Şimdi Ara

Türkiye: boynunu büküp gidenler ülkesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    neden vatandaşımız bu kadar pasif? ırkından mı? genetiğinden mi? öyle mi yetiştirilmiş? sindirilmiş mi? bunlar böyle kalmak için sebep mi? neden silkinip avrupalılar gibi hakkımızı aramıyoruz? neden her söylenene "peki, tamam" diyoruz? neden başımızı dik tutmuyoruz da "git" dediklerinde boynumuzu büküp gidiyoruz?



    Başına her gelen kötü şeyde "Yarabbi şükür" deyip sineye çekerse bu millet, asla hakkını aramayı öğrenemez. Bir de bizde iktidar sahiplerine "yalakalanmak" gibi kötü bir huy var. Hortumcuları, adam vuranları, mafya babalarını "Bu millet seninle gurur duyuyor" diye tezahüratla karşılayanlar oldukça kimse hakkını arayamaz.

    Adam senelerce çalıştığı şirketten birikmiş 1 yıllık maaşını alamadan çıkıyor. Mahkemeye verse davayı kazansa bile avukatı senelerce gidip geliyor parayı tahsil için. Bu arada davaya, avukata harcanan paralar da cabası. Sonuç? Parasını alamadığı gibi bir de dayak yiyor eski patronunun korumalarından. Devlet bu durumdaki mağdur vatandaşı hakkını gaspedenle karşı karşıya getiriyor. Sadece alacağı vergiyi alıp çekiliyor aradan. Bugün konudışına açtığım konuda olduğu gibi işsiz bir adamcağız şeker hastası kızının tedavi masraflarını kredi kartıyla karşılayıp sonra borcunu ödeyemediği için hapse atılabiliyor. Herkes kendini kurtarmak çabasında olduğundan da adamın imdat çığlığı kaybolup gidiyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

    Ha bu ara benim yaptığımı yapın, mutlaka alın bir Türk ceza kanunu kitapçığı 3-5 milyon birşey. Kanunları bilmeyen, hakkını savunamaz. Savunsa da kazanamayacaktır.

    Düzene inat yaşam bu olsa gerek :P


    bunu alın, tüketicinin korunması hakkındaki kanunu mutlaka alın bu daha önemli. bunu takmıyorlar kavga ediyoruz zaman zaman fakat herkes hakkını ararsa onlar da alışırlar.
  • benim eve doğalgaz bağlanacağı zaman çarşamba günü gelip açacak olan mühendisler o gün gelmeyip beni evde esir ettikleri için tepem atmış ve igdaşa gidip "bana gelecek olan mühendislerin adını verin, o doğalgazın çıktığı yere kadar şikayet edicem onları, ben doğalgaz felan istemiyorum, o gelicez deyip gelmeyen mühendisleri şikayet etmek istiyorum" diye ortalığı karıştırınca ertesi sabah apar topar gelip doğalgazı açmışlardı

    bazı arkadaşlar hakkını arayan bulamaz bu ülkede demişlerde, bu söz hak aramanın ilk başlarında doğru gibi dursa da daha sonra ibre sizden yana dönüyor. yeter ki vazgeçmeyin.

    99 depreminden sonra depremzedelerle içiçeydik. dışarıdan epey bir yardım gelmişti ama zamanın hükümeti bu paraların çoğunu başka yerlerde kullanmıştı. depremzedelere de kıytırık prefabrikler yaptırmıştı. bu hükümet şöyle bir uygulama getirdi; depremzedelere ya yaptırdığı deprem konutlarından ev, onu istemezlerse 15.000 ytl konut kredisi veriyordu 0 faizli ve 20 yıl geri ödemeli, bulduğunuz evi alabilmek için evin tapusu, binanın iskan belgesi ile müracaat ediyordunuz.

