Şimdi Ara

Türkiye'de Düşük Upload Hızı Saçmalığına Artık Son Verilsin! (İmza Kampanyası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de Düşük Upload Hızı Saçmalığına Artık Son Verilsin! (İmza Kampanyası)


    (BURAYA TIKLAYARAK CHANGE.ORG'DA KAMPANYAYI İMZALAYIP DESTEK OLABİLİRSİNİZ!)


    Türkiye'de düşük upload hızı saçmalığına artık son verilsin. Disk alanları arttı, kullandığımız uygulamaların, oyunların, yüksek çözünürlüklü video kayıtlarımızın, proje dosyalarımızın boyutları arttı. İki ay sonra 2022 yılına gireceğiz, yıllardır süregelen bu düşük upload hızı saçmalığı neden hala devam ediyor?


    Yerel diskimde 10,5 TB'lik veri bulunuyor. Bunun içerisinde Unreal Engine & Unity oyun projelerimiz, günlük çektiğim oynanış videoları, yüksek boyutlu Photoshop & After Effects proje dosyalarım ve daha sayamayacağım yüz binlerce dosyam bulunuyor.


    Türkiye'de Düşük Upload Hızı Saçmalığına Artık Son Verilsin! (İmza Kampanyası)

    Ben de bu kadar verinin bir disk hatasıyla kaybolmasını istemeyeceğimden OneDrive 5 TB'lik bulut yedekleme sistemini satın aldım. Bu sayede yerel diskimin önemli yarısını bulut sisteminde tutabilecektim. Hadi ben 5 TB'lik bulut sistemini aldım almasına da, 6 Mbit'lik upload hızıyla nasıl yükleyeceğim bunu @TurkNet?


    Türkiye'de Düşük Upload Hızı Saçmalığına Artık Son Verilsin! (İmza Kampanyası)
    Türkiye'de Düşük Upload Hızı Saçmalığına Artık Son Verilsin! (İmza Kampanyası)


    Bu hızla günde ortalama 10 GB veri upload ediyor. Buradan hesaplamaya kalkarsak 5000 GB veriyi upload etmem 500 günümü alacak. Bir yıl 365 gün ediyor, şaka mı bu? 2 yıla yakın bir süreden bahsediyoruz ve PC'min tüm gün açık kalıp elektrik harcamasını hesaplamıyorum bile.


    Türkiye'deki veya TurkNet'teki artık her neyse (Turk Telekom altyapısı), bu düşük upload hızı saçmalığına hemen son verilmesi gerekiyor. Teknoloji gelişiyor, boyutlar artıyor, diskler artıyor ama bu upload hızı yerinde sayıyor.


    Yurt dışında download ve upload hızları aynı veriliyor. Ben Türkiye'de 75 Mbit download alıyorsam, aynı zamanda bana 75 upload hakkını tanınmak zorunda. Bu şikayetimin kesinlikle internet sağlayıcıların üst yetkililerce değerlendirilmesi ve en kısa sürede güncellenmesi gerekiyor. Yüksek upload hızlarına sadece yayıncılar veya şirketler değil benim gibi son kullanıcılar da ihtiyaç duyuyor.


    Türkiye'deki bu düşük upload hızı sorunun acilen düzelmesi gerekiyor!


    Not: Yüksek download hızını alabiliyorsanız aynı veya çok yakın upload hızını da alabilirsiniz demektir. Burada sağlayıcılar bilerek upload'ı download'a kıyasla çok düşük hıza kısıtlamış, sorun bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DryreL -- 8 Kasım 2021; 8:56:26 >







  • siyaset nesil değiştirmediği sürece bunlar olmayacak

  • büyük altyapı sağlayıcılarının, yönetim kurullarındaki eski akp 'li milletvekillerine baktınız mı? bunu hangi siyasi parti yapsa aynı, çürümüşlük her yere yayılmış. özel şirketlerin işine geliyor tabii bu durum.


    btk karar alsa altyapı ne destekliyorsa o kadar upload hızı dese paket vs yok hangi hız tarifesi olursa olsun simetrik dese buna uymak zorundalar.


    neden demiyor?


    ilk satırdaki olay yüzünden. bu yüzden çarkların vatandaş için dönmesi lazım. siyasetçi, sermaye sahipleri ve bürokrasi sarmalından kurtulmak lazım. her gelen yiyip gidiyor.


    ben daha çok bürokratik kanalların zorlanması gerektiğini düşünüyorum. cimer üzerinden ulaştırma bakanlığına direk btk'yı şikayet etmekten yanayım.


