Şimdi Ara

Türkiye'de yetişen insanlar çok şanslı. (tariz içermez)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Uzun süredir böyle bir konu açmayı planlıyordum ama konu nasıl bir yankı uyandıracağını kestirmek amacıyla öncelikle çevremdeki kişilere konuyu açtım. Çoğu kişi benimle aynı fikirdeydi. Aslında şanslı demek gerçekten tariz içeriyor da olabilir. Bu bir paradox. Hangi açıdan baktığınıza bağlı. Bence şanssızlık.

    Konu şu, türk insanı olarak çok şanslıyız. Neden mi? Burada bir çok öğrenci arkadaşımız var ve birçoğu sadece öğrenci. Yarı zamanlı iş gibi ya da ne bileyim eğer duruma iyiyse STK larda rol almak gibi hiçbir aktif birşey yapmıyorlar. Aynı zamanda kimse onlardan böyle birşey de beklemiyor. Batı ülkelerinin çoğunda öğrenciler üniversiteye başladıktan hemen sonra çalışmaya başlıyorlar. Eğer durum daha da kötüyse lisede başlıyorlar. Bu şans mı değil mi? Hayata çok geç başlıyoruz. Para yönetimi hakkında en ufak fikri olmuyor bu arkadaşların. Bu ne kadar kötü birşey. Daha sonrasında burada açtığımız konuları görüyoruz. Hayat böyle zor maddi şartlar, iş bulunamıyor... Arkadaşlar deneyim hemen kazanılmaz ama bizde deneyim kazanmak için birşey de yapmıyoruz ki. Elbette bazı istisna arkadaşlarımız var ama çoğunluk maalesef böyle. Bu akımı yayabilmemiz lazım. Özellikle ebeveynlere kedinlikle anlatılması lazım. Üniversite çağına giren kişinin artık kendi maddi özgürlüğünü eline alması ve hayatını idame ettirebilmesi gerekir. Bu olduğu takdirde toplumdaki tembellik ortadan kalkacaktır.

    İkinci konu ise, bu öğrencilir sürecinden sonra hepimizin beklentisi rahat ve geliri yüksek bir iş. Niye olmasın, olabilir. Ama bunun için gerçekten çok iyi bir fikrin olması lazım ve insanları bu fikrin peşinden sürükleyebilmen gerekir. Bu da çok az sayıda insanda bulunan bir yetenek. Yine batı ülkelerinin birçoğunda gördüğüm insanlar ek iş yapıyorlar. Yani tam zamanlı işinin yanında bir de ekstra para kazanabileceği daha az yorulduğu düşük ücretli bir iş daha yapıyor. Bende ek iş yapıyorum. Gündüz evimde ingilizce özel ders veriyorum. Akşam ise taksi şöförlüğü yapıyorum. Bana göre normal bir hayat tarzı ve yorulmuyorum. Ayda 3 - 4 çeviride yaparsam o ay gerçekten çok iyi bir gelirim oluyor. Çevremdekiler bazenleri bana kıskançlıkla bazenleri de uzaylıımışım gibi bakıyor. Onlar diyor ki biz zaten çok yoruluyoruz. Arkadaşım vaktin var enerjin var. Çalışsana birikimini yapsana. İleride bundan daha da yorgun ve düşkün olacağın günler gelecek. Kesinlikle tembeliz hemde çok tembeliz. Buna rağmen hayatlarını idame ettirebilen insanlar var. Şaşırıyorum. Hiç mi tatile gitmezsin sen. Hiç mi demezsin 'ya bu yaz ailemi de alıp bir avrupa turu yapalım hem de çocuklarımız farklı kültürler görür ve tanır, dünya türkiye ile sınırle değil'. Kendi kendimizi sınırlıyoruz ve bunu devamlı olarak bir sonraki nesile aktarıyoruz. Şu anda ben ev hayatımı ve iş hayatımı çok güzel devam ettirebiliyorum. 3 yıla yaklaştı bu şekilde çalışıyorum. Yazın yurt içi yurt dışı kültür gezisi yapma imkanım oluyor. Bu hiçbirimiz için çok zor değil. Aynı zamanda bu şekilde çalıştığımız zaman ülkemize de hizmet etmiş oluyoruz.

    Evet cevaplarınızı bekliyorum atış serbest... Bu düşünce doğru mu yanlış ve yayılmalı mı yayılmamalı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben de ek iş olarak çeviri yapmayı düşünüyorum fakat nerden iş alacağımı veya bir diploma ya da yetkinlik arayıp aramadıklarını bilmiyorum. Yol gösterebilir misiniz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az gelirli ek işler konusunda bilgi verir misin neler olabilir mesela?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.