    ama bu işe bakan birimin (kurum adı vermeyelim) başındakiler illa kat mülkiyeti tapulu ev bulun öyle gelin diye geleni gönderiyorlardı. halbuki kat mülkiyeti tapulu ev azdır ve pahalıdır. verdikleri kredi ile kat mülkiyeti tapulu ev alamazdınız. kat irtifakı tapulu ev bulup giden vatandaşı da "olmaaaaz. bu tapuya kredi vermeyiz" diye gönderiyorlardı. olmaz dedikleri vatandaş ta kös kös geri dönüyor, kimse "neden olmaz" diye sormuyordu. vatandaşımızın adetidir bu, sormaz. olmaz dediklerinde boynunu büker döner gelir. uygun fiyata kat irtifakı tapulu evler bulunuyor ama o birimin başındakiler bu tapulu evlere kredi vermiyorlardı.
    kat irtifakı tapulu ev bulan kişilerle gittiğimizde bize de "kat mülkiyeti tapulu ev bulun öyle gelin" dediler. neden diye sorduğumuzda ise baya bir afalladılar çünkü vatandaşın "neden olmaz kardeşim" diye sormasına alışkın değillerdi. onlara göre "git" dedikleri vatandaş kös kös gitmeliydi. aksini yapana vatandaş denemezdi. olsa olsa bozguncu denebilirdi.

    verdikleri yegane cevap "olmaz işte kardeşim" den öteye gitmiyordu. çok ısrar edince genelge var dediler, bizde çıkarın görelim genelgeyi dedik. tabi genelge felan yoktu.
    sonunda iş curcunaya kadar varınca "kardeşim siz aldığınız krediyi geri ödeyene kadar bağlı olduğunuz tapu dairesi eve ipotek koyacak. tapu dairesi kat mülkiyetli tapulu evlerden başkasına ipotek koyamıyor o yüzden sadece bu tapulu evlere kredi veriyoruz, kat irtifakı tapulu evlere tapu ipotek koyamıyor, bunun için kat irtifakı tapulu evlere kredi vermiyoruz" dediler.

    şimdi bu söylediklerim bir çoğu için bir şey ifade etmeyebilir ama emlak-tapu işlerinden biraz anlayanların "oohaaa yahu" dediklerine eminim. sizin işinizi görmeleri için sizin vergilerinizden maaş alan bu adamlar, işgal ettikleri mevkiinin prosedürünü bilmiyorlardı. evet tapu dairesi kat irtifakı tapulu evlere ipotek koyardı ama adamlar bunu bilmiyorlardı bunu araştırmamışlardı. çünkü sizin işinizin olması yada olmaması onlar için hiç bir şey ifade etmiyordu. git dediklerinde vatandaş nasıl olsa gidiyordu.

    ama şimdi başlarına dert almışlardı. hakkını arayan vatandaşlarla karşılaşmışlar kah sinirlenip kah güzellikle hala cahilliklerini örtmeye çalışıyorlardı. tapu kadastro müdürlüklerinden aldığımız "tapu daireleri kat irtifakı tapulu evlere ipotek koyar" yazılarını getirip masalarına koyunca ve kendilerine toplu dava açacağımızı söyleyince kredileri açtılar ve böylece bir çok deprem mağduru uygun fiyata buldukları kat irtifakı tapulu evleri aldılar. ama daha önceden başvurup savuşturulan kimbilir kaç kişi buldukları uygun fiyatlı evleri alamamışlardı.

    ben suçu bu adamlarda değil, gene vatandaşta buluyorum. kovaladığın işin detayını önce kendin öğreneceksin. git dediklerinde gitmeyeceksin, işinin neden olmadığını, neyin engel teşkil ettiğini soracaksın. eğer haklı isen şikayet hakkını sonuna kadar kullanacaksın. çoluğun çocuğun rızkından kesip verdiğin vergileri güdülmek için mi veriyorsun? koyun musun vatandaş mısın?




  • Benim amcamın tam tamına otuz yıldır devam eden bir arazi davası var. Kimi Kime şikayet ediyorsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    vatandaşımızın en gıcık olduğum tarafı koyun gibi güdülen tipler olması. gel dersin gelir git dersin gider. hakkını aramaz, bu neden böyle diye sormaz. çukura düşer kolunu bacağını kırar, arabasıyla yuvarlanıp arabayı haşat eder ama çukuru açıp önlem almayan firmayı dava etmez.

    neden vatandaşımız bu kadar pasif? ırkından mı? genetiğinden mi? öyle mi yetiştirilmiş? sindirilmiş mi? bunlar böyle kalmak için sebep mi? neden silkinip avrupalılar gibi hakkımızı aramıyoruz? neden her söylenene "peki, tamam" diyoruz? neden başımızı dik tutmuyoruz da "git" dediklerinde boynumuzu büküp gidiyoruz?





