Şimdi Ara

TÜRKİYE 10 YILDA DÜNYADA 3.BÜYÜK EKONOMİ NASIL OLACAK? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ülkeye sokulan zibilyon tane yabancı sayesinde olacaktır.

    Gücümüze güç katacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    10 yılda 3.olmak cümlesini kurmak bile mantığa aykırı.

    Dünyadaki hiçbir ülke, çok extrem şartlar olmadıkça (dünya savaşı, uzaylı istilası vs) 10 yılda 15 sıra yükselemez. (ilk 40-50 ülke arasında diyelim, 150.sıradan 130a çıkar belki)

    Kalıcı olarak 2-3 sıra yükselmek bile ciddi başarıdır bizim için. Atatürk veya güney kore güzel örnekler ama onlar da mucize değil, zaman lazım.

    İlk 18deki ülkeler armut toplamıyor. Adamların hazır oturmuş sanayisi, tarımı, eğitimi, politikası, turizmi, sistemi var. Önce onları yakalıycan, ondan sonra tek tek geçecen... Hey yavrum hey...

    Çok alakalı değil ama aklıma napolyonun bi sözü geldi. Adamın biri, haritanın başına geçmiş, napolyona ukalalık yapıyormuş. Parmağıyla işaret edip, önce şurayı, sonra şurayı, daha sonra da şurayı alsanız daha iyi olurdu demiş. Napolyon da demiş ki: oralar öyle parmakla alınabilseydi, biz de öyle yapardık demiş :)
    Almanya japonya Fransa gibi ülkelerde gelişim durmuş ekonomileri devamlı resesyona giriyor yada girecektir ,önemli olan Türkiye'nin ne yapacağıdır .Türkiye yıllık %12 büyürse neden olmasın ki 1960lara kadar %8e yakın büyümüş ( Türkiye ortalama %13 ile büyürse 14 yılda Japonyayı geçiyor japonya'daki gerilemeye göre bu erkene çekiliyor)

    Fakat mesele bunun olma ihtimali değil kimsenin böyle bir derdinin olmamasıdır.Kızılay gibi yardım kuruluşlarında 30bin aylıkla çalışanların ,40-45 yaşından itibaren emekli maaşı alanların, belediyelerde 8-10bin aylıkla çalışanların ,milyonlarca işsizin,milyonlarca asgari ücretlinin olduğu ülkede böyle bir dert yok zaten...Eğer Sünnilerin yıllarca başörtüsü mücadelesi yada Ezidilerin eskiden deşifre olmamak için kullandıkları dili resmi hale getirmek için 100bin insanın ölmesi pahasına verdikleri mücadelenin çok azı düşünülse neden olmasın

    Bugünkü hükümet sünni diye sadece Katarla ilişkisi iyi CHP olsa sadece Nusayri (arap alevisi) olan Suriye ile iyi ilişkisi olacak oysa iran ırak ve körfez ülkelerinde petrol doğalgaz olmasına rağmen kullanamıyoruz çoğu şii olduğu için. Oysa şii-sünni meselesine çözüp anlatabilmiş olsak bu ülkeler Türkiye'nin uydusu bile olabilir irlanda-singapur finans merkezi olup zenginleşebiliyorsa Türkiye de çok rahat finans merkezi olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Eylül 2019; 2:20:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben süre konusuna itiraz ettim. 10 senede üçüncü olmak için her sene %30-40 falan büyümemiz lazım, imkansız olan bu.

    Din olayında senden farklı düşünüyorum ben. O konuda ideallerimiz aynı noktada buluşamaz şu an. Ama en azından devlet işlerini din olayından komple yalıtmamız lazım diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yilda degil, 4 yil kaldi. 2023’de dunya deviyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazdıklarının hepsi yapılsa bile ilk 10'a giremeyiz. Ekonomi bir kültür, gelenek, sistem isteyen bir iştir. İlk 3 ABD, Çin ve Japonya'dan oluşacak diye düşünüyorum. Bunun otomobil üretimiyle Almanyası var, doğal kaynak zenginliği ve silah ticaretiyle Rusyası var. Teknolojik ürünleriyle Güney Koresi var. Dev markaları ve oturmuş ekonomik sistemiyle İngiltere var. Türkiye'yi 5'e katlayan turizmi, tekstil ve otomobil sektörüyle İtalya var. Fransa var. Nüfuslarıyla Hindistan ve Brezilyayı unutmamak gerek.

