zorla cağırdılar yine gelmediler.Başbakanı görüyorsun daha yazı yazamıyor ?? bence biraz tecrübeli bilgili kişiler geçse cok değil azcık bilgili kişiler geçse gelişir ülke.ve o 80 90 milyar parayı dağıtırken Araplarda orda... Neyse Makarna yemeye devam




  • Ergenler konuşuyor çok da önemli değil.Uzaktan davulun gürültüsü hoş gelir,ben Almanya'ya çağırıyorum çok merak edenleri.Almanlar sizi kollarını açmış bekliyor gelin,mutlaka gelin,çok isteniyorsunuz.Buradan biz anavatana gitmek için uğraşıyoruz ama çoluk çocuk hayal peşinde,gözleri dönmüş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Buradaki bir çok başlık

    Feza lideriyiz dünya lideriyiz

    Şunlar bizi kıskanıyor bunlar bizi kıskanıyor diye yandaş medyaca beyni yıkanan insanlara gerçekleri gösteriyor



    En azından bunlar gerçek yalan değil

    Gerçeklere gözlerimizi kapamamamızı sağlıyorlar.

    En azından çok çalışmamız gerektiğini, güzel ve insanca bir hayatın refah içinde bir hayatın mümkün olduğunu fakat henüz gerçekte bundan çok uzak olduğumuzu bir anlayalım

    Belki o zaman yandaşlarca verilmeyen paylarını sorgular insanlar



    Son özet

    Gerçeklerden kaçmayalım

    Bunu ülkeden gitmek için sebep olarak sunuyorlar. Biz buyuz boşuna yüceltmeyin diye açılan konular inanın azdır.



    Bakın ne kadar fakir bir ülkeyiz , şu ülkenin koşullarına bak burda durmak rezillik, araba alamıyok, telefona 4 maaş ödüyok falan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.