    çok güzel bir konu gerçi nazım hikmet bu konuda şiir ble yazmış.ama asıl mesele 1980 sonrası insanları baskı ve izelasyonlarla tamamen sindirmişler. toplumsal çıkar bir tarafa itilerek tamamen çıkarcı bencil bir toplum yaratılmış. köşe dönmecilik baş tacı edlmiş bunun içinde hak arama yerine yalakalık ön plana geçmiştir.hak arayanlar öcü, bozguncu, hata teröristle eşdeğer görülmüş ve hata hakkını arayanlara linç girişimleri ile karşılaşılmıştır.




  • araba alacağıdık bak onu hatırladım, Son 5-6 aile paralarını ödedikleri halde arabalarını alamadı. Dava ettik. Tam 7 yıl sürdü

    Zaman aşımı. İptal!

  • Anadolu'nun geçmişine bakıyorsun Atalarımız bu coğrafyada nice medeniyetler kurmuş geliştirmiş insanlık tarihine en büyük katkıları yapmış ama şimdi bakıyorsun artık sırtına semer vurulmasına razı!!! Ne oldu da çilekeşliğe razı olduk? sindirdiler mi bizi? mücadele neden etmiyoruz? Enerjimiz neden yok ? yoksa sadece esaslı bir lidere mi ihtiyacımız var?yani sorunun kaynağına inmeye çalışalım Halk böyledir şöyledir değil! ne biliyim içtiğimiz içecek mi soluduğumuz hava mı değişti? Sorun ne?
    Bir soru daha ekliyorum : sorunu tespit ettiysek en makul çözümü ne sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucitmuzo -- 13 Temmuz 2006; 22:05:39 >
  • İyi insanlar kötüler kadar cesaretli değil, çekingen korkak ve pasif.
    Bunun adıda iyi olmak olarak konulmuş herşeye şükür çekilsin fakir yaşanılsın, hak aranmasın, suya sabuna dokunulmasın pasifize onulsunki iyi bir insan olmanın şartları yerine getirilsin..

    Hem ayrıca anlamış değilim siz neden bu kadar eleştiriyorsunuz. Böyle bir sistemi biz istedik, zoraki istedik, ölümüne istedik alın size çok istediğimiz kapitalist sistemin insan ahlakı ve karekteri üzerine etkileri..
    70'ler ve 80'lerden sonra bu halk nasıl pasifize edildi, haklarını isteyenlerin sistemden çok halkın diğer kesimleri tarafından nasıl linç edildiğini gördükten sonra kimse artık o kesimden hak aranmasını beklemesin.
    Kendim ettim kendim buldum parçasını bol bol dinleyiniz




  • Yuregi yeten varsa simdi hak aramaya calissin. 2012. Ileri demokrasiye gectik
  • Ben türkiyenin ve türk halkının sadece savaşlarda cesur bir millet olacağını düşünüyorum yoksa normalde tırt.sadece vatan elden gidince.
  • ekonomik olarak artı değer sömürüsünün olduğu her iş haksızlıktır sömürüdür.çünkü artı değer sömürüsü sayesinde çalışmayan burjuva işçilerin emeğini alıyor ve işçilere çok az bırakıyor.piyasa ekeonomisyle fiyatlar katlanıyor ve daha çok fakirleşme oluyor.yani devlette ve özel mülikiyette çalıştığınız her an sömürülüyorsunuz.marksizmde özel mülkiyet sömürüdür ama devlet sömürü değildir.devletin sömürü olmasının nedeni bürokrasi çalışmayan sadece yöneticilik yapan bir sınıfın emekten faydalanmasıdır.o yüzden özel mülkiyet ve bürokrasi oldukça çalışanlar sömürülmeye devam edecek bu iki durumda her zaman sömürüdür.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Art%C4%B1_de%C4%9Fer