    Ha sen ekonomi olarak yasam kelitesini kast ediyorsan ilk 50'ye bile giremeyiz. Finlandiya, Danimarka, Kanada. Lüksemburg, Hollanda, İrlanda gibi ülkeler verken biz anca nal toplarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunyadi Matyas -- 6 Eylül 2019; 1:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Soru: TÜRKİYE 10 YILDA DÜNYADA 3.BÜYÜK EKONOMİ NASIL OLACAK?
    Cevap: Olmayacak.
    Olmayacağını hepimiz biliyoruz çünkü ülkede bunu ne düşünen nede isteyen var ...Bilakis bu gidişle ülke 25.sıraya yaklaşmış olacak büyük ihtimalle satın alma gücü olarak da Romanya'nın bile altında olacağız

    Bir kavanoz çikolata var elini daldıran 15-20 adet almaya çalışıyor ama sonuçta çok almaya çalıştıkça elini çıkaramadığı için herkes çikilotaya kavuşamıyor ( hikayede olduğu gibi )

    Aslında bu tercih değil zorunluluk olduğunun farkına varıldığında değişim başlayacaktır .1000 yıl öncesinden gelen uzun sakallı, hırkalı adamların mercedes içinde, plazma tv önünde, 50bin dolarlık çantayla, jet ski ile dolaşılmasındaki tezatlığın farkına varıldığında....Televizyon şeytan icadır diyenle mercedes ,iphone,jetski peşinde koşan aynısı peki fark ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gayet basit.

    Bor madeni nedir bilirmisin?

    Lozan diye birşey duydunmu?

    Konu açmadan önce biraz araştırın yahuuu.

    Formül basit,lozan bitecek,bor ile zengin olacağız

    Öğrenin artık bunları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    Ben süre konusuna itiraz ettim. 10 senede üçüncü olmak için her sene %30-40 falan büyümemiz lazım, imkansız olan bu.

    Din olayında senden farklı düşünüyorum ben. O konuda ideallerimiz aynı noktada buluşamaz şu an. Ama en azından devlet işlerini din olayından komple yalıtmamız lazım diye düşünüyorum.
    süreyi boşver önemli olan ivmenin yakalanması ,büyüme ivmesi yakalandıktan sonra başka imkanlar çıkar.Mesela insanlar paralarını korumak için isviçre, man adası,malta ,cayman adaları gibi yerlere götürürler bizdeki tokatlama paraları da gidiyor oysa bizim Kıbrısta 100bin askerimiz var dünyadaki insanların paralarını mücevherlerini çok rahat Kıbrıs'ta koruyabiliriz aynı şekilde körfezdeki ve diğer müslüman ülkelerin parasını işletebiliriz belli bir güce ulaşınca

    Din konusu ülkemizde kendini maskeleme olarak göstermektedir hatta millet meselesi de. Modern kavramlar din ve milliyet meselesini maskelemek için kullanılmaktadır. Mesela sünni parti lideri demokrasiyi tren olarak gördüğü gerekli durağa gelince inilecek bir araca benzetttiği söylenmektedir ayrıca ülkenin %75inin sünni olmasının gücüyle bir başka parti liderine alevi dediği söylenmektedir.Geride kalan Alevi ve Ezidiler ise 80 öncesi komünizm daha sonra ise sol jargonu kullanmış böylece sünni gücü zayıflatmaya çalışmışlardır .Çünkü komünizm din ve milliyet kavramını reddeder böylece 1000 senedir sünniler altında ezildiğini düşünenler için bir çıkış yolu oluşturmuştur...Bilinçaltındaki gerçek bu olsada bu söylenmez çünkü bu söylenirse düşünceler betonlaşır sünniler dışındakiler için terör meşrulaşmış olur Alevi ve Ezidiler içinde hiçbir zaman yönetime gelmeme durumu oluşur fakat 80 öncesi dünyadaki durum nedeniyle bugüne hala bazı örgütler kalmıştır (Alevi terör örgütü olarak DHKPC'yi komünist görünümde ,PKK'yı ise Ezidi Terör örgütü olarak görmek gerekir Maocu-komünist görünümde, günümüzdeki IŞİD ile Hizbullahı ise sünni ve şii'lerin islam görünümdeki terör örgütleri diyebiliriz)

    Türkiyede insanlar herşeyi maskeleyerek konuştukları için aslında ne istedikleri belirsizdir(aslında bellidir sadece biraz konuşmak yeterlidir) alevi-ezidi aileden geldiği için sünni geleneğe bağlı islama mı karşılar belirsizdir kendini azınlık bir gruptan hissettiğinden çok olanı zayıflatmak için bütün milliyetçileri ayakları altına alanlar da vardır...

    Tedavi ve ilerleme için ise bilinçaltının derinliklerine girilmeli sorun ortaya konulmalı ve herkesi kapsayacak bir düşünce- sistem oluşturulmalıdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.