Şimdi Ara

Türkiye'de iç savaş çıkarsa Avrupa'nın bizi tarayacağı gerçeği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Find yourself and be that


    quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    Yapılmadığını nereden biliyorsun? Nükleer silah yaptığımız ortaya çıksa gelecek tepkileri tahmin edebiliyor musun? Avrupayı geçtim cehepelilerin tepkisini tahmin edebilir misin?

    Türkiye bütün dünyadan gizli nasıl nükleer silah yapacak

    Nükleer fizikçilere çalışma ortamı sağlanıyor mu ki nükleer yapalım hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Kanıt gösterir misin ? Bilmediğimden soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben akpli adamla birlik olmam
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    forumda demokrasi bilinci epey düşük. bari siz biraz fark yaratın.
    bakınız "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü neden başbakanlıkta değil, cumhurbaşkanlığında değil sadece ve sadece "meclis" te yazar? Onları da halk seçiyor??

    İşte bunun ifade ettiği anlamı kavrarsanız bu iş tamamdır. Milletin egemenliğini yalnız ve yalnız meclis temsil eder.
    Zaten anayasanın 6. ve 7. maddesi de yasama yetkisinin yani halk tabiriyle konuşacak olursak kuralları koyma yetkisinin meclise ait olduğunu vurgulayıp bu yetkinin devredilemeyeceğini ifade etmiştir. (cb kararnameleri bu nedenle anayasanın 7. maddesine de aykırıdır ama o başka bir konu ama bu da millete ait olan egemenliğin kısıtlanmasıdır.)

    Gel gelelim şunu da ifade etmem lazım, cumhurbaşaşkanı makamının önüne "cumhur" kelimesini ekleyen onun halk tarafından seçilme niteliği değildir. O vakit esad trump saddam da cumhurbaşkanı olurdu, ama onlar sadece devlet başkanı. buradan şuraya geliyorum, bu makamın önüne "cumhur" kelimesi TARAFSIZ olması sebebiyle eklenir.

    Siz eğer "tarafsızlık" sıfatını kaldırırsanız o kişi cumhurbaşkanı olmaz sadece devlet başkanı olur.
    Siz hiç suriye cumhurbaşkanı beşar esad denildiğini gördünüz mü? suriye devlet başkanı esad denir. bunun nedeni de aynı zamanda baas partisi genel başkanı olmasıdır. oysa onu da sizin düşüncenize göre halk seçmektedir.

    şimdi lütfen bana anayasada tarafsız yazsa ne olur her insanın bir tarafı vardır. o tarafsızlık kağıt üstünde falan da demeyin, o vakit anayasaya mahkemeler tarafsız ve bağımsızdır da yazmayalım. hakimler de insan illa tarafı olur, kağıt üzerine tarafsız yazmamakla olmaz mı diyelim???

    evet her insan taraftır ama görev icabı tarafsızlık gibi bir durum vardır. örneğin hakimler önüne gelen bir çocuk tecavüzcüsü için kararını ve tarafını 5 dakikada belirler ama o sanık bir canavar da olsa hakim sanığın lehine olan hükümleri uygulamak zorundadır. görev icabı tarafsızlık işte budur.

    biz de tüm milletin cumhurbaşkanı olması gerekenden de bu tarafsızlığı bekliyoruz. benim vergimle benim olmayan düşünceleri savunmasın örneğin. benim vergim neden evet mitingine gidiyor yahu?
    bakınız eski cumhurbaşkanlarımız ahmet necdet sezer ve abdullah gül hala hayattalar onlar da insanlar, herkes diyor ki türkiye de tarafsız cumhurbaşkanı zaten yoktu ki. ama bakın şu referandumda iki cumhurbaşkanı da oyunun rengini açıklamadı. niye bu insanların bir tarafı yok mu? ne sezer ne gül. işte görev icabı tarafsızlık budur. ben mesela a.gül ün ve sezer in tüm milletin verigis ile mitingler yapıp muhalefeti eleştirdiğini hiç hatırlamam. örneği yoktur yani. işte cumhurun başı olmak budur, öteki ise benim vergimle bana bunlaaaar diye hitap eden bir devlet başkanı sadece.

    cumhurbaşkanı nedir nasıl olunuru anlatmaya çalıştım. bu mesele benim için çok önemli. ben türkiyeyi ancak tarafsız olan gerçek anlamda bir cumhurbaşkanının ayakta tutabileceğini birleştirebileceğini düşünüyorum. öteki durumda kimse vergisiyle düzenlenen mitingde kendisine terörist diyen bir devlet başkanının peşinden gitmez. bakınız üzerimdeki mesajlar...

    şimdi tüm avrupa aldığı kararlarla bizi anti demokratik göstermeye çalışıyor, bize demokrasi getirecekleri günün hazırlığını yapıyorlar.
    Peki biz ne yapıyoruz? bunlaaar şunlaaar diye diye ekmeklerine yağ sürüyoruz o kadar.
    burada da vazife halka değil tepedekilere düşüyor. bu halk zaten gerekirse nefret ettikleri erdoğan etrafında bile birleşerek mesajını verdi. sanmayın ki erdoğana sevip bayılanlar sahip çıktı, o makamın gücüne ve temsil ettiği değerlere sahip çıkıldı. peki o değerlerden biri olan tarafsızlık giderse ne olur? bakınız üstteki mesajlar. 15 temmuz zamanı bu forumu hatırlayın herkes birlikti ama daha şimdide pişman oldum tekrar öyle bir şey olursa desteklemem diyenler türedi bile. avruanın hayalini kurduğu günü, yıllar sonrasını siz düşünün.

    dediği gibi burada görev tepedekilerde. ama tepedekiler ne yaptı? dün yenikapıda mitinge çağırdıkları adamları terörist ilan ettiler. bölünme işte böyle olur.

    orhun anıtlarında yüzyıllar önce bize öğütlenen işi bozduk, kendi siyasi hırslarımız için böl parçala yönet politikasına alet olduk.

    Tuğrul Bey kurultayda eline aldığı bir oku ağabeyi Çağrı Beye vererek kırmasını ister. Çağrı Bey bu tek oku rahatça kırar. Aynı hareketler tekrarlanır ve ok sayısı üçe çıkınca Çağrı Bey kırmakta zorlanır. Ve dört oku kıramaz. Bunun üzerine Tuğrul Bey, birlik olmadıkları takdirde kolayca yenilebileceklerini, birleşik oklar gibi tesanüd içerisinde oldukları her zaman muvaffak olacaklarını anlatır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 26 Nisan 2017; 14:44:6 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.