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Serbest_piyasa_ekonomisi




  • Türkiyede son 10 yıldır moda olan kürtlüktür,teröristliktir
    Türk olmanın modası geçmiştir
    2004 Ylında meydana gelen hızlı tren kazasında ölen 41 kişi,yaralı 89 kişi
    Ölenlerin ve yaralıların tamamı orta ve batı anadoludan
    Ve dava geçtiğimiz günlerde zamanaşımına uğratıldı
    Aynı şey doğuda olsaydı 100 binlerce lira öderdi sevgili devletimiz
  • 6 senelik topiğin hortlatılması bir rekor olsa gerek
  • Arama yaparken cikti, icerige baktim degisen var mi diye, yok! Hatta gerileme var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nocen

    Türkiyede son 10 yıldır moda olan kürtlüktür,teröristliktir
    Türk olmanın modası geçmiştir
    2004 Ylında meydana gelen hızlı tren kazasında ölen 41 kişi,yaralı 89 kişi
    Ölenlerin ve yaralıların tamamı orta ve batı anadoludan
    Ve dava geçtiğimiz günlerde zamanaşımına uğratıldı
    Aynı şey doğuda olsaydı 100 binlerce lira öderdi sevgili devletimiz

    ne alakası var türk olan türküm der kürt olan kürdüm der.illa herkes türk yada kürt olacak diye birşey mi var?biri kürdüm deyince türklüğün modası mı geçiyor?ayrıca bunun modayla alakası yok insan kendini ne hissederse odur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: büyüksezar160

    quote:

    Orijinalden alıntı: nocen

    Türkiyede son 10 yıldır moda olan kürtlüktür,teröristliktir
    Türk olmanın modası geçmiştir
    2004 Ylında meydana gelen hızlı tren kazasında ölen 41 kişi,yaralı 89 kişi
    Ölenlerin ve yaralıların tamamı orta ve batı anadoludan
    Ve dava geçtiğimiz günlerde zamanaşımına uğratıldı
    Aynı şey doğuda olsaydı 100 binlerce lira öderdi sevgili devletimiz

    ne alakası var türk olan türküm der kürt olan kürdüm der.illa herkes türk yada kürt olacak diye birşey mi var?biri kürdüm deyince türklüğün modası mı geçiyor?ayrıca bunun modayla alakası yok insan kendini ne hissederse odur.

    Orada ince bir ayrinti var. Bizatihi esbaskanin iki cumlesi:

    "Bu ulkede 38 farkli etnik unsur var"
    "Sen ne mutlu Turk'um dersen, o da ne mutlu Kurd'um der"

    Bunlari soyleyen akil yapisinin birlestirici oldugunu iddia etmek safdilliktir, ahmakliktir. Evet, kurtculuk ve devlet dusmanligi akp doneminde tavan yapmistir, bir gercektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego


    quote:

    Orijinalden alıntı: büyüksezar160

    quote:

    Orijinalden alıntı: nocen

    Türkiyede son 10 yıldır moda olan kürtlüktür,teröristliktir
    Türk olmanın modası geçmiştir
    2004 Ylında meydana gelen hızlı tren kazasında ölen 41 kişi,yaralı 89 kişi
    Ölenlerin ve yaralıların tamamı orta ve batı anadoludan
    Ve dava geçtiğimiz günlerde zamanaşımına uğratıldı
    Aynı şey doğuda olsaydı 100 binlerce lira öderdi sevgili devletimiz

    ne alakası var türk olan türküm der kürt olan kürdüm der.illa herkes türk yada kürt olacak diye birşey mi var?biri kürdüm deyince türklüğün modası mı geçiyor?ayrıca bunun modayla alakası yok insan kendini ne hissederse odur.

    Orada ince bir ayrinti var. Bizatihi esbaskanin iki cumlesi:

    "Bu ulkede 38 farkli etnik unsur var"
    "Sen ne mutlu Turk'um dersen, o da ne mutlu Kurd'um der"

    Bunlari soyleyen akil yapisinin birlestirici oldugunu iddia etmek safdilliktir, ahmakliktir. Evet, kurtculuk ve devlet dusmanligi akp doneminde tavan yapmistir, bir gercektir.

    burda insanlıktan bahsediyor.insanlık birleştiricidir milliyetler ayırıcı.türklükle türk olanları birleştirirsin.türk olmayanlar türklükle birleşmez.osmanlıda herkes türk müydü?herkes osmanlıydı.osmanlı devletindekiler osmanlıcılık düşüncesini benimsiyor.ama italyadakiler benimsemez.turancılık türkleri birleştirmedir içinde kürtler var mı?yok.o zaman neden kürtler için türklük birleştirici olsun?kürtler için insanlık birleştiricidir.




