Şimdi Ara

Türkiye'deki Bazı Sürücü Kursları Hakkında Yazılmayan Gerçekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ehliyet almak isteyen herkesin yolu bir gün zorunlu olarak bir sürücü kursuna düşecektir. Ben de zamanında bu konuda kötü bir deneyim yaşadığım için, insanları bilgilendirmek istedim. Umarım bu yazı " bazı sürücü kurslarının gerçek yüzü" hakkında, yeterince aydınlatıcı olur. Belki de iyi ve kötü sürücü kursları kaynakçası hazırlamamızı sağlar. Buradaki "kötü" ifadesi, vermesi gereken hizmeti vermekten çok uzak olan ve kaliteli gibi görünüp, kalitesiz olan anlamında kullanılmıştır.


    Sürücü Kursu Nedir?


    Teorik Tanım: Ehliyet almak isteyen kişilerin "devlet eliyle gitmeye mecbur bırakıldıkları" birtakım kurslar.


    Gerçek Tanım: Aslında araba kullanabilmek dışında bir vasfa sahip olmayan birtakım tiplerin "bu işte iyi para var" diyerek, en az 2 kişi bir araya gelerek açtığı ve hatırı sayılır gelir elde ettikleri kurslar.


    Kötü Sürücü Kurslarının Ortak Noktaları Nelerdir?


    1- Çoğu zaman bu kursları açan kişiler üniversite mezunu bile değildir. Kadroları da çoğu zaman kompleksli, paragöz ve varoş tiplerden oluşur.

    2- Bunların önemli bir kısmı para almaya gelince tahsilatı yapar, ama iş hizmet vermeye gelince olayın rengi değişir. Size bir ders 50 dakika yapılıyor deyip, o dersi 35 dakikada keserler ya da 30 dakika ders yapıp, 10 dakika sigara molası adı altında sizin zamanınızdan çalarlar. E ne de olsa kendilerini denetleyecek kimse yoktur.

    3- Eğer olur da ücretini baştan ödediğiniz ekstra dersten memnun kalmayıp, devam etmeyeceğinizi söyler ve para iadesi isterseniz, gayet yüzsüz bir şekilde paranızın üzerine yatabilirler.

    4- İstedikleri öğrenciyi istedikleri gibi kayırabilirler. Size "sürüş eğitmeni seçme hakkınız yok" derler ama sonra bir bakarsınız ki, o kursta tanıdığı olan herkes istediği eğitmeni çoktan seçmiş. Sizin şansınıza da " en arızalısı" kalmış.

    5- Buralarda sürüş eğitmeni olarak çalışan bazı tipler o derece kompleksli ve varoş olur ki, sırf karşısındaki öğrenci kendisinden daha eğitimli diye, o öğrencinin sürüş eğitimindeki her hatasını o öğrenciyi aşağılamak için fırsat olarak kullanır. Karşısındaki öğrenciye açıkça "psikolojik şiddet" veya "yıldırma" uygular.

    6- Olur da öğrenci şikayetçi olursa, bu defa o öğrenciyi susturabilmek adına kurs yönetimi olarak o öğrencinin hakkında çirkin dedikodular ve hakaretler üretmeye başlarlar.

    7- Kendileri hakkındaki gerçekleri internette ifşa ederseniz, size internet ortamında hakaret edebilir, hatta "aba altından sopa göstermeye" bile kalkabilirler.


    Sürücü Kurslarındaki Temel Sorun Nedir?


    Bu kurslara hiç kimse keyfinden gitmiyor. Ehliyet almak isteyenler devlet eliyle bu kurslara gitmeye mecbur bırakılıyor. Bu durumda kurslara giden hiçbir birey aşağılanmayı ve kötü muamele görmeyi hak etmiyor.


    Peki bu kurslar devlet tarafından gerektiği şekilde denetleniyor mu? Kişisel görüşüm denetlenmedikleri yönünde. Eğer bu kurslar gerçekten denetleniyor olsalardı, "saldırganlığı tescilli olan" birtakım tipler bu kurslarda asla "sürüş eğitmeni" olarak çalışamazlardı. Kursun yönetimi saldırganca tavırlar sergileyen ve hakkında şikayetler bulunan bir eğitmene rahat rahat arka çıkamazdı. En azından böyle bir eğitmene sahip çıktıkları takdirde, bunun bir yaptırımının olacağını bilirlerdi. Bir sürücü kursu öğrencisinin oradaki haklarını koruyacak bir mekanizma bulunurdu. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 1 Mayıs 2022; 14:19:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.