    önümüz seçim ve iktidar sıkışmış durumda. seçim zamanı ülkenin internetinin durumunu hatırlayarak oy kullanmayı da unutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 8 Kasım 2021; 21:43:48 >




  • FTTH Superonline kullanıyorum bana verdikleri hız 100/10. Odama kadar gelen o fiber kabloyu kullanarak diğer ülkeler defalarca ne hız rekorları kırdı ve aynı fiberi kullanarak 10Gbps simetrik internet sunuyorlar ve fiyatları da öyle ortalama bir bireyin erişebileceği düzeyde. Burada Superonline kısmen kabul edilebilir fiyata 200/20, ve fahiş fiyatlı olarak şaka gibi 1000/20 ve 10000/50 hız sunuyor. Hadi Superonline'ı geçtim ülkedeki en baş ISS olan Türk Telekom 2022 yılına girmemize az kalmışken 100/8'den daha iyi bir paket bile sunmuyor. Pandemi sebebiyle upload hızları 2 katına çıkardılar ama bu yetmez.


    Benim odamdaki fiber dönüştürücü ONT cihazı ile 1Gbps simetrik internet şu an bile ISS'in yapacağı tek tanımlama ile gayet kolay erişilebilir bir hız. Uygun fiyata simetrik internet istiyoruz öyle şu an yükleme hızı 10'du hadi 20 yapalım sussunlar diye bir şey yok.


    Sayın ISS'ler eğer ki geçmişte olduğu gibi insanlar evlerine sunucu kurup bunu işletsinler istemiyorsanız(kaldı ki illegal bir durum söz konusu olmadığı sürece buna hakkınız yok) 5TB indirme yükleme limiti koyarsın uygun fiyata verirsin, eğer mülteriye yetmezse yine fahiş olmayacak şekilde aynı tarifenin 1.5 katına sınırsız internet satarsın.


    Ben şahsen 2 ay önce 35Mbps internetten 100Mbps'e geçtim ve inanın veri kullanımım 400GB'tan 500GB'a çıktı. Öyle internet hızı ve veri kullanımı birbiriyle aynı oranda artmıyor ben yine ne yapacaksam aynı işi yapıyorum sadece indirme sürecinde daha az bekliyorum.





  • Türkiye'de Düşük Upload Hızı Saçmalığına Artık Son Verilsin! (İmza Kampanyası)


    bi de böyle bişi var :)

  • Önce her yere bir fiber çeksinler de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi Avrupadaki yaşam standardı ile bizi kıyaslamanız konusunda haksız bulmuyorum fakat talep şeklinizde yanlışlık var.

    Zaten internet sağlayıcılar simetrik internet hizmeti veriyor, tabi ona göre de ücret talep ediyor.

    Siz fiyatı uygun olması için sadeceleştirilmiş paketlere bedava bunun dahil edilmesini istiyorsunuz.


    Türknet 'in sayfasından alıntıdır;


    Metro Ethernet, iş ve uygulamalarından dolayı yüksek ve simetrik (download hızının upload hızını etkilemediği ve hızların birbirine eşit olduğu) bant genişliğine ihtiyaç duyan, birden fazla ADSL hattını yönetmekle uğraşmak istemeyen ve yeterli bulmayan, fiyat/performans ilişkisini önemseyen aşağıdaki tüm işletmeler için ideal internet erişim çözümüdür.

    • Orta ve büyük ölçekli şirketler (20+ personel barındıran şirketler)
    • Kamu kurum ve kuruluşları
    • Finans kurumları
    • Plaza ve alışveriş merkezleri
    • Büyük oteller, turizm merkezleri
    • Hastaneler
    • Üniversiteler, teknoparklar, serbest bölgeler
    • İçerik sunan işletmeler




  • TurkTeleok elindeki 6mbit VDSLi de alır ADSL verir 799kbit ile upload yaparsın.

  • Katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.