Şimdi Ara

Turkish Hardware Association Folding@home Projesine A Destek Verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar folding@home projesi insanoglunun basinin en fazla dertte oldugu kanser alzheimer gibi hastaliklara tedavi bumak icin duzenlenmis bir dagitik hesaplama projesidir.Bu proje protein yapilarini kullanicilarinin islemci guclerini kullanarak proteinleri simule etmektedir.yapmaniz gereken sadce programi asagidaki linkten yuklemek ve yukledikten sonra gelen ekrande teame uye olmak. team numberimiz 46330 dur.Yardimlarinizi bekliyoruz.Su an team imiz hARDWAREMANİA, Hardwarelife,pcolic ve bazi pclabs userlari uzerine kuruludur.Siz donanimhaber userlarini da aramizda gormekten gurur duyariz

    programi indirmek icin link

    http://folding.stanford.edu/download.html

    dagitik hesaplama ile ilgili yazdigim biraz bilgi


    Bildiginiz gibi onemli projeler icin superbilgisayarlar kullanilir.superbilgisayarlar gunumuz pc lerinden daha gucsuz islemciler kullanirlar fakat paralel isleme ve binlerce islemci ile oldukca buyuk islem guclerine ulasirlar.Sozgelimi su an ki en guclu super bilgisayar ibm in 800 mhz lik powerpc lerini kullanir.veya 2004 ve 2003 yillarinin en guclu superbilgisayari nec in 500 mhz lik islemcilerini kullanir.Birebir dusundugunuz zaman bizim islemcilerimiz bu islemcilerden gucludur.Bundan 10 sene oncesine kadar network hizlari artmadigi icin bu tarz islemler icin illa ki superbilgisayar kullanimi gerekli idi.Fakat takribi olarak 10 sene once nasa 18000 tane pentium200mmx i kullanark bir superbilgisayar yapti.Bu sayede hem yeterli islem gucune sahip oldu.hem de superbilgisayarlardan daha ucuza maledilmis oldu.Bu olaya grid computing denildi.fakat nasa bu isi yerel bir networkle yapti.internet hizlarinin artmasi ile grid computing halka indi.İlk olarak seti@home sonrasinda united devices,genome@home gibi projelerle devam etti.Su an folding @home bir milyon islemci kullanmaktadir.

    bos duran cpulariniz insanlik adina ise yarasin







  • up
  • Ben katıldım. Ama şubat tatilinde yokum. Artık tatilden sonra ya kalır.
  • cok tesekkurler arkadasim katildigin icin.Donanimhaberden daha katilim olur diye tahmin ediyorum ben
  • Olur tabi. Saat biraz ilerlesin. Geceye doğru katılım olur. Birde Konudışı bölümüne açarsanız daha çok katılım olur. Forumun yarısı orada çünkü.
  • konu ile ilgili biraz daha bilgi

    http://folding.stanford.edu/ adresinden ceviridir


    Proteinler biyolojinin enbuyuk calisma alanlarindan biridir.Canlilarin nanomakineleridir proteinler.proteinler islevlerini yerlerine getirirken katlanirlar.Fakat proteinlerin katlanmasi biyoloji biliminin en buyuk gizlerinden birini teskil etmektedir.

    Eger proteinler yanlis katlanirsa bunun cok ciddi sonuclari olmaktadir.sozgelimi alzheimer,deli dana,cjd(bilmiyorum),als,kanser,huntington sendromu ve parkinson hastaligi gibi hastaliklara sebep olmaktadir.Foldin@home katlanmalari simule ederek bu hastaliklara karsi tedavi gelistirlmesi icin gelistirlmis bi dagitik isleme projesidir.




  • yani siz şimdi bizim işlemcilerimizi mi kullanacaksınız..

    bilgisayar yavaşlamaz mı

  • quote:

    Orjinalden alıntı: fazlikazak

    yani siz şimdi bizim işlemcilerimizi mi kullanacaksınız..

    bilgisayar yavaşlamaz mı




    Katılıyorum... sonuçta bizim PC'lerimize sorgu çekilicek... ve bizim PC'lerimizde elbette yawaşlıycak....
    Bi düşünürseniz bizim PC'lerimizde pek boş değil....
  • Ulan 573 mesajın var. Hala forum okumayı öğrenememişsin.

    1. si bu mesajı açan orgazmico'nun program ile alakası yok. Programı yazan stanford üniversitesi.
    Bu programı indirip çalıştırdığında her program gibi bu programda işlemcini kullanacak. Sonuçları daha sonra sisteme gönderecek.

    2. si Programın sitesine girersin. Okursun. Bakarsın bakalım bilgisayarı yavaşlatıyormu.

    Program sürekli çalıştırılırsa işlemcinin %2 kadarını yiyor. Ayarlarında "Ekran Koruyucu devreye girdiğinde Çalış" diye bir seçenek var. Dilerseniz bu seçeneği aktifleştirerek bilgisayarı kullanmadığınız zamanlar da programın çalışmasını sağlarsınız. Böylece işlemci gücünüz size lazım olan zamanlarda bu program tarafından kullanılmaz.

    Öyle gereksiz kullanma. Hasta etme adamı.




  • arkadaslar programin onceligi dusuk oldugu icin herhangi bir uygulama calistrdiginizda program yavasliyor.Yani programin islemci kullanimi %0 a yaklasiyor.Diyelim ki bir oyun actiniz folding@home kendini askiya aliyor.Yani sadece kullanmadiginiz zamanlarda islemci gucunuzu kullaniyor.isterseniz manuel olarak ta ne kadar islemci kullancagani ayarlayabilirsiniz.
  • indirdim eğer çok sömjürmüyorsa günde 12-13 saat açık bırakırım ben bunu
  • belirttigim gib isterseniz priority ayarini manuel yapabilirsiniz.Team numberimiz 46330 unutmayin
  • http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=46330

    hardwarelife gozukuyor su an ama merak etmeyin takimin adi bu degil.Onay maili gelmedigi icin boyle en kisa sure icerisnde duzelecek Turkish hardware association olarak.yukaridaki linkte takimin aldigi puanlari gorebilirsiniz.sizde ilk projenizi bitirdiginizde adiniz listeye girecek
  • ben katıldım. bu aralar boştaydı zaten sistem. bari bir işe yarasın.
  • bende katıldım dünyaya bi yararımız olsun sabah akşam açık zaten
  • Bİlgisayarınızı yavaşlatacak gibi bir çekinceniz olmasın program düşük bir öncelikte çalışıyor ve sistem üzerinde herhangi bir işlem talebi olduğu takdirde zaten işlem önceliği olarak geri planda kalıp sizi engellemiyor. Evde 2 bilgisayarda şu anda çalışır durumda.
  • hepinize cok tesekkur ederiz arkadaslar.
  • arkadaslar lutfen biraz daha destek
  • ben uye oldum hadı hayırlısı

    Evren_dh
  • ben de indirdim, açtım fakat ilk açılışta ad falan girmeden kapattım. bir daha açtığımda ad, team falan sormadı. birşey yapmam gerekiyo mu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.