  • Gidin bunu Ispanyol kokenli bir Abd liye soyleyin. Baskanlari bile konusurken ozellikle ulus vurgusu yaparlar.
  • Biz Türkler nedense hep itaatkar olmuşuzdur. Çocukluğumuzdan beri bize bu yönde eğitim verilir: "Oturma, kalkma, ona dokunma, şunu alma, oraya gitme, sofrada sağa sola bakma....." Bizim millet olarak bir üst kademedeki kişilere baş kaldırmak gibi bir huyumuz yoktur. Hatta demokrasiyi bile biz istemedik, bizim yerimize bizi bizden çok düşünenler getirdi, İşin ilginci demokrasiye bile kaşı çıkmışlığımız var:)

    =============================

    Şöyle bir ön bilgiden sonra bir olaydan bahsedeyim, aslında az çok hepinizin bildiği olay:

    Türkiye'de malumunuz asgari ücret açlık sınırının bile altında. Kanımca bunun tek sorumlusu devlet-hükümet değil. Neden mi? Şöyle söyleyeyim; bir ülkeye halkı halk kadar düşünen yönetim kolay kolay gelmez. Çünkü hem elit kesimin, hem de bu kesimin yardakçılarının buna müsade etmesi mümkün değil(Yardakçı dediysem de öyle herkes değil, üst düzeylerde bulunan kişiler). Bu yüzden halkın kendi hakkını kendi araması, yönetimin de koltuğunu sallaması lazım ki mecbur kalsınlar halkı düşünmeye.

    Türkiye'de çalışanlar patrondan zam istediği zaman patronların çok büyük bir güvencesi vardır: Takla atanlar! "Sana verdiğim paranın yarısına 100 takla atacak kaç insan var biliyor musun?" Aslında haklıdır, çünkü gerçekten o paraya takla atacak bir sürü insan gerçekten var. Bu ülkede yaşam kalitesinin artması için o insanların takla atmaktan vazgeçmesi lazım ki birileri mecbur kalsın standardı artırmaya....

    Peki neden birlik olup hakkımızı arayamıyoruz? Aslında arayabiliyoruz, ama gelin görün ki tam bu devrede "yalakalık, çıkarcılık, korku" üçlemesi devreye giriyor. Yıllar önce kahvehaneye girip eylem için bildiri yapsanız kominist derdi 2-3 çıkarcı; kominist=dinsiz olduğundan aslında siz hak arayan değil Allah düşmanları olurdunuz onların gözünde. Neyse ki bu dönemler geride kaldı, artık moda faşist oldu ama o işe yaramıyor bu tip durumlarda.

    Şimdi hak aramaya çıksanız çıkarcıların değil ama yalakaların engeline takılırsınız. Birilerini korkutmak için topluca iş bırakmaya kara verirsiniz, sizden daha çok işe başvuran olur:) Bunu "açlığın getirdiği mecburiyet" olarak da nitelendirebilirsiniz, ama ban daha çok yalakalığı tercih ediyorum. E tabi durum böyle olunca "korku" gelişiyor. İnsanlar başkaldırdığında sonuçsuz kalacağından korktukları için eylem yapmak istemiyor. Aslında istenen tam da bu, insanların hayata dair korkularını kullanıp onları modern köle haline getirmek.

    Not: Yazıyı yazarken 2-3 kere bölmek zorunda kaldım. Bu yüzden de sonunu getiremedim, daha doğrusu ne yazacağımı unuttum. Demek ki ilham bir kere geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 12 Şubat 2012; 22:12:23 >




  • Hak aramak,gelirin eşit ve hakça dağılımı...
    Üniversiteye başlarken eminim hepimizin
    Annesi babası "aman oğlum siyasi işlere bulaşma"
    Diye tembihlemiştir
    E öyle olunca bizlerde biran önce okulu bitirip iş hayatına atılalım diyoruz
    Kanımızın en çok kaynadığı,belki de en özgür çağımızda bile
    Siyasi amaçlı da olsa hak hukuk aramak engeline takıldıysak
    İş hayatında da kaçınılmaz sondur,kuzu olmak koyun olmak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.